Szerves Cink 

Gyenge immunrendszer, allergiák, bélbetegség, inzulinrezisztencia, bőrpanaszok, fehér foltok a köröm alatt…? Lehet, hogy a cink a bűnös!

szerves-cink-anatur.jpg

Az alacsony cinkszint 11 jele: 

A szervezet alacsony cinkszintje globális probléma, mert emberek milliói szenvednek tőle anélkül, hogy ennek tudatában lennének.

 1. Gyenge immunitás
 2. Figyelemzavar és motoros rendellenesség
 3. Fertőző, hosszantartó hasmenés
 4. Allergiák megjelenése, fokozódása
 5. Hajritkulás, korai őszülés 
 6. Autoimmun pajzsmirigy panaszok
 7. Szivárgó bél, Crohn betegség
 8. Pattanások, kiütések, bőrpanaszok (Pikkelysömör, Ekcéma)
 9. Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás
 10. Terméketlenség
 11. Időskori szürkehályog

Szerves cinkkel az immunöregedés ellen

A cink fontos helyet foglal el a szervezet első védelmi vonalában, jelen van a nyálban és az emésztőrendszer nyálkahártyáiban, hogy elpusztítsa a lenyelt kórokozókat. De nem csak a védelmi vonalakban levő cink fontos az immunitás szempontjából.

Az alacsony cinkszint csökkenti az immunsejtek számát, melyek hivatottak felismerni és megsemmisíteni a kórokozó baktériumokat, a vírussal fertőzött sejteket és ráksejteket. Ezt a folyamatot az immunrendszer öregedésének hívják és szorosan kapcsolódik autoimmun betegségek megjelenéséhez, és súlyosbodásához. 

A cink serkenti az ölősejteket és segít megküzdeni: 

 • a kórokozó baktériumokkal, a vírusfertőzéssel (bizonyítottan csökkenti az influenza és tüdőgyulladás kockázatát)

 • javítja az inzulinérzékenységet (inzulinrezisztencia) és csökkenti az inzulinszintet (cukorbetegség

szerves-cink.jpg

 

Tudtad a cinkről, hogy ...?

 • Cink az enzimatikus folyamatok szabályozója - A többi nyomelemhez hasonlóan a cink is egy sor alapvetően fontos enzim működésében vesz részt közvetlenül. Jelenleg több mint 300 olyan enzimet ismerünk, amelynek működése a cink jelenlétén alapszik. A cink egy sor hormon receptor és fehérje kulcsfontosságú strukturális komponense, amik hozzájárulnak az egészséges, kiegyensúlyozott kedélyállapothoz és immunfunkcióhoz.

 • Cink és immunrendszer -A cink elengedhetetlen a sejthátyák védő funkciójához és az apoptózishoz (programozott sejthalálhoz) azért, hogy megölje a veszélyes baktériumokat, vírusokat és rákos sejteket. Szükséges a T-sejtek növekedéséhez és a fehér vérsejtté való differenciálódásához, amire a betegségek leküzdéséhez van szükségünk.

 • Cink és Szivárgó bél - A több mint 70 évvel ezelőtt először említett bél-bőr kapcsolat leírja, hogy a szivárgó bél egy sor egészségügyi problémát okozhat beleértve a tápanyag-felszívódás zavart, bőr problémát, autoimmun betegséget és pajzsmirigy problémát. Klinikailag bizonyítottan segít helyrehozni az áteresztőképességbeli elváltozásokat, a cink kiegészítő valójában összehúzza a szivárgó beleket a Chron betegségben (regionális bélgyulladásban) szenvedőknél.

 • Cink és látás - Mivel a cinkhiány egyik jele a rossz éjszakai látás, nyilvánvaló, hogy a cink fontos szerepet játszik a szem egészségének fenntartásában. Antioxidáns tulajdonsága segít védekezni a szemet idősebb korban veszélyeztető makula degeneráció ellen, amit az oxidatív károsodás okoz. Cinkre a májnak is szüksége van az A-vitamin kiválasztásához, ami szintén jelentősen befolyásolja a látást. A cink annak a szállítási mechanizmusnak is része, ami a vért a szem környékére juttatja. Ha a retinában levő cink mennyisége csökken, akkor romlik a látás.

 • Cink és allergia - A cink kulcsszerepet játszik abban, ahogyan a tested a hisztamint tárolja. Mivel a hisztamin tárolása szükséges, a cink hiány lehetővé teszi, hogy több hisztamin szabaduljon fel a környező szöveti folyadékokban. Ez két okból kifolyólag fontos:
 1. A szervezetben lévő többlet hisztamin rengeteg allergiával kapcsolatos gyakori tünetet eredményez (orrfolyás, tüsszögés, csalánkiütés)
 2. A magas hisztamin szint megnöveli az allergiás reakcióra való érzékenységet.
 • A krónikus stressz mellékvese kimerültséget vált ki, ami kalcium, magnézium és cink hiányhoz vezethet; ami pedig hozzájárul a megnövekedett hisztamin szinthez.

 • A szerves cink szerves szelénnel kombinálva a szervezetben a két legerőteljesebb antioxidáns és öregedés gátló enzim termelődését segíti elő: SOD (szuperoxid-diszmutáz enzimek) és GTP (Glutathione Peroxidase).   
Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); maltodextrin; cink-citrát; csomósodást gátlók (talkum, magnézium-sztearát)
Hatóanyagok a napi adagban 1 tablettában
Cink 25 mg (250% NRV*)

* NRV% - felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a

A tablettában a cink szerves formában van jelen, ami magas biohasznosulást eredményez, hiszen a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

Felhasználási javaslat: Naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni.
Gyermekeknek 12 éves kor felett kétnaponta 1 tabletta.

Kiszerelés:
60 db tabletta

Minimumkúra-maximumkúra:
A minimumkúra időtratalma 3 hónap,a maximumkúra 6 hónap.

Figyelmeztetés:
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

OGYÉI ny.sz: 22113/2019

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.