Vérszegénység, vashiány – lassan, lappangva alakul ki, eleinte nincsenek ordító jelei, mégis rendkívül fontos időben tetten érni. Léteznek olyan megbízható tünetek, amelyekből kiderül, ha ez a baj. A fáradékonyság az egyik.

vashiany-verszegenyseg-kelatkotesu-szerves-vas-anemia.jpg

A vas leginkább a vörös vérsejtek termelése miatt szükséges. Mivel vérvesztéssel a szervezet a vérrel együtt vasat is veszít, a havi menstruáció okán a nők vérében a vas szint gyakran alacsonyabb. Ettől függetlenül a vashiány a leggyakoribb ásványianyag-hiány szerte a világon, melyben nők, férfiak és gyermekek egyaránt érintettek.

A vashiány problémája különösen érinti a:

 • fogyókúrázókat
 • vegetáriánusokat
 • sportolókat
 • terhes és szoptatós nőket,
 • tinédzsereket, és az
 • idősebb korosztályt.

Mi tapasztalsz, ha kevés a vas?

Először gyengeséget, fáradékonyságot, a tanulási készség csökkenését, a koncentráció zavarát, pszichés labilitást és csökkent immunitást. Kialakult anémia (vérszegénység) esetén szapora szívverést, nyugtalan alvást, légszomjat, látászavarokat és szédülést.

Ugyan nem csak vérszegénységben fordulhatnak elő a tápcsatornát érintő panaszok, azonban egyéb gyanújelek esetén, jelenlétük megerősítheti a diagnózist. Ilyen tünetek például az étvágytalanság, hányinger, émelygés, puffadás, hasmenésre való hajlam, vagy ellenkezőleg: székrekedéses panaszok.

 1. fáradékonyság, kimerültség, álmatlanság

 2. sápadtság

 3. íny, szemhéj, körömágyak vértelensége

 4. erős menstruáció

 5. heves szívdobogás

 6. fázékonyság

 7. ingerlékenység

 8. könnyen kifulladsz

 9. nyugtalan láb szindróma

 10. koncentrálóképesség romlása,

 11. fülzúgás, látási zavarok, szédülés, fejfájás, ájulás-érzés

 12. körömtöredezés, hajhullás

 13. a nyelv fájdalmassága (elsimult nyelv, nyelvégés, sebesedés, vérzékenység),

 14. gyulladás a száj sarkában, nyelési zavar, a láb és lábfej zsibbadása és bizsergése.

 15. furcsa dolgokat kívánsz: agyagot, sarat, krétát, jeget. (A pontos okát nem tudni, a legtöbb elmélet szerint ilyenkor a hiányzó ásványi anyagokat próbáljuk ösztönösen pótolni.)

termeszetes-vaspotlas-kelatkotesu-vassal.jpg
A fent említett tünetek mindegyike, számos más betegség jele is lehet, emiatt a panaszokat együttesen kell értékelni, és gyanú esetén orvoshoz kell fordulni. Ugyanakkor biztonságos vaskészítmény pótlásával is könnyen kideríthető, hogy a vashiány volt-e a baj, hiszen ha igen, a tünetek is enyhülnek, elmúlnak majd.

Új generációs vaskészítmények

Modernebb, biztonságosabb vaspótló nem létezik a FERROCEL® Világszabadalomnál.  Kutatások igazolják: olyan gyengéd, hogy akár csecsemők is használhatnák.

Hogyan lehetséges ez? A FERROCHEL® a készítményeknél a vas felszívódását a test vaskészlete kontrolálja. Alacsonyabb vasszint esetén nagyobb mennyiség szívódik fel, de épp csak amennyire a szervezetnek szüksége van. Vashiányos, vérszegényes állapotban a vas akár 90%-át is felveheti a szervezet, nem vashiányos esetben pedig csak a 10%-át – épp annyit, ami a felhasználás mértéke volt az anyagcserében.

Kell a vas - Chela vas!

A FERROCHEL® vasak (Chela Ferr bio-complex és Chela Ferr Forte) 2,6-szor biztonságosabbak mint a vas-szulfit, és biztonságosabbak, mint a tipikus szervetlen vas, mely ételekben és étrend kiegészítőkben található.

A vaskészítmények egyik legáltalánosabb formája (ferro-szulfát) – ez olcsó ugyan, de székrekedést és gyomorbántalmakat okozhat. Más formái, például a ferro-fumarát vagy a ferro-glükonát fogyasztása enyhébb mellékhatásokkal jár. A szerves, kelátkötésű vas alkalmazása biztonságos, a felesleg a szervezetből kiürül, biológiai hasznosulása pedig egyedülálló. Olvass róla többet >>>

faradekonysag-szerves-vashiany-verszegenyseg-kelatkotesu-vas-anemia.jpgVashiány, vérszegénység, anémia esetére:

Chela-Ferr Forte

Azoknak javasolt, akiknek fokozottan van szükségük vasra, folsavra, tehát szoptató és terhes nőknek, felszívódási zavarral küzdőknek, pl. Crohn-betegeknek, fogyókúrázóknak, valamint a fizikailag aktív embereknek, véradóknak és vegetáriánusoknak (a kapszulatok nélkül). 

A Világszabadalommal védett, szerves vas kapszula FORTE tökéletesen biztonságos, sejtszinten hasznosul, a garantált felszívódása: 28mg vas ion. A benne található 40mg C-vitamin, 1,4mg B6-vitamin, 2,5m g B12-vitaminl, és 400mcg folsav mind olyan összetevők, amelyek támogatják a tökéletes felszívódást.

Vásárlás itt >>>

Általános vaspótlásra ajánlom

Chela-Ferr bio-complex

A termék 3 évnél idősebb gyerekeknek, kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt ajánlott, ha gyengeséget, fáradékonyságot, a tanulási készség csökkenését, a koncentráció zavarát, pszichés labilitást és csökkent immunitást tapasztalnak. Ennek a Világszabadalommal védett, Szerves vas kapszulának a garantált felszívódása: 14mg  vas ion, amit  40mg C-vitamin, 1,4mg B6-vitamin, 2,5mg B12-vitaminl, és 200mcg folsav támogat a tökéletes és biztonságos biohasznosulásban.

Vásárlás itt >>>

vashiany-verszegenyseg-kelatkotesu-vas-anemia-faradekonysag.jpg

Tudtad?
A vas esszenciális mikroelem, ami annyit jelent, hogy szervezetünk nem képes az előállítására. Ezért a vasat a táplálkozással, kívülről kell pótolnunk. Mivel a vas felszívódása rendkívül rossz, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be, hogy aztán eljusson azokra a helyekre, ahol valójában szükség van rá. A „fáradt vér”-nek is nevezett vastartalmú kiegészítők veszélyesek lehetnek, ha a szervezetben elég vas van. Ezért ha vaspótlás, csakis biztonságos, szerves, sejtszinten felszívódó vaskészítményt válassz!