Termékeink Főmenü
Termékek

Dr. Natur étkek. Prémium Kókuszvirág cukor. Finomítatlan, természetes cukorhelyettesítő. 250g

Cikkszám: 5999565080303
Bővebben a termékről

Hogyan készül a kókuszvirág cukor?

A kókuszvirág cukor, valóban a kókusz virágjából készül.
Már az előállítása is lenyűgöző, amit kétlépcsős folyamat jellemez:

  1. Először bemetszést ejtenek a kókuszpálma virágain, és több napon keresztül „csapolják” nedvüket. A hatalmas konténerekben összegyűjtött sűrű nektárnak a 80%-a víz.
  2. Ezért a következő lépcsőben, alacsony hőmérsékleten, és kíméletesen elpárologtatják a virágnektárban található vizet, mely először sziruppá sűrűsödik, ezt követően pedig kikristályosodik.

És ez már maga a kókuszvirág cukor! – ami vegán, gluténmentes, Paleo és Diétás étrend része, Alacsony glikémiás indexel.

Mikor válaszd a kókuszvirág cukrot édesítőként?

  • ha fehérítetlen, finomítatlan, egészséges alternatívát keresel cukor helyett
  • ha nem elsődleges szempont a legalacsonyabb glikémiás index
  • ha mellékízmentes édesítőt szeretnél
  • ha fontos, hogy ne csak édes legyen, de tápanyagokat is tartalmazzon
  • ha szempont, hogy receptjeidben 1:1 arányban helyettesíthesd az asztali cukrot vele (nem kell átváltani, számolgatni)
  • ha valóban természetes cukorpótlót keresel
  • ha nem bírod a nyírfacukrot, hasmenésed van tőle
  • ha gluténmentes vagy paleo diétát követsz

Egészséges alternatíva cukor helyett, vagy egy nagy átverés?

Nagyon sok helyen lehet olvasni a kókuszvirág előnyeiről/ hátrányairól pro és kontra.

Az alábbiakban felsorolok néhány szempontot, ami alapján mindenki dönthet.


Egy biztos, én használom és imádom a kókuszvirágból készült cukrot, ezért is gondoltam, hogy kötelességem megvédeni őt. Nézd csak meg, hogy miért! 

1., Kókuszvirág cukor; alacsony glikémiás index!

A Glikémiás index (GI) azt méri, hogy egyes élelmiszerek milyen gyorsan emelik meg a vércukorszintet.

Egy 1-100-ig terjedő skálát alkalmaznak, ahol a glükóz a 100-as értékű, vagyis a vércukorszintet a legmagasabb szintre emelő tápanyag.

A skálán az 50 alatti egységeket nevezik alacsony glikémiás indexű táplálékoknak, az 50 felettieket pedig magasnak.

A kókuszvirág cukor Glikémiás Indexe 35, ami alacsony tartománynak számít (a fehér cukor 60-as GI értékkel rendelkezik), tehát kókuszvirág cukor majd harmadannyira befolyásolja a vércukorszint emelkedését, mint a tiszta glükóz.

Miért jó ez Neked?

Az alacsony glikémiás index érték, támogatja a kiegyensúlyozott anyagcserét, és azt, hogy vércukorszinted ne ingadozzon, és a szervezeted ne tartalékoljon energiát zsírpárnák formájában.

2., Kókuszvirág cukor; magas tápanyag tartalom!

Gondolj csak bele, a kókuszvirágból lesz a kókuszdió. A kókuszvirág tehát tartalmazza azokat az értékes hatóanyagokat és energiát, mely a kókuszdió növekedéséhez szükséges.

És mindezt megkapjuk koncentráltan a kókuszvirág cukorban is!

A legjelentősebbek ezek közül az ásványok (vas,cink, kalcium,kálium), vitaminok (B1-, B2, B3, B6, C-vitamin), aminosavak, és az antioxidáns hatású polifenolok.

3., Kókuszvirág cukor; utánozhatatlan íz és aroma!

Mivel a virágból és nem a termésből készül, így nincs kókusz íze.

A kókuszvirág cukor édesítőereje a fehér cukorral megegyező (1:1 arányban használható a receptekben cukor helyett, így nem kell átváltani és számolgatni), íze karamellásabb, és hihetetlenül finom ízt ad a süteményeknek.

Nyugodtan állíthatom, hogy a kókuszvirág cukor alkalmazása valódi kulináris élvezet.

4., Kókuszvirág cukor; gazdaságos és fenntartható termesztés!

A kókuszvirág cukornak a nádcukorral szemben, nem szezonális a termesztése.

A Kókuszpálma kb. 15 éves korától kezd el virágozni és 75-80 év közötti élettartalommal bír.

Egész évben 8-15 alkalommal virágzik, így egész évben biztosítani tudja a kókuszgazda, és családjának megélhetését. Sok helyen olvasni arról, hogy ha a virágját felhasználják, nem terem kókuszdiót.

Én azt gondolom, a kókusz virág és kókuszdió termelők, jól megférnek egymás mellett, mint ahogy az is termelőtől függ, hogy a kókuszdiót fiatal zöld, vagy barna formájában használják-e fel.
Mindegyikből más készül, és mindegyik egyaránt hasznos.

5., Kókuszvirág cukor; a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) jelentése szerint a Kókuszpálma virágából készült cukor a leginkább fenntartható édesítőszer a világon!

Ugyanis a kókuszpálma a cukornádhoz képest, 50-70 %-kal több cukrot termel hektáronként, ugyanakkor tápanyag és vízigénye több mint 20 %-kal kisebb.

Összetevők: 100 % Kókusz (Cocos Nucifera) virág cukor


Felhasználási javaslat: Édesítőereje a cukorral egyező. Nagyon könnyen oldódik, használható önmagában édesítőszerként, mivel hőálló, sütéshez-főzéshez is kiváló.


Kiszerelés: 250g

Részletesebben:

Natur élet ha… kókuszzsír-fan vagy! >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Massimo-né
2016.10.28 09:25
5/5
Először csak kókuszzsírt kezdtem el használni, aztán észrevétlenül ez a cukor is a konyhám alapkelléke lett. Nagyon szeretem az ízvilágát, sokkal különlegesebb, mint a fehér cukoré és az alacsony GI miatt még egészségesebb is.
Mészáros Mesi
2016.09.19 09:08
5/5
Kizárólag alacsony glikémiás indexű termékeket fogyasztok, a kókuszvirág cukor tökéletesen helyettesíti a hagyományos édesítőket.
Anton Zsuzsa
2016.08.31 09:27
5/5
Először egy kávézóban kóstoltam, isteni volt, nem tudtam, hogy ilyen egyszerűen beszerezhető! Persze mindig van otthon!
Julcsi néni
2016.07.08 09:30
5/5
A kedvenc cukrom!!
Bánáthiné Ágica
2016.04.26 14:26
5/5
Bátran javaslom mindenkinek, valóban nagyon finom, a világon semmii zavaró íz nincs benne, émn még a barna cukorról is lemondtam a kedvéért és csak ezzel édesítek.
ibike
2016.03.07 15:03
5/5
Én azért váltottam a dr. Natur márkára, mert az a kókuszvirág cukor, amit korábban használtam az felbontás után szinte rögtön összecsomósodott, betömbösödött, ez pedig nem.
Székelyhidi József
2016.02.15 16:55
5/5
Megmondom őszintén nagyon bizalmatlan voltam/vagyok ezekkel a cukorpótlókkal. Aztán fordult a kocka, egyszercsak anyósom a születésnapomra elkészítette a kedvenc meggyes pitémet, ami a legjobb volt, amit hosszú ideje ettem. Amikor agyon dicsértem, nevetve mesélte, hogy ezt bizony kókuszvirág cukorral sütötte.