Főmenü Termékeink
Termékek

Natur Tanya® AKTÍV B12-MÁTRIX – kétféle aktív B12-vitamin, természetes vadcseresznye ízű rágótablettában

Cikkszám: 5999565081959
Bővebben a termékről

AKTÍV B12-MÁTRIX - kétféle aktív B12-vitamin

A B12-vitamin hiányának legfőbb tünete az energiahiány, a krónikus fáradtság, a légszomj és az agyi köd. Ennek egyik oka, hogy B12 szükséges sejtjeinkben az energia előállításához. B12 nélkül fizikailag és szellemileg is kimerülünk, enerváltak leszünk, sőt, gyorsabban is öregszünk. Amíg a legtöbb kiegészítő inaktív B12-vel készül, addig ez a természetes vadcseresznye ízű rágótabletta, kétféle aktív B12-vitamint tartalmaz. Próbáld ki, érezni a különbséget!

AKTÍV B12-MÁTRIX - kétféle aktív B12-vitamin

11 ok, amikor B12-vitaminra van szükség

 1. Ha nehezen megy a koncentrálás, tanulás, látás- és memóriaproblémáink vannak
 2. Ha nem emlékszünk vissza dolgokra, feledékenyek vagyunk 
 3. Ha néha kicsit össze vagyunk zavarodva, nehéz magunkat kifejezni
 4. Ha gyakori fejfájással vagy migrénnel élünk együtt 
 5. Ha nap végére teljesen enerválttá válunk, és energiahiánnyal küzdünk
 6. Ha csökken asportteljesítményünk vagy állóképességünk
 7. Ha gyakran rossz a hangulatunk, jellemző ránk az ingerlékenység vagy idegesség
 8. Ha érzészavart, zsibbadást (neuropátiát) tapasztalunk végtagjainkban
 9. Ha szabálytalanul ver a szívünk, szapora a légzésünk, gyors a pulzusunk
 10. Ha sok cigaretta és alkohol fogy, mert mindkettő felemészti a B12-vitamint
 11. Ha gyomor és vékonybél panaszokkal küzdünk, mert ilyenkor nem szívódik fel a B12

11 ok, amikor B12-vitaminra van szükség

4 dolog, amiért a B12-vitamin hiány fáradtságot okoz 

1. B12-vitamin és mitokondriumkárosodás a sejtekben 

Sejtjeinkben energiaigényük függvényében, több száz vagy 1-2 ezer mitokondrium is található, ahol az energia (ATP) termelődik. A naponta 70-160 kilónyi ATP molekulát termelő mitokondriumokat a sejtek erőműveinek is hívják, de az energiatermelő folyamatok, mint a táplálék hatékony elégetése és az anyagcsere felpörgetése, B12 nélkül nem megy végbe.

 • A B12-vitamin hiánya mitokondriumkárosodással jár, ilyenkor az ATP hiányzik az agynak és a test összes többi sejtjének (izomsejtek, immunsejtek, szívsejtek..), ez kimerültséget,  fáradtságot okoz és felgyorsítja az öregedést.
 • Ha kombináljuk a B12-vitamin aktív formáit több mitokondriummal fogunk együtt élni, és minél több a mitokondrium sejtjeinkben, annál energikusabbak és egészségesebbek vagyunk. Mert az energiahiány, de maga az öregedés is, a sejtjeinkben található mitokondriumkárosodás következménye.

2. B12-vitamin és vérképzés

Ha kevés a B12-vitamin, akkor kevés az egészséges vörösvértest is, mert B12-vitamin szükséges a test minden részébe oxigént szállító vörösvérsejtek előállításához. Elegendő mennyiségű vörösvérsejt nélkül a szövetek és a szervek nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez, így a szervezet sem tud normálisan funkcionálni.

 • A B12-vitamin nagymértékű hiánya megaloblasztos vérszegénységet idéz elő. Ilyenkor a csontvelő kevesebb vörösvértestet termel és a szép kerek vörösvérsejtek, ovális alakúak lesznek. A megaloblasztos vérszegénység egy speciális típusát pernicious anemiának/vészes vérszegénységnek nevezzük, amit az intrinzik faktor alacsony szintje okoz.
 • A B12 olyan fehérvérsejtekhez is juttatt, melyek segítik a védelmi vonalunk erősítését, az immunrendszerünk támogatását a kórokozókkal szemben.

4 dolog, amiért a B12-vitamin hiány fáradtságot okoz

3. B12-vitamin és idegrendszer

A B12-vitamin több szempontból is létfontosságú az idegrendszer számára. Egyrészt neurotranszmittereket (szerotonin, dopamin, acetilkolin és norepinefrin) állít elő.

 • Másrészt az idegek védelméhez és kommunikációjához szükséges mielinhüvely képzője, ami az idegek axonját borítja és az idegsejtek közötti elektromos jelek gyors továbbítását teszi lehetővé. A károsodott mielinhüvely neurológiai (idegi) és pszichiátriai problémákat okoz.
 • Ilyen a járászavarok és gyengeség, a látászavarok, míg a pszichés problémák a kognitív és viselkedési zavaroktól a depresszióig és demenciáig terjednek.

4. B12-vitamin és magas homocisztein szint 

A homocisztein egy aminosav, ami az anyagcserének egy szükséges és természetes köztes terméke és aminek elbontásához szükséges a B12. Amikor a homocisztein szint magas, az B12-vitamin hiányt jelent.

 • A magas homocisztein szint erőteljes sejtkárosító és bizonyítottan jobb képet ad az érrendszerünk állapotáról, mint a koleszterin érték. Magas szintje károsítja az ereket, mindez magas vérnyomáshoz, szívrohamhoz és sztrókhoz vezethet.
 • A magas homocisztein szintet közel száz féle betegséggel hozták összefüggésbe (Alzheimer, demencia, romló memória, koncentráció és ítélőképesség, rossz hangulat, fejfájás, migrén…), de még az élhető élettartammal is. 

B12-vitamin idegrendszer és magas homocisztein szint

A legjobb B12-vitamin formák: metilkobalamin és adenozilkobalamin

Amíg a legtöbb kiegészítő a B12-vitamin inaktív formájával készül, addig ebben a rágótablettában a B12-vitamin legjobb, két aktív formája található az adenozilkobalamin és a metilkobalamin.

 • Az inaktív formákat több lépcsőben kell átalakítania testünknek, de az aktív formáknál erre nincs szükség. Nézzük csak meg, miért ennyire fontos ez!

Érdekességek a B12-vitaminról

 • A B12-vitamin kobaltot tartalmaz, aktivitással rendelkező vegyületeit kobalaminoknak nevezzük.
 • A B12-vitamin (kobalamin) egy esszenciális B-vitamin, ami segíti az elfogyasztott szénhidrátokat a szervezet számára üzemanyaggá átalakítani.
 • A B12-vitamin inaktív formái a cianokobalamin és a hidroxikobalamin, melyeket több lépcsőben kell átalakítania testünknek aktív formákká.
 • A B12-vitamin aktív formái az adenozilkobalamin és a metilkobalamin, melyek a szinergikus vegyületek, de a szervezetben teljesen eltérő funkciókat látnak el.
 • A metilkobalamin csökkenti a homocisztein szintet, érzelmi jólétért és egészséges ízületekért felelős SAMe-t állít elő, regenerálja az idegeket, visszaállítja a lecsökkent neurotranszmitter szinteket, segíti a melatonin termelést és normalizálja a cirkadián órát.
 • Az adenozilkobalamin a sejtekben található mitokondriumokat táplálja és védi, hogy több ATP termelődjön, ami energiát ad. Felépíti a mielinhüvelyt, ami védi az idegsejteket a testben és az agyban, így gyorsabban reagálunk az ingerekre.

A legjobb B12-vitaminok: metilkobalamin és adenozilkobalamin

A B12-vitamin aktív formái

Hol fejti ki a
hatását?

Hogyan fejti ki hatását?

Milyen tünetek jelentkeznek hiányára?

Természetes formában előforduló, bioaktív METILKOBALAMIN

sejtplazma,

idegek, agy

Neurotranszmitterek, melatonin szintetizálás, génszabályozás, az idegek és az agy regenerációja és védelme, vérképzés, látás

depresszió, pszichés problémák, idegkárosodás, demencia, vérszegénység, látászavarok, krónikus fáradtság, kimerültség

Baktérium fermentációval készül ADENOZILKOBALAMIN

mitokondriumok,

idegek

sejtenergia, agyfejlődés, hidratáció, növekedés, izomzat fejlődése

krónikus fáradtság, letargia, fogyás/hízás, izomgyengeség, fejlődési zavarok, emésztési zavarok


AKTÍV B12-MÁTRIX: energiával teli élet!
Próbáld ki, érezni a különbséget!

A B12 hiány csak a vegánokat érinti?

Sokáig csak a vegánok problémájának tartották a B12-hiányt. Ma már tudjuk, hogy a nyugati világban az emberek körülbelül 40%-ának alacsony vagy határértéken van a B12-szintje, akár vegán, akár húsevő. Mindez több dologgal is magyarázható.

Egyrészt kobaltban szegények a termőtalajok, a szénhidrátdús nyugati étrend, a stressz, az alkohol és cigaretta elvonják a B12-őt, és egyre több ember él olyan emésztőrendszeri betegséggel, ami a gyomrot és vékonybelet érinti, mely ellehetetleníti a B12 felszívódását.

Bővebben a B12-vitamin hiányról: A B12-vitamin hiány 10 oka, és a B12-vitamin hiány 13 tünete - című blogunkban.  

AKTÍV B12-MÁTRIX: energiával teli élet! Próbáld ki, érezni a különbséget!

Nettó tömeg: 11,24 g (30 db) 

Adagok száma a termékben: 30

Adagolási javaslat: Napi 1 rágótabletta, a nap bármely szakában. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

 • VEGÁN, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES RÁGÓTABLETTA 

Hatóanyagok a napi adagban

1 rágótablettában

 B12-VITAMIN MÁTRIX

 B12-vitamin (bioaktív metilkobalaminból és

 5’-deoxiadenozilkobalaminból)

 

 1000 µg (40000%*)

 Vadcseresznye gyümölcslé por

 140 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

 • 500 mcg B12-vitamin (bioaktív metilkobalaminból)
 • 500 mcg B12-vitamin (bioaktív 5’-deoxiadenozilkobalaminból)

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000:2018 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fent.

Összetevők: vadcseresznye (Cerasus avium (L.) Moench.) gyümölcslé por, stabilizátor (eritrit), maltodextrin, metilkobalamin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), étkezési sav (citromsav), 5’-deoxiadenozilkobalamin, édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok).

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

- A termék 6 éves kortól alkalmazható

- A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 31648/2023

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


Dr. Chen Cápaporc kapszula 300 mg x 60 db Akció

Dr. Chen Cápaporc kapszula 300 mg x 60 db

3 428 Ft
3 085 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 950 Ft
Dr. Chen Polar Bear - Jegesmedve olaj kicsi 8ml Akció

Dr. Chen Polar Bear - Jegesmedve olaj kicsi 8ml

628 Ft
565 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 530 Ft
Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5
Kedves Krisztián!

Mi köszönjük a visszajelzésedet, nagyon örülök a sikerednek!
Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kormos Krisztián
0/5
Kedves Rita!

Másfél hónapig szedtem cianokobalamint, de nem javultak a vérvizsgálatom értékei. Aztán elkezdtem szedni ezt a terméket, és - ha nagyon-nagyon lassan is -, de elkezdtek kisebbedni a túlságosan nagy vörösvérsejtjeim és a bizsergések is csökkentek kissé. (Nem a termék hibája, hogy lassan javulok, hanem egyéb okok állnak a háttérben és még csak a második doboznál tartok. Hosszú lesz ez a folyamat vagy az is lehet, hogy mindig szednem kell majd.)

Én némi kalciumot is szedek mellette, mert olvastam, hogy fontos a megfelelő kalcium-ellátottság is a B12 szedése mellett. Vagy tejet, tejterméket fogyasztok hozzá.

Köszönöm, hogy forgalmazzátok ezt a termék, mert ennél fogok maradni! :)
Somogyi Rita
5/5

Kedves Krisztián!

Köszönöm véleményedet, mindenképpen jelezni fogjuk a gyártó felé. :-)

Nos, valóban a B12-vitamin felszívódást csökkenti a cigarettafüstben található nitrogén-oxid is, így gyakorlatilag elfüstöljük a B12-öt. Ezért nem is javasolt közvetlenül a vitamin bevétele után rágyújtani (de ezt egy vitamin esetén sem javasolnám). Ha reggel így is eltelik 1-2 óra addig, amíg rágyújtasz már jó, de időzítheted estére is a vitamin bevételét, ha teljesen biztosra szeretnél menni.

Valójában mind a 8 féle B-vitaminra szükségünk van! A B-vitaminok sokféle biokémiai folyamatban más-más módon, de együtt vesznek részt, pl. metiláció, az idegrendszer és agy regenerálása, az immunrendszer, a hormonrendszer és az emésztés egészségének fenntartása. Hogy, melyik B-vitaminból érdemes emelni a napi dózist, az pedig már probléma fokának függvénye.

Mivel nálad igazoltan kialakult már a B12-vitamin hiány, így B12-vitaminból értelemszerűen magasabb dózisra van szükség. Vagyis, kombinálhatod a B-komplexet a B12-vitaminnal egy 30-60 napos kúra keretében, majd utána folytasd tovább még 60 napig a B12-vitamin szedését, közben pedig természetesen kövessétek nyomon a vitaminszintek alakulását laborvizsgálattal.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Kormos Krisztián
5/5
Én két hete szedem, még nem tudok nyilatkozni a hatását illetően, mivel elég súlyos B12-hiányom van, sok időbe fog telni a kúra.

Annyit megjegyeznék, hogy talán lehetne kicsit puhább a tabletta, nem túl jók a fogaim. :) Viszont finom, gyümölcsös az íze. :)

Egyébként dohányzom és azt olvastam, hogy a dohányzás blokkolja a B12 felszívódását. Vagy ez csak a közvetlen felszívódás esetében érvényes és a közvetettre már nem? Talán jobb lenne este, lefekvés előtt beszedni, amikor már nem gyújt rá az ember?
Mert most úgy csinálom, hogy reggel az első dolgom, hogy beveszem némi vízzel, majd visszafekszem még 1-2 órát, addig sem cigizek.

Mit tanácsolna, Kedves Rita?

És még egy kérdésem volna:
Pluszban B-komplex szedése (más napszakban) az B12-hiány esetében árthat vagy sem? Nem igazán javasolják, viszont ilyenkor megnövekszik a szervezet folát- és B6-igénye (legfőképpen). Ördögi kör? :)

Köszönöm szépen.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Erzsébet!

Igazán örülök ennek a jó hírnek, köszönöm a visszajelzésedet!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Lajos Erzsébet
5/5
Mi már szedjük! Tényleg érezni a különbséget, sokkal energikusabbnak érzem magam, és most ezek a frontok sem gyötörnek úgy meg, eddig kimaradt a menetrendszerűen jelentkező migrén.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Anna!

A fogyasztási javaslatot dohányzás mellett is érdemes szem előtt tartani: fogyassz napi 1 rágótablettát a nap bármely szakában.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Jónás Anna
0/5
Dohányzás mellett naponta mennyit érdemes bevennem?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Eszter!

Míg a legtöbb étrend-kiegészítő inaktív B12-vitamint tartalmaz (pontosan az olcsósága miatt), addig az Aktív B12-vitamin mátrix a B12-vitamin két legjobb aktív formáját, az adenozilkobalamin és a metilkobalamint tartalmazza.
Az inaktív formákat több lépcsőben kell átalakítania a szervezetnek, míg az aktív formáknál erre nincs szükség: jó felszívódás és jó hasznosulás jellemzi őket,ami jobb élettani hatásokat eredményez.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Varga Eszter
0/5
miért más ez a b12 mint a többi, amit olcsóbban megvehetek?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Liza!

Nem csak, hogy lehet, hanem a B12-vitamin szinte kötelező tápanyag magas vérnyomás esetén. A B12-vitamin hiány ugyanis együtt jár a magas homocisztein szinttel. A magas homocisztein szint károsítja az ereket, ami magas vérnyomáshoz vezethet.

Nagyon fontos azonban, hogyha a magas vérnyomás miatt gyógyszeres kezelés alatt állunk, akkor egyeztessünk kezelőorvosunkkal is, ugyanis szükség lehet a gyógyszeradag módosítására.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Dénesné Liza
0/5
Magas vérnyomás mellett lehet szedni?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Dalma!
Ez sajnos igaz, kevés a kobalt a talajban. Ráadásul az általunk fogyasztott növények többségét ma már nem borítja sem föld vagy trágya…

Szép napot, Somogyi Rita
Csegedi Dalma
0/5
Az a gond kérem szépen, hogy nincs elég baktérium és kobalt a földben!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Zsuzsanna!

A fáradtság a B12-vitaminhiány egy tipikus tünete. Már alacsony B12-vitamin szint is csökkenti a sejtjeinkben zajló energiatermelést. Ráadásul B12-vitamin szükséges a vörösvértestek osztódásához és aktívvá válásához is. Így B12-vitamin elegendő mennyisége nélkül fáradtság léphet fel a vörösvérsejtek oxigénszállító kapacitásának csökkenése következtében.

És bár a B12-vitamin nagyon is segíthet fáradtság esetén, azt ne feledd, hogy szükséges életmódbeli változtatásokat is tenni. Egészségesebben enni, rendszeresen mozogni és tudatosabban ügyelni vízfogyasztásodra.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Marianna!

A hidroxikobalamin a B12-vitamin egy másik inaktív formája. Őt 3 lépésben tudja szervezetünk aktív formává alakítani. Ha aktív formákat választunk (metilkoabalamin és adenozilkobalamin), akkor nincs átalakítás, így a sejteket és szöveteket (ahol dolguk van), biztosan elérik. Próbáld ki legközelebb a B12 aktív formáit, és érezni fogod a különbséget!

Szeretettel,
Somogyi Rita
Krizsák Zsuzsanna
0/5
ÉN ÁLLANDÓAN FÁRADT VAGYOK!!!
Szűcs Marianna
0/5
Én is megnéztem, nekem az van hidroxi kobalamin van a dombozra írva. Segítenél, hogy az mi?
Somogyi Rita
5/5

Kedves Bea! Kúraszerűen!

A B12-vitamin háromféleképp is segíthet fejfájás és migrén esetén.

1. A fejfájások vagy a migrének egyik leggyakoribb oka a magas homociszteinszint, amit csökkent a B12-vitamin.
2. Ha csökken a mitokondriumok mennyisége, vagy gyengül a működésük a sejtekben azt testünk szintén jelezheti fejfájással vagy migrénnel. A mitokondriumok egészséges működéséhez és gyarapításához nélkülözhetetlen a B12-vitamin
3. A harmadik ok a neurotranszmitterek egyensúlyzavara, ami magában foglalja a szerotonin, dopamin, acetilkolin és norepinefrin szinteket, melyeket a B12-vitamin visszaállít a normalizál.

Javaslom még mellé a magnézium biszglicinát formáját is!

Sok sikert a kúrához:
Somogyi Rita

Benkené Bea
0/5
Fejfájás, migrén esetén hogyan szedjem? Alkalmanként vagy kúraszerűen?
Matisz Orsi
0/5
Köszönöm Rita a gyors választ!
Somogyi Rita
5/5

Kedves Orsi !

Valójában mind a 8 féle B-vitaminra szükségünk van! A B-vitaminok sokféle biokémiai folyamatban más-más módon, de együtt vesznek részt, pl. metiláció, az idegrendszer és agy regenerálása, az immunrendszer, a hormonrendszer és az emésztés egészségének fenntartása.

Hogy, melyik B-vitaminból érdemes emelni a napi dózist, az pedig már probléma fokának függvénye.

B12 esetében ez lehet egy laborral igazolt magas homocisztein szint, ami egyenlő B12-vitamin hiányával. Persze a hiányt nem kell megvárni. B12-vitamin dózis növelés akkor is indokolt, ha pl. cigarettázunk (elfüstöljük), traumát élünk át (adrenalin fogyassza el) vagy gyomorbetegséggel élünk (nem szívódik fel)…, mert ilyen esetekben folyamatosan csökken testünk B12-vitamin szintje, melynek tipikus tünetei a fáradtság, feledékenység.

Összegyűjtöttük, hogy mik azok az esetek, amikor érdemes B12-vitamin kúrába fogni, A B12-vitamin hiány 10 oka, és a B12-vitamin hiány 13 tünete című blogunk segítségével, melyet a kiemelésre kattintva tudsz elolvasni.

Remélem segítettem,
Somogyi Rita

Matisz Orsi
0/5
Kedves Rita! Segíts kérlek! Láttam a B-vitamin komplexet és ezt a B12 rágótablettát, szerinted melyik lenne jobb nekem? Érdemes a B-komplex mellett is szedni. Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5

Kedves Anita!

A mi kedvenc gyártónk is a Natur Tanya. :-) Bár meg kell jegyezzem, hogy a B12-vitamin pótlása egyáltalán nem csak a vegánokat érintő probléma. A nyugati társadalmaknál ez minden 4. embert érint, független attól, hogy növényevő vagy húsevő. És, hogy miért van ez így, azt elolvashatod - A B12-vitamin hiány 10 oka és 13 tünete! -című blogunkban.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Juhász Anita
5/5
Vegán vagyok, nekem nagyon fontos a B12 vitamint pótlás, és örülök, hogy végre a kedvenc gyártóm is kijött vele. Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Annamari!

Nem! Ez az egyik tévhit a B12-vitaminról. A B12-vitamin alacsony szintje valójában több étkezésre késztet, mert enerváltak leszünk. Az anyagcserénk pedig folyamatosan lassulni fog, mert egyre kevesebb és kevesebb ATP termelődik a sejtekben található mitokondriumokban. B12-vitamin hiánynál ez a folyamat átfordulhat és súlycsökkenés jelentkezhet. Mind a két végletet kiegyensúlyozza a B12-vitamin.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Aczel Annamari
0/5
Kedves Rita! Nem hízlal?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Ungor Sándorné!

Mivel a homocisztein szint pontosabb képet ad ereink állapotáról, mint a koleszterinszint, egyre gyakrabban alkalmazzák a diagnosztikában. A magas homocisztein szint egyenlő a B12 hiányával, sejtkárosodással, érkárosodással jár és megnöveli a magas vérnyomás, szívroham és stroke kockázata mellett, a demencia megjelenésének esélyeit is. Életmódváltás és B12-vitamin jó megoldás magas homocisztein szint esetén.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Ungor Sándorné
0/5
Telitalálat: magas homocisztein szint!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Tina!

Semmi gond, ha letelt a kúrád, akkor az inaktív formájú B12 helyett, próbáld ki az aktív formákat és érezni fogod a különbséget. Ez leginkább azért van, mert a szervezetnek a cianokobalamint 4 lépcsőben kell aktív formává alakítania, és sokszor még az előtt kikerül a szervezetből, hogy elérné a sejteket.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Somogyi Rita
5/5
Kedves Klaudia!

Bizony, mert a B12-vitamin szükséges a mitokondriumok védelméhez és gyarapításához. Ha a B12-vitamin aktív formáit kombináljuk több mitokondriummal fogunk együtt élni, és minél több a mitokondrium annál energikusabbak és egészségesebbek vagyunk. Ugyanis az energiahiány, de maga az öregedés is, a sejtjeinkben található mitokondriumok károsodásának következménye.

Próbálj ki egy kúrával!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kovács L. Tina
0/5
NEKEM CIANOKOBALAMINOM VAN, AKKOR MOST?
Borsos Klaudia
5/5
Igen, biohacker és mitohacker oldalak is nagyon fogélalkoznak a B12-vel.
Lukács Icus
0/5
Köszönöm Rita, már le is adtam a rendelést!+
Somogyi Rita
5/5

Kedves Icus!


Mi köszönjük a visszajelzést, és ha tetszett akkor olvasd el a kiemelésre kattintva azt a kapcsolódó blogunkat is, amiben összegyűjtöttük a B12-vitamin hiány 10 okát és 13 tünetét.


Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Lukács Icus
0/5
Köszönöm, nagyon érdekes és gondolatébresztő összefoglaló a B12 vitaminról.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Attila!


Igen, az alkohol elszívja, a cigaretta elfüstöli a B12-vitamint. Akkor, ha jelenlegi életünkben több az élvezeti szer, érdemes B12-vitamin kúrába fogni.


Sok sikert hozzá:
Somogyi Rita

Erdélyi Attila
0/5
Oké a feledékenység nagyon is jellemző + a cigi és az alkohol :-D