Stress® Control kapszula

Kontroll alatt a stressz!

Ez a kapszula 6 olyan adaptogén gyógynövény kivonatot egyesít, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig. Nem véletlen, hogy ez a termék az általam legtöbbet ajánlott kiegészítők egyike, hiszen a stressz meglévő betegségeinket és tüneteinket egyértelműen provokálja, sőt a legtöbb betegség egyik, vagy kizárólagos kiváltó oka.  

depressio-idegesseg-almatlansag-kapszula-webaruhaz.jpg

Mi az a stressz?

A stressz a szervezet természetes védekezési mechanizmusa, amit tökéletesen működik olyan helyzetekben, mint a hirtelen veszély, amely esetben az ingerekre (stresszorok) gyors reagálás szükségeltetik, azonban káros hatásai lehetnek, ha ez túl sokáig tart.

A stressz szót egy gyűjtőfogalomként kell értelmezzük, nagyon sokan csak idegességként értelmezik (Á, Én nem vagyok ideges!), de ez természetesen nem igaz.

Stressz olyan körülmény vagy átélt érzet, amikor valaki olyan elvárásokkal szembesül, amik meghaladják az általa mozgósítható személyes vagy szociális forrásokat. A kiváltó okok között szerepelhet betegség is, vagy gyógyszeres kezelés okozta nem kívánt mellékhatás. 

stresszcontrol-bea.jpg

Standardizált kivonatok, egyedülálló szinergiában 

Az összetevők között megtaláljuk a Rózsagyökér, az Astragalus, a Sziberiai ginseng, a Maca, az L-teanine és az Ashwagandha KSM-66 standardiált kivonatokat. A KSM-66 jelen pillanatban a világon a legmagasabb koncentrációjú Ashwagandha, melyet a növény gyökere felhasználásával készítenek olyan eljárással, amit 14 év kutatás előzött meg. A "Green-Chemistry" elveken alapuló kivonás során sem alkoholt, sem egyéb kémiai oldószereket nem használnak.

A kivonat sikere, hogy az Ashwagandha KSM-66 egyedülálló szinergiában dolgozik együtt a többi adaptogénnel. 

Támaszkodhatunk rájuk

 • hangulatváltozások
 • nyugtalanság, idegesség
 • szorongás, pánik, félelemérzet és 
 • alvászavarok esetén
stressz-elleni-kapszula-adaptogen-gyogynoveny.jpg

Adaptogén gyógynövények

Az adaptogén elnevezés az adaptáció szóból ered, aminek jelentése; tökéletes alkalmazkodás. Az adaptogén növényi kivonatok segítenek szervezetünknek minden szélsőséges terheléshez alkalmazkodni, hozzáedződni. Amilyet például a minket érő stressz is jelent. Emellett harmonizálják belső elválasztású szerveink működését, és ha szerveink, szervrendszereink bármelyike alul-, vagy túlműködik, az adaptogének egyensúlyozó hatása hozzájárul a gyógyulási folyamatok sikeréhez.

Az adaptogén növények, akkor és úgy hatnak, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk.

A tudomány azért is figyelt fel az adaptogénekre, mert a mai napig nem sikerült ilyen precizitású készítményeket mesterséges úton előállítani. 300 gyógynövényből mindössze 1 rendelkezik ilyen jótékony hatással. Fontos, hogy egy növény csak akkor lehet adaptogén, ha hosszútávú alkalmazása során is biztonságos az fogyasztása, és nincs mellékhatása.

Az adaptogén gyógynövények segítenek, hogy a szervezet jobban alkalmazkodjon az őt érő idegességgel, ingerültséggel, kimerültséggel, fáradtsággal és depresszióval szemben.

Adaptogén gyógynövényekkel a stressz ellen!

Ezeknek a növényi kivonatoknak nagy előnyük, hogy nem ”szedálnak le”, azaz nem álmosítanak, és nem okoznak hozzászokást. Az adaptogén összetevők jól kezelik a hangulatingadozásokat, javítják a mindennapi életkedvünket, amitől határozottan kiegyensúlyozottabbak leszünk.

stresszcontrol-adaptogen.jpgAz összetevők segítenek szervezetünknek szabályozni a munkahelyen és otthon meglevő stressz tényezőkre adandó válaszokat.

Fontos, hogy nem nyugtatóként és nem altatóként, hatnak, hanem adaptív és mozgósító erővel bírnak, így - a növényi nyugtatókkal, pl. a macskagyökérfűvel ellentétben - nem zavarják, hanem erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra.

Az adaptogének biológiailag aktív hatóanyagai

stresszcontrol-relax1.jpgTermészetesen javítják

 • a koncentrációt

 • a kreatív gondolkodási funkciókat

 • az észlelési képességet és a

 • kedélyállapotot
 • felerősítenek szellemileg és fizikailag

Csökkentik

 • az extrém indulatokat és érzelmeket (düh, szomorúság, depresszió)

 • a figyelemzavarokat és a kísérő tüneteket, mint a fejfájás

Stresszoldó kapszula

de nem akármilyen!

Ahogy fent is írtam ez a kivonat az általam legtöbbet ajánlott kiegészítők egyike, és nem véletlenül. Ahhoz, hogy megértsétek, miért van ez így, először a stressz szó fogalmáról írnék.

Ez a kapszula 6 olyan adaptogén gyógynövény kivonatot egyesít, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig.

 Mi okozza a stresszt?

Olyan fizikai, szellemi vagy érzelmi terhelés, ami ha hosszú távon áll fenn képes testi tüneteket produkálni, még később pedig betegségeket előidézni.

A stressz hatására ugyanis biokémiai anyagokat szabadítasz fel, amit stressz-hormonoknak hívunk, továbbá mindennapi biokémiai folyamatokat gátolsz, melynek együttes eredménye lesz a testi tünet. A stresszhormonok krónikus jelenléte tehát károsítja a szervezetet!

A stressz fogalmába tartozik minden idegességet, feszültséget és félelmet generáló érzet melynek hátterét adhatja szeretetlenség, harag, agresszió, irigység, gyűlölet, kétely vagy tétlenség 

...vagyis minden, ami szorongást, félelmet kelt, és ez mindenkinél más és más, ahogy én szoktam fogalmazni, mindenkinek más a stressz-küszöbe”. A barátod idegeit kikészítheti valami, ami téged hidegen hagy, és fordítva. Más szóval, nem az számít, hogy mi történik veled, hanem az, hogy hogyan reagálsz arra, ami veled történik.

“Az embereket nem a dolgok bántják, hanem az, ahogy a dolgokat érzékelik.”
Epiktétosz

Olyan világban élünk, amiben a stressz mindennapi életünk lényeges eleme, otthon is és a munkában is. Ha a stresszt a mindennapi kihívások okozzák és testünk a képességein túl teljesít, valamint nincs ideje a regenerálódásra idegesnek, kimerültnek, ingerültnek, és folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat.

A z rengeteg biokémiai folyamatot gátolhat és a test különböző tünetekkel jelez is „gazdájának”, a fej- , hát- vagy gyomorfájástól a bőrkiütésen, hajhulláson, át az izomfájdalomig  bármilyen tünet lehet a stressz következménye.

Éppen ezért amikor ilyen tünetekkel vagy betegségekkel (pl. bőrbetegségek, gyenge immunrendszer, bélbetegségek…) keresnek meg engem, mindig javaslom ezt az adaptogén kivonatokat egyesítő formulát is az egyébként ismert és célzott tápanyagokon felül, hiszen a stressz enyhítésével a kiváltó tünetek és betegségek is enyhíthetők.

További stressz tünetek

A folyamatos stressz komoly következménnyel jár. Változásokat hozhat a viselkedésünkben, az észlelési funkciókban és érzelmeinkben. A stressz leggyakoribb tünetei: étvágytalanság, vagy éppen a kényszeres evés, a függőségek (alkohol, cigaretta, kávé), a gyors és mély légzés, a túlzott izzadás, a libidó csökkenése, a társasági viselkedés megváltozása, alvászavarok, rémálmok.

A stressz csökkentheti az immunválaszt és akadályozza az idegrendszer normális működését, amelynek következtében kevésbé tudunk koncentrálni, kreatívan gondolkodni, és lassul a felfogóképességünk. Gyengül a teljesítményünk, szélsőségesekké válnak érzelmeink és érzéseink (düh, szomorúság, depresszió), az aktivitás és mobilitás helyébe a fáradtság és erőtlenség lép.

Összetevők:     
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban: 1 kaps. 3 kaps.
     
Rózsagyökér 4% rosavinre standardizálva 100 mg 300 mg
(Rhodiola rosea L., Aranygyökér) 
növeli a munkavégző képességet, előnyösen hat a fizikai és mentális képességekre, csökkenti a fáradtságot és erősíti az ellenállást a fizikai és mentális stresszel szemben. 
     
Astragalus (Csűdfű gyökér, vagy Baktövis) 20% poliszacharidokra standardizálva  100 mg 300 mg
(Astragalus membranaceus L.)
ösztönzi az immunrendszer teljesítményét (javítja a memóriát és a koncentrációt), és előnyösen befolyásolja az immunválaszt. 
     
Ashwaghanda KSM-66 (a világon ismert legmagasabb koncentrációjú,
szabadalmaztatott ashwaganda kivonat
)
 
66,6 mg 200 mg
(Withania somnifera) 1.5% vitanolidokra standardizálva
segít megszabadulni a krónikus stressz hatásaitól, erősíti a kognitív képességeket (javítja a memóriát és a koncentrációt), jótékony hatással van az immunrendszerre.
     
Sziberiai ginseng 0.8% eleutherozidokra standardizálva  33,3 mg 100 mg 
(Eleutherococcus senticosus)
erősíti a hosszú ideig tartó stressztől túlzott szellemi és fizikai igénybevételnek kitett szervezetet, javítja a koncentráló és a munkabíró képességet, különösen a krónikus fáradtságot. 
     
Maca 4:1 (Lepidium meyenii) 33,3 mg 100 mg
természetes tápanyagai segítenek a szervezetnek alkalmazkodni a káros környezeti hatásokhoz, és növeli az idegrendszer teljesítményét. 
     
L-teanine 33,3 mg 100 mg
a zöld tea összetevője, amit „relaxáló aminosavnak” is neveznek (mivel közvetlenül hat az agy teljesítményére: támogatja az alfa hullám tevékenységet, ami az agy relaxációjának jele). Az L-theanine nem okoz álmosságot, elősegíti a tanulás folyamatát, a koncentráló képességet, és javítja az önbecsülést. 
     
Magnézium 100 mg 300 mg
  (33%*)  (100%*)
     
Pantoténsav (B5) 30 mg 90 mg 
  (500%*) (1,500%*)
     
Piridoxin (B6) 16,6 mg 50 mg
  (830%*) (2,490%*)


*NRV%: Felnőtteknek ajánlott bevitel %-a.
kapszula:zselatin, színezék (titán-dioxid), tömegnövelőszer (mikrokristályos cellulóz), csomósodásgátló (magnézium sztearát)

Felhasználási javaslat: 1 kapszula napi 1-3 alkalommal, étkezések után.

Minimumkúra-maximumkúra: A minimum kúra 60 nap, a maximum kúra 120 nap. Gyermekeknek 12 éves kor felett adható.

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

Kiszerelés: 30 kapszula

OÉTI: 12536/2013
**.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.