Új-zélandi, taréjos zöldkagyló

(Perna Canaliculus) kivonatot tartalmazó, adalékanyag-, színezék- és segédanyag hozzáadása nélkül készült kivonat!

Hagyományosan csontritkulásos és porckopásos panaszok kiegészítő terápiájához, illetve sport eredetű sérülések regeneráláshoz, a gyógyulási idő rövidítéséhez alkalmazott kivonat.

ujzelandi-szerves-zoldkagylo-porckopas.jpg
 
A zöldkagyló hatását, a benne található glükozaminoglikánoknak (GAG) köszönheti.
A GAG segíti az új porc termelődését, egyúttal védi meglévő porcállományt, segítséget nyújthat  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Miben segíthet az Új-Zélandi Zöldkagyló?

  • Porckopás, ízületi gyulladás
  • Ízületi nedv pótlása
  • Sport eredetű sérülések gyors regenerálása, prevenciója
  • A csontszerkezet stabilizálása
  • Csontritkulás, csontsűrűség növelés
  • Abnormális ásványi anyag leépülés gátlása

ujzelandi-szerves-zoldkagylo.jpg

Adalékanyag-, színezék-és segédanyag hozzáadása nélkül készült!
Magyarországon gyártott termék!

A csontszerkezet stabilizálásáért elsősorban a specializálódott cukrok (proteoglikán -PG és a glükozaminoglikán-GAG) felelősek, a csontokban lévő ásványi anyagok kontrollálása által.
Ezek az anyagok, segíthetnek a támogató szöveteket egészségesen, az ízületeket hajlékonyan és rugalmasan tartani, a csontozatot szilárdítani.

A porckopás hátterében sok esetben a GAG kimerülés és abnormális ásványi anyag leépülés áll.

A Perna canaliculus, az új-zélandi taréjos zöldkagyló, igen gazdag szerves elemekben, a glükozaminoglikánok (GAG) mellett ásványokat, aminosavakat, Omega-3 zsírsavakat és kovasavat is tartalmaz, melyek segítséget nyújthatnak a csontozat erősítésében, a porcok regenerálásában, és építésében.

zoldkagylo-porckopas-natur-tanya-ujzelandi.jpg

Csontritkulás, ízületi gyulladás

A csontokban lévő ásványi anyagok leépülése csontritkulást és porckopást eredményez.
Az elsősorban reggelenként ropogó ízületek, a meghúzódott ínszalagok, az ízületi fájdalmak és az ízületi szalagok gyakori gyulladása is erre vezethető vissza.

Az osteoporosis (csontritkulás) egy széles körben elterjedt krónikus betegség, mely megzavarja az ásványok képződését, ez fájdalommal és gyakori törésekkel jár. Az ízületi porcok és a GAG kimerülésével fémjelezett osteoarthritist (ízületi gyulladást) is a csontok rendellenes mineralizációja kíséri.

glukozamin-zoldkagylo-csontritkulas.jpg

Mindkét betegség elgyengüléssel, idősek esetében gyakran rokkantsággal jár, ami egy egyre súlyosbodó probléma, ahogy a népességünk öregszik. Fiatalok, különösen a sportoló férfiak és nők körében a csont- és ízületi sérülések bizonyulnak a legmakacsabbnak és egyben ezek válnak a leggyakrabban súlyos betegséggé (mint az osteoarthritis) az élet későbbi szakaszában.

A csontritkulás és porckopás hátterében többek között a GAG kimerülés és abnormális ásványi anyag leépülés áll.

Glükozamin és kondroitin-szulfát

A glükozamin és kondroitin-szulfát, két olyan hatóanyag, amik az ízületi porcot javítják.
De mi a kapcsolatuk a glükozaminoglikánokkal és milyen feladatot látnak el?
A glükozamin egy aminosav, amit a szervezet termel és aztán GAG-ká alakít. A szervezet a glükozaminoglikánokat az ízületi porc felépítésére használja. A kondroitin egy glükozaminoglikán a porcban. Ezért aztán a GAG-ban gazdag zöldkagyló kivonat szedésével a szervezeted „építőköveinek” adhatsz egy löketet, hogy javíthassák az ízületi porc és csontozat állapotát. 

zoldkagylo-porckopas.jpg

Mi segíthet még?

  • Kiegészítheted a kúrát  Korall Kalciummal, ami szerves kalcium és magnéziumforrás, D3-vitaminnal dúsítva!

  • Növelheted  a napi C-vitamin bevitelt, hiszen ez az antioxidáns minden biokémiai folyamatban részt vesz, és növeli a tápanyagok felszívódását, természetesen a glükozaminoglikánokét is.

  • Növeld az Omega3 zsírsavak bevitelét, és mindig este lefekvés előtt vedd be őket. Mindig nézd meg, hogy mennyi az EPA és DHA zsírsavak mennyisége 1 kapszulában, mert az egyáltalán nem mellékes a hatás szempontjából!

zoldkagylo-glukozamin.jpgÖsszetevők: Szerves, adalékanyag-mentes termék. A napi adagban 800mg Zöldkagyló kivonat, amiből 16mg a GAG (glükozaminoglikánok) mennyisége.

Minimumkúra-maximumkúra:
minimum 60 napig, maximum 120 napos kúra keretében.

Felhasználási javaslat:
2x1 kapszula naponta

Kiszerelés:
60 kapszula

Figyelmeztetés:
Ne szedje a készítményt, ha allergiás tüneteket észlel különböző kagylók, rákok vagy puhatestű állatok fogyasztása során!

OETI:
15050/2014

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.