Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik naptejüket és napozás utáni krémüket vegyem meg ha majd nyáron tengerpartra mennénk nyaralni. Ott gondolom jobban kell védekezni mint pl. a Balatonon meg a homokos parton jobban le is lehet égni, ezt már tapasztaltam a lupa szigeten estére olyan vörös voltam pedig napközben észre se vettem hogy melegem lenne vagy barnulnék. Sajnos nincs valami jó bőröm, van rajta sok pici anyajegy vagy nem is tudom mi az ilyen barna pöttyök mint a katicabogaraknak. Ezek fokozatosan jöttek ki tinikoromba még egy se volt rajtam aztán egyre több kijött sajnos. Nem vámpír fehér a bőröm a hajam is barna szóval nem olyan nagyon fehér csak ez a sok bőrhiba jön ki a napozástól holott nem vagyok egy nagy napozó nem is szeretek. De a bőrt akkor is jó védeni ha nem napozunk főleg egy tengernél:) De leégni van hogy leégek még ha kenem is magam sajnos. Abban is segítene hogy majd kb hány óránként kenjem magam (persze 12-16-ig úgyse fogok napozni) Néztem a napozó kapszulát de azt most nem nagyon szeretnék szedni. Inkább ajánlana helyett hogy milyen más tápanyagot ehetnék pl. répa vagy valami csíra? Köszöne

2018-01-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

A csírák, már magas tápanyagtartalmuk okán is hatással vannak a bőr egészségére, de egy olyan bőrnél, amit napfoltok, bőrhibák, anyajegyek borítnak és érzékenyen, leégéssel reagál a napra, még itthoni körülmények között is, lényegesen célzottabb tápanyag kombinációt jelent a SOLAR vitamin

A csírák közül a brokkoli, a vöröskáposzta, a és a ruccola csírái a leghatékonyabbak. És általánosságban a magas antioxidáns tartalmú élelmiszerek játszanak szerepet a bőrvédelemben. Egy könnyen piruló, bőrhibás bőrre pedig csakis 50 faktoros napozót  ajánlhatok.

Hiszen, bár itthon sem alacsony az UV-sugárzás, az távoli helyekre való utazás alkalmával, bizony csak nőhet. Valóban fontos az is, hogy a kritikus órákban - 12-15 óra között – lehetőleg ne tartózkodjunk a napon.

A faktorszám azt jelenti a napozókon, hogy hányszor több időt tölthetünk el a napon anélkül, hogy leégnénk. Mivel Neked világos, és érzékeny a bőröd, akár 5 perc alatt is leéghetsz a napon (ez persze az UV-től is függ, mert lehet, hogy a déli órákban ez fél percre csökken!). Ezt az időt egy 50 faktoros napozókrém 5*50 percre, vagy 0,5*50 percre, azaz 250 vagy 25 percre tolja ki.

Az újrakenés utóbbi esetben nem segít, ezért válasszunk mindig a bőrtípusunknak és UV-nak megfelelő faktorszámot, nem érdemes kockáztatni, mert a bőr nem felejt! Az újrakenés tartós fürdőzést követően hasznos, még akkor is, ha napozónk vízálló.

A napozás utáni krémet  jómagam mindenkinek ajánlom, mert összetevőivel nem csak az elért szín tónusát lehet mélyíteni, de aktív hatóanyagainak révén kiválóan nyugtatja és regenerálja is a bőrt.

 

Az gondolom, hogy számodra érdemes lenne még a nyaralás előtt párszor szoláriumba is elmenni, hogy felkészítsd a bőrödet egy kicsit. Figyelj, hogy csak pár perccel kezd, de biztos szívesen segítenek majd ott kiválasztani a számodra legmegfelelőbb időtartamot.

 

Üdvözlettel.

Somogyi Rita