Fermentált Fekete Fokhagyma, 800 mg szagtalan vegán termék Natur Tanya®
Fermentált fekete fokhagyma
A fekete fokhagymát a friss fokhagymából egy fermentációs gyártástechnológiai eljárással állítják elő. A folyamat során egy szagtalan kivonat keletkezik, és a nyers fokhagyma fekete fokhagymává történő előállításának következtében biológiai aktivitása is jelentős mértékben megváltozik. Olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein.
Milyen táplálkozás-élettani hatásai vannak a fermentált fekete fokhagymának?
A standardizált szagtalan fekete fokhagyma kivonat, hozzájárul a szív és az immunrendszer normál működéséhez, fenntartja a normál homocisztein- és koleszterinszintet.
A Natur Tanya fekete fokhagyma 800 mg kivonatot tartalmaz, amely S-allil-ciszteinre standardizált (ez 2 kapszulában 800 mcg tartalmat jelent). Az S-allil-cisztein jelentősége abban áll, hogy csak a fekete fokhagymában található meg jelentős mennyiségben.
Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Szerves Fermentált Fekete Fokhagyma terméket?
- rendszeresen dohányzó személyeknek
- azoknak, akik nem szeretik a nyers fokhagyma ízét
- azoknak, akik vegán, koncentrált fokhagyma kivonattal szeretnék kiegészíteni étrendjüket
- azoknak, akik támogatni szeretnék a szívük és az immunrendszerük egészségét
- azoknak, akik ügyelnek a megfelelő koleszterinszintükre
Több, mint fokhagyma!
A fokhagyma széles körű használata miatt igen népszerű összetevő. A fermentációs gyártástechnológiai eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, amely barnás-fekete színre változik, valamint a csípős íze is, amely édeskés-sós ízvilágba fordul át.
Egy szagtalan kivonat keletkezik, mivel a szúrós szagért felelős összetevők jelentősen csökkennek az előállítás során. A folyamat, kontrollált hőmérsékleten (általában 60-90 °C), magas páratartalom (70-90%) mellett történik, megközelítőleg 60 napon keresztül.
A folyamat természetes úton zajlik le, egyéb összetevő hozzáadása nélkül. A magas hőmérsékleten történő kezelés olyan nem-enzimatikus folyamatokat indít el, mint a Maillard-reakció, a karamellizáció, és a fenolos összetevők oxidációja, amelyek a színváltozás hátterében állnak.
Ennek köszönhetően olyan stabil, és vízoldékony, szerves kéntartalmú vegyületek keletkeznek, mint amilyen az S-allil-cisztein is. A fekete fokhagyma koncentrált S-allil-cisztein tartalma lényegesen magasabb, a friss fokhagymával összehasonlítva.
A készítmény formulázásakor, nem a fokhagyma porított őrleményét, hanem annak koncentrált kivonatát használják.
- MAGAS HATÓANYAGTARTALOM
- 800 MG FOKHAGYMA KIVONAT1 ADAGONKÉNT
- SZAGTALAN, KELLEMETLEN UTÓÍZ NÉLKÜL!
- ÉLELMISZERIPARI GMP IRÁNYELVEINEK MEGFELELŐ GYÁRTÁS
- VEGÁN KÉSZÍTMÉNY
- GLUTÉNMENTES TERMÉK
- MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER-, SZÍNEZÉK- ÉS AROMA NÉLKÜL
- NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN
Nettó tömeg: 15,5 g (30 db)
Összetevők: fermentált fekete fokhagyma (Allium sativum L.) gumó kivonat- standardizált S-allil-cisztein tartalommal, csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz). *2 növényi kapszulában
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban |
1 kapszulában |
2 kapszulában |
Fermentált fekete fokhagyma kivonat amelyből standardizált S-allil-cisztein |
400 mg 400 mcg |
800 mg 800 mcg |
A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultájon kezelőorvosával
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
OGYÉI ny.sz: 25901/2021
100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Kapcsolódó blogbejegyzések
Egészséges immunrendszer 7 egyszerű életmódbeli lépéssel!
Immuntámogató cselekvési terv 5 pontban!
5+1 legjobb haslapító kivonat
A legjobb természetes immunerősítő vitaminok és gyógynövények
A cukorbetegség kezelése természetes módon
4 bevált tipp allergiaszezonra
5 tipp a felső légúti betegségek kezeléséhez házilag
Mi az Angina pectoris?
Csökkentsd a magas koleszterinszintet természetes módon!
10 fermentált étrend-kiegészítő és élettani előnyeik
A Fermentált Fekete Fokhagyma epekövesség esetén sem feltétlenül ellenjavallott, epeműtét után azonban már alkalmazható. Emellett a cukorbetegség kísérő panaszainak a megfékezésében is jelentős szerepe van, így a magas vérnyomás és érrendszeri rendellenességek, de kiváló máj és emésztés támogató is. A kapszulázás miatt a készítmény nem bántja a gyomrot, ha azonban gyomrod kifejezetten érzékeny, akkor étkezés közben vagy után vedd be.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Fekete fokhagyma kapszulát szeretnék elkezdeni szedni. Gyakran magas a vérnyomásom és a vércukorszintem is ingadozik. Az lenne a kérdésem, hogy ez a termék nem bántja az érzékeny gyomrot, illetve volt már epekövem, az epehólyagomat is eltávolították. Ha esetlegesen mégis van epekövem, ez a termék nem indíthatja el?
Nagyon köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
Cs. Piroska
Igen, remekül alkalmazható együtt a három étrendkiegészítő. Természetesen életmódváltás mellet érdemes a hosszan tartó eredmény érdekében. Sok sikert a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Sajnos magas a koleszterinem (8,2) és a statin szedése előtt megpróbálnám a fekete fokhagymát az articsókát és a króm tablettát, hátha segítenének. Ezeket szedhetem együtt? Köszönöm előre is a válaszod!
A megfelelő szüneteket tartva hosszú távon is lehet fogyasztani a Fermentált Fekete Fokhagymát. A felsorolt kiegészítőket alkalmazhatod együtt, csak érdemes a nap folyamán szétosztva bevenni őket, nem pedig egyidejűleg.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fermentált fekete fokhagymát lehet hosszútávon (akár éveken át) szedni a 4 hónap szedés - 1 hónap szünetet tartva?
A másik kérdésem, hogy szedem az Oliva K2+D3-at, de vennék Női egyensúly komplexet, amiben van D vitamin és Szelén is.
Ebben az esetben szedhető mellette az Oliva K2+D3? Nem lesz sok a D vitamin napi adagja?
Illetve a Szelén, mert ugye az meg a Fermentált fokhagymában is van.
Köszönöm előre is a választ!
Kedves Gajárszki Ari!
Azt biztosan tudod, hogy az étrendkiegészítőket nem a gyógyszeres kezelés helyett, hanem amellett javasoljuk, a kezelőorvossal egyeztetve. A maximumkúra, azaz 120 nap alkalmazás után 1 hónap szünetet javasolt tartani, majd szükség szerint a kúra ismételhető. Ajánlom még figyelmedbe a Gránátalma koncentrátumot, melynek antioxidáns alkotói sok egyéb pozitív jellemző mellett erősítik a szívet, gátolják az érelmeszesedést, és szabályozzák a vérzsírprofilokat.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Igen, 120 nap alkalmazás után 1 hónap szünetet javasolt tartani akár 1, akár 2 szem volt a napi adag.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A negyedik havi fokhagyma kúránál járok, de csak napi 1 kapszulát szedek közvetlenül vacsora után. (Evés közben mindig elfelejtem.)
Ebben az esetben is érdemes tartani legalább 1 hónap szünetet, ha elfogyott a negyedik doboz?
Köszönöm előre is a választ!
Kedves Kriszta!
Megemelhetitek napi 2-re a fekete fokhagyma adagját, de arról nem szabad elfelejtkeznünk, hogy célzottan fellépni akkor tudunk, ha ismerjük a magas vérnyomás kiváltó okát is, a fiad fiatal kora miatt ezt különösen fontos lenne kideríteni.
120 nap után 1-2 hónap szünetet javasolt tartani.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kamasz fiam kezdte szedni kb.1 hónapja ezt a fokhagymakapszulát a vérnyomása miatt, ami átlagosan 140/70 körüli.
Sokat edz, 180 cm magas, 95 kg körüli a súlya.
Egyelőre 1 kapszulat szed naponta, de nincs még változás a vérnyomásában.
Érdemes lenne megemelni az adagot napi kettőre?
Illetve olvastam, hogy max.120 napig szedhető a kapszula. Mennyi szünetet kell tartani? Mikor szedhető újra?
Köszönöm előre is a választ!
Üdv:
Kriszta
Kedves Bárány Tamás Györgyné!
A koleszterincsökkentés összetett feladat, életmódbeli változtatásokat is megkövetel tőlünk, valamint további kiegészítőkre is szükség lehet a fermentált fekete fokhagyma mellett.
Erről bővebben a kiemelésre kattintva tudsz olvasni. Éppen ezért sajnos nem tudom neked megígérni, hogy már 2 hónap alatt jelentős javulást fogtok elérni, de akár ez sem kizárt.
Sok sikert kívánok, és mindenképpen várom visszajelzésedet.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
LDL koleszterin 5,94 mmol/l
Koleszterin 8,1 mml/l
Mind kettő sajnos elég magas.Köszönöm előre is a válaszukat.
Tisztelettel: Bné Erika
A fekete fokhagyma vérhígítók melletti alkalmazását orvosoddal kell megbeszélni, kérlek, egyeztess vele.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kedves Somonyi Rita Erdekelne a feketefoghagyma reakcioja, abban az esetben ha szivbilentyu mutet utan m......n verhigitot szedek rendszeresen.Mennyire befojasolja a ver higsagat pluszban vagy minuszban. Koszonom Zavaczki Bela
Kedves Badak Tünde!
A fekete fokhagyma hozzájárul a vérzsírszint normalizáláshoz, de fontos azt tudnunk, hogy a vérzsír csökkentés egy összetett feladat.
A kiemelésre kattintva olvashatod egy korábbi, hasonló kérdésre adott válaszomat, úgy vélem, az itt felsorolt kiegészítők hasznosak lehetnek a számodra is. Ha kérdésed merülne fel, szólj bátran.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Érdeklődni szeretnék vérzsir csökkentésre jo e a fekete foghagyma ?
Vagy talán más terméket ajánlana e?
Köszönöm.
Kedves Juhász Tibor!
Nincs akadálya annak, hogy az almaecet és a fekete fokhagyma kúrákat párhuzamosan végezd.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Érdeklődni szeretnék, hogy ez a termékük szedhető e együtt az almaecet kapszulával?
Válaszát előre is köszönöm!
A hisztaminózis vagy hisztaminintolerancia nagyon sokféle lehet, éppen ezért, habár vannak általános szabályok, mégis nehéz biztosat mondani. Könnyen előfordulhat, hogy Te például gond nélkül fogyasztasz el egy ételt, ami másnál már kiváltja az allergiás reakciókat.
Amennyiben fokhagymával kapcsolatban eddig nem tapasztaltál allergiás reakciót, úgy egy próbát mindenképpen megér a fermentált fekete fokhagyma fogyasztása, hiszen erőteljes gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt csökkentheti a hisztaminintolerancia tüneteit.
Várom visszajelzésed a tapasztalatodról.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kedves Dudás Gábor! Zsírmáj esetén is alkalmazható, sőt a Fermentált Fekete Fokhagyma hatóanyagai kifejezetten hozzá is járulhatnak a terápia eredményességéhez májpanaszok esetén, azonban diagnosztizált zsírmáj esetén kicsit összetettebb a terápia és életmódváltást sem lehet megkerülni. Zsírmáj esetén célzott étrend-kiegészítőinkről és életmódi tanácsokról a következő linken olvashatsz, KATT IDE >>>
Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita
Igen a Fekete Fokhagyma egy minősített vegán termék, így laktózt sem tartalmaz.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Ez a FeketeFokhagyma laktóz mentes?
Ezzel mi is így vagyunk. A Fermentált Fekete Fokhagymát pedig a szervezeted is imádni fogja.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Magyarországon még eléggé „fiatal” úgymond, a gasztronómiai világ is csak nem régen kezdett ismerkedni vele. De szerencsére, rohamosan növekszik az ismertsége. Egyrészt nagyon finom, maga a fekete fokhagyma is. De élettani hatásai is lenyűgözőek. A keleti orvoslás, évszázadok óta alkalmazza.
Érdemes megismerkedni vele!
Jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita
Az említett 3 „betegség”, bizony szoros összefüggésben vannak egymással, és igen a Fekete Fokhagyma nagyon jó eredményekkel vethető be ilyen esetben. Nagyon örülök a jó tapasztalataidnak, azonban nem szabad elfelejtened azt sem, hogy azért mert a Fekete Fokhagyma jól teljesít és javít az állapotodon, még ne „tedd fel a lábad”!
A tartósan jó eredményekhez te is kellesz!
Ezért is tettem idézőjelbe az elején a betegséget. A magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, és a reflux is, olyan állapotok, melyek életmódváltással gyönyörűen karban tarthatók. Persze a célzott, jól megválasztott étrendi-kiegészítés hatalmasat tud lendíteni ezen, de nem önmagában a Fekete Fokhagyma kapszula beszedése a megoldás.
Láthatsz a témában egy videót is a youtube csatornánkon, Patrik kollégámtól. A címe: „Az étrend-kiegészítők helye….”, nagyon hasznos tanácsokat ad. Valamint érdemes lenne megnézned a „Reflux ellen természetesen” című videót is.
Csak így tovább!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Igen, szerencsére nagyon jó árat tudtunk meghatározni a Fermentált Fekete Fokhagyma kapszula esetén. Ez plusz öröm, a hatásai mellett! Fogyasszátok egészséggel továbbra is!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fekete fokhagyma napi adagját az egyensúlyvesztés mértéke határozza meg. Pl. magas vérnyomás, magas koleszterinszint esetén szükség lehet a napi 2 kapszulára is, Neked azonban elegendőnek tartom a napi 1-et is. (Indokolt esetben a Garlicinből is be lehetett venni többet.)
A Garlicin® és a Fekete fokhagyma között hatóanyagbeli különbség is van, hiszen az allicin tartalom a fermentálás során átalakul S-allil-ciszteinné.
Ne aggódj, a szedett kiegészítőid nem „zavarják” egymást, ha belefér a napirendedbe, akkor oszd szét az étkezések között, vagy pedig hagyj a bevételük között 15-20 perc különbséget.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Azt megkérdezhetem, hogy a Garlicin tablettából napi 1 volt az adag, ebből hogy-hogy lehet akár 2-őt is? Elvileg ha jól értelmezem erősebb, jobb hatóanyag tartalmú, hatásosabb. Kismamaként mennyit szedhetek? Mennyi tanácsos? Magnéziumot is kell szednem a haskeményedés ellen elég nagy dózisban (3x2 magnesi citricii) valamint szedem az omega halolajat is! Ezeket is étkezések közben kell bevenni, így elég nehéz még a fokhagymát is beiktatni. Nem zavarják egymást ezek az étrendkiegészítők? Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Mi is nagyon örülünk, hogy végre sikerült ilyen formában és minőségben kiegészíteni Fermentált Fekete Fokhagymával a kínálatot. A forgalmazóval folyamatosan egyeztettünk és több mint egy év munkája van e-mögött.
További jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita
Igen, biztonsággal fogyasztható a fekete fokhagyma terhesség és szoptatás alatt is.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Eddig a másik fajta fokhagyma kapszulát szedtem, az lenne a kérdésem ( hogy igaz benne van a leírásban), de ugye terhesség ideje alatt biztonsággal szedhető ez az új fajta is? Augusztusben kezdem a 7. hónapot. Hálásan köszönöm a választ és az eddigi segítséget is.
Semmiféle vegyszerre nincs szükség ahhoz, hogy a fokhagymából fekete fokhagyma legyen. Csupán időre, úgy 60-70 napra (fokhagyma függő) és fix hőmérsékletre (50-60-75 fokra- ez is fokhagyma függő), na meg több száz éves tapasztalatra.
Vagyis ha a fokhagymában természetesen előforduló szénhidrátokat, vagy aminosavakat, amik átalakulása tulajdonképpen a fermentáció, baktériumok és gombák segítségével (tudod: kovászos uborka, kefír, sajtok, joghurt stb) akkor ha tetszik nevezd „vegyszernek”! Végülis, a cukor is vegyszer, sőt számos esetben a vizet is vegyszerként használják, amit egyébként megiszunk!
De, ahogy te gondolod, azzal kapcsolatban megnyugtatlak semmiféle „vegyszer” nem szükséges hozzá! Sőt a fokhagyma egyébként is jótékony tulajdonságait a fermentálás csupán felfokozza. Jócskán! Persze erről itt fentebb a leírásban is olvashatsz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fekete fokhagyma kivonat természetesen nem helyettesíti a mozgást és az egészséges táplálkozást, viszont mindenképpen ajánlom, mert a házi étkezések sokszor magas cukor- és zsírtartalmú ételeket tartalmaznak. Az ilyen táplálkozás nem csak a hasi körtérfogatot tudja megnövelni, de a májat is alaposan igénybe veszi. A fokhagyma kivonata nem az étvágyat csökkenti, hanem abban segít, hogy az érrendszerben lerakódott koleszterint csökkenti és akadályozza a magas vércukorszint miatti szövődmények kialakulását. Végső soron az anyagcsere helyreállítása csökkenteni tudja a hasi zsírt.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Sajnos a kamasz fiam a kissé meghízott az utóbbi időben a sok otthonlét alatt. Attól félek, hogy a túlsúlyának egyéb szövődményei is lesznek. A fekete fokhagymától le fog fogyni? Előre is köszönöm a választ!
Csegedi Dalma
A fokhagyma jótékony élettani hatásait valóban élvezheted akkor is, ha rendszeresen megfelelő mennyiségű fokhagymát eszel. A kulcs itt a „megfelelő” mennyiség: ha annyi hatóanyaghoz szeretnél jutni, mint amennyi a kapszulában található fermentált kivonatban található, az nem napi egy gerezd lesz, sokkal inkább napi 2-4 teljes fej fokhagyma, ugyanis a napi adag 12000 mg porított fokhagyma őrleménynek felel meg.
Ekkora mennyiséget pedig már a környezeted is nagyon hamar észre fog venni, mert komoly szaga és utóíze lesz. A fermentáció során a fokhagyma megszabadul a szagért felelős molekuláktól, és csak a kedvező hatások maradnak és erősödnek.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Igen szétszedheted a kapszulát, sőt még akár ízesíthetsz is a kapszulában található Fekete Fokhagyma porral. Erről fentebb olvashatsz is.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A fekete fokhagymának nincs ismert mellékhatása. Az étrend kiegészítőkre vonatkozó figyelmeztetéseket pedig minden termékünk leírásánál alul olvashatod.
A Fermentált Fekete Fokhagyma kivonat esetén két dologra érdemes odafigyelni:
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék vérhígítók melletti használatával kapcsolatban konzultálj
kezelőorvosoddal
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Mint a legtöbb étrendkiegészítő esetében a Fermentált fekete fokhagymánál is fontos a kúraidők betartása. Az ideális eredmények érdekében napi 2 kapszulát 2-4 hónapig érdemes szedni, és aztán egy koleszterinszint mérést elvégeztetni.
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kifejezetten ajánlom is inzulinrezisztencia és cukorbetegség kiegészítő terápiájára a Fermentált Fekete Fokhagymát.
Sőt még akár a Kapormag+Króm kivonat mellé párhuzamosan is. A cukorbetegséget kifejezetten említjük is a leírásban.
Egyrészt tanulmányok is igazolják, hogy jótékonyan befolyásolja a cukor anyagcserét, másrészt a cukorbetegség/inzulinrezisztencia kísérő panaszainak a megfékezésében is jelentős szerepe van, pl. vérnyomás és érrendszeri rendellenességek, de kiváló máj és emésztés támogató is.
Sok sikert a kúrádhoz!
Somogyi Rita
Ha ezt kérdezed, akkor egész rövid leszek a válasszal. Tényleg nem leszel tőle fokhagyma szagú! :-)
Az ide vonatkozó részletet pedig bemásolom Neked a leírásból >>> A fekete fokhagymát a friss fokhagymából fermentálják. Az eljárás során megváltozik a fokhagyma jellegzetes fehéres színe, barnás-fekete színre, csípős íze édeskés-sós ízvilágba fordul át, míg a szúrós szagért felelős összetevők eltűnnek és egy szagtalan kivonat keletkezik.
Természetesen a hatóanyag mennyiségben is történik változás, és további részletekről is olvashatsz fentebb a termék leírásban.
Fogyaszd egészséggel!
Somogyi Rita
Nagyon örülök a javulásnak. A kóstolásra pedig csakis buzdítalak. Igaz terápiás célra kifizetődőbb ilyen koncentrált formulában fogyasztani, mint a Fermentált Fekete Fokhagyma kivonat, a növény pedig igazán különleges kulináris élmény.
Jó egészséget kívánok!
Somogyi Rita