Főmenü Termékeink
Blog

Ödémás láb kezelése házilag

Így kezelhető a láb vizesedés

A kezdeti hajszáleresedés, visszeresedés nem csak önmagában gond, de egy jelzés is arra, hogy ha nem figyelünk oda, hamar megjelenik egy még nagyobb probléma: az ödémás láb. Az időben felismert láb vizesedés a legtöbb esetben egyszerű módszerekkel, beavatkozás nélkül, akár házilag is visszafordítható - tarts velem, és azt is megtudhatod, hogyan.

Ödémás láb kezelése házilag

Az ödémás láb  amellett, hogy nem túl szép látvány, sajnos a károsodott érrendszerre figyelmeztető jelzés is egyben. A láb vizesedés eleinte a végtag alsó részén jelenik meg, a boka és környéke lesz puffadt, aztán -amikor kezelés nélkül egyre rosszabb állapotba kerül-, a duzzadás idővel elkezd felfelé kúszni a lábszáron. Ha teljesen elhanyagolják, a bőr előbb foltokban elbarnul, ilyenkor azonban már fenyegetően közel van a lábszárfekély kialakulásának veszélye.

Te ne juss el idáig!

Az ödéma alapvetően az erek problémája, olyankor alakul ki, amikor nem funkcionálnak kielégítően a testünkben folyadékokat szállító artériák, vénák vagy a nyirokrendszer erei. Így nem tud rajtuk keresztül rendesen kiürülni a folyadék, ezért felhalmozódik a szövetekben. Az ödémás láb kezelése során ezért nem csak vízhajtó kivonatokat érdemes fogyasztani, hanem mindig kombinálni kell  azokat érfal erősítő tápanyagokkal is!  

Az ödémás láb kezelése házilag

A vizes lábak problémájának szerencsére otthon sem különösebben komplikált gáncsot vetni. Mutatjuk, mit kell tenni!

Vízhajtó gyógynövények

A tartósan fennálló lábszárödémák, vagy bokaödémák esetén a Diurerbe® gyógynövényes vízhajtó koncentrátumra egészen biztos, hogy szükségünk lesz.  

A népgyógyászat által is ismert és alkalmazott gyógynövények segítenek megszabadulni a szövetekben visszamaradt folyadéktól, ami a duzzanatért, ödémáért felel. A koncentrátum biztosítja a kálium és magnéziumpótlást is, ami nagyon fontos akkor, ha vízhajtókat alkalmazunk.

További nagy előnye a Diurerbe® italnak, hogy a fogyasztási javaslat alapján fél- egy liter vízben kell feloldani, mellyel máris megemelhető a napi folyadékbevitel, ami az ödémás láb kezelésének egyik fontos lépése.

Három finom ízben érhető el (gránátalma, ananász és citrom), így mindenki kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelőt.  

Az ödémás láb kezelése házilag - belsőleg

Antioxidánsok az erek és a keringés egészségéért

Az ödéma kezelése nem működhet anélkül, hogy az erek egészségére ügyelnénk! A 95% OPC tartalomra, valamint 24% flavon glikoziddal és 6% terpén lakton tartalomra standardizált Szőlőmag+ Ginkgo kivonat támogatja az egészséges vérkeringést. Még jobb eredményt érhetsz el akkor, ha napi 3000 mg érfal erősítő C-vitaminnal kombinálod.

Frissítő gél a lábaknak

Az ödémás láb belső kezelését érdemes megtámogatni külsőleg is: ehhez válaszd az ERBAVEN® gélt! Ezt a hűsítő gélt reggel és este is alkalmazhatod, de arra figyelj, hogy mindig alulról-felfelé történő körkörös mozdulatokkal vidd fel. Tartsd a hűtőben, hidd el, tényleg jól fog esni, ha hidegen alkalmazod.

Az ödémás láb kezelése házilag-külsőleg

De mitől alakul ki egyáltalán az ödémás láb?

  • A pörgős, stresszes életmód nem tesz jót az érrendszernek (sem). A rendszertelenül, dobozból, kapkodva elfogyasztott tápanyaghiányos, előre csomagolt kaják, az indokolatlanul sok kávé, -mellé esetleg némi cigaretta-, a kevés alvás mind-mind azon dolgoznak, hogy az ereid minél hamarabb kipurcanjanak. Az elfáradt, elgyengült ereket pedig mindenképp kezelni kell - lehetőleg természetes készítménnyel! 
  • A folyamatosan állva végzett munka (például gépsor mellett, pénztárban) is megteszi hatását. Az állandó ácsorgás miatt a láb izmai és erei is szüntelen terhelésnek vannak kitéve, emiatt pedig hamarabb fáradnak ki és mennek tönkre. Ilyenkor a nyirokfolyadék pangása is hamar beindul, ami szintén a láb vizesedés kialakulásához vezet.
  • Ha nagyon sokat járkálsz, azzal is az alsó végtagjaid igénybevételét növeled, aminek eredménye az erekre nézve, pont ugyanaz, mint amit az előző pontban már említettem: kifáradnak, rugalmasságukat elveszítik, majd idővel aztán visszafordíthatatlanul károsodnak, tönkremennek. Persze erre nem megoldás, ha egész nap ülsz vagy fekszel, mert annak ugyanez lesz a vége! De az nagyon fontos, hogy figyelj a mozgás és pihenés egyensúlyára.

Figyelj a pihenésre is

  • Terhesség alatt kialakuló végtagi duzzanat. A várandóság alatt az extra súly, és a táguló méh miatt a vénákban jelentkező extra nyomás okozta lábduzzadás normálisnak számít. Viszont nagyon fontos, hogy ezt nem szabad annyiban hagyni, és amikor csak jól esik, kenegetni kell ERBAVEN® géllel, nehogy tartósan fennmaradjon az ödémás láb állapota.
  • Nyirokkeringési problémák. Ezeket nem csak a fentebb már említett pangás, de a nyirokrendszer sérülése és egyéb gondok is okozhatják. Közös bennük, hogy valami okból a nyirokrendszer képtelen elszállítani a szövetközi folyadékot, így a nyirok - mivel nem tud mást tenni -, enged a gravitációnak, és elkezd lefelé csorogni a testben. Gyűlik, gyűlik, hamar felhalmozódik a bokák környékén, és már kész is a láb vizenyő. Legkésőbb ilyenkor viszont már nincs mese, muszáj bevetni a Gambe Slim gyógynövény koncentrátumot, megelőzendő, hogy ez a kezdeti vizenyő elefántláb-szerű, óriási ödémává fejlődjön.  Kötőszövet-, és érfal erősítő, vér- és nyirokkeringést fokozó gyógynövényi összetevői növelik a nyirokáramlást, serkentik a vérkeringést, ha kúraként (legalább 60, de legfeljebb 120 napig) fogyasztod.
Kollagénes gyógynövény koncentrátum az egészséges lábakért

Nagyon fontos, hogy diagnosztizált lymphoedema (nyiroködéma) esetén NE ess neki a házilagos kezelésnek! A lymphoedema a nyirokrendszer működési zavara, aminek kezelése természetesen szakorvosra tartozik. Így az étrend-kiegészítők alkalmazását is orvosunkkal kell megbeszéljük, annál is inkább, mert a betegségnek különböző szakaszai, stádiumai vannak, különböző kiváltó okkal (a kiváltó okot is mindig kezelni kell), és ebben személyre szólóan csak a kezelőorvosod dönthet.

Persze, ha nem ez a helyzet, akkor nyugodtan kezelheted magad is az ödémás lábat! Idd naponta a Diurerbe® koncentrátumot, kombináld a Szőlőmag tablettát C-vitaminnal, kend a lábad a ERBAVEN® géllel, – ezeket a nyirokpangás esetén fogyasztott Gambe Slim gyógynövény koncentrátum  mellé is nyugodtan használhatod – és érezni fogod, ahogy lábaid megkönnyebbülnek. 

Nézz körül a webáruházunkban
SZERVES SZŐLŐMAG + GINKGO DUOPACK, -10% kedvezménnyel Natur Tanya® Akció

SZERVES SZŐLŐMAG + GINKGO DUOPACK, -10% kedvezménnyel Natur Tanya®

6 178 Ft
5 560 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 5 560 Ft
Natur Tanya® 60 napos Gambe Slim® Szép lábak kúracsomag. Ivókúra a karcsú, narancsbőr mentes lábakért, kollagénnel! 3*500ml Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.