Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az előző levelemből kifelejtettem az arcbőr problémát! Igen, kipirosodott rozáceás és aknés a bőröm az orrom és a szám környékén! Változó hol teljesen elmúlik hetekig, aztán megint megjelenik, olyan hullámzó! Köszi a választ Dóri!

2016-01-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Dóra! Egyszerre akné is és rozácea is? Ez nem semmi! Meg kellene találni a kiváltó okot, melyek között első helyen az élelmiszerallergiák állnak, és az emésztőrendszer szerveinek salakosodásai, és gyulladásai. Második helyen a hormonális problémák, melyeket gyakran stressz táplál. Harmadik helyen áll a bakteriális fertőzés, mely szoros összefüggést mutat a bélflórával, és az egész gyönyörűen és mátrixosan táplálja egymást. Nagyon sokat segít egy táplálkozási napló vezetése, melyet ilyen esetekben az orvosok is kérnek. Ebbe szigorúan be kell vezetni, hogy mit ettél, és mit ittál aznap, illetve, azt is érdemes leírni, hogy milyen volt a hangulatod. Így könnyebb megtalálni az összefüggést a hullámzó bőrpanaszodra.

Összességében a diéta, a belek méregtelenítése, és a D-vitamin pótlása az alap. Rozáceánál napi 2000mg Szerves C-vitamin és 3x1 Szerves Szőlőmag tabletta tapasztalataim szerint nagyon jól működik, természetesen diétával karöltve, ami kerüli az erős, fűszeres, cukor és fehér liszt alapú élelmiszereket és a tejet. Az aknés panaszok és az emésztőrendszer karbantartására egyaránt tökéletes a Fitotree névre hallgató, természetes parazitaölő kapszula.

Külsőleg ajánlom figyelmedbe a lúgmentes szíriai színszappant, 4 %-os babérolaj tartalommal, amivel az arctisztítást végezheted (sőt, csak ezzel végezd), majd használj reggelente aCknes® gélt, és éjszakára Argán olajat. Sok sikert a kúrádhoz; Rudolf Rita