Főmenü Termékeink
Blog

Szemtorna - tornáztasd meg a szemeid!

Szerkesztő: Somogyi Rita

A 8+1 legjobb látásjavító szemtorna gyakorlat, végezd minden nap!

Mindennapjainkban egyre több oxidatív stressz éri szemeinket, ami a látás idő előtti romlását, rövidlátást, távollátást vagy olyan szemproblémákat okoz, mint a szürke hályog és a makuladegeneráció. A jó hír azonban, hogy vannak olyan gyakorlatok, melyek segítségével otthon, könnyen és egyszerűen frissíthetjük fel szemeinket, csökkentve a szemfáradtságot és javítva a látást. Ismerd meg a legjobb szemtorna gyakorlatokat, és használd őket minden nap a látásod egészségéért!

8+1 szemtorna gyakorlat a jobb látásért

1, Tenyerezés

Dörzsöld össze a két tenyered, hogy felmelegítsd őket, majd a tenyereid helyezd a szemeidre, úgy, hogy teljesen eltakarod őket. Egy-két percen keresztül maradj így, közben lassan lélegezz ki és be.

2, A szemgödör masszírozása

Hüvelykujjaddal masszírozd át körkörösen a szemöldök alatti területet.

3, Torna négy irányban

A szemekkel nézz először jobbra, balra, majd lefelé, végül felfelé. Vigyázz rá, hogy a fejed közben ne mozduljon meg. Ezt ismételd meg néhányszor!

Szemtorna gyakorlatok: torna négy irányban

4, Szempihentető gyakorlat

Nyújtsd magad elé a karodat úgy, hogy a hüvelykujjad nézzen felfelé. Ezután nézz a karodra, a hüvelykujjadra, majd válassz két tetszőleges tárgyat, és azokra is nézz rá. Minden váltás előtt pihenjen meg egy kicsit a tekinteted a kiválasztott tárgyon. Ezt is ismételd meg néhányszor!

5, Alkalmazkodóképesség javító gyakorlat 

Az egyik mutatóujjadat tartsd magadtól félkarnyira, és helyezd mögé nagyjából 15 centiméter távolságra a másikat. Váltakozva nézz hol az egyikre, hol a másikra egy teljes percig.

Szemtorna gyakorlatok: alkalmazkodóképesség javítás

6, Pillangó gyakorlat

Lazítsd el az arcizmaidat, és 20-szor egymás után nyisd ki és csukd be a szemed. Ügyelj arra, hogy a gyakorlat neve nem véletlenül pillangó: kerüld a görcsösséget, a gyakorlat nagyon finom és könnyed legyen!

7, A fekvő nyolcas

A hüvelykujjaddal nagyjából 30 centiméterre az arcodtól rajzolj fekvő nyolcasokat, miközben a szemeddel a körmöd mozgását követed (a fejed közben ne mozduljon el!) A gyakorlatot mindkét ujjaddal ismételd meg, 3-4 percen keresztül.

Szemtorna gyakorlatok: fekvő nyolcas

8, „Kancsalítás”

Fókuszálj az orrodra rövid ideig, majd nézz a távolba. Ezt ismételd meg néhányszor.

+1 Napfürdőzés

Amikor szépen süt a nap (és ehhez az őszi és a téli napsütés is tökéletes), fordítsd a nap felé az arcodat, csukd be a szemeidet, és hagyd, hogy lazítsanak kicsit. Percekig így maradhatsz, de ne tovább, mint 5 percig. 

Jó ha tudod! A szemtorna bár nagyszerű és természetes módja szemeink megtornáztatásának, így a látás karbantartásának, nem alkalmas az orvosi kezelés helyettesítésére, ez különösen igaz zöldhályog, szürkehályog, vagy a cukorbetegség okozta szemfenék elváltozások esetén.  Sőt, ha ideghártya leválással küzdünk akkor az intenzív szemmozgások egyenesen tilosak!

Mit tehetünk még a szemeink egészségéért?

  • Tarts digitális detoxot látásod egészségének megőrzése érdekében!
  • Viselj napszemüveget, és ne csak nyáron!
  • A rendszeres testmozgás és a stressz csökkentése az szem egészségét is károsító méreganyagok és szabadgyökök leküzdésében segít!
  • Vegyél részt rendszeresen szemvizsgálaton!
  • Figyelj oda szemed egészsége szempontjából legfontosabb antioxidáns vitaminok pótlására, mint amilyen a lutein!

A lutein bevitele támogatja a makula (sárgafolt, az éleslátás helye) egészségét, ami hozzájárul a látás egészségének megőrzéséhez, védi szemeinket az idő előtti öregedéstől, ami rövidlátással, távollátással, esetenként szürkehályoggal vagy makula degenerációval jár együtt.

»»» Nézd meg a lutein legjobban hasznosuló formáját ide kattintva! 

Nézz körül a webáruházunkban

100% TAURIN POR - adalékanyagmentes, taurin aminosav Natur Tanya®

4 535 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 4 535 Ft
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita

Kedves Judit Kunczy!

Örülünk, hogy elnyerte tetszésed az írásunk, reméljük, a videónkat is hasznosnak találtad. Köszönjük, hogy rendszeres vásárlónkként üdvözölhetünk, további jó egészséget kívánunk és köszönjük a biztató szavakat!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Judit Kunczly
Különleges helyzetről számolhatok be. Ma 3 órával korábban tettem fel a saját honlapomra a szemlazító gyakorlatokat, mely után megkaptam az önök változatát. Természetesen vannak egyezések, és különbözőségek, mivel én a kínai energetikai rendszerek gyakorlója vagyok. Hasonló eset fordult elő a derékgyakorlatoknál is. Bár az én hitvallásom, hogy bizonyos esetekben gyógyszerek nélkül is segíthetünk önmagunkon, kiegészítőként - mégis rendszeres vásárlója vagyok a Natur Tanya termékeinek. Sok sikert kívánok Önöknek! Kunczly Judit
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.