Főmenü Termékeink
Termékek

Lutein Pro szemvitamin - Mikrokapszulázott szabad lutein és 7 makula vitamin Natur Tanya

Cikkszám: 5999565082147
Készlet információ: Rendelhető
3 990 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 990 Ft
Bővebben a termékről

LUTEIN PRO szemvitamin

Szemvitamin, ami nem lutein-észtert, hanem természetes szabad luteint tartalmaz, mikrokapszulázva. A magas biohasznosulású lutein formát, további 7 féle vitamin egészíti ki, melyek szinergiában állnak, azaz fokozzák egymás élettani tulajdonságait, a makula (sárgafolt), vagyis az éleslátás helyén. Védik szemeink korai öregedését, ami a látás idő előtti romlását, makuladegenerációt vagy szürkehályogot idéz elő. A termék lutein tartalmát független németországi labor is ellenőrzi.

LUTEIN PRO szemvitamin

7 ok amikor ajánlott a Lutein Pro szemvitamin

 1. Kék fénynek való kitettség (amit napsugárzás, LED-ek, és magas képernyő használati idők idéznek elő - okostelefon, számítógép, tv)
 2. Alacsony zöldségfogyasztás, egyoldalú táplálkozás, ami a makula tápanyaghiányával párosul
 3. Időskori távollátás (öregszeműség)
 4. Felnőttkori rövidlátás
 5. Makuladegeneráció (sárgafolt elfajulás)
 6. Homályos látás, szürkehályog
 7. Cukorbetegség, ami növeli a szemproblémák kockázatát
7 ok amikor ajánlott a Lutein Pro szemvitamin

Mi az a lutein? Mire jó a lutein?

A lutein egy sárgás, vöröses színű makula pigmentanyag. Az erőteljes antioxidáns karotinoid vegyület, szemünkben az éleslátás helyén, a sárgafoltban (makula) igen nagy mennyiségben megtalálható, zeaxantin és mezo-zeaxanthin kíséretében. Mindhárom makulapigment fokozza a szemek vizuális teljesítményét és védelmet nyújt a szemeinket érő oxidatív károsodások ellen.

MIVEL A LUTEIN KÉPES ZEAXANTINNÁ ALAKULNI A RETINÁBAN, ILLETVE PREKURZOLA A MEZO-ZEAXANTHINNAK, MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ LUTEIN, BIZTOSÍTJA A SZEMEK VÉDELMÉT.

Mi az a lutein? Mire jó a lutein?

Mi az a szabad lutein?

A luteinnek két formája van; szabad lutein és lutein-észter. A legtöbb szemvitamin észter luteint tartalmaz. Pedig az élelmiszerek 93%-ban a lutein szabad formában található.

Ráadásul a lutein-észtert testünknek át kell alakítani a vékonybélben szabad luteinná, és ez például a korral vagy emésztőrendszeri panaszok esetén nem, vagy csak csökevényesen történik meg.

A LUTEIN MÉG JOBBAN HASZNOSUL, HA SZABAD FORMÁBAN VESSZÜK MAGUNKHOZ, HISZEN A SZERVEZETNEK NEM KELL ÁTALAKÍTANIA ÉS BIOHASZNOSULÁSA NEM IGÉNYEL ENZIMEKET SEM. Forrás 1. 

Mi az a szabad lutein?

Mi az a mikrokapszulázott szabad lutein?

Mivel a lutein nagyon instabil hatóanyag (sok termékben már a tárolás során lebomlik), a lutein biológiai hozzáférhetősége kritikusan függ az alkalmazott gyártási technológiától.

A Lutein Pro szemvitaminban a lutein stabilitását mikrokapszulázással érték el. A tablettán látható narancssárga pöttyök a mikrokapszulázott lutein mikropelletek, melyek egyrészt stabilizálják a hatóanyagot, másrészt növelik a biológiai hozzáférhetőséget és ezzel jobban fokozza a szérum/plazma lutein szintet.

Mi az a mikrokapszulázott szabad lutein?

Szemeinket sem kerüli el az öregedés

Szemeinknek az öregedési folyamatok lassításához tápanyagokra van szüksége és edzésre, akárcsak izmainknak. Az öregedő szem problémái közé tartozik az éleslátás romlása, a makuladegeneráció (sárgafoltsorvadás) és a szürkehályog. A sárgafoltot tápláló lutein, az A, E, B2 és C-vitamin, a szerves cink, a szerves réz és a szerves szelén bizonyítottan csökkentik szemeink öregedését.

Időskori távollátás (öregszeműség)

A szemöregedés leggyakoribb tünete a távollátás, amit minden második ember már 40-45 éves kora körül megtapasztal. Ilyenkor nehéz a fókuszálás a közeli betűkre, legyen az újság, könyv, vagy egy termék címkéje.

Amikor az apróbb betűk összefolynak a fókuszálást kezeink segítségével segítjük azzal, hogy egyre távolabb tartjuk a szövegmezőt. A távoli képeket azonban továbbra is élesen látjuk. A kiváltó ok a szemlencse rugalmasságának csökkenése, mely már a gyermekkorban elkezdődik.

A SZEM TERMÉSZETES VÉDELMÉNEK TÁMOGATÁSÁT LEHETŐVÉ TESZI A LUTEIN ÉS VELE SZINERGIÁBAN ÁLLÓ MAKULA VITAMINOK. A CÉLZOTT ANTIOXIDÁNSOK OLVASÓSZEMÜVEG VAGY KONTAKTLENCSE MELLETT IS ENYHÍTIK A ROMLÁS MÉRTÉKÉT.

Felnőttkori rövidlátás (öreg szem)

A rövidlátás és a távollátás is a szem fénytörési hibái. A rövidlátók közelre látnak jól, de a távoli képek homályosak számukra, míg a távollátóknál ez pont fordítva van. A felnőttkorban kialakuló rövidlátásban nagy szerepet játszik a napfény hiánya és a mesterséges fényben, vagy rosszul megvilágított helységben töltött magas óraszám.

Azok is veszélyeztettetek, akik túl sokat és közel ülnek a számítógép előtt, mert ilyenkor a közelre történő fókuszálásban a sugárizmok begörcsölnek (akkomodációs görcs). A rövidlátás hátterében sokszor áll magas vérnyomás, cukorbetegség vagy szürkehályog.

Mindez a szemgolyó túlzott mértékű megnyúlását idézi elő és megnöveli a szem fénytörő képességét.

A SÁRGAFOLTOT TÁPLÁLÓ MAKULA VITAMINOK ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOK SEGÍTENEK LASSÍTANI A FOLYAMATOT RÖVIDLÁTÁS ESETÉN.

Szemeinket sem kerüli el az öregedés

Kék fény okozta szemöregedés és lutein

Szemeink öregedését felgyorsítja a kék fény is, ami napsugarakkal és digitális eszközeinkkel (számítógép, okostelefon, tv) jut a makulába (sárgafolt, ami felel az éleslátásért). Ilyenkor csökken a makula vitaminellátottsága és nő az oxidatív károsodás.

Az éleslátás helyén történő károsodások olyan szembetegségekkel párosulnak, mint a felnőttkori távollátás vagy rövidlátás, a homályos látás, a makuladegeneráció (az ideghártya sejtjeinek pusztulása) vagy a szürkehályog.

Tudtad? Az éleslátásért felelős sárgafolt nagy mennyiségű luteint tartalmaz. A LUTEIN KIFEJEZETTEN OLYAN SÁRGA FESTÉKANYAG, AMI ELNYELI A KÉK FÉNYT.

Kék fény okozta szemöregedés és lutein

Makuladegeneráció és a lutein

Az időskori makuladegeneráció a sárgafolt (macula lutea) betegsége, mely típusosan 50 éves életkor után jelentkezik és 75 éves korig az előfordulása megháromszorozódik.

A látómező közepén homályos rész jelenik meg, ami torzítja a látást. Idővel a központi látómező teljesen megszűnik. Két típusa van a gyakoribb száraz forma, ami sejtek elhalásával jár, a másik a nedves forma, ahol az éleslátás helyén az érhártyából kóros érnövekedés indul és az erek betörnek retinába.

A legfontosabb (befolyásolható!) rizikótényező a napsugarakkal érkező UV és kék fény, ami károsító szabad gyököket jelent a szem sejtjeinek, továbbá a dohányzás: újabb adatok szerint a látásromlás kockázatát a dohányzás akár négyszeresen is fokozhatja, a hatás dózisfüggő, leszokás esetén az fokozatosan csökken.

A LUTEIN ÉS A MAKULÁT TÁPLÁLÓ EGYÉB ANTIOXIDÁNS VITAMINOK SEGÍTHETNEK LASSÍTANI AZ IDŐSKORI MAKULADEGENERÁCIÓT ÉS PROGRESSZIÓJÁT.

Makuladegeneráció és a lutein

Szürkehályog (katarakta) és a lutein

A szemlencse fehérjéinek károsodása, homályos, átlátszatlan foltokat alkotnak és akadályozzák a fény retinára jutását. Emiatt a látás zavarossá, elmosódottá válik. A látásromlás mértéke a szürke hályog méretétől, sűrűségétől és a szemlencsén elfoglalt helyétől függ.

Jellemző tünetei a színérzékelés megváltozása, a látás fokozatos és fájdalommentes elhomályosodása, elmosódása és a napfényre, illetve az autóreflektorok éjszakai fényére való megnövekedett érzékenység.

Szürkehályog nagyobb számban fordul elő azoknál a személyeknél, akiknek alacsony a lutein, B2- és C-vitamin ellátottságuk. A hályog kialakulásában szerepe van a dohányzásnak és a nap által kibocsájtott kék fénynek és UV-nek. A cukorbetegség és a túlsúlyosság növeli a hályog kialakulásának valószínűségét, mert a magas vércukorszint hozzájárul a lencse fehérjéinek károsításához.

A LUTEIN, A B2- ÉS C-VITAMIN BIZONYÍTOTTAN CSÖKKENTI A SZÜRKEHÁLYOG PROGRESSZIÓJÁT. AZ MAKULA TOVÁBBI ANTIOXIDÁNSAI SEGÍTENEK A LENCSE ANYAGÁT KÁROSÍTÓ SZABAD GYÖKÖK - IGEN REAKTÍV VEGYÜLETEK - KÖZÖMBÖSÍTÉSÉBEN.

Mit tehetünk még szemeink egészségéért?

 • Ügyeljünk a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásra
 • Mellőzzük a dohányzást
 • Figyeljünk a testsúlyunkra
 • Mozogjunk rendszeresen
 • Csökkentsünk a kék fénynek való kitettséget
 • Végezzünk szemtornát
 • Ismerkedjünk meg a szemmasszázzsal

Szürkehályog (katarakta) és a lutein

 • VEGÁN TERMÉK, LAKTÓZMENTES, GLUTÉNMENTES
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
 • SZINERGISTA HATÓANYAGKOMPLEX
 • 12 MG MIKROKAPSZULÁZOTT SZABAD LUTEIN, AMI 24 MG LUTEIN-ÉSZTERNEK FELEL MEG
 • FÜGGETLEN, NÉMETORSZÁGI AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK
 • 54 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

NÉMETORSZÁGBAN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT SZABAD LUTEIN TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® LUTEIN PRO független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény. A termék szabad lutein tartalmának vizsgálati eredménye megerősíti, hogy a címkén feltüntetett aktív SZABAD LUTEIN hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.
Szabad lutein tartalom vizsgálati módszer: SOP M 932, HPLC/UV

Adagolási időtartama: Minimum 54 nap, maximum 108 nap, majd 4 hét szünet javasolt.

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

 

Összetevők


12 mg szabad lutein, ami 24 mg lutein-észternek felel meg

 • A termék 6 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Nettó tömeg: 38,88 g (54 db) 

OGYÉI ny.sz: 32262/2023

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

Greenmark Bio tökmag hántolt, fényes 250 g

1 895 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 1 895 Ft
Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5
Kedves Zoltán Bozzay!

Az egyik rizikótényező a szemeink esetében valóban a kék fény, ami károsító szabad gyököket jelent a szem sejtjeinek. A Lutein Pro összetevői segítenek ennek mérséklésében. Természetesen emellett érdemes a tévézéssel töltött időt is csökkenteni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Zoltán Bozzay
0/5
Kedves Rita! Az utóbbi hetekben többször is elfáradt a szemem tévézés közben, és némi fejfájás is jelentkezett. A mindennapokban nem észleltem problémat közel és távol látás esetében sem, így a kékfény bevitelre gondoltam, mint a probléma forrása=led tévé.

Érdemes lenne Ön szerint kipróbálnom a Lutein Prot?
Köszönöm előre is a válaszát!
Nagy Lászlóné
0/5
Kedves Rita! Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos volt Üdvözlettel: Nagy Lászlóné
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nagy Lászlóné!

Multivitamint is csak kúraszerűen fogyasztunk, ami 3-4 hónapos kúrákat jelent, ami után 1-2 hónap szünet tartása javasolt (tehát nem is baj, hogy most kimaradt két hónap). Ennek az oka, hogy a folyamatos multivitamin szedéssel egyes vitaminokat esetleg túladagolhatunk, illetve, megszokja a szervezet a vitaminokat, így pedig a felszívódás, a hasznosulás csökken, így pedig a kúra is kevésbé lesz sikeres.
Abban igazad van, hogy ne pont most a megfázás időszak elején hagyjátok abba a fogyasztást, de a későbbiekben tartsatok belőle szünetet és akkor következhet a Lutein. (És immunerősítésre is számtalan tápanyag van, amit szedhettek amíg a multivitaminból szünetet tartotok, pl. gránátalma koncentrátum, gyógygombák, propolisz, echinacea, stb.)

Anyukád minden további nélkül elkezdheti a Lutein Pro kúrát.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nagy Lászlóné
0/5
Kedves Rita! Köszönöm szépen a választ! Az igazság az, hogy a multivitamint mi folyamatosan szedjük, illetve ezen a héten kezdtük újra, mert sajnos egyéb okok miatt 2 hónap kimaradt. Nem is szoktunk elkapni kórságokat, vagy ha mégis, nagyon enyhe lefolyásúak, és most egyébként is jönnek a "taknyos" időszakok. Akkor nekünk ezek szerint ezt nem javasolt szedni, ugye, csak ha a multit nem szedjük? Másik kérdésem még a multivitamintól elvonatkoztatva, hogy ha valakinek (anyukám) mindkét szemét műtötték szürkehályoggal, akkor nála alkalmazható? Köszönöm szépen!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nagy Lászlóné!

Az A-vitamin és a szelén nagy mennyisége miatt inkább azt javaslom, hogy a Lutein Pro kúrával várj addig, amíg a multivitamin kúrád végére érsz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nagy Lászlóné
0/5
Üdvözlöm! Kérdezni szeretném, hogy ha szedek multivitamint (nem tudom, leírható-e a neve), amelyben benne vannak ezek a vitaminok: A-vitamin 5000NE
D3-vitamin 4000NE
E-vitamin 100NE
K-vitamin-komplex 1000mcg
– K1-vitamin 990mcg
– K2-vitamin 10mcg
Görög zsálya-levél szuperkritikus kivonata 2mg
C-vitamin 500mg
B1-vitamin 50mg
B2-vitamin 20mg
B5-vitamin 100mg
B6-vitamin 25mg
B7-vitamin 1000mcg
B9-vitamin 300mcg
B12-vitamin 100mcg
BioPerine 2,5mg
Bór 3mg
Cink 15mg
Jód 225mcg
Króm 100mcg
Molibdén 100mcg
Réz 1,25mg
Szelén 120mcg
Szilícium 25mga, akkor a Lutein Pro-ban szereplő vitaminokkal, ásványi anyagokkal nem lenne-e túladagolás? Köszönöm szépen!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Csilla!
Magas vérnyomás esetén is fogyasztható a szemvitamin, de magát a magas vérnyomást is kezelni kell, természetesen.
Üdvözlettel,
Somogyi Rita
Cserháti Csilla
0/5
Jöhet a lutein, nem is tudjátok mennyit romlott a szemem az irodai munkától. Magas vérnyomás estén is lehet szedni?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Orsi !
Köszönjük a visszajelzést.
Üdvözlettel,
Somogyi Rita
Matisz Orsi
5/5
Tetszik, hogy mindig alapos a tájékoztatás.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Móni!
Tanulmányok azt igazolják, hogy a lutein és a kísérő makula vitaminok segíthetnek lassítani az időskori makuladegenerációt.
Üdvözlettel,
Somogyi Rita
Simon Móni
0/5
minkét szülőmnél van makula degeneráció
Somogyi Rita
5/5
Kedves Alexandra!
Valóban így van. Pont ezt hangsúlyozzuk. Ennek megakadályozása érdekében a Lutein Pro szemvitamin gyártója a Natur Tanya a luteint mikrokapszulázta. Ez látható a tablettán, piros pöttyök formájában.
Üdvözlettel,
Somogyi Rita
Lengyel Alexandra
0/5
A lutein egyáltalán nem stabil könnyen lelbomlik!!!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Zsuzska!
A makulában fellelhető karotinoidok közül a lutein fordul elő leggyakrabban az élelmiszerekben, a zeaxantin csak kisebb mennyiségben, a mezozeaxantin pedig szinte egyáltalán nem. Ugyanakkor egy jó minőségű lutein, azaz a luteinnek egy olyan formája, ami nagy mennyiségben eléri a makulát, növeli a zeaxantin és a mezozeaxantin szintjét is a sárgafoltban. Ez azzal magyarátható, hogy a mikrokapszulázott szabad lutein a vérből kifejezetten a retina egyik nevezetes pontjába, a sárgafoltba szívódik fel. A lutein és a zeaxantin izomerei egymásnak, mindössze egy kettős kötés helyzetében különböznek egymástól, a szervezetben egymásba átalakíthatók. Vagyis a lutein zeaxantinná alakul a retinában és lutein a mezozeaxantin prekurzora.
Szeretettel:
Somogyi Rita
Seres Zsuzska
0/5
Nem jó, nincs benne zeaxantin!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Éva!
Luteint nagy mennyiségben találunk a zöld leveles zöldségekben, mint a kelkáposzta, spenót, brokkoli, borsó, kelbimbó, petrezselyem vagy saláta. Kisebb mennyiségben a narancssárga gyümölcsök is tartalmaznak luteint, mint a narancs, mandarin, papaya vagy mangó. De a kukorica és a tojássárgájában is megtaláljuk.
Üdvözlettel,
Somogyi Rita
Rácz Éva
0/5
Miben van lutein?
Somogyi Rita
5/5

Kedves Szilvia!

Várjuk a kúra leteltével a visszajelzésed.

Üdvözlettel,
Somogyi Rita

Tóth Szilvia
5/5
Érdekes volt! Megrendeltem.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Klaudia!
Igen, a Lutein Pro szemvitamin megfelelő összetételben tartalmazza a retina és a fotoreceptorok korai öregedését hátráltató vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és fotopigmenteket. Ugyanakkor nem megkerülhető a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásra valóm törekvés. A zöld leveles zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak luteint (kelkáposzta, spenót, brokkoli, borsó, kelbimbó, petrezselyem, saláta…), ezen felül segít még a szemtorna is!
Üdvözlettel,
Somogyi Rita
Klaudia
0/5
Nekem azt mondta az orvos, hogy öregedő szemem van, akkor arra is jó?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Orsolya !
Nagyon sokáig egész egyszerűen nem volt olyan gyártástechnológia, amivel a luteint stabilizálni lehetett volna. A lutein annyira érzékeny karotinoid vegyület, hogy könnyen lebomlik, akár már a tablettában is. A mikrokapszulázott szabad lutein esetében ez nem fordul elő, így biztonságosan el tudják juttatni a luteint a sárgafoltig. A lutein-észtert azonban előbb át kell alakítani a szervezetnek a vékonybélben és ez sajnos nem mindenkinek sikerül vagy a kor miatt vagy azért, mert gond van az emésztésével.
Remélem segítettem, üdvözlettel,
Somogyi Rita
Méhész Orsolya
5/5
Köszönöm! Nem is tudtam, hogy kétféle lutein van, pedig régóta szedek szemvitamint. Azt szeretném megkérdez, hogy akkor nekem miért van olyan tablettám, ami észter lutein?
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.