Az Omega-3 zsírsavak autoimmun gyulladások csökkentésében betöltött szerepe annyira fontos, hogy a megfelelő Omega-3 zsírsav bevitel nemcsak csökkenti, hanem meg is előzi a gyulladások kialakulását. Az első évben adagolt Omega-3 zsírsav csökkenti az olyan autoimmun betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szklerózis multiplex, vagy az 1-es típusú cukorbetegség (amit ma már autoimmun betegségnek tekintenek).
Mire figyelj? Nem mindegy, hogy természetes vagy szintetikus halolajat fogyasztasz! Mindig keresd a triglicerid szót a termékcsomagoláson, hiszen a természetes triglicerid formájú Omega-3 zsírsavak, mint a Natur Tanya® Omega-3 TG halolaj kapszulában is, nagyobb felszívódási mutatóval és magasabb sejtszintű biohasznosulással rendelkeznek, mint a mesterséges etil-észterek.
Anatur Tipp! A Natur Tanya® Omega 3-6-9 kapszulával nemcsak Omega-3 zsírsavakhoz juthatsz, hanem Omega-6 és Omega-9 zsírsavakban gazdag borágó olajat is tartalmaz. A benne lévő krill olaj pedig asztaxantinban is gazdag, mely antioxidáns gyulladáscsökkentő tulajdonságáról ismert. Ráadásul, képes arra, hogy közvetlenül átjusson a vér-agy és a vér-retina gáton, így az agynak és a szemnek is képes gyulladáscsökkentő védelmet biztosítani.