A kosarad még üres.
Blog
Húsmentes fasírt recept
Legjobb húsmentes ebédötlet:
Kölesfasírt
Könnyű, gyorsan elkészíthető, ízletes fogást keresel?
Jó, ha laktató, és nem kell órákat állni a tűzhely mellett? Szeretnél heti egy húsmentes napot tartani, de nem tudod, mit tegyél az asztalra? Mutatok Neked egy kölesfasírtot, ami megtévesztésig hasonlít az eredeti, húsos verzióra, csak annál sokkal finomabb, és az elkészítése pofonegyszerű!
Hozzávalók:
- 1 bögre köles (hántolt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- szőlőmagolaj
- himalája só
- 1 bögre zabpehely
- kurkuma ízesítéshez
- 2 db tojás (közepes méretű)
Elkészítés:
- 1, A kölest megfőzöm kétszeres vízben, egy csipetnyi sóval. Ha megfőtt, félreteszem, és megvárom, amíg kihűl.
- 2, Kis olajon (a szőlőmagolaj használható sütéshez is, 250°C-ig hevíthető) hagymát pirítok, majd ráöntöm a kölest, és átforgatom őket.
- 3, Hozzáadom a zabpelyhet, a tojást, megfűszerezem és összegyúrom. (A zabpehely mennyiségével változtathatom a fasírt állagát.)
- 4, Ha kész, akkor kis golyókat/ korongokat gyúrok, tepsibe rakom őket, és egyesével átkenem olajjal, vékonyan. Előmelegített sütőben, kb. 20-30 perc alatt átsütöm (ha félidőben megforgatjuk még szebb eredményt kapunk).

Fogyaszthatjuk magában; petrezselymes krumplival, uborkasalátával; friss zöldségekkel; de használhatjuk főzelékbetétként is. Sőt, vendégváró falatnak is ideális!
Jó étvágyat!
Nézz körül a webáruházunkban
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés
Regisztráció