Termékeink Főmenü
Termékek

Dr. Natur étkek. Prémium 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsír. Szagtalan, sütés-főzéshez. 500 g

Cikkszám: 5999882575988
Dr. Natur étkek. Prémium 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsír. Szagtalan, sütés-főzéshez. 500 g
Akció
Bővebben a termékről

Zsír és kókusz - nem hókuszpókusz!

Amikor az egész világ harcol a zsír ellen, lehetséges azt mondani, hogy márpedig létezik olyan zsír, ami egészséges? Igen! De csak egy ilyet ismerek, ez pedig a kókuszzsír.

  • Sütéshez-főzéshez csakis a szűz, nem hidrogénezett kókuszzsírt használom.
    (Az étolajjal, állati zsírokkal – a margarinnal elsőként - már réges-rég leszámoltam otthon)

  • Ez a kókuszzsír ráadásul a kókuszdió húsából készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel. A kíméletes előállítási módnak köszönhetően nem tartalmaz egészségre káros katalizátor- és oldószermaradványokat, bomlástermékeket.
    Ez a kókuszzsír nem hidrogénezett, azaz nem tartalmaz transzzsírsavakat sem, amelyek rendkívül ártalmasak.

  • Ha a bőrömet, hajamat akarom szebbé varázsolni, az egzotikus Illatos Bio extra szűz kókuszolaj a titkos fegyverem (A szűrt is kenhető, de a bio extra szűz hatása a luxusmárkákkal vetekszik: az illata diszkrét, pillanatok alatt felszívódik, és szinte azonnal elbánik az apróbb ráncokkal.)

Kókuszolaj – a gyümölcs java

Elfogyasztott zsírokra óriási szükséged van ahhoz, hogy megtartsd a szervezeted egyensúlyát.

Ha a zsírt végleg kizárnád az életedből, öngólt rúgnál a DEKA ellen.
Nem a súlyodra utalok, hanem azokra a zsírban oldódó A-, D-, K- és E-vitaminokra, amelyek zsír nélkül képtelenek felszívódni a szervezetedben.

Energia kell?
Arra is a zsír a tested válasza.

Gasztronómiai élmények?
A zsír az, ami igazán fokozza az ételek ízletességét, hiszen jó néhány fűszer ízanyaga csak zsír mellett érvényesül.

Kétségtelen, hogy az állati zsíroknak vannak hátrányai (rossz koleszterin, szív- és érrendszeri betegségek, elhízás) – de a növényi kókuszzsír esetében ezekkel nem kell számolnod!

Különösen a szűrt, és nem hidrogénezett kókuszzsír esetében, ami nem más, mint a csodálatos kókuszgyümölcs legjava. Még fogyókúrázhatsz is vele, mert telítettlen zsírsavai fokozzák az anyagcserét, és egyáltalán nem okoz inzulincsúcsokat. Olyannyira nem, hogy a cukorbetegek számára a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége kiemelten ajánlja.

Barátkozz össze a kókuszzsír előnyeivel!

  • Meg lehet enni, süthetsz, főzhetsz vele, de még a bőrödre is kenheted!

  • A kókuszolaj egy természetes, könnyen emészthető növényi zsiradék, ami 24 ˚C alatt megszilárdul, ezért kókuszzsírnak is hívják.

  • Sütésre az egyik legalkalmasabb természetes olaj, mert ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak (240°C). Stabil kémiai szerkezete okán többször is fel tudjuk használni, ha leszűrjük, hiszen nem oxidálódik, nem keletkeznek benne egészségre káros bomlás termékek, rákkeltő anyagok, transzzsírok. (Utóbbi a szív- és érrendszer legfőbb ellenségei.)

  • Laurinsav tartalmával javítja a helyes HDL/LDL arányt.
    (Hatására sokkal több "jó koleszterin" termelődik a szervezetben.)

  • Gyulladáscsökkentő, baktériumölő, gombaölő, vírusölő tulajdonságokkal bír.
    (Candida elleni kúrákhoz is bevált!)

  • Immunerősítő. (Az immunvédelem során különösen előny, hogy segíti a szervezetben a mikrotápanyagok felszívódását.)

  • Diétázáshoz elengedhetetlen alapanyag. (Felgyorsítja az emésztést, anyagcserét.)

  • Cukorbetegeknek ideális hozzávaló a konyhában. (A glikémiás indexe: 0!)

  • Minden diétába beilleszthető, még Paleosok és Vegetáriánusok is főzhetnek vele.
    (Még a legszigorúbb vegán vegetáriánusok is.)

  • Belülről ható bőr- köröm- és hajtápláló hatás (Ugyanakkor kívülről is bátran kenhető erre a célra).

Tippek:

Szendvicsimádóknak. Használd margarin, szendvicskrém vagy krémsajt helyett, és kend ezentúl őt a kedvenc pékárúdra.

Turmixba vele! Egy teáskanálnyit a turmixok, smoothiek is kacagva elbírnak, sőt, selymesebbé, lágyabbá válnak tőle. A megszokott ízt nem befolyásolja.

Influenza szezonra. Megfáztál? Tégy belőle a teádba egy kiskanálnyit és jótékony "bevonatot" képez a szádban, torkodban. Melegen-forrón, apró kortyokban iszogasd meg.

Házi majonéz. Készíts belőle majonézt. Ugyanúgy kikeverhető, mint olajjal, csak többet, és nyugodtabb lelkiismerettel ehetsz belőle.

Kombináld gabonákkal. A gabonák tápanyagdúsak, könnyen emészthetők, változatosan elkészíthetők, kívül-belül megfiatalítanak és még diétázni is lehet velük (lásd Gabonadiéta).

Bármelyiken jól elfér egy kanál kókuszolaj – én a kusz-kuszon szeretem a legjobban, mert a vízzel együtt a zsírt is felszívja és fel sem tűnik evés közben a hozzáadott zsiradék.

Semleges ízű és illatú

Saját és mások tapasztalatából kiindulva: az előbbi hatások már napi 1-2 evőkanál rendszeres kókuszolaj fogyasztással elérhetők.
Pár hét elteltével érezhető, hogy valóban javítja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét.

Fogyókúrázásra nem csak a zéró GI-index miatt ajánlom, hanem azért is, mert közvetlen, szinte azonnal felhasználódik energiaként az izmok és a testfolyamatok számára.

Ez az 1-2 evőkanálnyi mennyiség a napi étkezés, sütés-főzés során észrevétlen elfogyasztható.
A szűrt, nem hidrogénezett kókuszzsírnak nagy előnye, hogy nincs illata, az illatanyagok a kókuszhús szárításakor kikerülnek belőle.

Az íze sem olyan, mint a zsírnak vagy olajnak – teljesen semleges, talán a teavajra emlékeztet halványan. Zsír vagy olaj? Nincs különbség. 23 C-fok alatt fehér és zsírnak néz ki, felette pedig megolvad, átlátszó és olajnak hívjuk.

Összetevők: 100% szűrt, nem hidrogénezett kókuszolaj

Átlagos tápanyagtartalom (100 g-ban): Energia: 3650 kj / 890 kcal,Összes zsír: 100 g, Telített zsír: 90 g , Egyszeresen telítetlen: 8 g , Többszörösen telítetlen zsír: 2 g, Szénhidrátok: 0 g, Fehérje: 0 g, Vas: 0,3 ppm

Származási hely:
Indonézia

Felhasználási javaslat:
Megeheted, süthetsz és főzhetsz vele, de még a bőrödre is kenheted! Természetes, könnyen emészthető növényi zsiradék. Szűrés után többször is felhasználható!

Kiszerelés:
500g

Részletesebben:

Natur élet ha… kókuszzsír-fan vagy! >>>

Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
nikita
2016.11.03 09:48
5/5
csak ezzel sütök, nincsenek benne káros transzzsírok, emellett tényleg szagtalan, nem lesz kókuszízű a rántotta nyugi :))
Babus
2016.10.25 09:27
5/5
Házi majonézhez isteni!:)
Aczel Annamari
2016.10.18 10:00
5/5
kedvenc :)
Valéria
2016.10.12 09:11
5/5
Legjobb hidratáló a kezemre, sőt ha extrém hidegben sportolok az arcomra is szoktam kenni belőle. Na meg persze a sütés-főzésből sem maradhat ki.:)
dinaedina
2016.09.15 10:21
5/5
ez a legjobb amit lehet venni, mindig kenek az arcomra is főzés közben
orsolya black
2016.08.11 11:15
5/5
Leo, nekem is valahogy jobban bejön ez a kisebb, nem tudom az okát de ezt kedvelem.
Leo
2016.07.14 09:23
5/5
Ez a fél kilós kiszerelés lett a kedvencem.
Herpákné Gréta
2016.07.14 09:09
5/5
Láttam már kókuszzsírt eurós boltba is, meg nem venném. Ez biztos hogy minőségi és az íze is tökéletes. Nem csak főzök vele, de rendszeresen csinálok vele hajpakolást, de a bőrömnek is jó ha rákenem mint egy testápolót.
Urbánné Edit
2016.07.07 13:32
5/5
csak ezt használom és kitűnő köszönöm!
toncsika
2016.05.23 16:34
5/5
nem csak főzésre jó én testápolónak is ezt használom, jobban szeretem mint bármelyik kozmetikumot és teljesen természetes. a hajamra is kipróbáltam már.
Darma
2016.05.12 12:53
5/5
Vega vagyok, így ez a legjobb zsiradék, amit csak el tudok képzelni. Messze veri a napraforgóolajat, meg sz elég bizonytalan származású olivákat is.
Leo
2016.04.13 09:21
5/5
ez zsír! :)
bernidetti
2016.04.11 16:45
5/5
szia zsuzsi ! szerintem ha nem ismered, probald kia kisebbet de úgy is beleszeretsz. az ovis kistesóm mar nem is ismer mast, mi ezzel fozunk regota. csak annyi a kulonbseg hogy nem az akarmilyet vesszuk meg a boltban hanem levaltottam a regit erre a nem hidrogenezettre ugyanis ez sokkal de egeszsegesebb es finomabb is!
zsuzsi
2016.04.11 16:15
5/5
Én még nem főztem vele vajon meddig tart ki egyfélkilos vödör? Vagy vegyek inkább nagyobbat? Mennyiségre ugyanannyi kell belőle mint a zsírból olajból ilyenekből.
Simon Edina
2016.04.08 14:23
5/5
Én a tűzhely mellett tartom, akkor inkább olajálagú marad. KB. a doboz felét hüvös helyre szoktam rakni azt meg tudom úyg használni mint margarint… csak gyorsan kell gyúrni belölle a tésztát, mert hamar olvad de kis gyakorlás után bárkinek menni fog aszt hiszem...
széva
2016.04.08 09:14
5/5
Ezzel a kókuszzsírral főzök jóideje már és sokkal jobban ízlik az étel. Még fogytam is vele amióta használom. A legjobban a halak íze izlik vele, süteményben pedig az almás pite a kedvencem, a tésztába margarin helyett teszem, és az almát is kókuszzsírban pirítom meg. Próbáljátok ki, meg fog tetszeni. :)
Zsejke
2016.02.22 13:40
5/5
számomra egy csoda a kókuszzsír felfedezése. Pl. nem kell kiönteni, mint a maradék olajat ha marad használat után! Bármennyi ideig eláll, nem avasodik meg. Mindenre jó, külsőleg, belsőleg is.
orsolya black
2016.02.18 11:59
5/5
Javaslom arcra kenegetni a mindenféle kencék helyett! Elképesztően jó érzés, és mintha a ráncocskáim is simultak volna amióta használom…
ibolya
2016.02.10 14:46
5/5
Eleinte érdekes volt, hogy szinte semmi íze nincs, de őszintén mondom nem is hiányzik a szotyi illat a lakásban :)