Bavicchi1896’ Bio csíráztatni való Édeskömény. „ÉLŐ ÉTEL” Puffadsz? Kismama vagy? Akkor különösen.
Bio csíráztatni való Édeskömény
Az édeskömény csírája erjedés- és puffadást gátló.
Megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és nagyszerű izomlazító tulajdonságú. Kitűnő levesbetét, de óvatosan, mert átható aromája van. Kismamák mindennapi étrendjébe tejszaporító hatása miatt érdemes beépíteni.
Csíráztass!
A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol!
Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak.
A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek,
kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!
A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.
Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.
„ÉLŐ ÉTEL”
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
*A termék kereskedelmét ellenőrzi: HU-ÖKO-02
IT-BIO-014
EU-mezőgazdaság
Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 8-12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 10-14 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tartható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 13 gr
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Magokból valóban szoktak teát készíteni, ám csírákból nem jellemző, hiszen éppen a nyers, friss állapotuk adja tápanyagdús értéküket.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Lehet, hogy butaságot fogok kérdezni, de: csírából készülhet tea? :) Tudom, a köménynek a magja, kissé összezúzva javasolt teának.. De érdekel a dolog, mert őszintén szólva, önmagában fogyasztva nem megy túl sok, ám a zúzott magos tea rendben van. Esetleg a forrázott csíra értékét veszítené hő hatására?
Előre is köszönöm a segítséget!
Kata