Szerves pecsétviaszgomba (Ganoderma) kivonat-

Koncentrált poliszacharid tartalommal!
Latin neve; Ganoderma lucidum, Kínai neve; Ling Zhi, népies neve; lakkostapló, Japán neve: Reishi

Étkezési jelentősége nem kérdéses, hiszen Kelet – Ázsiában gyógyszerként alkalmazzák ezt a gombát. A  gombák kutatásával ma már a biológiai tudományokon belül a mikológia foglalkozik. A gyógygombák közül a legtöbb publikáció és tudományos bizonyíték a pecsétviaszgombáról áll rendelkezésre.

Hatóanyagok

A pecsétviaszgomba titka nem egy konkrét betegség gyógyításában rejlik, hanem abban, hogy normalizálja a szervezet általános működését, un. adaptogén vegyületek alkotják (speciális poliszacharidok; (béta-glülánok, lentinan), szerves germánium, triterpének, ganoderánsavak).

A bioaktív összetevők együttesen

antitumor és antivirális hatásúak, a sugárkezelés, a kemoterápia és egyéb kémiai szerek mellékhatásait csökkentik. Szabályozzák az immunrendszert, ami annyit jelent, hogy mind az alulműködést, mind pedig a túlműködést (autoimmun, mint pl.: az allergia, vagy a pajzsmirigy betegségek) jól kezelik.

Kutatási eredmények

Kutatások igazolják májméregtelenítő és májsejt regeneráló tulajdonságát. Szerves germánium tartalma jelentősen javítja a sejtlélegzést, ami hozzájárul az egészséges immunrendszer biztosításához. A sejtszintű oxigén természetesen az egész testet megfiatalítja, legyűri a fáradságot és a hangulatingadozásokat, de még az egészséges testsúly elérésében is segít.

A pecsétviaszgomba kiegészítő tápanyag: II. típusú cukorbetegségnél és annak szövődményeire, bőrbetegségeknél, keringési zavaroknál, szív- és érrendszeri panaszoknál.

Enyhíti a klimaxos és depressziós tüneteket, és krónikus fejfájás esetén is bevethető. A szerves C-vitamin fokozza a pecsétviaszgomba beta-glükanjanak biológiai hasznosulását.

Testsúlykontroll hatás/az anyagcsere folyamatok gyorsítása

Kiegyensúlyozó a biológiai funkciókra. Elhízott embereknél a sejtlélegzést támogató szerves germánium fokozza az anyagcserét és támogatja a zsírszövet leépítését, míg soványság esetén a germánium felépítő szerepét élvezhetjük. A szerves germánium tartalom méregtelenít, ami segítséget nyújthat függőségeink, mint alkohol, cigaretta, cukros üdítőitalok, kávé, energiaitalok kontrollálásában.

Szerves pecsétviaszgomba egyéb felhasználási lehetőségek

A pecsétviaszgomba hasznos kiegészítő tápanyag: depresszió, és krónikus fejfájás esetén, reumás panaszoknál, köszvénynél, krónikus fáradtságnál, vagy gyomor és bélrendszeri panaszok kezelésére. A szerves C-vitamin fokozza a pecsétviaszgomba beta-glükanjanak biológiai hasznosulását!

Több mint 300 tanulmányt publikáltak a Pecsétviaszgomba és más rokon fajok kémiai összetételéről. A termőtest, a micélium és a Pecsétviaszgomba spórái megközelítőleg 400 különböző bioaktív összetevőt tartalmaznak.  A természetben a gombák elsősorban a halott szilva, guercus serrata vagy pasonia törzseken nőnek, míg a Japánban termesztett Pecsétviaszgomba általában az idős japán bükkök törzsébe oltják. Ahogy a Pecsétviaszgomba eléri az érett kort, spórákat termel, amiket a levegőben ereszt szélnek.

Poliszacharidok

A Pecsétviaszgombák elsősorban összetett szénhidrátokból állnak, amiket poliszacharidoknak neveznek, továbbá triterpenoidokból, fehérjékből és aminosavakból. Tanulmányok kimutatták, hogy ezek a poliszacharidok, a Pecsétviaszgomba legaktívabb összetevői a felelősek a tumormegelőző és a szervezet immunrendszerét erősítő hatásért.

A Pecsétviaszgombákat a tradicionális Kínai és Japán herbalisták álmatlanságra is ajánlják, hiszen nagy hatékonysággal kezeli a „környezeti stressz” által okozott neurózisokat, és egy sor pszichológiai és idegrendszeri problémára is felírják, beleértve az izmokra is ható betegségeket, anorexiát és az elhúzódó betegségeket kísérő legyengülést.

Allergia

Tanulmányok kimutatták, hogy a Pecsétviaszgomba kivonat meggátolta mind a négyféle allergiás reakciót, beleértve az asztmát, a kontakt dermatitist és hatékonyan felhasználható a nyaki és vállbeli merevség, kötőhártya-gyulladás, höröghurut és reuma kezelésében és javítja az immunrendszer „rátermettségét” bármilyen mellékhatás nélkül.

A Pecsétviaszgombát krónikus hepatitis kezelésére is használják. A Pecsétviaszgomba kivonatról kimutatták, hogy hatékonyan kezelhetőek vele májelégtelenséggel küzdő betegek. Egereken végzett állatkísérletekben a Pecsétviaszgombával történő folyamatos kezelés elősegítette a máj regenerációját.

Végkövetkeztetés; A Pecsétviaszgomba az összes magasabb rendű gyógynövény között is mesebeli varázsló, kimagasló gyógyászati hatékonysága és a fogyasztás során fellépő kedvezőtlen mellékhatások és mérgezések hiánya miatt.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban

2 tablettában

Pecsétviaszgomba kivonat

400 mg

melyből poliszacharidok

120 mg


Felhasználási javaslat:
Naponta 1-3 teblettát bő folyadékkal nyeljünk le!

Kiszerelés: 60 db tabletta

OETI: 17246/2016

Részletesebben:

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek! ... >>>