Legjobb húsmentes ebédötlet:

Kölesfasírt

 Könnyű, gyorsan elkészíthető, ízletes fogást keresel?

Jó, ha laktató, és nem kell órákat állni a tűzhely mellett? Szeretnél heti egy húsmentes napot tartani, de nem tudod, mit tegyél az asztalra? Mutatok Neked egy kölesfasírtot, ami megtévesztésig hasonlít az eredeti, húsos verzióra, csak annál sokkal finomabb, és az elkészítése pofonegyszerű!

husmentes-fasirt-koles-recept.jpg

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • 1, A kölest megfőzöm kétszeres vízben, egy csipetnyi sóval. Ha megfőtt, félreteszem, és megvárom, amíg kihűl.

  • 2, Kis olajon (a szőlőmagolaj használható sütéshez is, 250°C-ig hevíthető) hagymát pirítok, majd ráöntöm a kölest, és átforgatom őket.

  • 3, Hozzáadom a zabpelyhet, a tojást, megfűszerezem és összegyúrom. (A zabpehely mennyiségével változtathatom a fasírt állagát.)

  • 4, Ha kész, akkor kis golyókat/ korongokat gyúrok, tepsibe rakom őket, és egyesével átkenem olajjal, vékonyan. Előmelegített sütőben, kb. 20-30 perc alatt átsütöm (ha félidőben megforgatjuk még szebb eredményt kapunk).
koles-fasirt-hozzavalok-recept-vegan-fasirt.jpg

Fogyaszthatjuk magában; petrezselymes krumplival, uborkasalátával; friss zöldségekkel; de használhatjuk főzelékbetétként is. Sőt, vendégváró falatnak is ideális!

Jó étvágyat!