Így kezelhető a láb vizesedés

A kezdeti hajszáleresedés, visszeresedés nem csak önmagában gond, de egy jelzés is arra, hogy ha nem figyelünk oda, hamar megjelenik egy még nagyobb probléma: az ödémás láb. Az időben felismert láb vizesedés a legtöbb esetben egyszerű módszerekkel, beavatkozás nélkül, akár házilag is visszafordítható - tarts velem, és azt is megtudhatod, hogyan.

Ödémás láb kezelése házilag

Az ödémás láb  amellett, hogy nem túl szép látvány, sajnos a károsodott érrendszerre figyelmeztető jelzés is egyben. A láb vizesedés eleinte a végtag alsó részén jelenik meg, a boka és környéke lesz puffadt, aztán -amikor kezelés nélkül egyre rosszabb állapotba kerül-, a duzzadás idővel elkezd felfelé kúszni a lábszáron. Ha teljesen elhanyagolják, a bőr előbb foltokban elbarnul, ilyenkor azonban már fenyegetően közel van a lábszárfekély kialakulásának veszélye.

Te ne juss el idáig!

Az ödéma alapvetően az erek problémája, olyankor alakul ki, amikor nem funkcionálnak kielégítően a testünkben folyadékokat szállító artériák, vénák vagy a nyirokrendszer erei. Az ödémás láb kezelése épp ezért mindig az erek erősítésével indul. Egy jól megválasztott érfal erősítő készítmény az egész érrendszerre jó hatással van, nem csak a vizes lábak elkerülésre alkalmas.

Érfal erősítő finom nedű

Az ödémás láb kezelése házilag

Az vizes lábak problémájának szerencsére otthon sem különösebben komplikált gáncsot vetni. A láb ödéma terápiájára én azt ajánlom, barátkozz össze az ERBAVEN® ivótasakkal, a hajszáleres lábgondok specialistájával!

A tasak ízletes tartalma olyan növényi kivonatokat rejt, mint az ázsiai gázló, a vörös szőlőlevél, a szúrós csodabogyó gyökér, a fekete áfonya bogyó, az ezüstös hölgymál és a nyírfalevél. Viszont az ital legfontosabb összetevője az a 300mg Troxerutin, vagy barátságosabb nevén a T-vitamin.

Még nem ismered? Ez egy flavonoid, ami számos növényben megtalálható, ehhez az italhoz például a közönséges pagodafából vonták ki. Jelenléte azért fontos, mert nagyszerű érvédő és ödéma megszüntető, és mert hatékony és klinikailag bizonyított szerepe van a keringési rendszer, így a mikrokeringés stabilizálásában.

A tasak kiszerelés különösen alkalmas azok számára, akik nyelési nehézséggel küzdenek, hiszen ez tulajdonképpen egy könnyen fogyasztható, finom nedű.

Akiknek a tabletta fogyasztása nem okoz gondot, azok kipróbálhatják gyógynövényes tabletta formában is. Belsőleges támogatóként, a vizes lábak gyógyulásában pont ugyanúgy segít, csak a fogyasztás módja más.

Akár a kapszulát, akár az ivótasakot választod az ödémás láb kezeléséhez belsőleg, hatásukat fontos támogatni külsőleg is, amihez érdemes használatba venni az ERBAVEN® gélt! Ezt a hűsítő gélt reggel és este is alkalmazhatod, de arra figyelj, hogy mindig alulról-felfelé történő körkörös mozdulatokkal vidd fel. Tartsd a hűtőben, hidd el, tényleg jól fog esni, ha hidegen alkalmazod.

Egyébként a tabletta és a gél együtt, 20% kedvezménnyel csomagban is kapható. 

Tabletta és gél együtt, egy csomagban

De mitől alakul ki egyáltalán az ödémás láb?

  • A pörgős, stresszes életmód nem tesz jót az érrendszernek (sem). A rendszertelenül, dobozból, kapkodva elfogyasztott tápanyaghiányos, előre csomagolt kaják, az indokolatlanul sok kávé, -mellé esetleg némi cigaretta-, a kevés alvás mind-mind azon dolgoznak, hogy az ereid minél hamarabb kipurcanjanak. Az elfáradt, elgyengült ereket pedig mindenképp kezelni kell - lehetőleg természetes készítménnyel! 
  • A folyamatosan állva végzett munka (például gépsor mellett, pénztárban) is megteszi hatását. Az állandó ácsorgás miatt a láb izmai és erei is szüntelen terhelésnek vannak kitéve, emiatt pedig hamarabb fáradnak ki és mennek tönkre. Ilyenkor a nyirokfolyadék pangása is hamar beindul, ami szintén a láb vizesedés kialakulásához vezet.
  • Ha nagyon sokat járkálsz, azzal is az alsó végtagjaid igénybevételét növeled, aminek eredménye az erekre nézve, pont ugyanaz, mint amit az előző pontban már említettem: kifáradnak, rugalmasságukat elveszítik, majd idővel aztán visszafordíthatatlanul károsodnak, tönkremennek. Persze erre nem megoldás, ha egész nap ülsz vagy fekszel, mert annak ugyanez lesz a vége! De az nagyon fontos, hogy figyelj a mozgás és pihenés egyensúlyára.

Figyelj a pihenésre is

  • Terhesség alatt kialakuló végtagi duzzanat. A várandóság alatt az extra súly, és a táguló méh miatt a vénákban jelentkező extra nyomás okozta lábduzzadás normálisnak számít. Viszont nagyon fontos, hogy ezt nem szabad annyiban hagyni, és amikor csak jól esik, kenegetni kell ERBAVEN® géllel, nehogy tartósan fennmaradjon az ödémás láb állapota.
  • Nyirokkeringési problémák. Ezeket nem csak a fentebb már említett pangás, de a nyirokrendszer sérülése és egyéb gondok is okozhatják. Közös bennük, hogy valami okból a nyirokrendszer képtelen elszállítani a szövetközi folyadékot, így a nyirok - mivel nem tud mást tenni -, enged a gravitációnak, és elkezd lefelé csorogni a testben. Gyűlik, gyűlik, hamar felhalmozódik a bokák környékén, és már kész is a láb vizenyő. Legkésőbb ilyenkor viszont már nincs mese, muszáj bevetni a Gambe Slim gyógynövény koncentrátumot, megelőzendő, hogy ez a kezdeti vizenyő elefántláb-szerű, óriási ödémává fejlődjön.  Kötőszövet-, és érfal erősítő, vér- és nyirokkeringést fokozó gyógynövényi összetevői növelik a nyirokáramlást, serkentik a vérkeringést, ha kúraként (legalább 60, de legfeljebb 120 napig) fogyasztod.
Kollagénes gyógynövény koncentrátum az egészséges lábakért

Nagyon fontos, hogy diagnosztizált lymphoedema (nyiroködéma) esetén NE ess neki a házilagos kezelésnek! A lymphoedema a nyirokrendszer működési zavara, aminek kezelése természetesen szakorvosra tartozik. Így az étrend-kiegészítők alkalmazását is orvosunkkal kell megbeszéljük, annál is inkább, mert a betegségnek különböző szakaszai, stádiumai vannak, különböző kiváltó okkal (a kiváltó okot is mindig kezelni kell), és ebben személyre szólóan csak a kezelőorvosod dönthet.

Persze, ha nem ez a helyzet, akkor nyugodtan kezelheted magad is az ödémás lábat reggeli után igyál meg egyet az ERBAVEN® ivótasakokból, amikor szükségét érzed, kend a lábad a ERBAVEN® géllel, – ezeket a nyirokpangás esetén fogyasztott Gambe Slim gyógynövény koncentrátum  mellé is nyugodtan használhatod.