Ismerd meg a csíráztatni való magokat, nézd meg mi a legfőbb erényük, és próbáld ki őket aszerint, hogy mire van a legjobban szüksége a szervezetednek. Bőségesebb választékot kívánni sem lehet, 27-féle csíráztatni való magot és tulajdonságait ismerhetsz most meg röviden, íme a kínálatom:
Bio lenmag: Emésztőszervek tisztításához. A lenmagot csíráztatva, igen jóízű csírákat kapunk, amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk. Omega-3 zsírsavakban gazdag. >>>
Bio zsázsa: Gyorsan csírázó mag, jellegzetes ízének köszönhetően kiváló fűszer salátákhoz, szendvicskrémekhez, levesekhez. Gyógyhatása miatt ősidők óta nagyra becsülik. Cukorbetegek is fogyaszthatják. >>>
Bio vörösretek. Hatékony béltisztító, bélféregűző. Természetes antibiotikum. A vörös retek csírája magas vastartalommal rendelkezik. >>>
Bio vöröskáposzta. Fekélygyógyító vegyületet, U-vitamint tartalmaz, gyulladáscsökkentő. Táplálja a bőrt, tisztítja a vért, javítja a látást. >>>
Bio tönkölybúza. A tönkölybúza csíra fehérjetartalma a közönséges búzához képest hatszoros. Esszenciális zsírsav tartalma hatékony az idegrendszerre. Aminosav összetétele kiváló, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag. Erős antioxidáns, mert szelén tartalma 7-8-szor magasabb más gabonákkal szemben. >>>
Bio ruccola. Szív- és érrendszeri betegségekben diétás kiegészítő. Magas E-vitamin tartalmú. Csökkenti a gyulladásokat. >>>
Bio póréhagyma. Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. >>>
Bio napraforgó. A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. A gyönyörű, ropogós csírákat elég csak nyakon önteni egy natur joghurttal.>>>
Bio mungóbab. Koleszterincsökkentő és vércukorszint szabályzó, jelentős vas és C-vitamin tartalommal. Különösen ajánlott sportolók és kisgyermekek részére! >>>
Bio lucerna. Lúgosítja a vért és jótékony koleszterinszint csökkentő. >>>
Bio vörös lóhere. Általános közérzetjavító, vitalitást fokozó, idegnyugtató, vértisztító. Rákprevenciós diéták része. >>>
Bio lepkeszegmag. Koleszterindiéta része és elősegíti az emésztést. Vértisztító, gyulladáscsökkentő, vérképző hatású. Könnyen csírázik, íze jellegzetesen erős. >>>
Bio lencse. Alkalmas a cukorbetegek diétájának kiegészítésére és fogyókúrázóknak. Jelentős magnézium, vas, cink és krómtartalma. >>>
Bio hajdina. Roborál, lúgosít, riboflavin és rutin-tartalma serkenti az agyat, erősíti az érfalakat. Csírája főételként is felhasználható. Értékes adalék a kenyér tésztájához. >>>
Bio durumbúza. Értékes fehérje, vitamin, ásványi anyag és emésztést segítő rost komplex. Karotinoid vegyületekben gazdag, antioxidáns forrás.>>>
Bio chia mag. Nagyon gazdag Omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban, ásványokban és vitaminokban. Tartalmazza szinte az összes esszenciális aminosavat, kitűnő fehérjeforrás. A mexikói eredetű Chia az aztékok étrendjének egyik alapvető összetevője. A hajtásoknak kitűnő, friss és éppen csak egy kicsit pikáns íze van. >>>
Bio árpa. Lúgosító, nyomelemekben gazdag gabonacsíra. Támogatja a szív- és agyműködést; vízhajtó hatású. >>>
Bio brokkoli. Hasznos immunvédő és vitalizáló, Kitűnő C-vitamin, folsav és béta-karotin forrás, védi a szívet, és a tüdőt. Pikáns, tormára emlékeztető íz világ jellemzi.>>>
Bio fehér retek. Természetes vizelethajtó, húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító. Finom, pikáns íz jellemzi, amit szendvicsbe, levesbe, salátákba, főzelékekhez adhatunk.>>>
Bio édesköménymag. Erjedés- és puffadást gátló, megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és nagyszerű izomlazító tulajdonságú. >>>
Bio csicseriborsó. Erőt ad és jótékony hatással van a lélekre, fogékonnyá teszi a sejteket az inzulin felvételére. A keleti országok és India kedvelt hüvelyes növénye. >>>
Bio bazsalikom. Antiszeptikus hatású, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságú, ami eredményes emésztési zavarok, és puffadás esetén is. >>>
Bio adzuki bab. Természetes inzulin-szabályzó, koleszterincsökkentő, vérnyomásszabályzó, szíverősítő. Csíráztatva nem okoz bélgázosodást. Pikáns ízű. >>>
Bio fekete káposzta (toszkán kel). Támogatja az immunrendszer egészségét, elősegíti az emésztést, hozzájárul a szív-és érrendszer, a máj és a szemek egészségéhez. A fekete káposzta csíra igen gazdag vitaminokban, például A, B, C, E és K-vitaminban, és ásványi anyagokban, például kalciumban, magnéziumban, káliumban, cinkben és vasban. Antioxidánsok, (lutein, karotin), fehérjék (30-35%), rostok, klorofill, enzimek és aminosavak forrása. Fogyasztható önmagában, joghurtban, kefirrel, szendvicsben, levesbetétként és