Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Kiválóak a termékek, de a nagy bőségben nehéz megtalálni a megfelelőket, pláne ha idővel (66 év) az embernek egyre több problémája lesz. Korábban már írtam, hogy magas koleszterinre végigcsináltam a Dr. ChenKoleSztár kúrát, de sajnos semmit nem használt. Már legalább háromszor megcsináltam a Hepaplus + Lecyinyna kúrát, az értékek nem javulnak. Tudom, alap az egészséges étkezés és mozgás, amire figyelek is, bár nyilván még lehet javítani. Van egy kezelt pajzsmirigy alulműködésem és kivették az epeköveket+hólyagot, valamint szedek gyógyszert szívritmuszavarra. A laboron a koleszterinen kívül a többi értékem, rendben, a hasi ultrahang is, egy pici májzsírosodás van. Rendszeren vívok az orvosommal, nem merek koleszterincsökkentőt szedni. Most vettem OMACOR-t, de erre is mindenféle mellékhatás van írva, és az orvosom szerint nem is lesz megoldás. Tanácstalan vagyok. Más: csontritkulás vizsgálaton kevéssel rosszabb a kívánatosnál az értéke, napi 1000-1500 kalciumot javasolnak. Erre a Chela-Calcium D3 jó-e, s ha igen mennyi ideig célszerű szedni? Előre is köszönöm a válaszokat: Ildikó

2019-08-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Valóban nem érhetünk el sikereket koleszterincsökkentés terén, életmódbeli változtatások nélkül. Alapérték a rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban gazdag, minőségi táplálkozás, a cukros ételek és italok feladása, továbbá a napi szénhidrát felvétel csökkentése. Kérlek, ezeket a változtatásokat minél inkább vezesd be az életedbe, haladj tovább az úton. Ellenkező esetben csak a gyógyszer marad!

A Hepaplusból és a lecitinből a maximumkúrát vitted végig? 120 nap alatt ugyanis nincs értelme belevágni, ha koleszterincsökkentésről van szó. Annál is inkább, hogy már van egy kis májzsírosodod is.

Korábbi üzenetemben Omega zsírsavakat is javasoltam. Kezdj bele magas EPA és DHA tartalmú halolaj kapszula fogyasztásába.

A Chela-Calcium D3®  kiváló kiegészítő csontritkulás esetén is. A kalcium ion, ami ebben a világszabadalommal védett kapszulában található, aminosav burokban helyezkedik el, vagyis szerves formában van jelen, így tökéletes biohasznosulást biztosít, amit a D3 vitamin még tovább fokoz. Erre a kiemelésre kattintva további hasznos kiegészítőkről is olvashatsz, melyek javasoltak csontritkulás esetén, illetve esetedben, hogy visszafordítsuk a folyamatot.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita