Főmenü Termékeink
Vásárlói visszajelzések

Vásárlói vélemény: Nincs szükségem botra, amióta a zöldkagylót és hialuronsavat szedem!

Éva régóta porckopással küzdött, komoly térdfájdalmai voltak, és a combjában is görcsöt érzékelt, ezért a Zöldkagyló és a hialuronsav kombinációt javasoltuk számára.  A következő látogatása alkalmával már jelentős javulásról számolhatott be!

Vásárlói vélemény: Zöldkagyló+Fermentált hialuron

„2 doboz zöldkagyló és 1 doboz hialuronsav után elmondhatom, hogy jelentősen lecsökkent a fájdalom. A bot már csak a megszokás miatt van nálam, egyáltalán nincs szükségem rá!  Jobban bírom a terhelést, erősebb, mozgékonyabb vagyok, ezért mertem ezt a hatalmas hátizsákot is elhozni magammal (amin meg is lepődtünk – a szerk.), ilyet korábban el sem tudtam volna képzelni. Nagyon köszönöm az ajánlást, mindenképpen folytatom tovább a kúrát!"

Mi köszönjük kedves Éva, hogy megosztottad velünk a véleményed a Zöldkagylóról és hialuronsavról!

Mi a porckopás?

Ha megváltozik a porcot alkotó sejtek tápanyagfelvevő képessége, akkor a porcok nem jutnak elegendő tápanyaghoz, különösen a viszkozitást biztosító hialuronsavhoz. Ennek eredményeként a porcok rugalmatlanná, töredezetté válhatnak, ami nemcsak fájdalmas, de gyulladásokhoz is vezethet, és a csontok egészségét is veszélyezteti.

A 3 legfontosabb tápanyag porckopás esetén

  • fermentált hialuronsav:  gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Ebből az anyagból még orvosi injekciókat is szoktak készíteni
  • zöldkagyló: a zöldkagylóban található glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, védik meglévő porcállományt, hozzájárulnak a porcok felépítéséhez, az ízületi nedv mennyiségének termeléséhez, a csontok stabilizálásához és a csontsűrűség növeléséhez
  • C-vitamin: mindkét tápanyag biohasznosulását fokozza, de önmagában is támogatja a csontozat, porcok és mozgásszervek egészségét.

Mit tehetsz még?

  • megfelelő mennyiségű folyadék bevitele porckopásos panaszok esetén különösen fontos! 
  • Megkerülhetetlen a mozgás is! A porcok diffúzióval táplálkoznak. A diffúzió folyamata leginkább egy szivattyú működéséhez hasonlítható, vagyis, ha nincs mozgás, akkor nem működik a szivattyú, Ilyenkor a porcok nem jutnak tápanyaghoz, és így leépülnek.
  • D-vitaminnal kiegészítheted a kúrát , ami gyulladáscsökkentő, és támogatjat a mozgásszervek egészségét.
  • kollagént is, a hialuronsav „nagytestvérét” érdemes beépíteni a kúrádba.

Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.