Ma már tudjuk azt, hogy, ha az ételeinkkel túl kevés béta-glükánt viszünk be, az az immunrendszer kóros működéséhez, autoimmun betegségek megjelenéséhez vezethet. A kiegyensúlyozott immunrendszer működéshez elengedhetetlen a béta-glükánok pótlása. Azonban, nem mindegy, hogy mindezt milyen forrásból tesszük.
A béta-glükánok ugyanis sokféle forrásból származhatnak, azonban ezek közül is a sörélesztő sejtfalból származó 1,3/1,6 béta-glükánok azok, melyek immunmoduláns tulajdonságát a legtöbb kutatás támasztja alá.
Nagyon fontos az is, hogy a sörélesztő béta-glükánokra az oldhatatlanság a jellemző, melynek köszönhetően immunmoduláló tulajdonságuk komplexxé válik: a veleszületett és a tanult immunrendszeri működését is egyensúlyozzák. Ráadásul, a béta-glükánok a mikrobiomon keresztül is csökkenthetik az autoimmun panaszokat.
A Natur Tanya® Fermentált béta-glükán sörélesztő sejtfalból fermentált 1,3/1,6 béta-glükán. A Goldcell® védjegy garantálja a nagy tisztaságot, az oldhatatlanságot, és a standardizált 1,3/1,6 béta-glükánokat.
Tudj meg róla többet! »