Bavicchi1896’ Bio csíráztatni való Brokkoli. „ÉLŐ ÉTEL” Kiemelkedően magas antioxidáns tartalom.
BIO BROKKOLI CSÍRÁZTATÁSHOZ
A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, továbbá vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos immunvédő és vitalizáló vegyületet szervezetünk számára. Kitűnő C-vitamin, folsav és béta-karotin forrás. Hatóanyagai védik a szívet, és a tüdőt.
Rákprevenciós étrend része. Pikáns, tormára emlékeztető íz világ jellemzi.
Csíráztass!
A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, valamint enzimek. Minden mag információt és tápláló elemeket tárol!
Nincs még egy olyan természetes növényi táplálék a Földön, ami több tápanyagot tartalmazna, mint a friss csíra. A friss csíranövények salaktalanítják, lúgosítják a szervezetet, kalóriaszegények, nem hizlalnak, nem puffasztanak, antiszeptikus és antiallergén hatásúak.
A frissen előbújó csírák egyedülálló „élő” élelmiszerek,
kedvező élettani hatásaikat, a koncentrált, könnyen emészthető, gyorsan hasznosuló enzimek, fitovegyületek, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok adják. Az otthoni csíráztatás nem csak a testnek, de a léleknek is gyógyítója. A csíranövények növekedése visszavisz minket a gyermekkorba, az iskolás évekhez, amikor környezetórán babot csíráztattunk. Újra rácsodálkozik az ember, hogy milyen fantasztikus is a természet!
A csíráztatás reneszánszát éli, ami a kedvező élettani hatásoknak, mint lúgosítás, salaktalanítás és antiszeptikus hatás, valamint az egyedülálló tápanyagtartalomnak köszönhető. A nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a vitalizáló és védő elemek.
Ez a tápanyag tartalom a csíráztatás első napjaiban a legmagasabb. Csupán a víz, levegő és a megfelelő hőmérséklet szükséges a csírázási folyamat elkezdéséhez.
„ÉLŐ ÉTEL”
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
*A termék kereskedelmét ellenőrzi: HU-ÖKO-02
IT-BIO-014
EU-mezőgazdaság
Felhasználási javaslat:
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 4-6 nap
Fogyasztható közvetlenül vagy hűtőben tárolható 1-2 hétig.
Kiszerelés: 13gr
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Kedves Éva!
Habár az olyan csíráknak, mint a brokkoli jellegzetes illata lehet (ilyen a retek, fokhagyma is), ez sohasem szabad, hogy kellemetlen legyen. Ha kellemetlen szagot érzel a csírán, akkor kérlek, inkább ne fogyaszd el. Sajnos így igen nehezen tudnám megmondani, hogy mi lehetett a probléma, mivel a csírák igen érzékenyek, az is lehet, hogy éppen nem volt megfelelően elmosva az edény, de lehet a hőmérséklet nem volt megfelelő.
Ne add fel, a következő adag már egészen biztos, hogy sikerülni fog!
Addig is érdemes átolvasni a csíráztatással kapcsolatban írt blogbejegyzésünket, a kiemelésre kattintva érheted el.
Sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A megjelenő kis gyökérszőrök apró kis hajszálgyökerek lehetnek. :-) Én a retek csírával jártam először így. A biztonság kedvééért szagold meg a csírákat, ha nincs furcsa szaguk, akkor valóban ezekről az apró kis gyökerekről van szó.
Jó csíráztatást kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Lehet kicsit túl sok magot tettem a tálba.köszönöm előre is a választ