Csíráztass Otthon!

Tudtad, hogy nincs a Földön még egy olyan tápanyagban gazdag élő élelmiszer, mint a frissen csíráztatott bio magok?

Ez különösen igaz az 1-2 napos friss csírakezdeményekre. Ezért arra szeretnélek biztatni, hogy csíráztass otthon!
A csíráknál gazdagabb, természetesebb és komplexebb tápanyagforrást nem találunk a Földön! Megtalálhatod mindegyikben az enzimeket, fitovegyületeket, aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjét. A csíráztatott forma nem okoz allergiát, erős antiszeptikus és antiallergén hatású (a babfélék sem puffasztanak, ha csíráztatva fogyasztjuk őket). Sőt ezek a parányi élő tápanyagok, erőteljes lúgosítók.

Még egy fontos tulajdonságuk van: lélekgyógyítók.

Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus a természet.

vitamin-asvanyi-anyag-enzim-forras.jpg

A csíráztatás menete

Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes, bio magokat csíráztassunk! Szükség lesz egy csíráztató tálra, bio csíráztatni való magokra (nagyon fontos a vegyszermentesség!) és vízre.

A háromszintes csíráztató edény perforált aljzattal kapható. Így egyszerre különböző fajtákat is csíráztathatunk, méghozzá úgy, hogy helyet is spórolunk.

  1. A csíráztatni való magokat áztassuk be egy éjszakára. Tálcánként 1 evőkanál csírával számoljunk.
  2. Reggel terítsük fel a polcokra a csírát, ha apróbb szemű, és átfér a csíraedény lukacsain, akkor használjunk gézlapot a terítés előtt.
  3. Ettől kezdve már csak reggel és este zuhanyoztassuk meg a magocskákat (a kisebb méretűeket csak permetezd!), hogy a nyák ne rohassza be a magokat.

A legértékesebb a frissen előbúvó 0,6-1 cm kis csírakezdemény fogyasztása maggal együtt, ilyenkor megnövekszik meg ugyanis ugrásszerűen a csíra vitamin és enzim tartalma! A magok el is ültethetők!

csiraztato-tal-csira-edeny.jpg

Hogyan fogyaszthatjuk a csírákat?

Én és vendégeim, egyszerűen belecsipegetünk az edényekbe és elrágcsáljuk őket (még a húsevő barátok is imádják!). Tehát fogyaszthatók önmagukban, joghurttal nyakon öntve, de belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk velük levest, főzeléket….

Bio csíráztatni való magok:

Bio Adzuki bab, Bio Árpa, Bio Bazsalikom, Bio Brokkoli, Bio Chia mag, Bio Csicseriborsó, Bio Durumbúza, Bio Édeskömény, Bio Fehér retek, Bio Fokhagyma, Bio Hajdina, Bio Lencse, Bio Lenmag, Bio Lepkeszegmag, Bio Lucerna, Bio Lóhere, Bio Mungóbab, Bio Mustármag, Bio Napraforgó, Bio Piros retek, Bio Póréhagyma, Bio Tönkölybúza, Bio Ruccola, Bio Szójabab, Bio Vöröskáposzta, Bio Zöldborsó, Bio Zsázsa.

bio-csiraztatni-valo-magok-elo-etel.jpg
BIO MAGOK csíráztatása - enzimbomba a szervezetnek!

ÉLŐ étel, ami lúgosít és egyedülállóan táplál.