Hozzávalók: (3-4 adag)
- 2 evőkanál nem hidrogénezett kókuszzsír
- 1/2 hagyma, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 bögre köles
- 1,5 bögre húsleves (vagy zöldségleves)
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 1/4 csésze reszelt cukkini
- 1/4 csésze reszelt sárgarépa
- 1 citrom reszelt héja
- bors, ízlés szerint
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy evőkanál kókuszzsírt közepes lángon. Pirítsuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kölest és kevergessük 1-2 percig. Adjuk hozzá a húslevest, fedjük le és alacsony hőfokon főzzük 20 percig. Tegyük bele a többi hozzávalót is és fedő nélkül, időnként megkeverve főzzük további 10 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
(Risottoszerű ételként, akár már így is fogyasztható.)
Tallérok:
Formáljunk belőle 6 lapos pogácsát és tegyük a hűtőbe 20 percre. Ezután a köles tallérokat egy pici olajon süssük arany barnára. (mindkét oldalt kb 5 percig).