Termékeink Főmenü
Termékek

Szerves, folyamatos felszívódású C-vitamin, 1000mg hatóanyaggal tablettánként. Magyar termék!

Cikkszám: 5999882575933
Bővebben a termékről

Ha C-vitamin, akkor legyen Szerves!

A C-vitamin nem szezonális vitamin, mégis legtöbben az őszi, téli hónapokban kezdenek egy-egy kúrába, mert ez az antioxidáns az egyik legfontosabb immunerősítő!

- de, ha C-vitamin, akkor az csakis Magyar, folyamatos felszívódású és szerves (bioflavonoid "ágyba" rögzített L-aszkorbinsav molekula) legyen! Pont úgy, ahogy azt Szent-Györgyi Albert is felfedezte.

A C-vitamin önmagában csak egy molekula, de a természetben bioflavonoidokkal karöltve fordul elő, és ettől lesz szerves. A Natur Tanya® Szerves C-vitaminja bioflavonoid ágyba rögzített verzió, amit a szervezet könnyedén felismer, és jól hasznosít.

Ez a C-vitamin magasan biohasznosuló és hatékonyan működő forma. Gyorsan szívódik fel és nagy mennyiségben, emellett hosszabb ideig marad a szervezetben és lassan választódik ki. Köszönhetően a speciális kémiai szerkezetnek, a részecskék stabilitásának, amit a bioflavonoidok jelenlétének és a technológiai eljárásnak együttesen köszönhetünk. Ezt a formát a szervezet könnyen felismeri és hasznosítja.

C-vitamin nélkül nincs élet!

Már egy egyhónapos Szerves C-vitamin kúra is látványosan javítja mindennapi életminőségünket.
Próbáld ki Te is!
A C-vitamin nélkülözhetetlen az egészség, az erőnlét, a szépség és a vitalitás fenntartásához.

Ahhoz, hogy a C-vitamin aktívan dolgozhasson szervezetünkben, hosszú és nehéz utat kell bejárnia.
Lenyelés után 2 fő akadályt kell legyőznie.

Először keresztül kell haladnia az emésztésben résztvevő szerveken, eltérő pH értékek mellett, majd fel kell szívódnia a véráramban. Aztán be kell szivárognia a sejthártyába és be kell jutnia a sejtbe. Mivel sejtjeink nem működhetnek ezen antioxidáns nélkül, nem túlzás azt állítani, hogy C-vitamin nélkül nincs élet!

Ezen felül, fontos a megtartás ideje is, ami a C-vitamin aktív formájának testben tartását jelenti. Leegyszerűsítve; minél gyorsabban tudja legyőzni a C-vitamin szerves formája a fent említett akadályokat és minél hosszabb ideig marad aktív a testben, annál inkább lesz képes sejtszinten aktívan részt venni biokémiai folyamatokban, melyek jelenléte nélkül nem zajlanak le.

A C-vitamin általánosan:

A C-vitamin hatása az egész testre kiterjed, a legfontosabb antioxidáns vegyület, amely megvédi a test szöveteit és sejtjeit az oxidatív károsodástól, pedig több mint 2000 féle antioxidánst ismerünk.

A C-vitamin szükséges

Persze az ár sem mindegy!
Ezért felhívom a figyelmedet arra, hogy ha 2 dobozzal vásárolsz, akkor Most, -10% kedvezményt írunk jóvá a végösszegből! Ebben az esetben itt add le a rendelésed.

Ne felejtsd!

  • A C-vitamin táplálék-kiegészítő, és a táplálék-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, erre nevük is utal.

  • Az ember és a tengeri malac nem képes a C-vitamin előállítására, mégsem tud élni nélküle.

  • A C-vitamin segíti a kollagén (kötőszövetben található fehérje) képződését.

  • A C-vitamin segít a vörösvértesteknek a hemoglobin bioszintézisében és a vas felszívódásában.

  • A C-vitamin és a Q10 együttesen hatékonyabban lép fel a fogínygyulladások, fogínyvérzések, fogínysorvadások és szájüregi sebek gyógyításában.

Felhasználási javaslat:
Az RDA szerinti 120mg/nap aszkorbinsav bevitel a skorbut elkerülésére elegendő csupán. A C-vitamin napi adagolása függ az egyén életmódjától, életvitelétől, esetleges betegségeitől, de elmondhatjuk általánosan, hogy a téli időszakban 1000mg a napi adagja, dohányosoknak 2000mg, daganatos betegségeknél pedig - orvossal egyeztetve - 5000 és 10,000mg közé tehető a napi dózis.

A C-vitamin mennyiségét csökkentik az élvezeti szerek (cigaretta: -50mg/szál, kávé, alkohol, energia italok, üdítő italok…), a gyógyszerek és a stressz.

Dr. Szent-Györgyi Albert napi 1000mg C-vitamint fogyasztott, amit betegség esetén napi 8000mg-ra emelt fel, lerövidítve ezzel a gyógyulási időt.

Kiszerelés: 60db /30-60 napi adag

OETI: 9273/2011

Tipp:

Bár a C-vitamin az immunrendszer első számú üzemanyaga. Ha azonban cinkkel kombinálod, akkor erősebb védelmi funkciót érhetsz el. Amikor egy kísérlet során 2 csoportot alkottak,  ahol az egyik csoport tagjai influenza elleni védőoltást, a másik csoport pedig 2000mg C-vitamint és 50mg Cinket kapott, akkor kiderült, hogy a kiegészítőket fogyasztott csoportban kevesebb volt az influenzás beteg.

Keresd ezeknek az antioxidánsoknak a szerves formáját, mert a szerves termékek asszimilálhatósága a szervezetben egyedülálló, ami garancia a minőségre és a kivételes teljesítményre. Ez különösen fontos most a XXI. században, ahol a szervezet sav-bázis egyensúlyának eltolódása („savasodás”) alapozza meg civilizációs betegségeinket.

Új felfedezések a C-vitamin hatásairól

Nagy dózisú pótlását mindössze az utóbbi években fogadják el egységesen az orvosok daganatos betegeknél. Ilyenkor orálisan napi 10,000mg a dózisa, amit 5 részletben 5x2 tabletta fogyasztásával érünk el. A C-vitamin az elképzelhető leghatékonyabb rombolást képes beindítani a rosszindulatú sejtekkel szemben. Bizonyították, hogy az alacsony C-vitamin szint krónikus gyulladások, sorvadásos kórképek és a rák bölcsője. Nagy adag C-vitamin pótlás pedig roncsolja a rákos sejteket, és a lebomlásakor keletkezett hidrogén-peroxid az, ami a beteg sejteket pusztítja. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy C-vitamin nélkül a kötőszöveteink sem újulhatnak meg.

Az Oregoni Állami Egyetem (OSU) Linud Pauling Intézete jelentős felfedezést tett azzal kapcsolatban, hogyan hat a C-vitamin az emberi testre - ez az áttörés segíthet megértetni, milyen szerepe lehet a C-vitaminnak a rák és a szívbetegség megelőzésében. 

A tanulmány, amely a C-vitamin szerepével foglalkozik a zsír anyagcsere következtében keletkező toxinok lebontásában, nemrég jelent meg egy szakfolyóiratban.

Ellentmond néhány más kutatás következtetéseinek, amelyeket széles körben publikáltak három évvel ezelőtt, és amelyek azt sugallták, hogy ennek a létfontosságú tápanyagnak esetleg mérgező hatása lehet.

Az OSU új tanulmánya megerősítette a korábbi laboratóriumi eredményeket, amelyek szerint a C-vitamin részt vesz olyan vegyületek kialakulásában, amelyek potenciálisan károsítják a DNS-t. De az a kutatás, állítják a tudósok, csak a történet egy részére derített fényt, mi történik valójában az emberi testben.

A legújabb eredmények először adnak magyarázatot arra, hogyan reagálja le és hatástalanítja a C-vitamin az emberi zsír-anyagcsere melléktermékeit.

„Ez a C-vitaminnak egy korábban fel nem ismert funkciója az emberi testben” - állítja Fred Stevens, a Linus Pauling Intézet adjunktusa. „Azt tudtuk, hogy a C-vitamin olyan antioxidáns, amely képes elősegíteni a szabad gyökök semlegesítését. De az új felfedezés azt mutatja, hogy összetett védő hatást fejt ki az oxidálódott lipidekből keletkező toxikus vegyületek ellen, és ezzel kivédi a genetikai károsodást, illetve gyulladást, amit ezek okozhatnak.”

Egy másik laboratóriumban korábban végzett kutatás során oxidálódott lipideket - amelyek lényegében avas zsírok - C-vitaminnal reagáltattak, és azt találták, hogy egy bizonyos reakció termékei károsíthatják a DNS-t.
Ezek a kémcsőben végzett kísérletek felvetették, hogy a C-vitamin „genotoxinokat” tud képezni, amelyek károsítják a géneket és a DNS-t, és olyan típusú biológiai mutációk, amelyek a rákbetegség előtt jelentkezhetnek.

De az a tanulmány, bár érvényes, nem tartalmazza a történet egészét, állítják az OSU kutatói.

„Igaz, hogy a C-vitamin úgy reagál az oxidálódott lipidekre, hogy potenciális genotoxinokat hoz létre” - mondja Balz Frei professzor, a Linus Pauling Intézet igazgatója és a tanulmány társszerzője. „De a folyamat itt nem áll meg. Megállapítottuk, hogy a maradék C-vitamin a testben tovább reagál ezekre a toxinokra és konjugátumokat - más típusú, kovalens kötésű molekulákat - alkot velük, amelyek ártalmatlannak tűnnek.”

A humán tesztekben az OSU tudósai a vérplazmában ezeknek a konjugátumoknak rendkívül magas szintjét észlelték, ami a C-vitamin védőhatását mutatja a toxikus lipidekkel szemben.

„Ezt megelőzően nem tudtuk, milyen indikátorokat keressünk a C-vitaminnak az oxidálódott lipidekkel szembeni védő hatásának kimutatására” - állítja Stevens. „Most, hogy már látjuk őket, teljesen világos, hogyan nyújthat védelmet a C-vitamin ezek ellen az oxidálódott lipidek ellen, valamint a belőlük származó toxinok ellen. És ez nem csak a kémcsőben van így. Így működik a szervezetünk.”

„A lipid metaboliták új osztályának ez a felfedezése nagyon fontos lehet a vitamin és az anyagcserében játszott szerepének megértése szempontjából. Úgy tűnik, ez az egyik legjelentősebb útja, ahogy a szervezet megszabadul az anyagcsere mérgező melléktermékeitől, és nyilvánvaló, hogy szerepe lehet a rákmegelőzésben.”

A lipidek oxidációját az utóbbi években sokat kutatták, mondják a tudósok, nem csak a rák, hanem más krónikus betegségek, pl. szívbetegség, az Alzheimer kór és autoimmun rendellenességek kialakulásában játszott szerepük miatt is.

A zsírok oxidációja következtében keletkező mérgező anyagok nem csak genetikai károsodást és rákot okozhatnak, de a fehérjéket is erősen károsítják. Például van egy fehérje az LDL-ben, a „rossz” koleszterin a vérben, amely ha a toxikus lipidek miatt károsodik, növelheti az érelmeszesedés kockázatát.

A továbbiakban az OSU csapata ezt az újonnan felfedezett reakciót kívánja tanulmányozni a C-vitamin és a toxikus lipidek között érelmeszesedésben. Klinikai körülmények között kívánják vizsgálni azon betegek vérét, akiket koszorúér-elmeszesedéssel diagnosztizáltak, egy egészséges kontroll csoporttal együtt.

„Úgy tűnik, hogy az érelmeszesedés korai szakaszaiban ezek a toxikus lipidek az artériák falához ragasztják a fehér vérsejteket, gyulladásos folyamatot indítva be, ami végül szívbetegséghez vagy stroke-hoz vezethet” - mondta Frei. „Ha jobban megértjük ezt a folyamatot és az olyan mikrotápanyagok szerepét, mint a C-vitamin, megelőző stratégiákat dolgozhatunk ki.”

Az OSU tudósai azt mondják, az új felfedezések új biomarkerek felé is elvezethetnek, amelyeknek hasznát lehet venni az oxidatív stressz azonosításánál az emberi testben. Olyan indikátorra is rábukkanhatnak, amely jelzi, ha valaki egy krónikus betegség szempontjából különösen veszélyben van.

Széles körű C-vitamin hiány

Sok elismert szakember, például Emanuel Cheraskin dr. állítja, hogy széles körű a C-vitamin hiány, ha nem is olyan mértékben, hogy skorbutot okozzon. Dr. Cheraskin a hajszálerek gyengeségségét tartja az olyan tünetek legfőbb okozójának, mint a gyakori orrvérzés, a vérző fogíny, valamint a fekete és kék foltok a bőrön.

Az alacsony C-vitamin bevitel ráadásul az ízületek gyengeségéhez, a bőr öregedéséhez, kognitív diszfunkcióhoz, alacsony stressz tűrő képességhez, ateroszklerózishoz, szürkehályoghoz, romló immunfunkcióhoz és rákhoz vezethet.

Védd a szemed világát!

A C-vitamin, ez a vízben oldódó antioxidáns, védi a testnedveket - pl. a nyálat, a vért, a nyiroknedvet, a sejtek közötti és a sejteken belüli folyadékot, valamint a szemlencsét körülvevő folyadékokat.

Egy Dr. Allen Taylor és csapata által a Tufts Egyetemen a közelmúltban végzett kutatás szerint azoknál a nőknél, akik naponta 362 mg vagy több C-vitamint vettek magukhoz, 57%-kal kisebb valószínűséggel alakult ki szürkehályog 60 éves korukra, mint azoknál, akik naponta 140 mg-nál kevesebb C-vitaminhoz jutottak.

Idősebb nőknél és férfiaknál kimutatták, hogy a magas C-vitamin bevitel késlelteti a szürkehályog kialakulását, illetve csökkenti annak súlyosságát.

A szív és az érrendszer védelme

A C-vitamin rugalmasan tartja a hajszálerek falát, és akadályozza a koleszterin oxidációját, ami segít megelőzni a véralvadásos rögök kialakulását az artériákban.

Egy 5197 ember - közülük sokan dohányosok - bevonásával a hollandiai Rotterdamban végzett kutatás szerint a legkevesebb (napi 95 mg alatt) C-vitamint fogyasztóknál a stroke rizikója 34%-kal magasabb volt, mint azoknál, akik nagyobb dózisú C-vitamint szedtek.

A legtöbbet a csoportban levő dohányosok nyertek, mivel a C-vitamin feltehetőleg hatékonyan pusztítja a dohányzás okozta szabad gyököket. Harvardi tudósok egy csapata 85.118 nővér bevonásával tanulmányozta a C-vitamin szedését az étrenddel szembeállítva.

Azok, akik étrend kiegészítőként C-vitamint szedtek, jelentősen kisebb mértékben voltak kitéve a szív- és érrendszeri betegségeknek, mint azok a nővérek, akik csak az étkezés által jutottak C-vitaminhoz.

A C-vitamin formái

A C-vitamin legelterjedtebb formája az aszkorbinsav. Sok étrend kiegészítő azonban észterezett formákat használ, pl. kalcium-aszkorbátot és észter C-t. Az ásványi anyagok „felfogják” a C-vitamin savasságát, így bizonyos emberek jobban tolerálják, és az aszkorbátok biológiailag nagyon könnyen feldolgozhatóak.

A C-vitamin formulák gyakran flavonoidokat vagy bioflavonoidokat (citrus kivonatok) tartalmaznak, amelyek növelik a hatékonyságot. Egy tanulmány kimutatta, hogy a C-vitaminnal együtt adott, flavonoidokat tartalmazó természetes citrus kivonat csökkentette a trigliceridek mennyiségét és a koleszterin oxidációt 26 férfinál, akik közül többnek magas volt a koleszterinszintje. Az előnyök nem jelentkeztek, amikor a páciensek egyedül C-vitamint kaptak.

Mennyi C-vitaminra van szükségünk?

Jelenleg a napi C-vitamin szükséglet 120 mg. Sok szakember azonban azt állítja, hogy ez túl kevés a C-vitamin hiány kivédéséhez, különösen dohányosok és azok esetében, akik toxikus környezeti ártalmaknak vannak kitéve.

Szerintük ennek háromszorosa az az alapmennyiség, amire a tünetekkel még nem járó skorbut megelőzéséhez szükség van, illetve akár 1000 mg is ajánlott lehet azoknak, akik optimális módon meg akarják őrizni egészségüket.

Ezt az a feltételezés egészíti ki, hogy elegendő mennyiségben jutnak a szervezetbe más antioxidánsok és E-vitamin, étkezés illetve táplálék kiegészítők formájában, amelyek segítenek megakadályozni a C-vitamin lebomlását.

Részletesebben:

Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek! ... >>>

Kapcsolódó blogbejegyzések

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
jocó
2016.12.08 15:58
5/5
Sajnos káros szenvedélyem megkívánja,hogy szedjem. Azt olvastam valahol, hogy egy szál cigi semlegesíti a napi C-vitamin szükségletet a szervezetben! Egyelőre napi kettőt szedek.
méryke
2016.10.17 12:18
5/5
Többféle szerves tablettát is veszek nálatok és nagyon meg vagyok elégedve mindegyikkel. Úgy döntöttem a C-vitamint is itt veszem meg, amit olvasok róla az meggyőző de majd megmondja ezt is a tapasztalat.
Anna Lénárd
2016.09.06 09:11
5/5
Már sokfajtát kipróbáltam, de ez a legjobb összetétel, ami nagyon fontos! Olvassatok!
orsolya black
2016.08.05 09:17
5/5
a legjobb
debóra
2016.05.12 15:15
5/5
Én nagyon szeretem! Mindig szedtem cvitamint de ez sokkal jobb mint más.
tiges
2016.04.13 16:03
5/5
Rozecára javaslom nekem bevált : C-vitmain tabletta + C-vitamin por + kókuszzsír + szerves szőlőmag tabi.
Krisztinna
2016.03.01 16:11
5/5
Kiváló C-vitamin. Már ránézésre is más, mint a többi. Elég nagy, látszik hogy beleraktak mindent, nem mézesmázosszínes, mégis könnyen lenyelhető. Az ereim védelmében folyamatosan szedem. Valóban örülök hogy rátaláltam, bízom benne mert érzem a hatását.
Bánáthiné Ágica
2016.01.26 12:37
5/5
Pedig lehetséges Peti, példnak itt vok én! Kb egy éve szedem minden nap a Szerves C-vitamint /2x1et egy nap/. Amikor elkezdtem szedni is gyorsan éreztem h jót tesz. Nem voltam beteg azóta se sőt sokkal energikusabbá váltam. Most elfelejtettem újra megvenni amikor elfogyott és volt több mint 1hét szünet.

Miben éreztem? Olyan vtam mint egy lemerülő aksi. Ahogy teltek a napok én reggel egyre nehezebben ébredtem fel, fáradékony, nyűgös voltam egész nap. Kb mint egy gyerek aki meg fog betegedni. A szerves c-nek igenis rengeteg pozitívuma van, én örömmel szedem legalábbis.
Ivádi Peti
2016.01.26 10:54
5/5
Mégis miben Ágica? :))) Olyat még sosem éreztem, hogy hiányozna a C-vitamin :)))
Bánáthiné Ágica
2016.01.26 09:45
5/5
Egy hétig nem szedtem és megéreztem a hiányát.
Urbánné Edit
2016.01.14 09:44
5/5
Lehet benne valami mert szedjük és nem vagyunk betegek. Még ezt a mostani hasmenéses megfázásos járványt sem kaptuk el ami felénk van.
csomori rita
2016.01.08 10:02
5/5
Utánanéztem alaposan és többek szerint is ez a legjobb választás a c-vitaminok közül. Mi ezt szedjük ősztől és nem is volt semmi bajunk pedig mások bőven betegek körülöttünk.
györgy
2015.12.02 12:54
5/5
Ízületi és porckopásos problémákon is segít. Porckopásos csomagban találkoztam vele először, akkor szedni kezdem a szerves újzélandi zöldkagylóval párhuzamosan. Olyannyira hasznosnak találtam, hogy kötelezően „felírtam” magamnak mind a kettőt. :-)
Julianna
2015.11.12 11:38
5/5
Bármi bajom van ezt szedem emelt dózisban mert észrevettem hogy így jelentősen gyorsabban gyógyulok tőle.
eszter
2015.11.05 11:47
5/5
A legfontosabb vitaminnak tartom! Én is ragaszkodom a szerves c vitaminhoz, ez a legjobb. Már egy éve szedem, dohányzom is (még) szóval nagyon kell.
Sólyom Ági
2015.10.22 15:00
5/5
Kipróbáltam és kitartok mellette, nem érdekel másfajta C. Megbízható, szerves, jó nagy dózis, modern de természetes És még magyar is. Kivétel nélkül mind fontos.
sallaili
2015.10.08 14:50
5/5
Évek óta szedem igencsak emelt dózisban és csak az előnyeit tapasztalom. A vesém is kifogástalanul működnek. Szerintem ne félj ettől György.
györgy
2015.10.08 11:15
5/5
Mindenki azt mondja hogy a napi C-vitamin szüksléglet igazából 1000-2000 mg körüli. De azt is hallottam hogy ez sok a vesék miatt – bár olyannal még találkoztam aki emiatt panaszkodott volna. Közületek okozott már pl vesekövet valakinek a nagy dózis?
detty
2015.10.05 13:01
5/5
Nálam ez alap, pláne ősszel. Régóta szedem és kicsattanok az egészségtől!
Zsejke
2015.10.01 09:56
5/5
Csakis ilyet szedek. Kipróbáltam a napi 1000-3000 mg körüli dózist és én így érzem magam a legjobban. Valószínűleg a sport és a sok stressz miatt igényli a szervezetem.
karottati
2015.09.10 16:44
5/5
Ha ha :-) tényleg elég nagy. De engem nem zavar! Ez a legjobb C!
Bszaby
2015.04.07 16:58
5/5
Szeretem, hogy van benne anyag! :)))))) Nem spórolták ki a lényeget az látszik, néha kettétöröm, úgy veszem be.
Vilmos bácsi
2015.04.01 12:38
5/5
Egész télen át szedtem a C-vitamint, nagyon jót tett. Nemcsak mert nem fáztam meg, hanem felpezsdített, energizált. Most egy hónapig nem szedtem – nincs oka, csak emberi gyarlóság, nagylegény voltam hogy minek az már nekem :) És most ugyanaz van, mint előtte: fáradékony, megfázós vagyok, reggel alig tudok kimászni az ágyból. Mint a nyúl, olyan gyorsan vettem belőle újra!! :)
Balynt
2015.03.05 09:02
5/5
Régóta szedek C-vitamint mert szerintem nagyon fontos. Azután váltottam erre, hogy megtudtam mennyire nem mindegy h szerves-e a vitamin. Egész télen át szedtem és egyszer sem voltam beteg.Határozottan jobb mint amiket eddig szedtem!
Sili
2015.02.09 14:47
5/5
Sziasztok! Szerintem a C-vitamin nagyon nagyon fontos mindenkinek. Én nem csak a megfázás ellen szedem. Csak rá kell keresni mi mindenre hat. Évek óta szedegettem, mindig kerestem a legjobbat, legtermészetesebbet, leghatékonyabbat. Ennél a szerves C-vitaminnál pár nap alatt érzem hogy meg fogom tartani, mert jó. Azóta helyrejött a lábam, sokkal több energiám van, jó a kedvem, mindenki mondja milyen remek színben vagyok. Ami igaz is, mert az arcom is fiatalabb, de amit más nem lát, jobban is érzem magam a bőrömben.
Agnes_
2015.02.09 09:10
5/5
Ősz végén kezdtem szedni a szerves C-vitamint. Nálam működik! Még sosem volt olyan, hogy ne legyek beteg télen, de most lekopogom kutyabajom nem volt megúsztam az infulenzát is és már mindjárt itt a szevasz tavasz! :)