Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Üdvözletem kedves Rita rendeltem stress control capsulát,van pajzsmirigy nagyobbodás de nem kell szednem rá gyógyszert csak állandó vérvétel.Ez a kapszula szedése befolyásolhatja a véreredményt,mert a tünetek ingerlékenység fáradság fejfájás hamar felkapom a vizet és szapora szívverés ezek végett választottam a stress controlt.Válaszát várom köszönöm szépen Csilla! ????

2019-02-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Csilla!

A Stress® Control kapszula nem befolyásolja a vérvétel eredményét. Adaptogén gyógynövényei segítenek kiegyensúlyozni a belső elválasztású mirigyek működését, így szinte minden esetben szoktam ezt a kiegészítőt ajánlani, amikor felmerül a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége.

A pajzsmirigy megnagyobbodásának oka lehet szelén (a pajzsmirigyben több szelén van, mint bármely más szervünkben, és fontos szerepet játszik a pajzsmirigy hormon termelésében és anyagcseréjében)   és cinkhiány is (nélkülözhetetlen a pajzsmirigy optimális működéséhez), de jódhiány miatti csökkent hormontermelést is megpróbálja megnagyobbodással ellensúlyozni a pajzsmirigy. Hasznos kiegészítő ilyenkor a jódra standardizált barna alga kivonat. Azonban a jód bevitele autoiummun eredetű pajzsmirigy túlműködés esetén nem javallt, így kérlek, egyeztess kezelőorvosoddal, mielőtt azt elkezdenéd fogyasztani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita