Fermentált Fekete Fokhagyma, 800mg szagtalan vegán termék Natur Tanya®
Szerves fermentált fekete fokhagyma
A legerősebb fokhagyma kivonatot keresed, lehetőleg kellemetlen szag és utóíz nélkül? Ne menj tovább, a fekete fokhagyma erősebb a fehértől és se szaga, se utóíze. Támogatja az immunrendszert, jót tesz a szívnek, az agynak segít stabilizálni a vércukrot, csökkenteni a hasi zsírt. Feltétlen próbáld ki!
5 terület, ahol segít a fermentált fekete fokhagyma!
- Természetes immuntámogató az allergiától az autoimmun panaszokon át, az akut fertőzésekig
- Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak és érrendszernek, csökkenti a magas koleszterin és triglicerid szintet
- Segít csökkenteni a gyulladást, javít a kognitív funkciókon, memórián és küzd a demencia ellen
- Szabályozza a vércukorszintet és hozzájárul a cukorbetegség szövődményeinek megelőzéséhez
- Hozzájárul a hasi zsír és a hasi körtérfogat csökkentéséhez az elhízás és májpanaszok kiegészítő kezeléséhez
Mi a különbség a fokhagyma és a fekete fokhagyma között?
A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, barnás-fekete színre, csípős íze édeskés-sós ízvilágba fordul át, míg a szúrós szagért felelős összetevők eltűnnek és egy szagtalan kivonat keletkezik.
De a legfontosabb változás a hatóanyag tartalom! – a nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében jelentős mértékben megnő (40-100x) az antioxidáns tartalom és fokozódik biológiai aktivitása.
A fokhagyma allicin tartalma a folyamat során átalakul erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületekké, amilyen az S-allil-cisztein, a 5-hidroximetil-furfurol, a piruvát, a bioaktív alkaloidok és flavonoidok. A létrejövő antioxidánsok szabályozzák a sejtjelzést és csökkentik a gyulladást. Ráadásul neuroprotektív, antitrombogén, antidiabétesz és immunstimuláns tulajdonságokkal is rendelkeznek.
Tudtad, hogy a fermentált fekete fokhagyma…?
- A fekete fokhagymát évszázadok óta használják egészség megőrző tulajdonságai miatt. A kínai mitológia szerint halhatatlanságot ad.
- A fekete fokhagyma az utóbbi években több nemzetközi figyelmet kapott, köszönhetően a főzőversenyeknek, ahol az ízek előcsalogatójaként mutatták be.
- Ha szétnyitod a kapszulatokot, akkor a fekete fokhagyma porral te is fűszerezhetsz! Kiemeli és feljavítja a húsok, szószok, mártások, levesek, saláták ízét és még egészséges is.
- Számos tanulmány kimutatta, hogy a fekete fokhagyma kivonatnak és főként SAC tartalmának nagyon is szerepe van az élettani hatásokban: például antioxidáns, antiallergén, antidiabétesz, gyulladáscsökkentő és antikarcinogén.
- A 800mg-os Natur Tanya fermentált fekete fokhagyma kivonat a napi adagban 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg, és ezen felül S-allil-cisztein (SAC) standardizált.
- Figyelembe véve, hogy a friss fokhagymával le lehet csökkenteni a megfázás idejét, a fekete fokhagyma megnövekedett antioxidáns kapacitása és gyulladáscsökkentő hatása még ígéretesebb.
- Spanyol kutatók azt találták, hogy a fekete fokhagyma kivonat étrendi dúsítása javította a magas cukor és zsírtartalmú étrend által kiváltott anyagcsere és érrendszeri változásokat. (forrás)
- Egy 2012-es in vitro tanulmány értékelte a fekete és a nyers fokhagyma közötti különbségeket és azok immunválaszokra gyakorolt hatásait. A fekete fokhagyma erősebb antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezett, és erőteljesebben hatott az immunitás serkentésére is. (forrás)
- Vegán készítmény
- Gluténmentes termék
- Mesterséges tartósítószer-, színezék- és aroma nélkül
- Egyedülálló, növényi kapszulatokban
Nettó tömeg: 15,5 g (30 db)
Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban |
1 kapszulában |
2 kapszulában |
Fermentált fekete fokhagyma kivonat amelyből standardizált S-allil-cisztein |
400 mg 400 mcg |
800 mg 800 mcg |
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
OGYÉI ny.sz: 25901/2021
100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Kapcsolódó blogbejegyzések
Egészséges immunrendszer 7 egyszerű életmódbeli lépéssel!
Immuntámogató cselekvési terv 5 pontban!
5+1 legjobb haslapító kivonat
A legjobb természetes immunerősítő vitaminok és gyógynövények
A cukorbetegség kezelése természetes módon
5 tipp a felső légúti betegségek kezeléséhez házilag
Mi az Angina pectoris?
Csökkentsd a magas koleszterinszintet természetes módon!
Kedves Bárány Tamás Györgyné!
A koleszterincsökkentés összetett feladat, életmódbeli változtatásokat is megkövetel tőlünk, valamint további kiegészítőkre is szükség lehet a fermentált fekete fokhagyma mellett.
Erről bővebben a kiemelésre kattintva tudsz olvasni. Éppen ezért sajnos nem tudom neked megígérni, hogy már 2 hónap alatt jelentős javulást fogtok elérni, de akár ez sem kizárt.
Sok sikert kívánok, és mindenképpen várom visszajelzésedet.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
LDL koleszterin 5,94 mmol/l
Koleszterin 8,1 mml/l
Mind kettő sajnos elég magas.Köszönöm előre is a válaszukat.
Tisztelettel: Bné Erika
A fekete fokhagyma vérhígítók melletti alkalmazását orvosoddal kell megbeszélni, kérlek, egyeztess vele.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kedves Badak Tünde!
A fekete fokhagyma hozzájárul a vérzsírszint normalizáláshoz, de fontos azt tudnunk, hogy a vérzsír csökkentés egy összetett feladat.
A kiemelésre kattintva olvashatod egy korábbi, hasonló kérdésre adott válaszomat, úgy vélem, az itt felsorolt kiegészítők hasznosak lehetnek a számodra is. Ha kérdésed merülne fel, szólj bátran.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Érdeklődni szeretnék vérzsir csökkentésre jo e a fekete foghagyma ?
Vagy talán más terméket ajánlana e?
Köszönöm.
Kedves Juhász Tibor!
Nincs akadálya annak, hogy az almaecet és a fekete fokhagyma kúrákat párhuzamosan végezd.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Érdeklődni szeretnék, hogy ez a termékük szedhető e együtt az almaecet kapszulával?
Válaszát előre is köszönöm!
A hisztaminózis vagy hisztaminintolerancia nagyon sokféle lehet, éppen ezért, habár vannak általános szabályok, mégis nehéz biztosat mondani. Könnyen előfordulhat, hogy Te például gond nélkül fogyasztasz el egy ételt, ami másnál már kiváltja az allergiás reakciókat.
Amennyiben fokhagymával kapcsolatban eddig nem tapasztaltál allergiás reakciót, úgy egy próbát mindenképpen megér a fermentált fekete fokhagyma fogyasztása, hiszen erőteljes gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt csökkentheti a hisztaminintolerancia tüneteit.
Várom visszajelzésed a tapasztalatodról.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kedves Dudás Gábor! Zsírmáj esetén is alkalmazható, sőt a Fermentált Fekete Fokhagyma hatóanyagai kifejezetten hozzá is járulhatnak a terápia eredményességéhez májpanaszok esetén, azonban diagnosztizált zsírmáj esetén kicsit összetettebb a terápia és életmódváltást sem lehet megkerülni. Zsírmáj esetén célzott étrend-kiegészítőinkről és életmódi tanácsokról a következő linken olvashatsz, KATT IDE >>>
Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita
Igen a Fekete Fokhagyma egy minősített vegán termék, így laktózt sem tartalmaz.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Ez a FeketeFokhagyma laktóz mentes?
Ezzel mi is így vagyunk. A Fermentált Fekete Fokhagymát pedig a szervezeted is imádni fogja.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Magyarországon még eléggé „fiatal” úgymond, a gasztronómiai világ is csak nem régen kezdett ismerkedni vele. De szerencsére, rohamosan növekszik az ismertsége. Egyrészt nagyon finom, maga a fekete fokhagyma is. De élettani hatásai is lenyűgözőek. A keleti orvoslás, évszázadok óta alkalmazza.
Érdemes megismerkedni vele!
Jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita
Az említett 3 „betegség”, bizony szoros összefüggésben vannak egymással, és igen a Fekete Fokhagyma nagyon jó eredményekkel vethető be ilyen esetben. Nagyon örülök a jó tapasztalataidnak, azonban nem szabad elfelejtened azt sem, hogy azért mert a Fekete Fokhagyma jól teljesít és javít az állapotodon, még ne „tedd fel a lábad”!
A tartósan jó eredményekhez te is kellesz!
Ezért is tettem idézőjelbe az elején a betegséget. A magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, és a reflux is, olyan állapotok, melyek életmódváltással gyönyörűen karban tarthatók. Persze a célzott, jól megválasztott étrendi-kiegészítés hatalmasat tud lendíteni ezen, de nem önmagában a Fekete Fokhagyma kapszula beszedése a megoldás.
Láthatsz a témában egy videót is a youtube csatornánkon, Patrik kollégámtól. A címe: „Az étrend-kiegészítők helye….”, nagyon hasznos tanácsokat ad. Valamint érdemes lenne megnézned a „Reflux ellen természetesen” című videót is.
Csak így tovább!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Igen, szerencsére nagyon jó árat tudtunk meghatározni a Fermentált Fekete Fokhagyma kapszula esetén. Ez plusz öröm, a hatásai mellett! Fogyasszátok egészséggel továbbra is!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fekete fokhagyma napi adagját az egyensúlyvesztés mértéke határozza meg. Pl. magas vérnyomás, magas koleszterinszint esetén szükség lehet a napi 2 kapszulára is, Neked azonban elegendőnek tartom a napi 1-et is. (Indokolt esetben a Garlicinből is be lehetett venni többet.)
A Garlicin® és a Fekete fokhagyma között hatóanyagbeli különbség is van, hiszen az allicin tartalom a fermentálás során átalakul S-allil-ciszteinné.
Ne aggódj, a szedett kiegészítőid nem „zavarják” egymást, ha belefér a napirendedbe, akkor oszd szét az étkezések között, vagy pedig hagyj a bevételük között 15-20 perc különbséget.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Azt megkérdezhetem, hogy a Garlicin tablettából napi 1 volt az adag, ebből hogy-hogy lehet akár 2-őt is? Elvileg ha jól értelmezem erősebb, jobb hatóanyag tartalmú, hatásosabb. Kismamaként mennyit szedhetek? Mennyi tanácsos? Magnéziumot is kell szednem a haskeményedés ellen elég nagy dózisban (3x2 magnesi citricii) valamint szedem az omega halolajat is! Ezeket is étkezések közben kell bevenni, így elég nehéz még a fokhagymát is beiktatni. Nem zavarják egymást ezek az étrendkiegészítők? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Mi is nagyon örülünk, hogy végre sikerült ilyen formában és minőségben kiegészíteni Fermentált Fekete Fokhagymával a kínálatot. A forgalmazóval folyamatosan egyeztettünk és több mint egy év munkája van e-mögött.
További jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita
Igen, biztonsággal fogyasztható a fekete fokhagyma terhesség és szoptatás alatt is.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Eddig a másik fajta fokhagyma kapszulát szedtem, az lenne a kérdésem ( hogy igaz benne van a leírásban), de ugye terhesség ideje alatt biztonsággal szedhető ez az új fajta is? Augusztusben kezdem a 7. hónapot. Hálásan köszönöm a választ és az eddigi segítséget is.
Semmiféle vegyszerre nincs szükség ahhoz, hogy a fokhagymából fekete fokhagyma legyen. Csupán időre, úgy 60-70 napra (fokhagyma függő) és fix hőmérsékletre (50-60-75 fokra- ez is fokhagyma függő), na meg több száz éves tapasztalatra.
Vagyis ha a fokhagymában természetesen előforduló szénhidrátokat, vagy aminosavakat, amik átalakulása tulajdonképpen a fermentáció, baktériumok és gombák segítségével (tudod: kovászos uborka, kefír, sajtok, joghurt stb) akkor ha tetszik nevezd „vegyszernek”! Végülis, a cukor is vegyszer, sőt számos esetben a vizet is vegyszerként használják, amit egyébként megiszunk!
De, ahogy te gondolod, azzal kapcsolatban megnyugtatlak semmiféle „vegyszer” nem szükséges hozzá! Sőt a fokhagyma egyébként is jótékony tulajdonságait a fermentálás csupán felfokozza. Jócskán! Persze erről itt fentebb a leírásban is olvashatsz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fekete fokhagyma kivonat természetesen nem helyettesíti a mozgást és az egészséges táplálkozást, viszont mindenképpen ajánlom, mert a házi étkezések sokszor magas cukor- és zsírtartalmú ételeket tartalmaznak. Az ilyen táplálkozás nem csak a hasi körtérfogatot tudja megnövelni, de a májat is alaposan igénybe veszi. A fokhagyma kivonata nem az étvágyat csökkenti, hanem abban segít, hogy az érrendszerben lerakódott koleszterint csökkenti és akadályozza a magas vércukorszint miatti szövődmények kialakulását. Végső soron az anyagcsere helyreállítása csökkenteni tudja a hasi zsírt.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Sajnos a kamasz fiam a kissé meghízott az utóbbi időben a sok otthonlét alatt. Attól félek, hogy a túlsúlyának egyéb szövődményei is lesznek. A fekete fokhagymától le fog fogyni? Előre is köszönöm a választ!
Csegedi Dalma
A fokhagyma jótékony élettani hatásait valóban élvezheted akkor is, ha rendszeresen megfelelő mennyiségű fokhagymát eszel. A kulcs itt a „megfelelő” mennyiség: ha annyi hatóanyaghoz szeretnél jutni, mint amennyi a kapszulában található fermentált kivonatban található, az nem napi egy gerezd lesz, sokkal inkább napi 2-4 teljes fej fokhagyma, ugyanis a napi adag 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg.
Ekkora mennyiséget pedig már a környezeted is nagyon hamar észre fog venni, mert komoly szaga és utóíze lesz. A fermentáció során a fokhagyma megszabadul a szagért felelős molekuláktól, és csak a kedvező hatások maradnak és erősödnek.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Igen szétszedheted a kapszulát, sőt még akár ízesíthetsz is a kapszulában található Fekete Fokhagyma porral. Erről fentebb olvashatsz is.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fekete fokhagymának nincs ismert mellékhatása. Az étrend kiegészítőkre vonatkozó figyelmeztetéseket pedig minden termékünk leírásánál alul olvashatod.
A Fermentált Fekete Fokhagyma kivonat esetén két dologra érdemes odafigyelni:
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultálj
kezelőorvosoddal
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Mint a legtöbb étrendkiegészítő esetében a Fermentált fekete fokhagymánál is fontos a kúraidők betartása. Az ideális eredmények érdekében napi 2 kapszulát 2-4 hónapig érdemes szedni, és aztán egy koleszterinszint mérést elvégeztetni.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kifejezetten ajánlom is inzulinrezisztencia és cukorbetegség kiegészítő terápiájára a Fermentált Fekete Fokhagymát.
Sőt még akár a Kapormag+Króm kivonat mellé párhuzamosan is. A cukorbetegséget kifejezetten említjük is a leírásban.
Egyrészt tanulmányok is igazolják, hogy jótékonyan befolyásolja a cukor anyagcserét, másrészt a cukorbetegség/inzulinrezisztencia kísérő panaszainak a megfékezésében is jelentős szerepe van, pl. vérnyomás és érrendszeri rendellenességek, de kiváló máj és emésztés támogató is.
Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita
Ha ezt kérdezed, akkor egész rövid leszek a válasszal. Tényleg nem leszel tőle fokhagyma szagú! :-)
Az ide vonatkozó részletet pedig bemásolom Neked a leírásból >>> A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, barnás-fekete színre, csípős íze édeskés-sós ízvilágba fordul át, míg a szúrós szagért felelős összetevők eltűnnek és egy szagtalan kivonat keletkezik.
Természetesen a hatóanyag mennyiségben is történik változás, és további részletekről is olvashatsz fentebb a termék leírásban.
Fogyaszd egészséggel!
Somogyi Rita
Nagyon örülök a javulásnak. A kóstolásra pedig csakis buzdítalak. Igaz terápiás célra kifizetődőbb ilyen koncentrált formulában fogyasztani, mint a Fermentált Fekete Fokhagyma kivonat, a növény pedig igazán különleges kulináris élmény.
Jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita