Főmenü Termékeink
Blog

Szelén tablettát keresel? Ezt a kettőt mindenképp nézd meg!

Mutatjuk, hogy melyik a legjobb felszívódású szelén és melyik a legjobb biohasznosulású szerves szelén!

Amikor szelén tablettát keresel nagyon résen kell lenned, mivel ma már sokféle szelén kiegészítő érhető el! Ha szerves formulát választasz az még önmagában nem garancia az élettani hatásokra, ugyanis a szelén felszívódása hiába jó, az még nem egyenlő a magas biohasznosulással! Hogy miért? Azt elmagyarázzuk röviden ebben a blogbejegyzésben, és mutatjuk azt a két formulát, ami a legjobb felszívódású és legjobb biohasznosulású szerves szelént kínálja.

Mutatjuk, hogy melyik a legjobb felszívódású szelén és melyik a legjobb biohasznosulású szerves szelén!

Tisztázzuk végre: felszívódás és biohasznosulás nem ugyanaz!

A "biohasznosulás / biológiai hozzáférhetőség" és a "felszívódás" kifejezéseket gyakran felcserélik egymással annak ellenére, hogy se nem szinonimák, se nem felcserélhetők. A jó felszívódás ugyanis nem mindig vezet magas biohasznosuláshoz.

A felszívódás során a tápanyagok (cukrok, aminosavak, vitaminok, stb. és a szelén is) a vékonybél bélfalán keresztül a keringési rendszerbe jutnak. Természetesen már itt is lehetnek különbségek, hiszen, pl.  a szervetlen szelén formákat nagyjából 50 %, míg a szerves szelént (l-szelenometionon) közel 100 %-os felszívódás jellemzi.

Azonban, a tápanyagok felszívódása nem garancia arra, hogy azok valóban el is jutnak a sejtekhez. Ezt már a biohasznosulás fejezi ki!

Vagyis, a biohasznosulás a felszívódás egy alkategóriája, mely számszerűsíti egy tápanyag azon arányát, amely felszívódás után el is jut a sejtekhez, és ott kifejti a pozitív élettani hatást.

Tisztázzuk végre: felszívódás és biohasznosulás nem ugyanaz!

Mi a különbség a Szerves szelén és a Szelén extra között? Melyik a legjobb szelén tabletta?

A legjobb felszívódású szelén

Az L-szelenometionin egy közel 100%-os szelén felszívódást biztosító szelén forma. Összehasonlításképp: más, szervetlen szelén formák, pl. a nátrium-szelenit vagy a nátrium-szelenát  esetén csak 50 %-os a szelén felszívódása.  

A Natur Tanya® magas felszívódású Szerves Szelén tabletta 100 mcg szerves szelént tartalmaz.»

Ez a forma tökéletes arra, hogy gondoskodjon a szervezet szelén szükségletéről. Hozzájárul minden szerv-és szervrendszer egészségéhez, köztük az immunrendszer, a pajzsmirigy, az ivarszervek normál működéséhez.  

Hogyan járul hozzá a szelén egészségünkhöz? Nézd meg ezt részletes a blogbejegyzést!»

A legjobb felszívódású szelén

A legjobb biohasznosulású szelén

Hogy mennyi szelenometionin alakul át szelenociszteinné (15 félét ismerünk), vagyis azzá a szelén formává, mely bizonyos enzimekbe beépül, és ezzel valódi élettani hatást képes kifejteni sejtszinten, az már a szelén biohasznosulása.

A teljes vér szelénkoncentrációja másképpen fog kapcsolatban állni a teljes szelénbevitellel (vagyis felszívódás után csökken a biohasznosulás), ha emésztőrendszeri panaszaink vannak, belső gyulladásokkal és vércukor panaszokkal küzdünk vagy olyan betegségekkel, ahova szelén kell, pl.: szív, pajzsmirigy, prosztata.

A fenti esetekben válasszuk a Natur Tanya® Szelén Extrát, amit a magas biohasznosulás jellemez! » 

Ebben a tablettában a közel 100%-os felszívódással bíró l-szelenometionint kiegészítették biohasznosulást fokozó BioPerine® (fekete bors) kivonattal. A fekete bors ugyanis bizonyítottan hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok könnyebben és biztonságosabban jussanak el a gyomor-bélrendszeren keresztül a sejtekig.

A BioPerine® kivonatnak köszönhetően a Szelén Extra a vér szelénszintjét 6 hét alatt, átlagosan 30%-kal emeli!

A legjobb biohasznosulású szelén

Összefoglalva: a felszívódás és biohasznosulás nem egymásnak megfeleltethető fogalmak. A felszívódás azt jelenti, hogy a tápanyagból mennyi kerül be a véráramba, míg a biohasznosulás pedig azt, hogy felszívódás után mennyi jut el a sejtekhez, hogy ott valódi élettani hatást fejtsen ki.

A Natur Tanya® Szerves szelén tablettába L-szelenometionin (szerves szelén) került, melyet közel 100%-os felszívódás jellemez. A Natur Tanya® Szelén Extra tablettában ugyanezt a szerves szelént Bioperine® (fekete bors) kivonattal is dúsították a magas biohasznosulás érdekében.

Hogyan döntsük el, hogy számunkra melyik a legjobb a szelén tabletta?

Az általános egészség megőrzéséhez, szelénpótláshoz válasszuk a jól felszívódó Natur Tanya® Szerves szelén tablettát. Amennyiben gyomor vagy bélrendszeri problémával élünk, mely felszívódási zavarral jár együtt, illetve magasabb a szervezet szelénszükséglete pl. autoimmun betegségek miatt, válasszuk a Natur Tanya® Szelén extra tablettát!

Kapcsolódó tartalmak
Blog bejegyzések: Mire jó a szelén?
Blog bejegyzések: Mire jó a szelén?
Blog bejegyzések: Te ismered a szelénhiány tüneteit?
Blog bejegyzések: Te ismered a szelénhiány tüneteit?
Nézz körül a webáruházunkban
Szerves szelén DUOPACK -10% kedvezménnyel Natur Tanya Akció

Szerves szelén DUOPACK -10% kedvezménnyel Natur Tanya

3 450 Ft
3 105 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 105 Ft
SZELÉN EXTRA - szerves szelén és világszabadalommal védett BioPerin® Natur Tanya® DUOPACK -10% kedvezménnyel Akció

SZELÉN EXTRA - szerves szelén és világszabadalommal védett BioPerin® Natur Tanya® DUOPACK -10% kedvezménnyel

4 420 Ft
3 978 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 978 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.