Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Meg szeretném kérdezni. hogy pajzsmirigy-alulműködésre mit lehet szedni, hogy javuljon? Köszönöm Éva

2018-02-10
Somogyi Rita válasza:

Nem írtad ugyan, hogy autoimmun eredetű-e vagy sem a pajzsmirigy alulműködésed. Bár tulajdonképpen egy étrend kiegészítő cseréjével ugyanaz lesz a kúra.

Egyszóval: 
Autoimmun pajzsmirigy alulműködés az, amikor az immunrendszer túlműködik, és önmaga ellen fordul, ezzel a működésével pedig a test saját szöveteit pusztítja el.

Az egyensúly visszaszerzése az immunrendszer túlműködés mérséklése összetett feladat, ahol azonnali életmódváltás és célzott tápanyag kiegészítés szükséges, így a betegség tünetei is jelentősen javíthatók. Ilyenkor nem erősítjük az immunrendszert, hanem kiegyensúlyozzuk!

Pont ezért a gyógyszeres kezelés mellett, ilyenkor nagy hasznát veszed az olyan adaptogén kivonatoknak, mint amilyen a pecsétviaszgomba poliszacharidjai, és a Stress Control® kivonatban található adaptogén gyógynövények.

Az adaptogén kivonatok kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. De van itt még egy nagyon fontos dolog, ami miatt ezt javaslom. A pajzsmirigybetegségek kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat. Az adaptogén kivonatok segítik a stresszhez való alkalmazkodást. 

A terméknevekre kattintva tovább tudsz olvasni!

Ennél a betegségnél az étrendet ki kell egészíteni szerves szelénnelD3-vitaminnal, és szerves cinkkel.

Ne fogyassz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia.

A sav-lúg egyensúly helyreállítása a javulásunk kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent. Ismerkedj meg a kölessel, a hajdinával, a quinoával , az amaranttal , fogyassz több nyers és friss zöldséget, hidegen sajtolt olajokat, mint amilyen a szőlőmag olaj, a lenmagolaj, vagy éppen a mandula.

Egyszóval Neked is változtatnod kell! Nincs gyógyszer, ami meggyógyít, ha Te nem teszed oda magad. Fentieknek pedig egyszerre kell megtörténnie a javulás érdekében.

Ha nem autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésről van szó, akkor a ganodrema gomba helyett az étrendet jód tartalmú moszattal egészítjük ki, de az összes többi kiegészítő és életmódbeli ajánlás marad!!!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita