Szerves Cink tabletta

Ez a cink tabletta, egy olyan Magyar termék, ami a cinket szerves formában tartalmazza, ez pedig magas biohasznosulást eredményez, hiszen a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

A cink, mint tápanyag, talán kevésbé ismert, mint a vas, a kalcium vagy a magnézium, pedig nem kevésbé fontos anyagcserénk vagy egészségünk szempontjából.

A magnéziumhoz hasonlóan a cink is egy sor alapvetően fontos enzim működésében vesz részt közvetlenül. Jelenleg több mint 300 olyan enzimet ismerünk, amelynek működése a cink jelenlétén alapszik.

szerves-cink-asvanyi-anyag.jpg

Ezt tudtad a cinkről?

  • A cink erős antioxidáns, ami hozzájárul az immunrendszer egészségéhez 
  • A cink hozzájárul a normál csontozat fenntartásához
  • A cink hozzájárul az egészséges haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához
  • A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében
  • A cink hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához
  • A cink hozzájárul a normál termékenységhez és szaporodáshoz, a vér normál tesztoszteron-szintjének megtartásához, és a normál DNS-szintézishez
  • A cink hozzájárul a prosztata és a pajzsmirigy egészségéhez 

Pajzsmirigy alulműködésre gyanakszol? Teszteld!

Itt egy  gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá. A Pajzsmirigy teszt a TSH szintet méri, és így lehetőséget nyújt a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatására. 

Tudtad, hogy a cink...?

  • Ha a retinában levő cink mennyisége csökken, akkor romlik a látás.
  • A cink az A-vitaminnal együtt segít a fény érzékelésében, és idegi impulzusokat küld az agyba.
  • Szelénnel kombinálva SOD (szuperoxid-diszmutáz enzimek) és GTP (Glutathione Peroxidase) a két legerőteljesebb antioxidáns és öregedés gátló enzim a termelődik a szervezetben.

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); maltodextrin; cink-citrát; csomósodást gátlók (talkum, magnézium-sztearát)

Hatóanyagok a napi adagban 1 tablettában
Cink 25 mg (250% NRV*)

* NRV% - felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a

Felhasználási javaslat:
Naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni.
Gyermekeknek 12 éves kor felett kétnaponta 1 tabletta.

Kiszerelés:
60 db  tabletta

Minimumkúra-maximumkúra:
A minimumkúra időtratalma 3 hónap,a maximumkúra 6 hónap.

Figyelmeztetés:
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

OGYÉI ny.sz: 22113/2019

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.