Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődni szeretnék, hogy visszérre és pajzsmirigy alulműküdésre mit tudnál javasolni. A válaszodat előre is köszönöm: Aranka

2016-11-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Aranka!

Mindkét problémát életmódváltással egybekötve tudjuk csak kezelni.  Önmagában az étrend-kiegészítők nem képesek visszafordítani a folyamatot.

A sav-lúg egyensúly helyreállítása a javulásunk kulcsa, óriási szerepet kap a rendszeres testmozgás, a folyadékbevitel növelése és természetesen a diéta, ami ebben az esetben magas rostanyag tartalmú, ásványi anyagokban gazdag, és könnyen emészthető étrendet jelent. Ne fogyassz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin. Ezeket egész egyszerűen le kell tenni, vagyis zéró tolerancia.

A lúgosítást-méregtelenítést egy gyógynövényes-klorofilles koncentrátummal tudjuk fokozni, ami Puridren®  névre hallgat.

Az alulműködő pajzsmirigy betegségnél az étrendet ki kell egészíteni szerves szelénnel, D3-vitaminnal , és szerves cinkkel.

A visszeres problémákon is enyhítenek ezek az antioxidáns elemek, és a lúgosítás. Ezért külön kiegészítőt az első 2 hónapban nem is javaslok. A 3. hónaptól lehet kiegészíteni a fenti tápanyagokat egy T-vitamin alapú, Erbaven® névre hallgató tablettával.

A komplett kúra 120 napos! – amit évente kétszer meg is kell ismételni. A kúraidők betartása és az életmódváltás együttesen hozza meg a javulást, egyik nem választható el a másiktól.

Sok sikert hozzá!
Rudolf Rita