Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Szeretnék tanácsot kérni tőled, hogy milyen termékeket próbáljak ki hosszú idő óta tartó bélproblémáimra. Értem ezalatt, hogy tinédzserként lett epekövem, azóta megváltozott a táplálkozási szokásom, és előtte is lassú volt az emésztésem. Sajnos ez odáig fajult, hogy csúnya aranyeres panaszaim miatt műtéti beavatkozásra került sor. Jelenleg próbálok változatosan étkezni, de a székrekedésem ugyan úgy fennáll. Szeretném ha ajánlanál valamilyen készítményt ami esetlegesen enyhülést, javulást hozhatna nálam. Köszönöm válaszod Zsófi

2019-07-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófi!

Panaszaiddal kapcsolatban fontos megjegyeznem, hogy a változást az életmódváltás fogja előidézni, amihez választasz célzott kiegészítőket, hogy felgyorsuljanak a folyamatok, de önmagunkban csak a kiegészítők, nem képesek tartós eredményeket produkálni.

Mivel gyermekkorod óta székrekedéssel küzdesz, sokkal hosszabb lesz a visszafordulási idő is, erre fel kell készülj. Ha nem is drasztikus és gyors eredményeket, de hosszú távú sikereket biztos be fogsz bezsebelni!

Nagyon fontos, hogy betarts néhány alapszabályt. Az egyik a stressz, aminek ellensúlyozására időt kell szánnod. Mozogj többet, sajátíts el valamilyen stressz-levezető technikát, járj el jógázni, meditálj…stb.

A stressz képes mindet tönkretenni, amit diétával, életmódváltással elérnél. A stressz lassítja az emésztést és ellehetetleníti azt, hogy pl.: a köldök feletti bélgázos kitüremkedés elsimuljon. A stressz oldásában az adaptogén gyógynövények is segítenek. Kattints a kiemelésre és olvass tovább!

A második szabály, hogy csökkents a napi szénhidrát bevitelt 200-220 grammra, és növeld a rostbevitelt. Kezd a reggelt psylliummallenmagliszttel, nassolj mandulalisztet, ha édesség iránti vágy gyötör. 

A rostbevitelt a Cotifibra bélradír is támogatja. Folyékony ivótasakjaiban emészthetetlen prebiotikus rostot   találunk, nagy dózisban, ami elősegíti az emésztést, táplálja bélflórád hasznos baktériumait, csökkenti a felfúvódást és a gyulladásokat. Ahhoz azonban hogy a rostok kifejtsék jótékony hatásukat, többet kell innod. Fogyassz 20 testsúly-kilogrammonként1 liter vizet.

És a bélpanaszokra és a székrekedés csökkentéséhez, az emésztés elősegítéséhez óriási segítséget nyújt az is, ha megtámogatod májad tisztítómunkáját, és enzimekkel  is dúsítod étrended.

Rendezkedj be egy 120 napos kúrára!
Sok szeretettel:
Somogyi Rita