Főmenü Termékeink
Termékek

Stress® Control kapszula. Kontroll alatt a stressz! Idegesség, kimerültség, depresszió, fejfájás.

Cikkszám: 5901330012556
Stress® Control kapszula. Kontroll alatt a stressz! Idegesség, kimerültség, depresszió, fejfájás.
2+1 Akció
Készlet információ: Rendelhető
2 530 Ft
Bővebben a termékről

Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

 

Erre a termékre a fenti kedvezményen felül, további 10% kedvezményt kapsz vásárláskor az "IMMUN" kuponkódot használva január 31-ig. Megnézem az akcióban résztvevő többi terméket is >>>


Stress® Control kapszula

Kontroll alatt a stressz!

Ez a kapszula 6 olyan adaptogén gyógynövény kivonatot egyesít, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig. Nem véletlen, hogy ez a termék az általam legtöbbet ajánlott kiegészítők egyike, hiszen a stressz meglévő betegségeinket és tüneteinket egyértelműen provokálja, sőt a legtöbb betegség egyik, vagy kizárólagos kiváltó oka.  

depressio-idegesseg-almatlansag-kapszula-webaruhaz.jpg

Mi az a stressz?

A stressz a szervezet természetes védekezési mechanizmusa, amit tökéletesen működik olyan helyzetekben, mint a hirtelen veszély, amely esetben az ingerekre (stresszorok) gyors reagálás szükségeltetik, azonban káros hatásai lehetnek, ha ez túl sokáig tart.

A stressz szót egy gyűjtőfogalomként kell értelmezzük, nagyon sokan csak idegességként értelmezik (Á, Én nem vagyok ideges!), de ez természetesen nem igaz.

Stressz olyan körülmény vagy átélt érzet, amikor valaki olyan elvárásokkal szembesül, amik meghaladják az általa mozgósítható személyes vagy szociális forrásokat. A kiváltó okok között szerepelhet betegség is, vagy gyógyszeres kezelés okozta nem kívánt mellékhatás. 

stresszcontrol-bea.jpg

Standardizált kivonatok, egyedülálló szinergiában 

Az összetevők között megtaláljuk a Rózsagyökér, az Astragalus, a Sziberiai ginseng, a Maca, az L-teanine és az Ashwagandha KSM-66 standardiált kivonatokat. A KSM-66 jelen pillanatban a világon a legmagasabb koncentrációjú Ashwagandha, melyet a növény gyökere felhasználásával készítenek olyan eljárással, amit 14 év kutatás előzött meg. A "Green-Chemistry" elveken alapuló kivonás során sem alkoholt, sem egyéb kémiai oldószereket nem használnak.

A kivonat sikere, hogy az Ashwagandha KSM-66 egyedülálló szinergiában dolgozik együtt a többi adaptogénnel. 

Támaszkodhatunk rájuk

 • hangulatváltozások
 • nyugtalanság, idegesség
 • szorongás, pánik, félelemérzet és 
 • alvászavarok esetén
stressz-elleni-kapszula-adaptogen-gyogynoveny.jpg

Adaptogén gyógynövények

Az adaptogén elnevezés az adaptáció szóból ered, aminek jelentése; tökéletes alkalmazkodás. Az adaptogén növényi kivonatok segítenek szervezetünknek minden szélsőséges terheléshez alkalmazkodni, hozzáedződni. Amilyet például a minket érő stressz is jelent. Emellett harmonizálják belső elválasztású szerveink működését, és ha szerveink, szervrendszereink bármelyike alul-, vagy túlműködik, az adaptogének egyensúlyozó hatása hozzájárul a gyógyulási folyamatok sikeréhez.

Az adaptogén növények, akkor és úgy hatnak, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk.

A tudomány azért is figyelt fel az adaptogénekre, mert a mai napig nem sikerült ilyen precizitású készítményeket mesterséges úton előállítani. 300 gyógynövényből mindössze 1 rendelkezik ilyen jótékony hatással. Fontos, hogy egy növény csak akkor lehet adaptogén, ha hosszútávú alkalmazása során is biztonságos az fogyasztása, és nincs mellékhatása.

Az adaptogén gyógynövények segítenek, hogy a szervezet jobban alkalmazkodjon az őt érő idegességgel, ingerültséggel, kimerültséggel, fáradtsággal és depresszióval szemben.

Adaptogén gyógynövényekkel a stressz ellen!

Ezeknek a növényi kivonatoknak nagy előnyük, hogy nem ”szedálnak le”, azaz nem álmosítanak, és nem okoznak hozzászokást. Az adaptogén összetevők jól kezelik a hangulatingadozásokat, javítják a mindennapi életkedvünket, amitől határozottan kiegyensúlyozottabbak leszünk.

stresszcontrol-adaptogen.jpgAz összetevők segítenek szervezetünknek szabályozni a munkahelyen és otthon meglevő stressz tényezőkre adandó válaszokat.

Fontos, hogy nem nyugtatóként és nem altatóként, hatnak, hanem adaptív és mozgósító erővel bírnak, így - a növényi nyugtatókkal, pl. a macskagyökérfűvel ellentétben - nem zavarják, hanem erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra.

Az adaptogének biológiailag aktív hatóanyagai

stresszcontrol-relax1.jpgTermészetesen javítják

 • a koncentrációt

 • a kreatív gondolkodási funkciókat

 • az észlelési képességet és a

 • kedélyállapotot
 • felerősítenek szellemileg és fizikailag

Csökkentik

 • az extrém indulatokat és érzelmeket (düh, szomorúság, depresszió)

 • a figyelemzavarokat és a kísérő tüneteket, mint a fejfájás

Stresszoldó kapszula

de nem akármilyen!

Ahogy fent is írtam ez a kivonat az általam legtöbbet ajánlott kiegészítők egyike, és nem véletlenül. Ahhoz, hogy megértsétek, miért van ez így, először a stressz szó fogalmáról írnék.

Ez a kapszula 6 olyan adaptogén gyógynövény kivonatot egyesít, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig.

 Mi okozza a stresszt?

Olyan fizikai, szellemi vagy érzelmi terhelés, ami ha hosszú távon áll fenn képes testi tüneteket produkálni, még később pedig betegségeket előidézni.

A stressz hatására ugyanis biokémiai anyagokat szabadítasz fel, amit stressz-hormonoknak hívunk, továbbá mindennapi biokémiai folyamatokat gátolsz, melynek együttes eredménye lesz a testi tünet. A stresszhormonok krónikus jelenléte tehát károsítja a szervezetet!

A stressz fogalmába tartozik minden idegességet, feszültséget és félelmet generáló érzet melynek hátterét adhatja szeretetlenség, harag, agresszió, irigység, gyűlölet, kétely vagy tétlenség 

...vagyis minden, ami szorongást, félelmet kelt, és ez mindenkinél más és más, ahogy én szoktam fogalmazni, mindenkinek más a stressz-küszöbe”. A barátod idegeit kikészítheti valami, ami téged hidegen hagy, és fordítva. Más szóval, nem az számít, hogy mi történik veled, hanem az, hogy hogyan reagálsz arra, ami veled történik.

“Az embereket nem a dolgok bántják, hanem az, ahogy a dolgokat érzékelik.”
Epiktétosz

Olyan világban élünk, amiben a stressz mindennapi életünk lényeges eleme, otthon is és a munkában is. Ha a stresszt a mindennapi kihívások okozzák és testünk a képességein túl teljesít, valamint nincs ideje a regenerálódásra idegesnek, kimerültnek, ingerültnek, és folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat.

A z rengeteg biokémiai folyamatot gátolhat és a test különböző tünetekkel jelez is „gazdájának”, a fej- , hát- vagy gyomorfájástól a bőrkiütésen, hajhulláson, át az izomfájdalomig  bármilyen tünet lehet a stressz következménye.

Éppen ezért amikor ilyen tünetekkel vagy betegségekkel (pl. bőrbetegségek, gyenge immunrendszer, bélbetegségek…) keresnek meg engem, mindig javaslom ezt az adaptogén kivonatokat egyesítő formulát is az egyébként ismert és célzott tápanyagokon felül, hiszen a stressz enyhítésével a kiváltó tünetek és betegségek is enyhíthetők.

További stressz tünetek

A folyamatos stressz komoly következménnyel jár. Változásokat hozhat a viselkedésünkben, az észlelési funkciókban és érzelmeinkben. A stressz leggyakoribb tünetei: étvágytalanság, vagy éppen a kényszeres evés, a függőségek (alkohol, cigaretta, kávé), a gyors és mély légzés, a túlzott izzadás, a libidó csökkenése, a társasági viselkedés megváltozása, alvászavarok, rémálmok.

A stressz csökkentheti az immunválaszt és akadályozza az idegrendszer normális működését, amelynek következtében kevésbé tudunk koncentrálni, kreatívan gondolkodni, és lassul a felfogóképességünk. Gyengül a teljesítményünk, szélsőségesekké válnak érzelmeink és érzéseink (düh, szomorúság, depresszió), az aktivitás és mobilitás helyébe a fáradtság és erőtlenség lép.

Összetevők:     
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban: 1 kaps. 3 kaps.
     
Rózsagyökér 4% rosavinre standardizálva 100 mg 300 mg
(Rhodiola rosea L., Aranygyökér) 
növeli a munkavégző képességet, előnyösen hat a fizikai és mentális képességekre, csökkenti a fáradtságot és erősíti az ellenállást a fizikai és mentális stresszel szemben. 
     
Astragalus (Csűdfű gyökér, vagy Baktövis) 20% poliszacharidokra standardizálva  100 mg 300 mg
(Astragalus membranaceus L.)
ösztönzi az immunrendszer teljesítményét (javítja a memóriát és a koncentrációt), és előnyösen befolyásolja az immunválaszt. 
     
Ashwaghanda KSM-66 (a világon ismert legmagasabb koncentrációjú,
szabadalmaztatott ashwaganda kivonat
)
 
66,6 mg 200 mg
(Withania somnifera) 1.5% vitanolidokra standardizálva
segít megszabadulni a krónikus stressz hatásaitól, erősíti a kognitív képességeket (javítja a memóriát és a koncentrációt), jótékony hatással van az immunrendszerre.
     
Sziberiai ginseng 0.8% eleutherozidokra standardizálva  33,3 mg 100 mg 
(Eleutherococcus senticosus)
erősíti a hosszú ideig tartó stressztől túlzott szellemi és fizikai igénybevételnek kitett szervezetet, javítja a koncentráló és a munkabíró képességet, különösen a krónikus fáradtságot. 
     
Maca 4:1 (Lepidium meyenii) 33,3 mg 100 mg
természetes tápanyagai segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a káros környezeti hatásokhoz, és növeli az idegrendszer teljesítményét. 
     
L-teanine 33,3 mg 100 mg
a zöld tea összetevője, amit „relaxáló aminosavnak” is neveznek (mivel közvetlenül hat az agy teljesítményére: támogatja az alfa hullám tevékenységet, ami az agy relaxációjának jele). Az L-theanine nem okoz álmosságot, elősegíti a tanulás folyamatát, a koncentráló képességet, és javítja az önbecsülést. 
     
Magnézium 100 mg 300 mg
  (33%*)  (100%*)
     
Pantoténsav (B5) 30 mg 90 mg 
  (500%*) (1,500%*)
     
Piridoxin (B6) 16,6 mg 50 mg
  (830%*) (2,490%*)


*NRV%: Felnőtteknek ajánlott bevitel %-a.
kapszula:zselatin, színezék (titán-dioxid), tömegnövelőszer (mikrokristályos cellulóz), csomósodásgátló (magnézium sztearát)

Felhasználási javaslat: 1 kapszula napi 1-3 alkalommal, étkezések után.

Minimumkúra-maximumkúra: A minimum kúra 60 nap, a maximum kúra 120 nap. Gyermekeknek 12 éves kor felett adható.

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

 • 12 év alatt nem használhatóÍ
 • Terhesek és szoptató anyák nem használhatják

Kiszerelés: 30 kapszula

OGYÉI: 12536/2013
**.

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-t fizetsz, 3-at kapsz! A termék 2 530 Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 1 687Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-t, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed. (Véglegesítés előtt arra is van lehetőséged, hogy a „Telefonos visszaigazolást kérek” szolgáltatás melletti mezőt kipipáld. Ilyenkor a kollégáink visszahívnak, tanácsot adnak, és személyre szólóan egyeztetnek Veled!)

Vissza a lap tetejére >>>

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5

Kedves Szabó Eszter!

Igen, a barátcserje mellett mind a Stress Control, mind a folát szedhető.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Szabó Eszter
0/5
Kedves Rita!
Szeretném tanácsát kérni abban, hogy baratcserje tabletta (Premens) mellett szedhetem a stress Control kapszulát? Ugyanebben a felállásban érdekelne a folát szedése is.

Köszönettel
Eszter
Somogyi Rita
5/5
Kedves Horváth Tünde!

Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, kérlek, egyeztess a kezelőorvosoddal, mielőtt elkezdenéd a Stress® Control alkalmazását. A kapszula mellett szükség lehet a gyógyszeradag módosítására, ebben azonban csak az orvosod tud Neked segíteni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Horváth Tünde
5/5
https://anatur.hu/stress-control-kapszula-kontroll-alatt-a-stressz-idegesseg-kimerultseg-depresszio-fejfajasStress® Control kapszula. Kontroll alatt a stressz! Idegesség, kimerültség, depresszió, fejfájás.
Cikkszám: 5901330012556 Érdeklődni szeretnék ,hogy gyógyszer szedés esetén szedhető e étrendkiegészítő , ha igen mennyi idő múlva ,aki gyógyszert szed stresszre vagy addig fel kell függeszteni ennek az étrendkiegészítő használatát , módosíthatja a gyógyszer felszívódását ?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Laki-Lukács Dóra!

Igen, a kúra elején előfordulhat, hogy a tünetek felerősödnek.

Azt javaslom, hogy a napi 3 szemes adagolást is csökkentsd, napi 1 szemmel folytasd tovább a kúrát legalább 1 hétig (ha szükséges, utána emelj az adagon 2 szemre, majd újabb hét után 3 szemre).

Várom visszajelzésedet, hogyan érzed magad.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5

Kedves Wellmann Adrienn!

Nagyon örülök, hogy segített a Stress Control kapszula. Kúraszerű fogyasztása javasolt, maximum 120 nap után tarts 1-2 hónap szünetet.

Amikor szünetet tartasz átválthatsz pl. a Citromfűre vagy a Lietoson relax cseppre, de éppen egy folát kúra is hozzájárul a jobb közérzethez, hangulathoz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Laki-Lukács Dóra
0/5
Kedves Rita! 4 napja kezdtem el szedni a terméket, napi 3 darabot. A kérdésem az lenne, hogy előfordulhat, hogy először felerősíti a tüneteket? Az elmúlt pár napban rosszabbul éreztem magam mint általában és arra gondoltam, hogy talán ez lehet az oka.
Wellmann Adrienn
5/5
Örülök, hogy rátaláltam. Már az első nap javította a kedvemet napi 3 kapszulával szedve. A kérdésem az lenne, hogy a tartós állapothoz meddig kell szedni? Illetve kell-e szünetet tartani a szedésében?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Varga Brigitta!

A Stress® Control adaptogén kivonatai nem szedálnak le, és nem álmosítanak. Napi 1 kapszulát javaslok belőle.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Varga Brigitta
0/5
Kedves Rita!
Mennyire van, ha van álmosító hatása? 16 évesemnek is a felnőtt adagot adjam? Válaszát előre is köszönöm.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Molnár Zsófia! De jó, nagyon örülök ezeknek a híreknek. És bizony, nem is hinnéd, hogy hormonális és nőgyógyászati panaszok terápiájában a Stress® Control az egyik leggyakrabban ajánlott kiegészítő. Ugyanis egyrészt adaptogén komplex, ami a szinte az összes szerv és szervrendszer működésének egyensúlyozásában segít. Másrészt ezen állapotoknál nagyon fontos az általad is említett jó alvás! További nagyon jó egészséget kívánok. Szeretettel: Somogyi Rita

Molnár Zsófia
5/5
Nagyon bevált, nagyon jól alszom, amióta ezt szedem 1,5 hónapja. Előtte sokszor altatóval tudtam csak aludni. A Maca pedig úgy néz ki, hogy a nőgyógyászati gondomon is segít. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a szuper készítményre.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Török Ildi!

Nem rendelkezik a tudomány megfelelő mennyiségű klinikai vizsgálattal, melyben ezen összetevők hatásait vizsgálták kifejezetten kismamákon és gyerekeken.
Népgyógyászati adatok alapján, még kifejezetten jótékonyak is lehetnek ezen összetevők, de nem vagyunk egyformák. Éppen ezért az OGYÉI biztonságossági szempontból nem javasolja ezeket a gyógynövényeket kismamáknak és 12 év alatti gyerekeknek. De nem kifejezetten ellenjavallt sem. Ezért nincs feltüntetve a csomagoláson. Azonban az, hogy valamilyen terméken nincs feltüntetve hogy terheseknek nem ajánlott még nem azt jelenti, hogy az a legcélzottabb kiegészítő egy kismamának.

Ettől függetlenül úgy vélem, ne aggódj amiatt, hogy bármiféle problémát okozott a babának vagy neked. De a következő bébinél érdemes mindig szakmai segítséget kérni, mielőtt belekezdesz bármilyen kúrába.
Szeretettel:
Somogyi Rita
Török Ildi
0/5
Értem, köszönöm a választ.
S bár a termékre nincs ráírva, hogy terhesség alatt nem ajánlott, az első hónapokban való szedésének milyen következményei lehetnek? Akár a babára nézve?most 7. hónapos, semmilyen fejlődési rendellenesség nem figyelhető meg.. Csak most azért megijedtem, hogy nem okozott e kárt a fejlődő magzatnak, hogy az első 12 hétben pl szedtem... Nekem a leírt információ sajnos semmit nem mond, így erre kapjátok választ? Köszönöm szépen!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Török Ildi!

Nagyon sajnálom, de a termék alkalmazását az OGYÉI javaslatára biztonságosság szempontjából terheseknek és szoptató kismamáknak, valamint 12 éves kor alattiaknak nem javasoljuk, a benne levő ashwagandha növényi összetevő (valamint a benne esetlegesen előforduló szteroid laktonokok és piperidin alkaloidok, pl. anaferin, anahigrin, vitanin, szomniferin) miatt.

Így arra kérlek, most ne kezdj bele a fogyasztásába.
Ajánlom figyelmedbe vegán, bioaktív folátunkat, mely nemcsak alapvető tápanyag terhesség esetén, hanem a hangulatunkon is képes javítani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Török Ildi
5/5
Üdvözlöm!
Sokadig kérdésemet tenném fel Önnek, amire mindig nagyon készségesen válaszol, hálás köszönet érte!

Szedtem a stressz controllt baba tervezés ideje alatt és az első 3-4 hónapban is, persze kúraidőket betartva. ( sokminden jött össze haláleset a családban, váratlan költözés stb.), most újra elkezdeném szedni , a 7. hónapban járok, érzem szükség lenne rá. Május óta nem szedem. A nőgyógyászomat és a védőnőt is megkérdeztem, de azt a választ kaptam, hogy nem ismerik ezeket a növényeket, így érdemben nem tudnak hozzászólni.
Én elkezdtem utána olvasni és egyedül, ami elgondolkodtatott az az ashwaganda növényről olvastam valami olyat, hogy koraszülést eredményezhet... ezért nem ajánlott terhesség alatt-- de ugye szedtem a fogantatás előtt és után is hónapokig, teljesen probléma mentesen, így ettől azért nem biztos, hogy aggódnék, viszont jó lenne tudni, hogy akkor most szedhetem e vagy sem. Köszönöm, ha Tud segíteni.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Horváth Zsanett!

Annak nagyon örülök, hogy a pszichiáterrel együtt csökkentettétek a gyógyszer adagot, de kérlek, azt is beszéld meg vele, hogy leteszed a gyógyszert, illetve, hogy hogyan haladjatok tovább, megfelelő lehet-e a további kezeléshez a Stress Control, és ha igen, akkor ő hogyan javasolja az adagolását.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nyitrai László Péter!

Igen, az általad szedett kivonat kombinálható a Stress Controllal. Azt javaslom, hogy egy kapszulás adagolással kezdj, később, ha szükségesnek érzed növeld az adagot szervezeted jelzései alapján.
Kombinálhatod továbbá még a Lietoson relax cseppel, mely a népgyógyászat 6 relaxáló gyógynövényének kivonatát egyesíti, hozzájárulva a feszültség csökkentéséhez és a pihentető, mély alváshoz.
Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy nekünk is tennünk kell azért, hogy visszaszerezhessük az irányítást. A kulcs mi magunk vagyunk, ha nem változtatunk, akkor egyetlenegy étrend-kiegészítő sem bizonyul hatásosnak. Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre, mozogj rendszeresen, és sajátíts el, valamilyen hatékony stressz levezető technikát (pl.:meditáció).

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Horváth Zsanett
0/5
Kedves Rita!
1 evig szedtem Tiagert es Yarocent, viszont az utobbi honapokban csak negativ hatasat vettem eszre magamon, ami teljesen kikeszitett agyilag-testileg-lelkileg, igy a pszichiaterrel konzultalva lassan lecsokkentettem az adagokat, es holnapi nappal teljesen le akarok veluk allni, korabban mar megvettem ezt a termeket. A kerdesem az lenne, hogy mondjuk a holnapi nappal mar elkezdhetem szedni, vagy varnom kell? Ugy erzem borzasztoan szuksegem lenne ra. Valaszat elore is koszonom!
Horváth Zsanett
Nyitrai László Péter
5/5
Kedves Rita!
Azt szeretném kérdezni, hogy Brandenburg neuro mellett is lehet szedni?
Esetleg stressz, és pánik rohamok kezelésére javasol még valamit szedni mellé?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Nyitrai László Péter
Somogyi Rita
5/5
Kedves Horváth Bernadett!

Igen, a Stress Control kapszulát szétszedheted, de tartalmát inkább egy pohár folyadékban oldd fel, és úgy vedd be.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Horváth Bernadett
0/5
Kedves Rita! Én sajnos nem tudok kapszulát lenyelni, ezért szeretném megkérdezni, hogy ha szétszedem és úgy fogyasztom el (mondjuk ételbe keverve), akkor is hatásos? Köszönöm a választ előre is!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Hubicsák Fanni!

Nincs akadálya annak, hogy ezekből a kiegészítőkből párhuzamosan folytasd a kúrát!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Hubicsák Barbara Fanni
0/5
Kedves Rita!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Collagen Facelift koncentrátum mellé szedhetem e a Ligetszépe kapszulát és a Stress Control kapszulát is?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel: Hubicsák Fanni
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szakály Krisztián!

A Q10-et, mint az étrend-kiegészítőket általában, kúraszerűen fogyasztjuk. Egyáltalán nincs akadálya annak, hogy Stress Controllal, magnéziummal, más vitaminokkal kombináld.
A papaya koncentrátum mellett pedig a salvus vizet is fogyaszthatod, ha szükségesnek érzed. Ellenben, ha gyógyszert is szedsz, akkor kérlek, egyeztess az orvosoddal, ugyanis előfordulhat, hogy módosítani kell a gyógyszeradagon.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Éva Ignác!

Nemcsak, hogy lehet, hanem ajánlott is fogyasztani. A lelki egyensúlyvesztés biokémai folyamatok százait befolyásolja minden nap. Ez mindenkinek káros, de a crohn (és egyébként minden emésztőszervi megbetegedés) a stresszre kifejezetten rosszul reagál; fokozza a fájdalmakat és a gyulladást. Ezért az adaptogén gyógynövényeknek, melyeket a Stress Control egyesít nagyon fontos az étrendi adagolásuk.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szakály Krisztián
0/5
Kedves Rita! Azt szeretném kérdezni, hogy 100 mg Q10 coenzim mellett lehet e szedni, ezenkívül szedek par vitamint és magneziumot, de gondolom ezek nem kizáró dolgok. Nem ehhez a termekhez kapcsolódik de szeretném megkérdezni azt is hogy a papaya koncentrátumot salvus vizzel lehet e együtt, persze más napszakban. És hogy Q10nél mit tudna ajánlani, azt is kúraszerűen vagy lehet bármeddig? (3hónapja szedem) Előre is köszönöm a válaszát!
Éva Ignác
0/5
Kedves Rita ,
Szeretném megkérdezni hogy a stress control kapszulát szedheti e crohn beteg, illetve férfi?
Válaszodat köszönöm, Üdvözlettel Évi
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szabóné Pánovics Krisztina!

Nincs akadálya annak, hogy a jelenleg fogyasztott kiegészítőid mellett belekezdj a Stress Control kúrába is. Már csak azért is, mert a stressz, mind az inzulinrezisztencia, mind az alacsony progeszteronszint esetén lehet kiváltó ok.

Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy nekünk is tennünk kell azért, hogy visszaszerezhessük az irányítást. A kulcs mi magunk vagyunk, ha nem változtatunk, akkor egyetlenegy étrend-kiegészítő sem bizonyul hatásosnak. Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre, mozogj rendszeresen, és sajátíts el, valamilyen hatékony stressz levezető technikát (pl.:meditáció).

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita


Szabóné Pánovics Krisztina
0/5
Kedves Rita.Alacsony progeszteron szintem van és Inzulinrezisztenciám.Premenst szedek Diétázom Inofolicot iszom 2×1 et.Az arcpirosodásom kicsit enyhült de azért még többször kiprul az arcom.De a pánikolásom az sajnos nem enyhül.Lehet ezt a Stress Control Kapszulát szednem nem befolyásolja a szedése a Premens Tablettát és az Inofolicot?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Legendi Gáborné!

Az étrend-kiegészítők alkalmazását, köztük a Stress® Control-ét is ebben az esetben az orvosoddal kell egyeztetni. Bár nem gondolom, hogy ellenjavallata lenne az adaptogénekkel kapcsolatban, kérlek, kérdezz rá, hogy műtét előtt hagyj-e fel a fogyasztásával.

Minden jót kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Legendi Gáborné
0/5
Kedves Rita!

Régóta használom a Stressz Controll kapszulát. Nagyon jó. Már több ismerősömnek is ajánlottam , ők is nagyon megvannak elégedve vele.Most viszont az lenne a kérdésem, hogy emlőműtét előtt és után /csomó eltávolítás/ lehet-e szedni, hiszen ilyenkor az ember még jobban stresszel.Műtét előtt abba kell -e hagyni a szedését, ha igen mennyivel?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Éva
Somogyi Rita
5/5
Kedves Bianka Valent-Gulyás!

A Stress® Control kapszulát nyugodtan szedheted alacsony vérnyomás mellett is. Ezt az adaptogén gyógynövénykivonatokat tartalmazó készítményt pont azért választják sokan, mert kiegyensúlyozó hatású az egész szervezet működésére, a túlműködő szerveinket visszafogja, míg az alulműködőeket serkenti.
Kávét fogyaszthatsz a kúra alatt, csak különítsd el a Stress® Control kapszula bevételétől. Így igen, ha reggel veszed be a kapszulát, ebéd után már nyugodtan megihatod a tejeskávédat.

Alacsony vérnyomásnál is, az első és legfontosabb lépés az okok kiderítése, hiszen hátterében állhat pajzsmirigy alulműködés, de akár cukorbetegség is. Kérlek, keresd fel mielőbb háziorvosodat, és kezdjétek el a kivizsgálást.

Az alacsony vérnyomással járó kellemetlen panaszok kezelésében különösen fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, és a napi ötszöri étkezés, egyszerre sose fogyassz nagy adagokat, valamint figyelj oda a bőséges folyadékbevitelre is. Mozgással serkentheted a vérkeringésed, különösen ajánlom a reggeli, felkelés utáni átmozgató tornagyakorlatokat.

A legismertebb alacsony vérnyomás elleni tea a rozmaring, amiből 2 csésze a napi adag, de érdemes odafigyelni a kálium, a magnézium és a vas bevitelre is. Mindig szerves formulát válassz, melyeknek magas a biohasznosulása, és melyek sejtszinten szívódnak fel, illetve nem halmozódnak fel a szervezetben.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Bianka Valent-Gulyás
5/5
Ebéd után * :)
Bianka Valent-Gulyás
5/5
Kedves Rita :)

Majd egy éve szedtem ezt a vitamint , nagyon sokat segített.
Viszont mostanában 99/70 körüli vérnyomást is szoktam mérni.
Nem fogja lejjebb vinni valamelyik hatóanyag?
Valamint ha mondjuk reggel beveszem a vitamint édes után egy tejeskávét meg lehet inni, vagy a kúra idő alatt nem ajánlott?

Előre is köszönöm

Kellemes napot

Bianka
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szabóné Pánovics Krisztina!

A maca, ahogyan a Stress® Control kapszula többi gyógynövénye is, egy adaptogén kivonat. Ez azt jelenti, hogy kiegyensúlyozó hatással van a szervezetre, vagyis az alulműködő szerveket serkenti, a túlműködőeket visszafogja. Ez igaz a hormonrendszer működésére is. A maca segíti az ösztrogén, a progeszteron, de még a tesztoszteron termelés kiegyensúlyozását is, ezáltal hozzájárulva hormonrendszerünk optimális működéséhez. A barátcserje növényi progeszteronként ugyancsak hozzájárul ehhez az egyensúlyhoz, kombinálhatod a kettőt együtt, de felváltva is alkalmazhatod őket.

Mivel adaptogén kivonatokról van szó, nem tudnak „túlegyensúlyozni”. Vagyis nem, a Stress® Control nem is emeli, nem is csökkenti a vérnyomást, hanem, ahogyan az már feljebb is írtam, optimalizálja azt.

A B6-vitamin elengedhetetlen az idegrendszer normál működéséhez, ezért került bele a kivonatba. Tévhit, hogy a B-vitaminok hizlalnának, ettől nem kell tartanod. (Valójában egyetlenegy tápanyagtól sem tudunk hízni, ahhoz az életmód is szükséges, mint ahogy igaz ez a fogyásnál is.)

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szabóné Pánovics Krisztina
0/5
Kedves Rita.A Maca összetevő az a nőknél melyik hormonra hatásos?Lehet mellette barátcserjèt szedni?A termék nem növeli az étvágyat?Mert a b6 vitamin elég nagy adagban van a termékben.Alacsony vérnyomást nem befolyásolja a termék gondolok itt arra hogy nem viszi le jobban a vérnyomást?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Viktor Váczi!

A Stress® Control nem emeli meg a vérnyomást és a pulzust. Egy adaptogén kivonatról van szó, amely kiegyenlíti a szervezet működését (ami alulműködik azt serkenti, ami túlműködik azt visszafogja), így pedig megnövekszik az energiaszintünk is.

Azt azonban érdemes tudni, hogy ha a ginsenges kiegészítőt fogyasztunk (mint amilyen pl. a Stress® Control), azt nem javasolt koffein tartalmú itallal együtt tenni, mert a koffein hatását fokozza. De maga a kapszula nem tartalmaz koffeint, így bátran fogyaszthatod.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Viktor Váczi
0/5
Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy emelheti e, a vérnyomast illetve pulzust, ez a típusú gyógyszer, mert egyik ismerősöm jelezte ,aki nem igazán fogyaszt, szintén se kavét ,se energia italt, hogy 1 kapszula bevetéle után szapora szívverésre lett figyelmes valamint a vérnyomasa is kiuggróan magas volt, persze lehetett ez fronttól is vagy elképzelhető h aznap ő több koffeint vitt be a szervezetébe es láttam a kommentek között h fokozza a hatásukat, mivel én most kezdeném a tabletta szedését és koffeinre érzékeny vagyok! Választ előre is köszönöm!
Bianka Valent-Gulyás
5/5
Kedves Rita. Nagyon szépen köszönöm a választ. :) most végeztem egy hete az első dobozzal nagyon sokat segített . :) akkor elkezdem a másodikat a femibion mellett. Szép napot :)
Somogyi Rita
5/5
Kedves Bianka Valent-Gulyás!

Nincs akadálya annak, hogy a Femibion O mellett a Stress® Control-t is fogyaszd. Az adagolásra és a kúraidők betartására kérlek ügyelj (a Stress® Control esetén napi 1 kapszula, maximum 120 napig. Ha esetleg szükségesnek érzed, abban az esetben emelj ezen az adagon). Már csak azért is, mert nemcsak testileg, de lelkileg is fel kell készülni a baba fogadására. A Stress® Control adaptogén gyógynövényei pedig segíthetnek a szervezet kiegyensúlyozásában, és az általános jól-létben. :-)

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Bianka Valent-Gulyás
0/5
Üdvözlöm. Baba tervezés miatt elkezdem szedni a Femibion 0 vitamin ját. Lehet szedni ezzel a vitaminnal együtt? :)

Köszönöm

Valent Gulyás Bianka
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szabó Eszter!

A napi fogyasztási javaslatot (1-1 szem) és a kúraidőt betartva (minimum 60 - maximum 120 nap), bátran alkalmazhatod együtt a Vita-min® Plus-t és a Stress® Control kapszulát.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szabó Eszter
0/5
Kedves Rita!

Vitamin Plus tablettával történő együttes szedése nem okozhat problémát? Mert például mindkettőben található elvileg nagy dózisban b5 és b6 vitaminok is. A kettő együtt nem lenne sok napi szinten?

Köszönöm előre is!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Takács Eszter!

Alapvetően a Stress® Control fogyasztása nem ellenjavallt fogamzásgátló mellett, azonban az általános protokoll szerint, amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, ki kell kérned a kezelőorvosod véleményét is, ezért kérlek, egyeztess vele. Továbbá, lehetőség szerint a gyógyszertől elkülönítve fogyaszd a Stress® Control-t.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita


Takács Eszter
0/5
Kedves Rita! Úgy alakult, hogy csak gesztagént tartalmazó fogamzásgátlót kell szedjek. Szedhető mellette a stress control?
Jámborné Bálint Anna
0/5
Kedves Rita!
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Anna
Somogyi Rita
5/5
Kedves Jámborné Bálint Anna!

Nem, a ginseng nem emeli meg a vérnyomást. Egy adaptogén kivonat, amely kiegyenlíti a szervezet működését (ami alulműködik azt serkenti, ami túlműködik azt visszafogja), így pedig megnövekszik az energiaszintünk is.

Azt azonban érdemes tudni, hogy ha a ginsenges kiegészítőt fogyasztunk, azt nem javasolt koffein tartalmú itallal együtt tenni, mert a koffein hatását fokozza. Vagyis, a kávé és a Stress® Control között hagyj különbséget.

Üdvözlettel:
Somogy Rita
Jámborné Bálint Anna
0/5
Nagyon köszönöm a gyors választ! ???? Magasabb vérnyomás ( gyógyszert még nem kell szedni rá) mellett is szedhető? A szibériai ginseng nem emeli meg még jobban?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Jámborné Bálint Anna!

Nincs akadálya annak, hogy az aranygyökér kivonat mellett is fogyaszd a Stress® Control-t, amennyiben mindkét kivonatból szem előtt tartod a kúraidőket és a napi adagolást.

A Stress® Controlból először napi 1 szemmel kezdj. Amennyiben 2-3 hét után kevésnek találod, akkor emelhetsz az adagon.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Jámborné Bálint Anna
0/5
Kedves Rita!
Rhodiola (300 mg-os készítmény) táplálékkiegészítő szedés mellett is szedhető a stressz kontroll? Hiszen, ahogy látom, abban is van rhodiola.
Köszönöm előre is válaszodat!
Anna
Somogyi Rita
5/5
Kedves Takács Eszter!

Nincs akadálya annak, hogy a Yam gyökér mellett a Stress® Control-t is fogyaszd.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Takács Eszter
0/5
Kedves Rita! Yam gyökér (jam,jams) mellett is szedhető? A Yam gyökeret korai változókori panaszokra szedném.
Köszönöm szépen a választ.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Forrai-Kiss Krisztina!

Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állunk, nagyon fontos, hogy egyeztessünk kezelőorvosunkkal, mielőtt étrend-kiegészítő alkalmazásába kezdünk.

A Stress® Control adaptogén gyógynövényei segítenek kiegyensúlyozni a szervezetünk működését, így pedig könnyítik a stresszhez való alkalmazkodást. Emiatt azonban szükség lehet a gyógyszeradag módosítására is, amelyről csak az orvosod tud felvilágosítást adni.

Kérlek, egyeztess vele, és dolgozzátok ki a pontos adagolást.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Forrai-Kiss Krisztina
0/5
Érdeklődöm, hogy antidepresszáns és frontin mellé adható-e középkorú embernek?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Balázsi Lászlóné!

Bár az adaptogén gyógynövények kategóriájába csak olyan növényi kivonatokat sorolnak, melyek fogyasztása teljesen biztonságos hosszú távon is - és azokat, akik csak ott lépnek működésbe az emberi szervezetben, ahol szükség van rájuk, pl.: az alul működő szerveket serkentik, a túlműködőket pedig visszahúzzák -, itt több adaptogén kombinációjáról van szó. Ezért terhesség és szoptatás idején ezt ebben az esetben is, akárcsak a többi étrend-kiegészítőt a szakorvosunkkal szükséges egyeztetni.

Kérlek, kérdezz rá nőgyógyászodnál.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Balázsi Lászlóné (V)
0/5
Jó napot!
Terhesség ideje alatt szedhető?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Tóth Andrea!

Nagyon fontos azt tisztáznunk, hogy pánikbetegség esetén az elsődleges lépés az életmódváltás. A kulcs mi magunk vagyunk, ha nem változtatunk, akkor egyetlenegy étrend-kiegészítő sem bizonyul hatásosnak. Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a bőséges folyadékbevitelre, mozogj rendszeresen, és sajátíts el, valamilyen hatékony stressz levezető technikát (pl.:meditáció).

Tudom, a jelenlegi helyzetben ez még nehezebbnek tűnhet, de muszáj erősnek lennünk.

Ezután és csak ezután következhetnek az olyan célzott tápanyagok, mint pl. a Stress® Control kivonat, vagy a LietoSON relax csepp. Ez a csepp a népi gyógyászatból jól ismert relaxáló és mentális egészséget támogató gyógynövényeket egyesít magában (galagonya, golgotavirág, citromfű levél, hársfavirágzat, macskagyökér). A csepp gyógynövény kivonatai segítik az idegrendszer szerkezeti működését és épségét, hozzájárulnak a pszichomotoros nyugtalanság kiegyensúlyozásához, és csökkentik a szorongást.

Azonban arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy ezek a gyógynövényes kivonatok nem alkalmasak arra, hogy más, az orvos által felírt gyógyszereket helyettesítsenek. És ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, mindenképpen szükséges, is, hogy egyeztess kezelőorvosoddal, és együtt dolgozzátok ki, hogy a gyógyszer mellett milyen adagolással lehet beilleszteni a terápiába a gyógynövényes kiegészítőket. Ezért azt javaslom, kérd ki a véleményét, és ha hozzájárul kezdj bele a kúrádba.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Tóth Andrea(V)
0/5
Kedves Rita!

Érdeklődnék, hogy pánikbetegségben mennyire hatásos a készítmény! 5 hete küzdök ezzel a problémával, és az állapotom, a kialvatlanság, az állandó félelem, szapora szívverés miatt elmentem pszichiáterhez, aki átmenetilg Xanaxot, és altatót Stilnoxot írt fel. Kérdésem, hogy az altatót a jővő héten kell abbahagynom, a hozzászokás elkerülés miatt, mennyire tudom helyettesíteni a készítménnyel, illetve Xanax mellett szedhető-e, vagy akkor kezdjem el amikor leszokásban leszek! Köszönöm válaszodat!

Üdvözlettel: Andrea
Somogyi Rita
5/5
Kedves Sover Zsuzsa!

Az adaptogén gyógynövények kiegyensúlyozó hatással bírnak. Ez azt jelenti, hogy a túlműködő szerveket, szervrendszereket visszafogják, míg az alulműködőket serkentik. Nem tudnak túlegyensúlyozni, ezért nem tartom valószínűnek, hogy a Stress® Control okozná az alacsony vérnyomást.

Azonban, mindenképpen utána kell járnunk a kiváltó oknak. Így, ha pár napon belül nem rendeződik (akár okozhatja az időjárás változás is), kérlek, keresd fel háziorvosodat.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Sover Zsuzsa
0/5
Nagyon jo ez a termek,napi 2 ot szedek es a noni kapszulabol napi 1 et.Szeretnem megkerdezni, hogy lehetseges - e hogy leviszi a vernyomasomat valamelyik?Mert amiota szedem ezt tapasztalom es eleg kellemetlen. Valahol olvastam, hogy az adaptogen gyogynovenyeknek lehet ilyen hatasa.
Nina
0/5
Rendben már el is kezdtem:) Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv:Nina
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nina!

Abban egészen biztos lehetsz, hogy az adaptogén gyógynövényekkel nem okozhatsz bajt. :-) Ezekben a növényekben pontosan az a nagyszerű, hogy ott segítenek, ahol kell, ami alulműködik, azt serkentik, ami túlműködik azt visszafogják. Ha pedig a hormonegyensúly visszaszerzése a feladat, hasonlóan működik a méhpempő is, ami ugyancsak egy adaptogén kivont.
Ahogy pedig írtam korábban, a stressz ellensúlyozása nekünk is feladatunk, tudatosan tenni kell érte.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nina
0/5
Nagyon köszönöm a választ! Progeszteron hormonom volt magas. Premens tablettát írt fel a doki3honapig szedtem majd beállt normális szintre amit ugye a vérvétel igazolt....visszont a stressz nem szünt meg ezáltal magamtól gondoltam a'' stressz kontrollra'' mivel csak jót olvasok, hallok rola visszont nem tudom az én esetemben hogy a hormonjaim mennyire bojgatja meg bár amennyit olvastam inkább csak kontrollba helyezi, beállitja. Ártani nem ártok magamnak nem igaz? Annyira jokat olvasok rola es hogy nincs hozzászokás veszélye es ugye én is a gyogynövényeket támogatom. Köszönöm a választ mégegyszer üdvözlettel:Nina
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nina!

A koffein stressz-hormonokat termel, ami gátolja, hogy ezek a finom rezgésű adaptogén gyógynövények 100%-osan kifejtsék hatásukat. Természetesen itt is leginkább az egyensúlyra kell törekedni, és lehetőség szerint minimálisra csökkenteni a napi koffein adagot.

Az adaptogén gyógynövények kiegyensúlyozó hatása a hormonrendszere is hatást gyakorol, azonban itt sokkal célzottabb kiegészítőkkel is tudunk dolgozni, pl. ösztrogén dominancia vagy pajzsmirigy alulműködés esetén. Ha bővebben is írsz problémádról a Kérdezz- felelünk rovatba nagyon szívesen segítek megtalálni a megfelelő kiegészítőt.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nina!

Kérdésedre sajnos nincs általános recept. A javulás, azaz az egyensúly visszaszerzése sok tényezőn múlik, melyben szerepet játszik a gyermekkori szocializáció, a jelenlegi szociális környezetünk, de még az étrendünk, életmódunk és esetleges társbetegségeink is.

Fontos az is, hogy gyógynövényes étrend-kiegészítőknél, mint amilyen a Stress® Control is, mindig kúraidőkben kell gondolkozni, ami a probléma súlyosságától függően minimum 60, maximum 120 nap, és van, amikor csak a kúraidők felénél kezdjük megtapasztalni jótékony tulajdonságaikat.

Az adaptogén gyógynövények a szervezet stresszhez való alkalmazkodását támogatják. Harmonizálják belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését is. Amennyiben arra van szükség, lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket, és ezen tulajdonságaik is hozzájárulnak a harmónia minél előbbi kialakításához.

Ahhoz, hogy gyorsabb és leginkább tartós eredményeket érjünk el, Nekünk is változtatni szükséges. Életmódváltásod része lehet pl., hogy megtaláld azt a tevékenységet, amellyel rásegítesz a Téged érő mindennapi stressz ellensúlyozására. Ez lehet meditáció, alkotó tevékenység, bármilyen csoportos foglalkozáson való részvétel és rendszeres testmozgás is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nina
0/5
Koffein nagyban befolyasolja hatását illetve a hormonokal volt problém képes egyensulyba rakni? Köszönöm a választ
Nina
0/5
Végleges hatást nyujt pár honap szedese uttán?
Nina
0/5
Érdeklödnék mennyi idő uttán fejti ki hatását? :)
Somogyi Rita
5/5
Kedves Móricz-Ziman Edina!

A Stress Control tabletta bevételét nyugodtan időzítheted reggelre (természetesen, ha így, más étrend-kiegészítők miatt a napirendedbe belefér).

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Móricz-Ziman Edina
0/5
Előbb elrontottam a gyógyszereket, Bsoblock-ot szedek, nem Btaloc-ot.
Móricz-Ziman Edina
0/5
Kedves Rita!

Reggel vagy este ajánlott bevenni, ha napi 1 kapszulát szedek? Mellette szedek Vita-D3 Forte tablettát, szerves szelént, vasat (este szedem a Letrox miatt) és most már Ligetszépe olaj kapszulát és Ganodermát is. (Gyógyszerek: Ltrox, Mrckformin, Btaloc, Nrprolac)

Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Móricz-Ziman Edina!

Mind a B5- , mind a B6-vitamin vízoldékony vitamin, hónapokon, sőt akár éveken keresztüli, magas dózisban történő adagolása kellene ahhoz, hogy negatív hatást tapasztaljunk. A B5 vitamin esetén akár napi 400-500 mg is engedélyezett, míg a B6-vitamin esetén napi 100 mg hosszú távon is biztonságos.

A Stress Control kapszulába azért kerültek bele, mert hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez, és mert krónikus stressz esetén jelentősen megnövekszik a szervezet B-vitamin szükséglete. Szedd a fogyasztási javaslatnak (napi 1-3 kapszula) és a kúraidőnek megfelelően (60 – 120 nap), és meglátod, segíteni fog kiegyensúlyozni a szervezeted működését, és alkalmazkodni mind a fizikai, mind a szellemi stresszhez.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Móricz-Ziman Edina
0/5
Érdeklődni szeretnék, hogy ekkora mennyiségű B vitamin bevitele nem lehet már káros?
Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Gyurcsan Anna!

Az általános protokoll szerint, amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, mindenképpen egyeztetni kell kezelőorvosoddal, mielőtt étrend-kiegészítő fogyasztásába kezdesz, ugyanis szükség lehet a gyógyszeradagok módosítására. Így kérlek, kérdezz rá orvosodnál, és amennyiben ő nem látja akadályát, úgy nyugodtan belekezdhetsz a kúrába.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Gyurcsan Anna
5/5
Erdekelne a Stressz Controll,sok betegsegem van,sok gyogyszer,kerdesem verhigito xa_elto melyvenas trombozis szedheto-e,sziv,magasvernyomas szinten,allando gyomorfajdalom stressz miatt xa_ax 2.mg.Eleg mar 20.eve a sok gyogyszer, rokkant vagyok, ezert keresem gypgynpvenyben ezt,es melle Melissa citrpmfu kivonatot,mert aludni sem tudok honapok ota.Varom valaszat,ajanlasat szedhetem-e oket.Koszonom.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szabina!

Nem lesz egyszerű az biztos, de hidd el, megéri az az erőfeszítés, amivel kialakíthatjátok az új esti rutinotokat. Meglátod nagyon hamar meg fognak változni a férjednek az alvási szokásai.
Januárral pedig azt javaslom, hogy kezdjetek bele újra egy Puridren® kúrába, az évkezdés éppen tökéletes hozzá!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szabina
0/5
Kedves Rita,köszönöm válaszod.Igen,keveset aludt,rosszul nagyon,ezért választottam neki a stressz kontrollt,akkor valószínu azért lett aluszékony,mert azzal volt/van baja. De tudom hogy azért mert sok a munka,jár az agya.Puridrent ittuk nyáron,nagyon jó volt!A telefonnal alszik el viszont...hát erről kéne lesziktatni egy felnőtt embert.????
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szabina!

Valóban meglepő férjed tapasztalata, hiszen a Stress® Control adaptogén kivonatai nem szedálnak le, és nem álmosítanak.

Ugyanakkor segítenek szervezetünknek minden szélsőséges terheléshez (stresszhez) alkalmazkodni, hozzáedződni. Emellett harmonizálják belső elválasztású mirigyeink működését, és ha szerveink, szervrendszereink bármelyike alul-, vagy túlműködik, az adaptogének egyensúlyozó hatása hozzájárul a gyógyulási folyamatok sikeréhez.

Kiegyensúlyozó hatásuk miatt azt tudom elképzelni, hogyha a férjed egy súlyosan kimerült állapotban volt, korábban nem aludt jól, vagy keveset aludt, ezt ellensúlyozva megnőhetett az alvásigénye a Stress® Control szedése alatt. Hiszen az adaptogének pont ott segítenek a legerősebben egyensúlyozni, ahol túlzott hiány, vagy többlet van.

Ugyanakkor érdemes megvizsgálni a napi adagot is, és ha a maximális, 3 kapszulát fogyasztotta, akkor lecsökkenteni azt napi 1 kapszulára.
Valamint ha, részesül gyógyszeres terápiában a férjed, akkor egyeztessetek, kérlek a kezelőorvossal is, hogyan illeszthetitek be a Stress® Controlt az étrendbe.

És engedd meg, hogy adjak még pár jó tanácsot a pihentető alvással kapcsolatban.
Sajnos ebben a felpörgetett világban, amikor éppen, hogy csak egy kis időnk van otthon nyugalomban pihenni, sok mindent akarunk belezsúfolni az estékbe. De arra figyeljetek oda, hogy elalvás előtt egy órával már lehetőleg ne a televízió legyen a kikapcsolódás, és ne az okostelefonnal a kezetekben aludjatok el. Ezek a médiumok mind, mind felspanolják az agyat, és aki egyébként is rosszul alszik, az csak még felületesebben fog tőlük.

Inkább teljen beszélgetéssel az elalvás előtti egy óra, vagy társasozzatok a gyerekekkel. A másik, amit már a nagymamám is sulykolt, hogy az éjfél előtti alvás számít. Ez bizony nagyon igaz. Ha eddig nem így volt, akkor próbáljatok meg áttérni az előbbi lefekvésre. És meglátjátok idővel egészen más lesz az alvás minősége.

Ha pedig ezek a változtatások sem segítenek, és még mindig kb. négykézláb megy a férjed reggel a kávéfőzőig, akkor egy salaktalanító kúrán sem árt elgondolkozni. Amihez a legjobb szívvel ajánlom a 60 Napos Puridren® Tisztító Programot.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Szabina
0/5
Kedves Rita!Férjemnek rendeltem ezt meg, beszedett egy dobozzal, de őrá úgy hatott, mintha kb altatót vett volna be. Ez mitől lehet? Szó szerint egyfolytában feküdt, aludt, ha ébren volt akkor is kis túlzással kótyagos. Senkiről sem olvastam ilyen tapasztalatot, illetve gondolom nem is kéne így hatnia...mitől lehetett?
Fiorino Doktor
5/5
Valóban elsőrangú gyógynövények kerültek ebbe a kivonatba, és elképesztő előnye, hogy nem szedál le, sőt, talán még energikusabbnak is érzi magát tőle az ember. Köszönöm, a munkámmal járó feszültséget így már könnyebb ellensúlyozni.
Elekes Gyöngyi
5/5
Az adaptogén gyógynövényekről már sok jót olvastam, és ezért próbáltam ki. Nem csalódtam, sokat segített! Köszönöm!
Németh Kinga
5/5
ez egy nagyon jó termék, egyedülálló
Ódor Mónika
5/5
nekem bevált, most rendelek újra

ajánlom
szelakniko
0/5
Kedves Somogyi Rita, köszönöm a részletes információkat!
Somogyi Rita
5/5
Kedves szelakniko!

Meglepő lehet, de igaz, hogy az étrend-kiegészítők forgalmazásának feltételei még az EU-n belül is eltérőek országonként. Nálunk például étrend-kiegészítőként nem hozható forgalomba melatonin, Olaszországban benzinkúton is kapható (több ilyen példát is tudnék írni…). Ugyanez a helyezet a címkeformátummal, a belső tájékoztatóval és még az adagolási javaslattal is. Európai viszonylatban egyébként a magyar szabályozás a legszigorúbb.

Ellenőrzik és jóváhagyják, hogy milyen információkat és hogyan kell feltüntetni az étrend-kiegészítőkön, csak így kerülhetnek forgalomba. Magyarországon a Stress® Control kivonat napi 1 szemes adagolással kapott engedélyt, amit nagyobb egyensúly vesztés esetén, akár 3-szor is megismételhetünk egy nap.

Az alkohol mellőzése pedig nem is kérdés, ha valóban át szeretnénk venni az irányítást a tüneteink felett. Az alkohol, ugyanúgy, ahogy a koffein stressz-hormonokat termel, ami gátolja, hogy ezek a finom rezgésű adaptogén gyógynövények 100%-osan kifejtsék hatásukat. Persze a tájékoztatón azt is fel lehetne tüntetni, hogy mozogjunk rendszeresen, kerüljük a feldolgozott műanyag ételeket, igyunk bőségesen, fogyasszunk rostokat, és találjuk meg a módját annak, hogy legyen Énidőnk, mellyel kikapcsolhatunk a nyüzsgő hétköznapokból.

Az egészségtudatosabb életmódra való felhívás azért is nagyon fontos, hogy az egyén tudja azt, ha hiányoznak a megfelelő étrendi és életmódbeli változtatások, az étrend-kiegészítők nem tudják megfelelő mértékben kifejteni jótékony hatásukat a szervezetre! Ezt a Magyar hatóság így kommunikálja, rövidíti a címkéken: az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és életmódot.”

Egy biztos, Te most, az általam legtöbbet ajánlott kivonatot tartod a kezedben. Aranyat érnek ezek az adaptogén növények, ismerd meg áldott élettani képességeiket, és persze mellette törekedj az életmódbeli reformokra is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
szelakniko
0/5
Kedves Somogyi Rita, azért vannak még nyitott kérdések... Pl. a lengyel tájékoztatón napi 3x1 kapszula szerepel, az itteni leírás nem egészen ugyanez. A lengyel tájékoztatón az is szerepel, hogy használata alatt mellőzzük az alkoholt, a magyar leírásban erről szó sincs. Érdekes lenne azért összehasonlítani a gyártó ismertetőjét a - dobozban ugyan sajnos nem található, csak ezen az oldalon olvasható - magyar ismertetéssel. Kíváncsi lennék, mennyi még az eltérés.
Somogyi Rita
5/5
Kedves szelakniko!

Nem, sajnos ez nem igaz. Magyarországon az étrend-kiegészítők sokszor nem is kapnak engedélyt magyar nyelvű belső tájékoztató elhelyezésére.

A címkén egyébként tényleg minden rajta van, külön-külön a növények jellemzése pedig olvasható itt nálunk is. Ahogy írtam ez az adaptogén kivonat nagyon keresett, különösen amióta az összetevők között megtalálható benne a világ legmagasabb koncentrációjú KSM-66 Ashwagandhája.

Használja barátnőd kúraszerűen, legalább 60 napig. Nagyon jó hatással van a belső elválasztású mirigyekre is, imádni fogja!

Szeretettel:
Somogyi Rita
Kozma Botond
5/5
Évek óta használom ezt a terméket, jelentősen hozzájárul a mindennapjaim minőségi javulásához.
szelakniko
0/5
Kedves Somogyi Rita, köszönöm a válaszát. Én tavaly vettem a terméküket - bár nem használtam, de szerettem volna tovább adni egy ismerősömnek -, és ebben is már csak a lengyel nyelvű tájékoztató szerepel. Akármi is az oka egy termék csúszásának, szerintem, és mindazok szerint, akiket most megkérdeztem, a forgalmazónak kötelessége lenne a teljes körű magyar tájékoztatást mellékelni a termékhez.
Somogyi Rita
5/5
Kedves szelakniko!

A két oldalas belső tájékoztató egyik oldala az adaptogén összetevők rövid jellemzését tartalmazza, a javasolt adagolással. Míg a másik oldal a részletes tápanyagtáblázatot, illetve a gyártó egy másik, világszabadalommal védett, kelátolt magnézium termékének a leírását, melyet kiegészítésként adagolhatunk is, ehhez a kivonathoz.

Mi ezt a fordítást megtettük itt a weboldalon, de a problémát jeleztem, továbbítottam a magyarországi forgalmazó cég részére is.

A forgalmazó cég jelezte, hogy nem tudtak alapanyaghiány miatt gyártást indítani. Sőt a termék annyira sikeres, hogy az angol nyelvű csomagolások is kifogytak már. Viszont az áruhiányt el szerették volna kerülni, ezért a mostani szállítmány a lengyel készletről érkezett, ezért találkozhatunk lengyel nyelvű belső tájékoztatóval.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
szelakniko
0/5
Kiegészítés: a termék dobozában a két oldalas tájékoztató LENGYEL nyelvű.
szelakniko
0/5
Az általam vásárolt termék dobozában részletes, két oldalas termék-tájékoztató van. A lenti hozzászóló angol nyelvű leírást említ. Ugyanakkor a dobozra csak egy igen rövid magyar nyelvű tájékoztató van ragasztva.
Ez azért nagyon nincs rendben!
Miért nem lehet az eredeti teljes lengyel szöveget a Magyarországon forgalmazott termék dobozába tenni??? Vagy egyáltalán: nem lenne ez kötelező?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Tenkei Ádám!

Ha valóban át kívánjuk venni az irányítást tüneteink felett, az olyan serkentőket, mint az alkohol és koffein, jobb elfelejteni. Ugyanis mindkettő stresszhormonokat termel, ami gátolja, hogy ezek a finom rezgésű adaptogén gyógynövények 100%-osan kifejtsék hatásukat.

Természetesen a mértékletesség a legfontosabb faktor, nem kell zéró toleranciában sem gondolkodni, mert nem okoz gondot napi egy csésze kávé, vagy heti egy pohár bor, de ettől nagyobb adag sajnos gátolhatja a regenerálódási, gyógyulási törekvéseket. Mellékhatástól nem kell tartani, csupán maga a hatás csökken, vagy marad el.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Tenkei Ádám
0/5
Üdv! Olvastam a dobozban lévő angol leírásban, hogy ne fogyasszon a készítmény szedése alatt alkoholt és érdeklődnék, hogy ezt mennyire kell komolyan venni, illetve milyen módon befolyásolja a hatását!? Koffeinnel együtt lehet? Erre vonatkozóan nem találtam útmutatást...
Somogyi Rita
5/5
Kedves Grebhardt Mónika!

Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, mindenképpen egyeztetned kell kezelőorvosoddal is, mielőtt elkezded a Stress® Control-t fogyasztani, ugyanis szükség lehet mellette a gyógyszeradag módosítására.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Grebhardt Mónika
5/5
Kedves Rita!

Az lenne a kérdésem hogy anti*****ns mellé is lehet szedni?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Sulyok Pozsgai Judit!

Igen, minden további nélkül fogyaszthatod a Stress® Controlt szoptatás alatt abban az esetben, ha az összetevők egyikére sem vagy érzékeny.

Jó egészséget kívánok Neked és a babának is!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Sulyok Pozsgai Judit
0/5
bocsánat a hibákért elìrtam :)
Sulyok Pozsgai Judit
0/5
Sziasztok
Tudnátok segiteni hkgy a Stressz vontrolt lehet e szootatás ideje alatt szedni? ( 17 hónapos)
köszönöm
Somogyi Rita
5/5
Kedves Fekécs Andrea!

Igen, lehet adaptogén gyógynövényeket fogyasztani vérnyomáscsökkentő mellett, azonban tudnod kell, hogy ezek a kivonatok is támogatják a normál vérnyomás elérését, ezért fogyasztásuk mellett a vérnyomáscsökkentő gyógyszer adagját is csökkenthetik. Ezért tarts szoros kapcsolatot orvosoddal és mérd rendszeresen, naplózva vérnyomásod.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Fekécs Andrea
0/5
Kedves Rita!
Lehet vérnyomás csökkentő mellett is szedni?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Bereczki Ildiko!

Igen, kiegészítheted a mikronizált galagonya és a Garlicin fokhagyma koncentrátum kúrádat ezzel az adaptogén gyógynövényeket tartalmazó kivonattal, melyet babatervezés és a terhesség alatt is fogyaszthatsz. Sőt, az adaptogén gyógynövények fontos kiegészítők, mert segítik a szervezet stresszhez való alkalmazkodását, segítenek egyensúlyban tartani a hormonokat és támogatni ezzel a fogantatást.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Török Ildi
5/5
Kedves Rita,
fogyasztom a galagonya kapszulát és a fokhagyma kapszulát is,. ezek mellett is alkalmazható? Akár együtt is beszedhetők? Általában étkezés után kéri és én napi 3 max 4 étkezésnél többet nem tudok enni :) Köszönöm szépen előre is! Illetve azt szeretné kérdezni,hogy babatervezés és babavárás alatt is szedhető?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Puszedli!

Amennyiben a Stress® Control kivonat mellett multivitamint is szeretnél fogyasztani, válaszd a világszabadalommal védett Vita-min plus multivitamin készítményt, melyben az ásványi anyagok kelátolt formában vannak jelen, ennek köszönhetően a szervezet könnyedén, nagy százalékban és sejtszinten tudja őket felvenni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Puszedli
0/5
Üdv! Elgondolkodtam a kapszula vásárlásán! Annyit kérdeznék, hogy milyen multivitamint javasol a szedéséhez?
Polák Teri
0/5
Kedves Rita! Nagyon köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Polák Teri! Tudnod kell, hogy csak akkor tudsz problémád ellen célzottan fellépni, ha ismered a kiváltó okot. Ezért az első lépés mindig az orvos. Gyakran okoz feszültséget például a pajzsmirigy nem megfelelő működése, vagy inzulinrezisztencia. Persze az is igen gyakori kiváltó ok, hogy nem tudjuk, vagy nincs időnk a mindennapi stressz ellensúlyozására. Egy biztos, hogy a Stress® Control kivonat minden fennálló problémára enyhítőleg hat, a benne található adaptogén gyógynövényeknek köszönhetően. – de ha a kiváltó ok is pontosítva van, akkor lehet csak igazán tartós eredményeket elérni!

Válaszd tehát ezt a kivonatot, és fogyassz hozzá szerves magnéziumot, és D3-vitamint is! A kivonatot szedheted együtt a Kalory tablettával is, aminek duzzadó rostjához ne felejts el sokat inni!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Polák Teri
0/5
Szeretnék érdeklődni, hogy a Kalory emergency-vel együtt szedhetem? Most kezdtem szedni és bevállna, legalább is egy hét után így gondolom. Nem azért nem alszom és vagyok "sík ideg", mert nem táplálkozom megfelelően, mert már jó ideje fennáll ez a problémám. Most eljutottam arra a szintre, hogy beláttam, ki kellene vmi készítményt próbálnom. A gyerekeim és magam miatt is. Nem akarok gyógyszert szedni, de vmi kell. Erre, vagy a citrimfűkapszulára gondoltam. Kaphatnék valami tippet? Köszönöm! P.Teri
Somogyi Rita
5/5
Kedves Barlai Anita!

Tudnod kell, hogy az étrend-kiegészítők nem alkalmasak gyógyszerek kiváltására. Sajnos számos növényi kiegészítő nem is adagolható gyógyszeres kezelés mellett, ezért a szakorvosi egyeztetés megkerülhetetlen. A gyógyszeradag csökkentését, esetleg elhagyását nem kezdhetjük meg orvosi konzultáció és hozzájárulás nélkül. Kérlek, jelezd kezelőorvosodnak a kellemetlen hatásokat, amiket tapasztalsz, és együtt beszéljétek át a gyógyszeradag esetleges csökkentésének vagy cseréjének lehetőségét.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Labancz Viktória!

Igen, minden további nélkül abban az esetben, ha az összetevők egyikére sem vagy érzékeny.

Jó egészséget kívánok Neked és a babának is!
Somogyi Rita
Labancz Viktória
0/5
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szoptatás ideje alatt szedhető-e a készítmény?
Somogyi Rita
5/5
Köszönjük kedves visszajelzésed angel888!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Dorka!
Igen, ennek semmi akadálya. A Stress® Control kivonat összetevői nem gátolják a fogamzásgátlók működését.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
angel888
5/5
nekem azóta karácsony van, hogy rátaláltam erre a készítményre :-)))
Dorka
0/5
Kedves Rita!

Szedhető a kapszula fogamzásgátló tabletta mellett?

Köszönöm,
Dorka
Rácz Éva
5/5
Szeretem, sokat segített.
kiss marcsi
5/5
Sokkal nyugodtabban alszom, amióta szedem.
Méhész Orsolya
5/5
Nagyon sokat javult az életminőségem, amióta szedem.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nádai Valéria!


Kérdésedre sajnos nincs általános recept. A javulás, azaz az egyensúly visszaszerzése sok tényezőn múlik, melyben szerepet játszik a gyermekkori szocializáció, a jelenlegi szociális környezetünk, de még az étrendünk, életmódunk és esetleges társbetegségeink is.

Fontos az is, hogy gyógynövényes étrend-kiegészítőknél, mint amilyen a Stress® Control is, mindig kúraidőkben kell gondolkozni, ami a probléma súlyosságától függően minimum 60, maximum 120 nap.

Egy biztos, hogy ilyen esetekben az adaptogén gyógynövények különösen hasznos segítők, hiszen a szervezet stresszhez való alkalmazkodását támogatják. Harmonizálják belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését is. Amennyiben arra van szükség, lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. – és ezen tulajdonságaik is hozzájárulnak a harmónia minél előbbi kialakításához.

Fokozhatod a Stress® Control kúra eredményességét mikronizált citromfű tablettával is, mely oldja a görcsöket, a szorongást, és segítséget jelent alvászavarok esetén. Továbbá fontos, hogy megtaláljuk azt a tevékenységét is, amellyel rásegítünk a minket érő mindennapi stressz ellensúlyozására. Ez lehet meditáció, alkotó tevékenység, bármilyen csoportos foglalkozáson való részvétel és rendszeres testmozgás is. Saját tapasztalatom, hogy egy fárasztó edzés után még az alvás is sokkal könnyebben megy.

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nádai Valéria
0/5
Mennyi idővel lehet érezni hogy hatásos???? 1-2 nap alatt már érezni lehet?? Nagyon kivagyok készülve a stressztől nem alszok csak altatóval a napjaim borzasztóak van remény a STRESSZ CONTROLLAL?????????
Fábián Viki
0/5
továbbra is bizalommal fordulok hozzátok


Mészáros Judit
5/5
Segít az elalvásban is.
Cserne
5/5
Már nem tudtam mit kitalálni az állandó fáradtságomra. Nagyon szépen helyre hozta a szervezetem.
János
5/5
30 napnál járok, és sokkal könnyebbek a mindennapok. Folytatom tovább.
nikita
5/5
Más is érezte már, hogy olyan, mintha energikusabb lenne? Mert én ezt érzem, minden értelemben kiegyensúlyozott vagyok.
pápaizoli
0/5
3 napja érkezett meg, már egy ideje szemeztem vele. és már most is érzem a hatását. megjegyezte a feleségem is hogy könnyebb velem. folytatom tovább, majd jelzek
Piros
5/5
Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.
xy
5/5
Nálam újra bizonyított, szeretem ezt a kapszulát, nem szedál le egyáltalán.
Dömötör Réka
5/5
napi 1 kapszula, és mintha kicseréltek volna
Leo
5/5
Már az előző félév végén is ezt kezdtem el szedni a vizsgák előtt. Most is beszerzek egyet, gingkoval együtt verhetetlen.
Koncz Enikő
0/5
Kedves Rita!

Köszönöm a választ, akkor mindkettőt kipróbálom, és talán elmúlik ez a irreális szorongás minden hülyeségtől. :)

Köszönöm a tanácsot, jó egészséget mindenkinek!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Koncz Enikő!

Igen, érdemes kipróbálnod, és szedheted Orbáncfű kivonat mellett is. Azt viszont tudnod kell, hogy kúraszerűen, 120 napig ajánlott fogyasztani.

A téli hideg és sötét okozta közérzeti panaszok ellen ajánlok még 3 alapvitamint, amit 1 tablettában találsz meg sűrítve, a C+D3+K2 vitamin, bioflavonoidokkal és csipkebogyóval dúsított kivonatban. Ha megnöveled szervezeted C-, D3- és K2-vitamin szintjét, akkor határozottan jobban fogod érezni magad! Ugyanis mindhárom tápanyagnak messzemenő és szignifikáns hatása van számos különböző területre az egész szervezetben. Úgy is mondhatnám a C+D3+K2 – vitaminok, a kirobbanó jó közérzet alapkellékei!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Gulyás Annamária!

Kérdésedre sajnos nincs általános recept. Még az is egyénenként változó, hogy a traumás eseményre, krízishelyzetekre, hogy reagálunk. A javulás, azaz az egyensúly visszaszerzése sok tényezőn múlik, melyben szerepet játszik a gyermekkori szocializáció, a jelenlegi szociális környezetünk, de még az étrendünk, életmódunk és esetleges társbetegségeink is.

Egy biztos, hogy ilyen esetekben az adaptogén gyógynövények különösen hasznos segítők, hiszen a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik elő, és támogatják a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást. Harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket.

Jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita
Darma
5/5
Nekem bevált, hiszek a növények erejében, és ez a kapszula is bizonyította, hogy nem véletlenül. :)
Koncz Enikő
0/5
Szép napot! Erős szorongással, és olykor pánikrohamokkal küzdök... Jelenleg napi 2 Remotiv Extrat szedek rá, de nem igazán érzem a hatását. Érdemes ezt kipróbálnom?
Sajnos már évek óta ezzel a mumussal küzdök, és most,hogy jön a hideg és sötét idő, szeretném bebiztosítani magam... :)

Szedjem orbáncfű mellé, vagy csak az egyiket javasolt? Köszönöm a segítséget előre is!
Gulyás Annamária
0/5
Szia/sziasztok!
Túl vagyok egy két honapig tartó borzalmon az életemben. Sajnos nagyon sok minden történt. Leugrott kilók, gyomorideg. Most már csak a citromfüteát iszom egész nap. Sajnos van egy pánikbetegség is amit tavaly legyőztem minden nélkül. Most nem megy. Van pszichologusom is. Gyógyszert nem szedek semmit sem. Valahogy az étvágyam is vissza jött. Észrevettem hogy többet eszem. Viszont ha úgy alakul hogy valahova mennem kell minden tünet rámjön. Az alvásom az egyáltalán nem pihentetö. Inkább monoton.
Szeretném kérdezni hogy van e itt valaki aki volt igy? És milyen "gyorsan" várható javulás? Lassan vissza kell mennem külföldre dolgozni. És szeretném vissza kapni az életem.
Köszönöm szépen előre is a választ.
Lia
5/5
5 csillag
Szabolcs
5/5
bevált! sokkal jobban átsiklok az olyan dolgok felett amik eddig kiakasztottak
Szabadics Tünde
5/5
nagyon jó, már 3 dobozzal szedtem belőle + citromfű tabletta
Somogyi Rita
5/5
Kedves Reni76!

Azt gondolom, hogy ilyenkor különösen hasznos segítők tudnak lenni az adaptogén gyógynövények, melyeket a Stress® Control kapszulánk egyesít. Ezt a kivonatot fogyaszthatod együtt homeopátiás kiegészítőiddel, és az esti citromfű teáddal. Ha az oldal tetején található keresőbe beírod a termék nevét, akkor bővebb leírást is találsz erről a termékről.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Reni76
0/5
Üdvözlöm. Pszichoterápiára járok, ami nagyon erős érzelmi hullámokkal jár, van hogy több napig tartó pánik szerű érzésem van, ami nagyon megvisel, olyankor enni se tudok napokig. Ennek a terméknek a szedésére gondoltam, mit tudna ajánlani, esetleg még emellé? Estére citromfű teát iszok az sokszor jó. Szedtem a remotiv extrát 2 hónapig, de az erős tünetek akkor jelentkeztek először a 2hónap végén valeriana relaxot de attol nem aludtam jól és fájt a fejem másnap. Homeopátiából szedem a sedatif pc-t, és a nervoheel. Előre is köszönöm.
mariann0008
5/5
alvásproblémákra kezdtem szedni, nagyon feszült voltam az utóbbi időben.
nagyon jót tett, az első pár nap után kezdett hatni, azóta jól alszom éjjelente
ajánlom annak, akinek hasonló problémái vannak
Somogyi Rita
5/5

Kedves Majkut Gina!

Igen, Hashimoto-nál független attól, hogy bizonyított –e a lisztérzékenység mindig azt ajánlom, hogy ne fogyasszanak glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt vagy nikotint.

Mivel a Hashimoto kiváltó okai között szerepel a krónikus stressz, és az adaptogén kivonatok a szervezet stresszhez való alkalmazkodásában segítenek, illetve kiegyensúlyozó hatásúak a belső elválasztású mirigyeinkre, a Stress® Control kivonat remek választás.

Ezt is és a kalcium, magnézium, B-komplex kiegészítőidet is fogyaszthatod együtt a gyógyszereddel.

Van még 3 nélkülözhetetlen tápanyag Hashimoto esetén! Ezekről, az ajánlott további életmódbeli változtatásokról is bővebben olvashatsz a témában készített blogbejegyzésünkben

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Majkut Gina
0/5
Kedves Rita,

11 éve derült ki hogy lisztérzékeny vagyok, pár hónapja hogy pajzsmirigy alulműködésem van. (autoimmun) Erre szedem a Syntroxine-t. Körülbelül két éve szorongok és depressziós vagyok. Szedek Astragalus és szibériai ginzeng kapszulát (egy hónapja kb), kálcium és magnéziumiot, B komplexet.
A stress-control kapszula mellett szedhetem a B-komlexet és a kalcium, magnézium tablettát plusz a gyógyszert alulműködésre?

Köszönöm,
Gina
kevy
5/5
Nagyon bejött a vizsgaidőszakban! :D
Somogyi Rita
5/5
Kedves Bognár Zoltánné!

A Stress® Control kapszulából a maximum kúraidő 120 nap. Ezt követően minimum 30 napos szünetet kell beiktatni, majd ha az szükséges, ismételhető a kúra.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Bognár Zoltánné
5/5
Kedves Rita!
Szeretném megkérdezni, hogy maximum kúra után mennyi szünetet kell tartani?
Köszönöm.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Alexandra!

A Stress® Control kapszula valóban hatékony segítség a mindennapi stresszhez való alkalmazkodásban, akár a körülmények, akár a változó kor okozza a tüneteket. Ez a termék 6 adaptogén gyógynövény kivonatát tartalmazza, melyek javítják a kedélyállapotot, illetve csökkentik túlzott és hirtelen indulatokat, érzelmeket. Nagy előnye a terméknek, hogy nem álmosít, nem tompít, így a mindennapos tevékenységek mellett is biztonsággal fogyasztható.

Érdemes még kiegyensúlyozott vegyes étrendünket ligetszépe olaj kivonattal, Omega3-zsírsavval, D3-vitaminnal, és magnéziummal is dúsítani, melyek szintén hatással vannak a hormonális változásokat kísérő hangulatváltozásokra!

Sokat segít még a rendszeres testmozgás, mely nem megkerülhető, ha hangulatunk javítása felett szeretnénk visszavenni az irányítást. Fogyasszunk több rostot és lúgosító tápanyagot, illetve redukáljuk a cukrot, a fehér lisztet, és a tejet.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Tóth Alexandra
0/5
Depressziós nem vagyok. - bocsánat, ez lemaradt.
Tóth Alexandra
0/5
Kedves Somogyi Rita!
Mostanban rendkívül feszült vagyok, 1 pillanat alatt "robbanok". Nem tudom, ez stressz-e vagy a változó kor tünete, vagy bármi más.Ezért nem tudom, hogy az erős feszültségre a Stress-Conroll kapszula-e a megfelelő. Szíves válaszát, tanácsát várom!
Köszönettel!
L. Fanni
5/5
nekem is segített, még a fejfájáson is
Annamária
5/5
jó termék, használ. az ára is szuper
Somogyi Rita
5/5
Kedves Szabó Anita!

A Stress®Control kapszula szedése 12 éves kortól javasolt.
12 éves kor alatti alkalmazása csakis a kezelőorvos beleegyezésével és az Ő tanácsára történhet. De tudnod kell, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszereket, azok étrendi dúsítása életmódváltással egybekötve azonban javíthatja tüneteinket, melyeket, ha az elején elcsípünk lehetőségünk lehet arra, hogy idővel ne keljen gyógyszert fogyasztanunk, vagy legalább annak dózisán ne kelljen emelni. Ezen túlmenően nagyon ajánlott az ún. kognitív- viselkedésterápia alkalmazása.

Fontos tudni, hogy az orvos által előírt gyógyszereket nem hagyhatjuk el csak úgy magunktól, és, hogy a gyógyszeres kezelések mellett, ha étrend-kiegészítőt kívánunk fogyasztani, azt egyeztetnünk kell kezelőorvosunkkal.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szabó Anita
0/5
Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy gyerekeknek ajánlott e ez a termék 10 ês 13 évesek, depresszióval küzdenek. Gyógyszeres kezelés helyett érdeklődnék iránta. Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel: Szabó Anita
Somogyi Rita
5/5

Kedves Bubics-Nagy Ágota!

Nemcsak szedhető, de kifejezetten ajánlott is ez a kiegészítő Hashimoto esetén, hiszen a betegség kiváltó okai között a krónikus stressz az egyik szereplő.

További kiváltó okokról és tennivalókról olvashatsz a témában készített blogbejegyzésünkben.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Somogyi Rita
5/5
Kedves Bubics-Nagy Ágota!

Nem csak szedhető, de kifejezetten ajánlott is ez a kiegészítő Hashimoto esetén, hiszen a betegség kiváltó okai között a krónikus stressz az egyik szereplő. A kivonatban található adaptogén kivonatok segítik a stresszhez való alkalmazkodást, kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre. Ha túlműködnek visszahúzzák, ha alulműködnek serkentik azokat. A betegség arra is figyelmeztethet, hogy fogadd el önmagad, és hogy ne fojtsd vissza az érzelmeid. Mond ki, és ne nyelj le dolgokat.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Bubics-Nagy Ágota
0/5
Kedves Rita, Érdeklődnék, hogy pajzsmirigy autoimmun gyulladás (Hashimoto) esetén szedhető-e a készitmény?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Dia!
Az általad jelzett étrend-kiegészítőt nem ismerem, de mivel egy gyógynövényes készítményről van szó, így nyugodtan alkalmazható párhuzamosan a StressControl® kapszulával. Én az Erbe della notte® gyógynövényes cseppeket szoktam ajánlani, a rossz alvóknak, amennyiben nem vagy megelégedve az általad vásárolt termékkel, próbáljátok ki azt. Fenti termékek nagyon erős mankók, de fontos megtalálni annak a hátterét, ami a tüneteket okozza. Amennyiben a tünetek oka a stressz, a túlhajszoltság, azon a párod tud csak változtatni, muszáj néha megpihenni, kikapcsolni, hangsúlyt kell helyezni a fizikális stressz-mentesítésre is, keressen magának valamilyen hobbit, mozgást ami kikapcsolja, szánjon időt magára.
Üdvözlettel: Somogyi Rita
Nagy Dia
0/5
Kedves Rita! Szeretném kérdezni, hogy ha megvásárolom ezt a kapszulát akkor vettem egy "Szép álmokat étrend kiegészítőt ami komlót és valeriánát tartalmaz. Esténként szedhető e együtt a kettő mert azt vettem észre a páromon, hogy sokszor szorong, depressziós és nagyon rosszul alszik. Jó lenne e így ez a kombináció vagy javasolsz mást ? A lehető leghatékonyabb megoldást keresem. Várom mihamarabbi válaszod! Köszönettel. nagy Dia.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Andi!

Tanácsadásban is szívesen segítünk, ehhez kérlek, kattints a felső menüsorban található Kérdezz-felelünk linkre. Azt azonban mindenképpen szeretném jelezni, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, úgy a kezelőorvossal mindenképpen egyeztetned kell a választott étrend-kiegészítő alkalmazásáról, ez nem kerülhető meg.

Üdvözlettel: Somogyi Rita
Domokos Andrea (V)
0/5
Kedves Rita!

Többféle gyógyszert szedek. Az orvostól hiába kérdezek, szerinte teljesen feleslegesek ezek a "csodaszer el". E-mailes értekezésre is van lehetőség?
Köszönöm,
Andi
Anny
5/5
Köszönöm.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Anny!

Semmi akadálya, hogy együtt alkalmazd vitamin komplexed, a Stress® Control kivonattal.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Anny
0/5
Dm sajátmárkás vitaminkkmplexet szedem.Emelett is lehet szedni a stress controllt?
Bognár Zoltánné
5/5
Köszönöm szépen.
A Stress-control-t egy hete szedem már, én este 7-8 körül veszek be 1 kapszulát. Tényleg nem altat, viszont ellazít és jó érzés, "feküdni". Így aztán kipihenten ébredek reggel, és továbbra is jól vagyok még lazaság terén. Persze a stressz jön, de nem robbanok azonnal, hanem el tudom engedni mellettem. Ha ehhez sikerül hozzászokni a kúra alatt, szerintem rendben is vagyunk.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Bognár Zoltánné!

Nagyon köszönöm a visszajelzésed! Valóban nagyon fontos reflux esetén (is) a stressz –mentesítés, és ehhez tökéletes segítők, az adaptogén gyógynövények. Tapasztalataim szerint a tüneteket már a 3. hónaptól enyhíti az is, ha étrendedből kiiktatod a glutént, a tejet és a cukrot. Naponta 5-6 alkalommal eszel, és minden egyes falatot lenyelés előtt pépessé rágsz, illetve heti 3-4 alkalommal rendszeresen mozogsz.

Vagyis az életmódváltás nem kerülhető meg. Ezt követően azonban további kiegészítőket is bevethetünk. Ilyen az általad is megnevezett Fermentált Papaya koncentrátum, amiből 2x15ml-t fogyassz el a reggeli és az ebéd előtt. A Hepaplus Articsóka kivonat, melyből 2x1 kapszula bevétele ajánlott a reggeli és az ebéd közben. Illetve az AloeVera ital, amiből 2x25ml (kétszer egy kupak) mennyiséget, igyunk meg a reggeli és az ebéd után.
A kiegészítőket kúraszerűen kell a diéta mellett adagolni, minimum 120 napon át.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita


Somogyi Rita
5/5
Kedves Csorba Orsolya!

Ezeknek az adaptogén növényi kivonatoknak pont az a nagy előnyük, hogy nem ”szedálnak le”, azaz nem álmosítanak, és nem okoznak hozzászokást. Helyette adaptív és mozgósító erővel bírnak, így - a növényi nyugtatókkal, pl. a macskagyökérfűvel ellentétben - nem zavarják, hanem erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra.

Megkérdezhetem, hogy tartottátok-e az előírt adagolást, esetleg nem használtatok-e mellette valamilyen gyógyszert?

Várom szíves visszajelzésed.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Szabolcs
0/5
Érdekes amit írsz Orsolya. Nálam soha nem okoz ilyet. Pedig már régóta szedem.
Csorba Orsolya
3/5
2-3 hét használat után határozottan érződik a hatása. Egy óriási negatívuma van: használata nagyon eltompít, egész nap kómás és álmos vagyok tőle. Férjem emiatt 2 hét után abbahagyta a szedését, mert nem tudott rendesen koncentrálni a munkahelyén. 1,5 hónap után én sem bírtam tovább az állandó álmosságot és kénytelen voltam abbahagyni. Stressz ellen tényleg kiváló, mert teljesen betompultunk tőle, de sajnos a hátránya is ugyan ez. :(
Somogyi Rita
5/5
Kedves Barta-Fodor Noémi!

A Stress® Control kivonatot folyamatosan 120 napig fogyaszthatjuk, ezt követően minimum 4 hét szünetet kell tartani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Barta-Fodor Noémi
0/5
Kedves Rita,
azt szeretném kérdezni, hogy két kúra között mennyi szünetet kell tartani?
Köszönettel Noémi
Somogyi Rita
5/5
Kedves Botos Beatrix!

Igen, a Ligetszépe olaj az egyik legismertebb természetes hormonrendező, és ezt a hatást a Stress® Control adaptogén gyógynövényei is megerősítik. A stressz minimalizálása minden esetben meglehetősen fontos, és ez bizony nem kis kihívás.

A stressz minden embernek árt, és súlyosan veszélyezteti a hormonok közötti finom összjátékot, és még azt a javulási folyamatot is képes megakasztani, amit nehéz munkával, az étrended megváltoztatásával, testmozgással, valamint étrend kiegészítőkkel vagy gyógyszerekkel értél el hormonális egyensúlyod helyreállítása terén.

De ne csak gyanakodj, nem támogatom én sem az öndiagnosztizálást. Keresd fel a kezelőorvosod és vizsgáljátok ki pontosan a problémát. Pontos diagnózis birtokában a természetgyógyászat is célzottabban tud segíteni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Botos Beatrix!

Sajnos igaz. Az emésztőrendszeri tűnteket a stressz felerősíti és ellehetetleníti az abból való kigyógyulást. A Stress® Control kapszulának nincs különösebb ellenjavallata, hiszen egy adaptogén gyógynövény kivonatokat egyesít, melyeket az adaptáció, azaz a tökéletes alkalmazkodás jellemez.

Vagyis segítik a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást. Harmonizálják egyes belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket.

Ettől függetlenül, ha bármilyen gyógyszeres kezelés alatt állunk, akkor mielőtt étrend-kiegészítőt kezdünk alkalmazni, azt a kezelőorvosunkkal mindenképpen egyeztetni szükséges.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Botos Beatrix
0/5
Kedves Rita, még valami. Hogy még amire gyanakszom az a hormonegyensúly hiánya. Mivel tudom elősegíteni a hormonegyensúlyt? Ligetszépe? Illetve a stressz miatti gyomorideget? Köszönöm, Bea
Papp Kinga
5/5
Nagyon köszönöm a segítséget!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Papp Kinga!

Sajnos nem. Az összetevőket a kapszulatok védi, hogy azok csak a célállomáson oldódjanak, emésztőnedvek hatására. Érdemes kifejezetten ilyen esetekben ajánlott; nyelést könnyítő zselét beszerezni (teljesen természetes összetételű).

Ami pedig a folyékony koncentrátumokat illeti; reggel éhgyomorra fél deci Aloe vera itallal kezdjünk, reggelit követően jöjjön 20ml Acai antioxidáns koncentrátum. - így energikus leszel egész nap! Ebéd és vacsora előtt pedig 2*15ml fermentált Papaya ital.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Papp Kinga
0/5
Kedves Rita!

Érdeklődni szeretnék, hogy a bélben oldódó réteg nélkül is bevehető-e maga ez a kapszulában lévő por? Sajnos nekem nagyon nehezen megy le a torkomon ez a nagy kapszula.

Illetve az lenne még a kérdésem, hogy szedem a Papaja koncentrátumot, az aloe vera italt és az Acai Berry koncentrátumot. Ezt a 3 koncentrátumot lehet egyszerre inni vagy hogy kellene adagolnom?

Köszönettel, Papp Kinga
Somogyi Rita
5/5
Kedves Kuróczi Andrea!

Sajnos azt kell írjam, hogy az eset nem ritka, sok szülő fordul hozzánk ilyen kéréssel. Ennek ellenére ez az adaptogén kivonat még lefelezve sem adható 12 éves kor alatt, mert annak biztonságos alkalmazásáról, ennél a korcsoportnál, még kevés a tudományos bizonyíték.

Amennyiben viszont egyeztettek a kezelőorvossal és Ő az összetevők ismeretében hozzájárul a használatához, akkor az általa kijelölt adagolásban elkezdhetitek a szedését. A szakorvosi támogatás egyébként is szükséges, hiszen a kiváltó okot oldani kell, arra megfelelő, játékos beszélgetős vagy egyéb terápiák segítségével.

Fontos kiegészítők ebben az esetben az Omega3 zsírsavak, az állati (hal) és a növényi eredetű (lenmagolaj, spirulina alga) is, illetve a D3-vitamin és a magnézium ásvány étrendi dúsítása.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kuróczi Andrea
0/5
az előzőben 1. osztályost akartam írni :)
Kuróczi Andrea
0/5
Üdv !
Kislányom barátnője, osztálytársa 1. osztálytársa rendkívüli módon bepánikolt az iskolában. Annyira, hogy pszichológushoz kell vele járni. Olvastam, hogy ezt csak 12 év felett lehet adni. De ha esetleg a felét kapná, az ártalmas lenne neki?....végülis ezek gyógynövények.....nagyon szeretnénk rajta segíteni. Rendkívül szorong a gyerekek közt.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Bíró Andrea!

A forgó szédülésekkel járó BPVV szerencsére sok esetben magától is megoldódó állapot, különösen akkor, ha ismerjük a kiváltó okot, ami szinte minden esetben a stressz. Neurológus szakember speciális gyakorlatokat is ajánl ebben az esetben (Epley-manőver), ami szintén segít elmulasztani a vele járó tünetet.

Az adaptogén gyógynövényeket egyesítő Stress® Control kivonat ebben az esetben is alkalmazható, hiszen pont a mindennapi stresszhez való alkalmazkodáshoz segíti hozzá szervezetünket.

2 dolgot azonban tudnod kell! Az egyik az, hogy sem gyógyszer, sem étrend-kiegészítő nem segíthet tartósan, ha nem változtatunk élet- és gondolkodásmódunkon. Sokat segít például a jóga, a szabad levegőn tett séták és kirándulások, a hobbinkra szánt idő, amely kikapcsol a mindennapi forgatagból. Fontos az is, hogy megemeljük folyadékbevitelünket és gondoskodjunk minőségi tápanyagfelvételről.

A másik dolog, amit tudni kell, hogy az orvos által felírt gyógyszereket csakis orvos engedélyével hagyhatjuk el. Ezért arra kérlek, hogy egyeztess kezelőorvosoddal mielőtt étrend-kiegészítőket kezdenél el fogyasztani, mert pl., szükség lehet a kapott gyógyszerek dózisának megváltoztatására.

Hasznos kiegészítők még ebben az esetben a ligetszépe olaj kivonatban található gamma-linolénsav, plusz magnézium+B6 adagolása és szerves szelén, illetve szerves cink étrendi dúsítása.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Bíró Andrea
0/5
Sziasztok!
Én ma fogom megkapni amit már nagyon várok.Nekem áprilisban BPVV betegségem volt a stressz miatt. A neurológustól olyan tablettát kaptam amitől zombi üzem módba kerültem.Utána frontint kaptam.Nekem is sajnos fejfájásom van a stressz miatt.Gyógynövényes kivonatot kerestem és remélem meg is találtam a megfelelőt.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Merényi Péter!

A Stress® Control kapszula 6 olyan adaptogén gyógynövény kivonatot egyesít, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült a stressz ellensúlyozására a napjainkig.

Nem nyugtató, és nem altató – egészen pontosan a minket érő stresszhez való alkalmazkodását segíti elő! Mindez harmonizál, és javulást hoz alvásproblémák esetén is. Az összetevők a minket érő idegességgel, ingerültséggel szemben csökkentik az extrém indulatokat, érzelmeket, és oszlatják el az esetleges kísérő tüneteket, mint amilyen a fejfájás vagy a figyelemzavar.

A folyamat azonban nem túl gyors. A terméket kúraszerűen javasolt alkalmazni minimum 60 napig, és az eredmények van, amikor csak a kúra 3. negyedében érezhetők. Ha ennyire komoly a helyzet, akkor arra gondoltam, hogy a kúrát kiegészíthetnéd mikronizált galagonya kivonatunkkal, aminek standardizált vitexin tartalma egy másik oldalról segíti elő a pihentető alvást, ha annak kiváltó oka idegesség vagy érzelmi válság.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Merényi Péter
0/5
Sziasztok,

nekem következő lenne a gondom. Valószínűleg munkahelyi stressszből kifolyólag (help desk) 2-3 hónapja alvásproblémáim vannak. Bármennyire is fáradtnak érzem magam, nem tudok éjszaka elaludni. Megvettem a stressz kontroll kapszulát, remélhetőleg segít. Kérdésem az lenne hogy nyugtató hatása is van a tablettának vagy csak "stresszűző"? Orvosolható vele az alvászavar? Pár hete egyre gyakrabban be kell vennem frontint is hogy ki tudjam magam pihenni. Köszönöm szépen előre is a választ.: Peti
Márky Marianna
5/5
Ezt tényleg nagyon jó! Már a férjem is szedi, most már dupla mennyiséget kell rendelnem. Csak ajánlani tudom!
Lukács Nóra
5/5
én 2het utan kezdtem elé rezni a hatását és nagyon jó, lassan de biztosan működik
Pataki Emőke
5/5
Elégedett vagyok vele, az első természetes segítség ami valóban jhasznál is,.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Fényi Meli!

Szedhető igen, viszont amennyiben már gyógyszeres kezelés alatt állsz, kérlek mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal, mert ő fogja tudni beállítani a helyes gyógyszeradagolást.

Üdvözlettel:
Rudolf Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Molnár Gaby!

Gyermekeknek 12 éves kor felett adható.

Üdvözlettel:
Rudolf Rita
subi ricsi
5/5
hatásos, tényleg sokat segíít!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Jolanda!

Minden további nélkül alkalmazhatod együtt a Stress Controlkapszulát Magnézium B6 vitaminnal. Nagyon szépen kiegészítik egymást.

Mindkét termék esetében a minimum kúra 60 nap, a maximum kúra 120 nap.

Üdvözlettel:
Rudolf Rita
Fényi Meli
5/5
Szeretném kérdezni, hogy kezdődő pánikbetegsége (nem olyan erős) szedhető? Igazából csak néha rámjön hevesebb szívdobogás meg egy kis feszültség de nem szeretnék gyógyszert szedni.- küöszönöm
Rostás Tünde
5/5
Hű, de jól hangzik… adaptogén gyógynövény. Különleges
Molnár Gaby
5/5
Hány éves kortól lehet ezt fogyasztani? Kamasz gyerek szedheti, vizsga előtti stressz miatt?
Jolanda
5/5
Magnéziummal együtt szedhető? ARRa gondoltam, hogy az még pluszban segítség lenne az idegeknek is
amanda_r
5/5
az oktogoni boltban javadsolták nekem, hogy magnéziummal együtt hazsnáljam. nagyon stresszes életet élek ez a kombó viszont tényleg szuper!
Haffner Éva
5/5
Imádom! :D Azóta hogy megvettem kevesebbet járok ki cigizni munkaidőben.
Somogyi Rita
5/5
Kedves ERIKA!

Nem befolyásolja a vezetést. Ezek a kivonatok ugyanis nem nyugtatók, nem altatók, ezek a kivonatok a minket érő mindennapi stresszhez való alkalmazkodását segítik. Az adaptogén olyan növényi származék, amelyek biológiailag aktív hatóanyagai a mindennapi stresszes helyzetekben erősítik az emberi szervezet ellenállását. Nem nyugtatóként hatnak, hanem adaptív és mozgósító erővel bírnak, így - a növényi nyugtatókkal, pl. a macskagyökérfűvel ellentétben - nem zavarják, hanem erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra.

Rudolf Rita
KÉMENESNÉ TASSI ERIKA
0/5
Vezetést nem befolyásolja? Erika
Fehér Lili
5/5
köszi, kipróbálom akkor én is! :9)
rigó
5/5
jobban tudok aludni, plusssz napközben is érzem magamomn, h kevésbé vagyok feszült, mint eddig
Fehér Lili
5/5
nézegetem már egy ideje, de még nem mertem rendelni, rigo, miben érezted a hatékonyságát??
rigó
5/5
2 hónapja szedem napi 3 kapszulával, most kezdem érezni, hogy kezd hatni
Gyerák Sándor
5/5
Magnézium mellé vásároltam, együtt szerintem nagyon hatásos a kettő, főleg, ha sokat stresszel az ember és kimerül benne, illetve az megviseli a szervezetét. Gy. Sándor
Kata Kiss
5/5
hétköznapokon mindig ezzel kezdem a napot! sajnos rámfér!
encike
5/5
már két hónapja használom, sokkal jobban bírom a napokat
Knauszné Bujdosó Ágnes
5/5
Szuper jó! Csak ajánlani tudom.
Rudolf Rita
5/5
Kedves Adél!
Tartósan megszűntetni a panaszokat? Ez nem csupán egy kivonaton múlik! – mint ahogy Te magad is írtad, ez elsősorban életmódválás ami ebben az esetben is kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással, bőséges folyadékbevitellel, rendszeres testmozgással, stressz levezető technikákkal (pl.:meditáció) kezdődik, és csak ezek után jöhetnek a célzott tápanyagok.

Amennyiben az orvosod nyugtatót írt fel, úgy annak elhagyása is csak az Ő együttműködésével lehetséges. Egy étrend-kiegészítő termék ugyanis nem a gyógyszeres kezelések helyett kerül forgalomba. Ahogy az a név is mutatja, és Te magad is utalsz rá; megfelelő életmódváltás mellett alkalmazhatók, fogyasztásukról pedig az orvosodat tájékoztatnod kell.

A Stress® Control kapszula összetevői egyébként nagyszerűen párosíthatók egyéb gyógyszerekkel és vitaminokkal. A kivonat az egyik legkedveltebb és legtöbbet ajánlott táplálék-kiegészítőink egyike. 6 adaptogén gyógynövény-kivonatot egyesít, melyek nem nyugtatók, és nem altatók – hanem a minket érő mindennapi stresszhez való alkalmazkodásban segítenek. Nem áll fenn a hozzászokás veszélye és használjuk kúraszerűen, vagy akár alkalmanként is. Üdvözlettel; Rudolf Rita
Rudolf Rita
5/5
Kedves Márta! Általánosságban szedhető terhesség és szoptatás alatt, de mivel nem vagyunk egyformák, ezt ebben az esetben is orvossal kell egyeztetni. Rudolf Rita
MAKAI MÁRTA
0/5
Szeretém kérdezni,hogy 17 hónapos kisfiam már csak alváshoz szopizik,szedhetem én ezt a készítményt...ha igen hogyan??
Kiss Adél
0/5
Az elmúlt időszak nehézségeinek sorozatos rosszullétek, megemelkedett pulzus és pánikrohamok lettek az eredménye. A kardiológus ugyanezeket mondta el a stressz biokémiai folyamatiról, ami itt is le van írva, a diagnózisom végül is az lett, hogy stresszhormon "fröccsök" öntik el a szervezetem és ez okozza a szorongást stb.
Igyekszem változtatni az életemen és életvitelemen, rendszert vinni bele de ehhez idő kell és addig sem akarom magam nyugtatóval tömni.
A kérdésem az lenne, hogy hozzászokni nem lehet ez rendben van de tartósan megszünteti a panaszokat? Megfelelő rendszeres életmóddal ( sport, egészséges táplálkozás). Kúra szerűen érdemes alkalmazni, ha ezen az időszakon túl vagyok ?
Esetleg mit lenne még érdemes szedni mellé? B komplexet szedek és citromfűteát is iszok!
Előre köszönöm a választ! :)
Rudolf Rita
5/5
Kedves Hollik Andrásné!

Ezeknek az adaptogén növényi kivonatoknak nagy előnyük, hogy nem okoznak hozzászokást, vagyis biztonsággal szedhetők akár folyamatosan is. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy egyéb stressz-levezetési technikákat, módszereket is elsajátítsunk akkor, ha élethelyzetünk jelen pillanatban úgy látszik nem változtatható meg, vagyis a kiváltó okot nem tudjuk megszüntetni. Ilyen nagyszerű dolog például a meditáció, a rendszeres testmozgás, a tudatos légző gyakorlatok, de még egy háziállat is sokat segíthet ebben….

Azt se felejtsük soha, hogy az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket.

Rudolf Rita
Hollik Andrásné
0/5
Még nem próbáltam ,de mostmár odáig jutottam ,hogy nem tudok aludni a sok stressz miatt ! Meddig szedhető ?
Xinia
5/5
tényleg nem azonnal érezni a hatását kell egy jó hét mire beáll legalább is én kb. ennyi idő után éreztem de tényleg nagyon jó!!!! sokkal kevésbé jönnek elő rajtam az idegeskedés miatti tünetek.
encike
5/5
nagyon jóó
Fülei Eszter
5/5
ez az adaptogén dolog jól hangzik, rendelve!
Hegyesi Kriszti
5/5
Sokszor érzem, hogy tömegben szorongok és izzadok is. Nem akartam erősebb gyógyszert rá, úgyhogy valami természetes megoldást kerestem. Nagyon hatásos ez a kapszula, tényleg szó szerint kontroll alatt tartja a stresszt és minden szorongó tünetet.
viki11
5/5
Gondolkoztam rajta, hogy ezt vegyem-e meg vagy az Erbe della notte cseppeket, de végül emellett döntöttem. Nagyon jó a tabletta összetétele, nekem gyógynövényeken kívül más stresszoldó nem is kell.
Erdélyi Attila
5/5
nekem nagyon bevált...ajánlom!
Krasznai Zsóka
5/5
A mérlegképes vizsga előtt mindenki minden szert kipróbált vizsgadrukk ellen. Én csak ezt az egyet. Gond nélkül átmentem!
robert_
5/5
Hát én ezt nem hittem volna, hogy ez tényleg enynire jó!!! Nagyon stressszes időszakom volt a cégnél, audit+ minden, hetek óta nem alszunk jóformán. Nyugodtabb vagyok nem iszok annyi kv-t szóval nagyon jó!
eotvosne
5/5
Valóban jót tesz. A férjemen is határozottan látni a változást.
xy
5/5
No para András! Legalábbis mióta Én ezt szedem nálam nincs! :-)
Dobra András
5/5
Ezt kipróbálom. Stresszből ugyanis mostanába van dögivel.
méryke
5/5
Nem akarom elkiabálni de jobban vagyok.
Gyakran fájt a fejem de az sem jön már elő.
Fazekas Judith
5/5
Jobban vagyok, nyugodtabbnak érzem magam. Még a főnököm is kevésbé megy az agyamra :-)
sallaili
5/5
Mindenkinek ajánlom aki autót vezet… De komolyan. Sokkal jobban bírom a forgalmat (főleg a dugókat) mióta szedem.
debóra
5/5
Szorongásos, pánikbetegségszerű tünetek múltak el tőle a nővéremnél egyhavi szedés után.
SzTamás
5/5
Folyton csak tűrtem, bármennyi munka, feladat várt rám, elintéztem, megcsináltam, de egyre nehezebben bírtam nyelni a mindezzel járó stresszt. Azt éreztem, ha így folytatom felrobbanok. Most sokkal könnyebben veszek mindent. Stressz control nélkül nem is tudom mi lett volna velem.