7 jel, ami refluxra utal

Sajnos egyre több refluxos vendégünk van, és ennek okán számos tapasztalattal is rendelkezünk e téren. Milyen jelek utalnak arra, hogy Neked is refluxod van? Milyen természetes módszerekkel léphetsz fel ellene? Ezeket gyűjtöttük össze a következő bejegyzésben. Ha érintett vagy Te is a témában, olvass tovább!

4 természetes megoldás reflux esetén!

7 jel, ami refluxra utal

  • gyomorégés, szegycsont mögötti éles fájdalom
  • fulladás érzés
  • torokban jelentkező maró érzés
  • savanyú íz a szájban, nyelvégés
  • savas böfögés, csuklás, hányinger
  • korai teltségérzés, hasi puffadás
  • régóta fennálló makacs köhögés, elhúzódó rekedtség

Mit nevezünk refluxnak?

Refluxnak nevezzük, amikor a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe, marja annak a falát, és égő érzést okoz. Szinte nincs olyan ember, aki ne tapasztalt volna ilyet, azonban meg kell különböztetünk alkalmankénti és kóros állapotot is. Egészséges embereknél jól működnek, azok a védő mechanizmusok, amelyek közömbösítik ezt a savhatást (pl. a nyelőcső perisztaltikája, a nyál, vagy a nyelőcső belső felszínét borító nyák)

De, ha ezeknek a mechanizmusoknak a működése sérül, pl. a gyomor záróizma nem működik megfelelően, ez a visszafolyás rendszeresen megtörténik, akkor már reflux betegségről beszélünk.

Hogy miért fontos a refluxxal foglalkozni? Mert nemcsak felfelé, a nyelőcső felé terjedhet, hanem lefelé is, a belek felé, ahol pl. IBS kialakulásához vezethet.

4 természetes megoldás reflux esetén!

1, Változtass az étrendeden!

Száműzd étrendedből a tejet, a glutént és a cukrot, ha már csak ennyit változtatsz az étrendeden a refluxos tünetek 3 hónap után csökkennek. Száműzd a savas italokat, a nehéz és fűszeres ételeket, és egyszerre mindig csak keveset egyél, ezzel is könnyítve gyomrod munkáját.

2, Csökkentsd a stresszt!

Gondoltad volna, hogy a reflux tünetei stressz hatására felerősödnek? (Éppen ezzel magyarázható, hogy a felgyorsult, modern világban miért gyakoribb a reflux, és miért növekszik az előfordulása az életkor előrehaladtával). A lelki és szellemi egyensúly meghatározó a gyógyulás érdekében. Erre természetesen vannak hatékony stressz-levezető technikák, mint amilyen például a jóga is, de a rendszeres testmozgás, az esti séták, kocogások is sokat segítenek. Sajátíts el valamilyen meditációs technikát, vagy alkoss valamit.

3, Állítsd vissza a gyomor normál működését természetesen!

A Fermentált papaya koncentrátum jótékony tulajdonságait a fermentálás során felszabaduló Saccharomyces boulardii nevű probiotikumnak köszönheti. Élősködőellenes, könnyíti az emésztést, nyugtató hatású az emésztőrendszerre: túl sok gyomorsav esetén is segítséget nyújt, de gyomorsav hiányában is lehetővé teszi a tökéletes emésztést, a mesterséges antacidumok mellékhatásai nélkül. A koncentrátumhoz antioxidáns Noni kivonatot is adtak, ami még tovább növeli hatékonyságát.

Állítsd vissza a gyomor normál működését természetesen!

A No Acid szopogatós savlekötő tabletta azonnali segítséget nyújt gyomorégés esetén. Természetes ásványi anyagokat tartalmaz, így nemcsak magát a gyomorégést, hanem annak kiváltó okát is megszünteti, pótolja az ásványi anyagokat, ezzel helyreállítva a gyomor savtermelését.

4, Támogasd meg a máj működését!

Gondoltad volna, hogy a máj terheltsége is megnyilvánulhat refluxban? Könnyítsd meg májad működését! Legrégebb óta ismert májtámogató gyógynövény a máriatövis, melynek fő hatóanyagát standardizálták ebbe a tablettába (160 mg szilimarin tablettánként), és még kolinnal is dúsították a jobb eredmény érdekében.