Főmenü Termékeink
EGÉSZségtorta

EGÉSZségtorta, avagy miért nem élünk 130 évig?

 EGÉSZségtorta

 „Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy betegség és korai halál lesz az osztályrészünk.” Kurt Tepperwein 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Jelképezze az egészséget ez a 130 szál gyertyával díszített torta,

mert bizony ezt a kort ma már meg is érhetnénk, és pont ennyi gyertyát fújhatnánk el a szülinapi bulinkon, hiszen azt a tényt, hogy sejtjeink 130 évig képesek szolgálni minket, ma már genetikusok is megerősítik.

 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta1.jpg

 

DE akkor miért nem élünk 130 évig? 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpgNézzük meg felülnézetből a tortát, és bontsuk szeletekre, nézzük meg mikor EGÉSZ az az EGÉSZség!

Látjuk, hogy a legkisebb szeletet a genetika adja, ezt egyelőre nem tudjuk befolyásolni. A környezeti tényezők bár nem teljesen függetlenek tőlünk, egyelőre globális probléma. Egy dolgot azonban határozottan a kezünkbe tudunk venni, és ez nem más, mint az életmód!

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta2.jpg

Bontsuk tovább a szeleteket!

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Az egészség alapja a homeosztázis, az az egyensúly, amivel képesek lennénk a tortánkat életünk végéig egységben tartani. Egyszerűbben: ahhoz, hogy sokáig és teljes egészségben éljük le életünket, képzeletbeli tortánkat egészben kell tartani.

Egyik szelet sem lehet kisebb a másiknál, egyik szelet sem helyettesítheti a másikat és egyetlen szelet sem hiányozhat, mert az egyensúly felborul.  Ehhez pedig a test-lélek- és szellem harmóniájára való törekvés szükséges, és ez, mint láthatjuk nem is annyira egyszerű dolog. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta3.jpg

A legfontosabb cél:
az egyensúly, és mindig az arany középút követése!

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Szélsőségeink és természetellenes cselekedeteink
egyensúlyvesztést idéznek elő. 

Ahhoz, hogy értsd az egyensúlyi állapot lényegét, meg kell ismerned szervezeted felépítését, melynek legkisebb építőeleme, legokockája a sejt.

A sejtek, a tested építőkövei, rendkívül kicsik, ebben a mondat végi pontban 40-en férnének el. Hasonló alakú és azonos működésű sejtek alkotják a szöveteket. (hámszövet (pl. a bőr), kötő és támasztó szövet (a szervek közötti teret tölti ki), izomszövet (pl. a belek mozgásáért felelős izmok és a szívizom) idegszövet 2 vagy több szövet építi fel a szerveket (pl. tüdő) .A szervek összehangolt munkája adja a szervrendszereket (hormonrendszer, légző rendszer, kiválasztó rendszer, idegrendszer, mozgásrendszer) Ezek összessége építi fel a tested. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta4.jpg

Tested több trillió mennyiségű sejtből épül fel.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Rengeteg féle sejt van a szervezetben (pl.: hám-, csont-, porc-, izom-, idegsejtek), és mindegyiknek más a feladata. Más a formája, alakja, de a lényeg az mindegyikben közös; létfontosságú számukra, hogy mi van a sejt közötti térben, ahonnan a működésükhöz szükséges tápanyagokat veszik fel, és ahová ürítik az anyagcsere során keletkezett „szemeteiket”. Az szemétszállításról a vénák, míg a táplálásról az aorták gondoskodnak, akik egyre kisebb kapillárisokká csökkennek, ahogy haladunk a sejtek szintje felé. 

A sejt közötti tér „tisztasága” meghatározó a sejtek működése és kommunikációja szempontjából. A szervezetnek létfontosságú, hogy ezt a teret tisztán tartsa, ezért pl.: a károsító szabadgyököket antioxidánsokkal, a savakat ásványokkal semlegesíti. Ha már nincs muníciója ellenük, akkor azokat a kötőszövetben raktározza el. Ez az oka, hogy a méregtelenítés elején rosszabbul érzed magad, hiszen ilyenkor a kötőszövetben tárolt mérgek újra bekerülnek a sejt közötti térbe. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta5.jpg

Itt futnak a meridiánok is. A bőr felszínén mikrocsakrákban végződnek. A mikrocsakrák olyan pontok, ahol az energia körkörösen forog. Az ég és a föld energiáját egyesíti. Mérhető, mert a mikrocsakrákon a bőr ellenállása megváltozik (sőt ma már fényképezni is képesek vagyunk őket). A meridiánok, olyan kis csatornák, amelyekben az energia, a Qui áramlik. 20-50 millimikron átmérőjű csatornácskák a bőr alatt, amik úgy hálózzák be a testet, mint az érrendszer. Ezt a rendszert alkalmazzák gyógyításra az akupunktúra és akupresszúra alkalmával. Meridián termékek itt. 

pH érték - Ne légy savanyú! 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Sejtjeid kiegyensúlyozott működése a testedben uralkodó pH értékektől függ. Minden testfolyadékod más és más pH tartománnyal rendelkezik. A pH értéket úgy képzeld el, mint egy hőmérőt. A sejtek akkor egészség-esek, ha az adott testfolyadékra jellemző pH tartomány nem változik. 

Az oldatok, folyadékok jellemzője, hogy az őket alkotó molekulák szétesnek. A szétesett molekula, azonban nem pontosan azokra az elemekre esik szét mint amiből keletkezett, hanem egy pozitív töltéssel rendelkező hidrogénionra (H+), és egy negatív töltéssel rendelkező hidroxidionra (OH-). A hidrogén atomnak eggyel kevesebb elektronja van, míg a hidroxidionnak eggyel több.

A pH egy nemzetközi megállapodás értelmében a hidrogénionok számát, koncentrációját adja meg. A hidrogén erejét jelenti "power of Hydrogen". A pH értékből következtetni tudunk a savak vagy lúgok erősségére. A 0-14-ig terjedő pH skála középső értéke: 7. a semleges tartomány, 7-es értéktől felfelé haladva egyre erősebb lúgokat kapunk, lefelé pedig egyre erősebb savakat.

egeszsegtortaanaturhueletmodestapanyagiranytu.jpg

A test a vér pH-jára nagyon ügyel, azt minden körülmények között a tartományban tartja. Ha az uralkodó pH tartomány egyensúlyban van, akkor sav-bázis egyensúlyról, míg eltolódott értékeknél sav-bázis egyensúly felbomlásáról beszélünk, amit a köznyelv savasodás szóval illet (ez nem tudományos). Ezért hallod sokszor, azt a természetgyógyászati alaptörvényt, hogy rendszeresen "lúgosítani" és méregteleníteni kell. Az elsalakosodás kronológiája:

1. sav/méreg/káros anyag
2. ásványi anyagok „rablása"
3. közömbösítés
4. salakképződés
5. salaklerakódás
6. a mirigyek elsavasodása, stb.
7. a funkciók savkárosodása
8. gyulladások

Sokszor hallhattad már:
a betegség sejtszinten veszi kezdetét.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Na de, hogy jön ide a pH érték?

A sejtek - én csak „kicsi Én”-eknek hívom őket, mert ugyanúgy, kommunikálnak, dolgoznak, esznek, isznak, és ürítenek, mint mi – működésükhöz víz kell. A test 70%-a víz, a biokémiai folyamatok túlnyomó része ennek a vizes közegnek a segítségével megy végbe. Az egészséges kommunikáció, azaz az egészséged záloga ennek a vizes közegnek a tisztaságától, pH értékétől függ.

Sejtjeid ebben a vizes közegben élnek és dolgoznak, de csak akkor működnek rendesen, ha a sav-bázis egyensúly optimális. Ha a pH tartományok eltolódnak, az információk áramlása csorbát szenved, felüti fejét a tünet, aminek figyelmen kívül hagyása betegségbe torkollik.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta7.jpg

Szervezeted működésére óriási hatással vannak a baktériumok is.

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

A bélflóra a legérzékenyebb a pH érték változásaira. Ha eltolódik a pH, akkor az ott élő mikroorganizmusok egyensúlya borul fel. Ilyenkor a kisebbségben élő patogének megerősödnek és tüneteket okoznak. Ha nem figyelsz a tünetekre, akkor azok betegséggé formálódnak.

Tízszer annyi baktérium van a testedben, mint amennyi sejt. A legtöbb baktérium a bőr felszínén és az emésztőrendszerben, pontosabban a bélflórádban található. A bélflóra hasznos bélbaktériumai (probiotikumok) juttatják a sejteket tápanyagokhoz.

Ők termelik az összes B-vitamint, az immunvédő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületeket, de még a K2-vitamint is szintetizálják. Ezért adja a bélflórád az immunrendszered 70%-át! Tudtad, hogy a bélflóra egyedi, mint egy ujjlenyomat? És azt, hogy a hasznos bélbaktériumokat (probiotikumok) prebiotikumokkal sokasíthatod?  A bélflórádat egy akváriummal szemléltetem: 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta8.jpg

"Az Ördög a beleinkben lakozik!" (Hippokrates) "A Halál a bélben kezdődik!" (Paracelsus) 

 Legsavasabb szerved a gyomor!  

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Beszéltünk már a pH értékek változásáról a bélflóra esetében. Nézzük most meg, ha a legsavasabb szervünk,  a gyomor pH értéke eltolódik, akkor mi történik. Bár a gyomor a legsavasabb szerved, mégis ő állítja elő a szódabikarbónát, a legfontosabb lúgot a tested számára. Ha a test ásványi anyag raktárai üresek, akkor az agy parancsot ad, hogy a gyomor lúgot termeljen. A gyomor azonban csak 2:1 arányban képes lúgot termelni; 1 gramm sósavval, így 2,3 gramm szódabikarbóna jön létre. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta9.jpg

A szódabikarbóna bekerül a vérbe, és felveszik azok a szervek, amelyeknek lúgos anyagra van szükségük: a máj, az epe, a hasnyálmirigy és a vékonybél. Amennyiben a gyomor által megtermelt mennyiség nem elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a természetellenes életmód és, savasító táplálkozás okozta elsavasodást, akkor a gyomornak több szódabikarbónát kell termelnie, ami viszont sósavtermelést is eredményez. Ezt érezzük gyomorégés formájában. 

Beszéljünk a tápanyagokról!  

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg

Tápanyagok nélkül egész egyszerűen nem üzemelhetünk! 

A tápanyagok a tested üzemanyagai, csakúgy, mint az autódnak a benzin, vagy a gázolaj. Tápanyagok nélkül egész egyszerűen nem üzemelhetünk! A tápanyagok befolyásolják egészségünket, energiaszintünket, hatással vannak a testfolyadékok pH értékeire, testi, lelki és szellemi egyensúlyunkra.

Bár minden étrend-kiegészítőn kötelezően olvashatjuk, hogy a termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, AMI NAGYON IS IGAZ! De nehéz ma már kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásról beszélni, mert gabonáink, zöldségeink és gyümölcseink tápanyagtartalma az elmúlt 150 évben a felére esett vissza, köszönhetően a tömegtermelésnek és tömegtermesztésnek. Ehelyett van alacsony rostfogyasztás, sok szénhidrát és iparilag feldolgozott élelmiszer, növényvédőszerek, génmanipuláció, vagy hormonok és antibiotikumok a húsban… ezért korán sem ördögtől való a tápanyagok étrendi kiegészítése, vagyis az étrend-kiegészítők alkalmazása.

 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta10.jpg

Mit tehetünk még? Van 5 alapszabály,
amit ha betartunk, az már önmagában is fél egészség!

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta.jpg 

1. Folyadékbevitel

A napi átlagos folyadékbevitel 2-3 liter között van, de tisztítókúrák vagy testsúlycsökkentő kúrák ideje alatt ez 20 kilogrammonként 1 liter vizet vagy gyógyteát jelent (nincs gyümölcslé, nincs diétás üdítő, nincs gyümölcs- és fekete tea). Az emberi test 70 %-a víz, ennek a vizes közegnek a segítségével történik a sejtszintű ”kommunikáció". Éppen ezért alapvető fontosságú, hogy milyen információhordozó folyadékot veszünk magunkhoz.

Ezért, ha fokoznád az eredményeket, akkor használj jó minőségű, lehetőleg gyógynövényes koncentrátumokat, mint amilyen a Lipo+® és a Puridren® főzetek, vagy olyan tiszta és pozitív információkat hordozó folyadékot, mint amilyen a bio nyírfanedv, ami tökéletes, hatszögletű kristályszerkezetű vízkristályokat tartalmaz. A folyadékok szerves és kolloidális összetevői testi szinten támogatnak, pozitív rezgéseik pedig sejtszinten kódolják át testünk működését, egyensúlyt teremtve szellemi és lelki szinten is.

(Érdekesség: Dr. Masaru Emoto tanulmánya, aki vízkristály fényképezéssel tárta fel azt a hipotézist, hogy a víz mindenki számára látható módon befogadja és megtartja a kapott információkat. Vizsgálta a negatív és pozitív szavak hatást, vagy a zene, a képek, és az imák hatását mutatja a vízzel kapcsolatban, képekben. Ezek a szavak és hangok befolyással bírnak a vízkristályok szerkezetére, és jelentős a hatásuk fizikai valóságunkra.)

2. Napi 5 étkezés

A napi ételadagodat 5 részletben fogyaszd el. Napi 5 étkezéssel tehermentesítjük a legnagyobb méregtelenítő szervet a májat, és egyenletes vércukorszintről gondoskodunk, amikor a szervezet a zsírégető zónában dübörög. Így sikeresen elkerülöd az inzulincsúcsokat, vagyis azt az állapotot, amikor a tested raktároz.  A májnak óriási szerepe van az általános egészségünk, különösen az emésztésünk, koleszterinszintünk és a testsúlyunk szempontjából. 

A máj a test koleszterinjének 80%-át termeli meg, ennek a koleszterinnek egy részével epét termel, amit az epehólyagba ürít, hogy az elfogyasztott étel, minél apróbb molekula egységgé essen szét. Amikor a máj egyensúlyban van, akkor többet termel a „jó” fajta koleszterinből (HDL), ha telítődik, és rosszul emészti a zsírokat, akkor nő a „rossz” koleszterint mennyisége (LDL).

3. Rágás

Az alapos rágásnak óriási szerepe van abban, hogy a szervezetbe bevitt táplálékokat tökéletesen megemésszük. Ha megfeledkezünk arról, hogy az emésztés a szájban kezdődik a fogak őrlésével - melynek segítségével ellúgosítjuk az ételt -, akkor sok-sok órán keresztül tesszük ki magunkat erjedésnek és rothadásnak, ami savasítja a testfolyadékokat, és salakanyag többletet ró ránk.

Ha alaposan rágunk, akkor sokkal több tápanyagot tud hasznosítani a szervezetünk. Az alapos rágás még az étvágyat is csökkenti, mert a test tápanyag mennyisége és az étvágy között szoros összefüggés van. Kevesebb ételre van szükségünk akkor, ha magas a tápanyag ellátottság. Ha nem rágunk, akkor nem is bontunk tökéletesen és hiba csúszik a gépezetbe. 

anaturhueletmodestapanyagiranytuegeszsegtorta11.jpg


4. Testmozgás

Mozgás nélkül nincs egészség, mozgás nélkül nincs lúgosítás. Hetente legalább 3x1 órát szánjunk testmozgásra, kezdetben az ütemes séta is megteszi. A mozgás átmasszírozza a belső szerveket, a közben létrejövő hasi légzés oxigénhez juttatja sejtjeinket és lúgosítja a testfolyadékokat, hiszen szén-dioxidot lélegzünk ki. A rendszeres testmozgás erősíti a tüdőt, és a vastagbelet, növeli az akaraterőt, és nagymértékben hozzájárul a mindennapi életminőség javításához.

Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen például a porckopás és a csontritkulás. A porcsejtek ugyanis diffuzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

5. Lelki - szellemi egyensúly

Mosolyogni tessék! A pozitív életszemlélet, az optimizmus fél egészség. Sokan talán nem is tudják, hogy miközben például a szomszéddal vitatkoznak, az biokémiai folyamatok százait indítja el szervezetükben.

Ha tartósan fennáll a stressz (ami alatt egyaránt értjük az alábbiakat: szeretetlenség, önértékelési zavar, düh, félelem, idegesség, szorongás, pánik…), akkor sajnos az megváltoztatja a testfolyadékok pH-értékeit, az állapot salakanyag többlettel jár, ez pedig először tüneteket produkál (a test jelzései), majd a tünetek fel nem ismerése, vagy azok figyelmen kívül hagyása betegséggé formálódnak. A jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti. Vedd észre az élet szépségeit! Fordíts saját magadra, hobbidra minden héten, legalább 3 órát.

Nézd meg Gabonadiétánkat is! >>>

Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.