Termékeink Főmenü
Termékek

Szerves D3-vitamin. Immunrendszer, fáradtság, meddőség, reuma, bőrbetegségek.

Cikkszám: 5999882575919
Bővebben a termékről

Szerves D-vitamin (kolekalciferol) a napvitamin

Bár a természetgyógyászok régóta hangoztatják, hogy a depresszió, a meddőség, az inzulin rezisztencia, a pajzsmirigy rendellenességek vagy éppen a krónikus fáradtság tünetei (melyek száma évről-évre nő) szoros összefüggést mutatnak testünk D-vitamin szintjével, mindezt hivatalos számadatokkal csak, 2013. szeptember 21. sikerült alátámasztani, amikor a Semmelweis Egyetem kutatói megmérték a magyarok D-vitamin szintjét. 

10-ből 9 ember D-vitamin hiányos? 

2013. szeptember 21.-én a Semmelweis Egyetem nyilvánosságra hozta reprezentatív D-vitamin szintmérő kutatásának eredményét, mely bizonyította, hogy a magyar lakosság 90%-a D-vitamin-hiányban szenved. Közzétett felmérésüknek eredménye: 10 magyarból 9!- D-vitamin hiányos! 

D3 - Vitamin vagy hormon?  

Az utóbbi évek intenzív kutatásai azt is igazolták, hogy a korábban "csak vitaminnak" gondolt biológiailag aktív anyag, lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben, és minden szerv, illetve szervrendszer működésébe beleszól. Utóbbinak az az oka, hogy minden sejtünknek szüksége van D-vitaminra a működéséhez.

A világ lakosságának, életkortól függetlenül több mint fele szenved valamilyen mértékű D-vitamin hiányban.
Mivel a D-vitamin befolyásolja az összes szerv és szervrendszer működését, hiszen minden sejt tartalmaz receptorokat a D-vitamin felvételére, ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást fog gyakorolni.

Mire jó a D3-vitamin?

A D-vitamin felépítését tekintve a nemi hormonokhoz és a mellékvese hormonjaihoz hasonló szerkezetű. Befolyásolja a hormonrendszert, az idegrendszert és az immunrendszert, legyen az alulműködő vagy túlműködő (auto-immun).

Különösen eredményes gyulladással járó megbetegedések kiegészítő terápiájaként, mint amilyen az autoimmun eredetű pajzsmirigybetegség, és megelőzheti a rák bizonyos fajtáinak kialakulását.

Az alacsony D-vitamin szint kedvezőtlenül befolyásolja több betegség lefolyását, pl.: reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, sclerosis multiplex, emlőrák és vastagbéldaganat.

Mikor javasolt különösen a D3-vitamin?


D-vitamin és tavaszi fáradtság

Tavaszi fáradtság esetén, mert bizonyítást nyert, hogy a tavaszi fáradtság tünetei D-vitamin hiányra vezethetők vissza.

D-vitamin és depresszió

A Texasi Egyetem kutatói 4 éven át tanulmányozták 12,600 alanyon a D-vitamin szint és depresszió közötti összefüggést. Megállapították, hogy az alacsony D-vitamin szint és a depresszió tünetei között szoros összefüggés mutatható ki!

D-vitamin és immunrendszer

A D-vitamin a szervezetben igen sok funkciót ellátó hormon, és alacsony szintje immunhiányos állapotot idéz elő. Az aktív D-vitamint hatékony fellépés jellemzi kórokozókkal szemben.
Hiánya fogékonnyá tesz a fertőzésekre, és fokozza az autoimmun betegségek kockázatát.

D-vitamin és inzulinrezisztencia 

Az alacsony D-vitamin szint rontja az inzulin hasznosulását és károsítja a hasnyálmirigy inzulintermelő bétasejtjeit.

D-vitamin és meddőség

Nem csak a női, de még a férfi meddőség egyik oka is a D-vitamin hiányban keresendő.
Az alacsony D-vitamin szint hölgyeknél ovuláció hiányával jár, aminek a PCO szindróma és az inzulin rezisztencia kiváltó oka, és ami a beágyazódást lehetetlenné teszi.

Férfiaknál kevés hímivarsejtet és ivarcsatorna fertőzést okozhat.
Egy Yale-tanulmány tárta a szakma elé először meddőségi intézetében végzett eredményeket, miszerint a meddő nők 93%-ának van valamilyen mértékű D-vitamin hiánya. (Jómagam is ebben a cipőben járok, ezért aki még nem járt endokrinológusnál, annak melegen ajánlom a D-vitamin szint ellenőrzését!)

D-vitamin és pajzsmirigy

A D3-vitamin nélkülözhetetlen tápanyag a pajzsmirigy egészségéhez. Akkor, ha pajzsmirigy alulműködésben szenvedünk a D3-vitamin kúránkat, organikus szelénnel és szerves cinkkel is egészítsük ki, mely antioxidáns ásványok a pajzsmirigy hormonok felépítéséhez nélkülözhetetlenek. Amennyiben nem autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködésről beszélünk, akkor fogyasszunk szerves jódot tartalmazó, barna alga kivonatot is. Így tökéletes. Kattints a terméknevekre és olvass tovább! 

Pajzsmirigy alulműködésre gyanakszol? 

Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A Pajzsmirigy teszt a TSH szintet méri, és így lehetőséget nyújt a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatására.  

D-vitamin és terhesség  

A terhesség alatt is egészítsd ki vele étrended, ugyanis az alacsony D-vitamin szint a magzati időszakban és csecsemőkorban növeli a táplálékallergiák, az asztma és a szklerózis multiplex kockázatát is.

D-vitamin és elhízás

Súlyfelesleggel rendelkezők részére kötelező, mert ahogy nő a testsúly, úgy csökken a D-vitamin szint. Bebizonyosodott, hogy az elhízásban szerepe van a D-vitamin szint mennyiségének.

D-vitamin és mozgásszervek

Gyulladásos, ízületi betegségekben, reumában szenvedők mindig alacsony D-vitamin szintet mutatnak.
A D-vitamin kísérletekben igazolta tünetenyhítő hatást. Egy közelmúltban végzett vizsgálat azt igazolja, hogy napi 2000 IU mennyiségű D-vitamin szedése lelassítja, esetleg meg is állíthatja a térd-artrózist.

D-vitamin és érrendszer

Magas vérnyomás, érelmeszesedés, szív és keringési zavarok esetén is fogyassz D-vitamint, mert az az erek izomzatára és belső falának sejtjeire hat. D-vitamin-hiányban hozzávetőleg 20–30%-kal gyakoribbak az ischaemiás jellegű cardiovascularis események.

D-vitamin és csontozat

A kálcium D-vitamin nélkül nem épül be szervezetünkbe. Ez óriási probléma, ha belegondolunk abba, hogy 10 magyarból, 9 szenved D-vitamin hiányban. Ezért a D3-vitamin óriási szerepet játszik a fogazat és csontok egészségében, továbbá a csontritkulás prevenciójában.

Amikor a vérben a kalciumszint alacsony, a szervezet a csontokból vonja el a kalciumot, hogy az izmokat, idegeket és a szívet ellássa. Az idő múlásával a kalcium elfogy a csontból, és súlyos csontritkulás jelentkezik.
A D-vitamin felveszi a kalciumot a bélből és beépíti a kalciumsókat a csontokba és fogakba.

D-vitamin és Inkontinencia

A D-vitamin minden szervre hatással van, még a kismedencei izmok erejét is befolyásolja.
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a D-vitamin csökkenti a medencefenék megbetegedések, különösen az inkontinencia kialakulásának kockázatát.

D-vitamin és rákprevenció 

Az utóbbi idők legtöbb tanulmányával rendelkező D3-vitaminról bizonyítást nyert, hogy annak alacsony szintje mind a rák, mind az áttétek kockázatát megkétszerezi. A D-vitamin potenciális gyógyszerként szerepelhet a leukaemiák (fehérvérűség) és más mieloproliferatív kórképek kezelésében. 

A legalacsonyabb D-vitamin-szintet hasnyálmirigyrákban és tüdőrákban figyelték meg. Mindez azonban visszafelé is így igaz; a D-vitamin rákbetegeknél lassítja a daganatok fejlődését, hozzájárul a gyógyulási folyamatok sikeréhez. Ha volt a családban vastagbél, emlő, petefészek és  prosztata daganat, akkor a D-vitamin fogyasztásával ezen daganat típusok megjelenését, akár meg is előzhetjük rendszeres D-vitamin fogyasztással. 

Tudtad?

  • Pikkelysömör esetében omega3 zsírsavakkal kombináld a D-vitamint, mert ennél a bőrbetegségnél a szervezet egyszerre mutat alacsony D-vitamin és Omega3 zsírsav szintet.

  • D3-vitamin nélkül a szervezet nem tudja felvenni a kalciumot a táplálékból, bármennyit fogyaszt is az ember belőle.

  • Gyermekkorban a csontképződés zavarához vezethet a D-vitamin hiánya, ilyen jellegzetesség a görbe gerinc és az X-lábak is.

  • Sclerosis multiplex: Állatkísérletek arra engednek következtetni, hogy a D-vitamin szintje és a sclerosis multiplexszel szembeni védettség között összefüggés lehet.

Miért ilyen gyakori a D-vitamin hiány?

Ez egyrészt a táplálékok csökkenő tápanyagtartalmának tudható be, másrészt a káros napsugaraktól napkrémekkel való védekezésnek, harmadrészt a növekvő emésztőszervi panaszoknak, mely ellehetetleníti a megfelelő mennyiség felszívódását és/vagy az átalakítását.

Az első és a harmadik indok között további összefüggéseket is lehetne ecsetelni. A szervezetbe kerülő egyes idegen anyagok (ólom, kadmium), valamint egyes gyógyszerek szintén növelik a D-vitamin szükségletet. A D-vitamin szint akkor is csökken, ha Te túlsúlyos vagy, esetleg gyulladásos megbetegedésben szenvedsz.

A magyar időjárási viszonyok között télen, novembertől márciusig gyakorlatilag alig képződik D-vitamin a bőrben. Ha viszont eljön a nyár, fényvédő faktoros krémekkel kell védekezzünk a káros UV sugarakkal szemben.

Miben mutatkozik meg a D-vitamin hiánya?

Gyengíti az immunrendszert és az idegrendszert (idegességet, hangulatingadozásokat, depressziót és álmatlanságot idéz elő), fokozza a gyulladással járó megbetegedéseket, a tumoros elváltozások megjelenését (különösen emlőrák és vastagbéldaganat), felelős az autoimmun eredetű pajzsmirigybetegségekért.

Az alacsony D-vitamin szint párosulhat csontritkulással (a kalcium D-vitamin nélkül nem képes beépülni a csontokba), fogszuvasodással, hasmenéssel, izomrángással és vesekőképződéssel, továbbá kedvezőtlenül befolyásolja több betegség lefolyását, pl.: reumás ízületi gyulladás, cukorbetegség, sclerosis multiplex, emlőrák és vastagbéldaganat.

Összetevők:

Hatóanyagok 1 tabletta NRV %
D3-vitamin 50 µg (2000 NE) 1000*

NRV% : Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referencia érték %-a (felnőttek esetében)

Felhasználási javaslat: Csecsemők csepp formában naponta 400 IU egységet fogyasztanak, koraszülöttek többet. Egy átlagos felnőtt napi adagja 2000 IU, hiányállapotban ennek 2-3 szorosa.

Minimumkúra-maximumkúra: Kúraszerű alkalmazása 3 hónapig javasolt.

Túladagolás: ha a napi adag huzamosabb ideig a 10,000 IU mennyiséget túllépi.

Kiszerelés: 100 db tabletta/ doboz, 50µg (2000 NE)/tabletta

OETI: 15498/2014

Részletesebben:

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek! ... >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Aczel Annamari
2017.01.10 10:03
5/5
mi is így vagyunk vele
Sajtos Eva
2016.11.28 09:29
5/5
Regota ezt a Dvitamint szedem. Nalam egyszer nagyot bizonyitott azota ragaszkodok hozza es mas is ezt szedi a csaladban.
viki11
2016.10.21 09:21
5/5
Múlt hónapban voltam vérvételen és elég megdöbbentő lett az eredménye. Nagyon alacsony a D-vitamin szintem, úgyhogy azóta ezt a tablettát szedem. Fél év múlva letesztelem magam újra, remélem jobb eredményem lesz.
Szilágyi Ilona
2016.09.16 15:08
5/5
Szerintem nekem már most D-vitamin hiányom van. nem csoda, egész nyáron napon sem voltam..
Gál Anita Anna
2016.08.04 09:26
5/5
Csípőprotézis műtétje lesz a nagyinak, persze nem azonnal, de már előjegyezték. Addig ezt szedi.
marci
2016.06.16 14:15
5/5
Köszönöm ma kaptam meg a D3 vitamint, én nyáron is mindigszedem.
nikita
2016.04.25 11:16
5/5
Na ez volt a másik , a magnézium mellett a mit csontritkulás megelőzése végett az orvosom ajánlott.
Simon Edina
2016.04.20 14:47
5/5
Szerintem a legjobb d vitamin, amit kapni lehet.
András Mihályné
2016.02.19 10:21
5/5
Vén csontjaimnak jót fog tenni.
Bíróné Pota Szilvi
2016.01.26 09:12
5/5
Ez nem csak téli vitamin, az orvosom pajzsmirigy alulműködésre mondta hogy feltétlen szedjem és tényleg jó.
balázs
2016.01.18 16:48
5/5
Sokat segített. A fáradékonyséágom teljesen elmúlt.
ágota
2015.12.22 13:58
5/5
Igazatok volt!!! Segített rajtam, a D-vitamin hiány volt a bajom. Bandika ha olvasod, köszönöm a biztatást
bandika
2015.11.30 11:53
5/5
Szia Ágota, nekem is volt már hasonló állapot és a szerves D-vitamin tökéletes volt rá, egy hét múlva már éreztem hogy jobb a helyzet. Kezd el szedni mihamarabb!
ágota
2015.11.30 09:38
5/5
Azt hiszem D-vitmaminhiányom van. Valami piszkosul fáradt vagyok reggel pláne este is pedig nemrég bőven elég volt ennyi alvás mint mosst. Az agyamra megy hogy reggel este sötét van napközben meg csak műfényt látok.

dekorka
2015.11.23 15:28
5/5
A Szerves C-vitaminotokat már szedem egy ideje (szuperjók), most vettem hozzá D-vitamint is.Azt vettem észre, hogy kipihentebb és erősebb vagyok azóta. Nagyon fázós típusnak hittem magam, de azóta sokkal jobban bíroma hideget és idén még egyszer sem fáztam meg. Szedtem már másféle vitaminokat előtte, de azok nem hatottak így rám mint a szervesek. Én vezettem be a családunkba, mert előtte senki nem ismerte ezt a típust és mindenki ugyanezt mondja.
zoleey
2015.11.04 09:48
5/5
A kevesebb napfényre gondolsz? Mert azért tuti kell, de kálciumpótlás mellé elengedhetetlen. Anyukám a vesehomok/kő ellen is szedi kiegészítésnek és bevált neki.
Sólyom Ági
2015.11.03 16:33
5/5
Ezt már ilyenkor nagyon szedni kell, én is elkezdtem!!
karottati
2015.10.13 16:24
5/5
Határozottan jó
eszter
2015.10.13 11:17
5/5
Kiváló! Őszi lehangoltság ellen szedem és remek tapasztalataim vannak vele. Másképp ébredek, sokkal pozitívabban allok a dolgokhoz, jobban működik az életem.
ibolya
2015.10.09 14:45
5/5
Jót tett velem. Elmúltak a hangulatingadozások, nem vagyok fáradt.
debóra
2015.10.08 11:39
5/5
na most tényleg elért el az őszi borongós fíling. :( Ide vele Dvitamin de azonnal mert hosszú az idő tavaszig és én már most teljhesen ki vagyok borulva.
Nikoletta
2015.10.01 15:42
5/5
Azért szedem mert utálom a letargiát és ez pár nap alatt kihoz belőle. Szeptembertől nálam szigorúan kötelező, idén is azóta szedem!
Kiss T Béla
2015.06.10 14:27
5/5
Jót tett az izületigyulladásomra. viszonylag gyorsan, 5-6 nap alatt éreztem hogy nem rángatnak az izmaim. a csonterősítés érdekében kalciumot is szedek mellé pluszban, így még erősebb lesz a kettő hatása.
Csaba Gyerok
2015.04.14 13:51
5/5
Ez azért nem csak ennyi hogy tavaszi fáradtság.Nálam régebben végeztek D-vitamin szintmérést, mert a mellékpajzsmirigyem nagyon túlpörgött, ami elég sok gondot okozott. Kiderült hogy negatív a kálciumszint mérlegem. A D-vitamin hiány volt az egész oka, most már sokkal jobban vagyok. Azelőtt meg sem fordult a fejemben hogy ennyire számít a szedése.
Markokram
2015.04.09 17:06
5/5
Nekem spec az ablakon át sem jut belőle hétközben. :) Legfeljebb hétvégén ha kint járkálok, de mitomén, szerintem annyi nem elég. Inkább szedem. Nekem jót tesz egyébként.
Sili
2015.04.09 16:21
5/5
Hát ez az hogy az ablakon át… Egyébként a nap már régen nem az igazi, Uv-védő krém nélkül nem kérek belőle, azzal együtt meg már a D-vitaminnak is annyi.
Balynt
2015.04.09 14:38
5/5
A napfény a legjobb D-vitaminra, minek szedjek ilyesmit? Most is épp süt rám az ablakon át!
_Gabor_
2015.04.09 09:11
5/5
Elkezdtem szedni mert kitört rajtam a tavaszi fáradtság. De lehet hogy csak a lustaság az majd kiderül :D :D Ha elmúlik akkor D vitamin hiányom volt ha pedig nem akkor elmegyek szabira :D
Mary72
2015.03.13 09:35
5/5
Sziasztok! A nővérem Hollandiaban él, es ott a gyerekeknek 4 eves korukig kötelező volt naponta D vitamint adni. A felnőttek is szedik. Belegondolva engem sem ér természetes fény egész nap, én is elkezdtem szedni. A legfeltűnőbb, hogy elmúlt az állandó fáradtságom és a kezdődő reumám is tőle.
B.Orsi
2015.02.05 12:46
5/5
Hello! Olvastam egy cikket a D-vitaminrol, arrol hogy egesz nap nem éri az embereket normalis napfeny és rajottem hogy engem sem. Eddig fel sem tunt, de tenyleg igy van, mert egesz nap az irodaban vagyok, utana metrozas, utana lakás vagy valami program de addigra meg ugyebár este van, akkor sem kapok napfenyt meg D-vitamint.. Na, en ezert vettem ebből a D-vitaminbol. Zsenialis a hatasa. Egesz maskepp latom a vilagot, sokkal jobb a kedvem (elegge depresszios voltam mostanaban), tobbet birok, meg estere sem faradok el, az izuleteim fajtak, de most azok is jobbak. Plusz elmultak a gyulladasok az arcboromon. Nem is gondoltam, hogy erre is jo lesz de most mar tudom hogy ez az egész szervezetre hat. Mindenkinek szednie kellene! Barmilyen vitamint veszek, en csak szerveset vagyok hajlando szedni, nagyon orulok, hogy talaltam egy ilyen magyar termeket. Batran ajanlom nektek!