5 lépéses megoldás az érelmeszesedés visszafordításához

Az érelmeszesedés ma már a középkorúak betegsége, így nem csak az idősebb korosztály van veszélyben. De vajon miért van ez így? A tudományos kutatások bizonyították, a főbűnös az erek meszesedését gátoló K2-vitamin hiánya a szervezetben. A jó hír az, hogy ha növeljük K2-vitamin szintünket és javítunk életmódbeli cselekvéseinken nemcsak megállítható, de vissza is fordítható az érelmeszesedés! Mutatjuk hozzá a szükséges lépéseket.

5 lépéses megoldás az érelmeszesedés visszafordításához, természetesen

5 egyszerű lépés az érelmeszesedés visszafordításához!

1. Pótold a K2-vitamint!

Ma már bizonyítottan, szinte mindegyikünk K2-vitamin hiányos az étkezési szokások változásának, az élelmiszeripar hatásának és eltolódott bélflóra egyensúlynak köszönhetően. Mivel K2-vitamin hiányában nem történik meg az érelmeszesedés ellen dolgozó MGP fehérje aktiválódása, az érelmeszesedés népbetegség, ahol folyamatosan csökken az érintettek életkora, és nő a betegséggel küzdők száma. A K2-vitamin pótlás növeli az élettartamot, szó szerint éveket ad az életedhez!

Már egy 2016-os kutatásban is a résztvevők 97 %-ának volt K2-vitamin hiánya, vagy volt elégtelen K2-vitamin szintje. Ráadásul a K2-vitamin nem csak az érelmeszesedés elleni MGP, de a csontritkulás megelőzéséért fontos osteocalcin fehérjét is aktiválja a szervezetben, így még több panaszt képes előidézni. A K2-vitamin a vérben keringő kalciumot a csontokhoz szállítja, így akadályozva meg, hogy a kalcium az érfalon rakódjon le. De még ennél is fontosabb; ha már megkezdődött a lerakódás, akkor képes annak eltávolítására!

Anatur tipp:
Válassz innovatív aktív K2-vitamint! Ez nem más, mint a vitaMK7® K2, ami a legtermészetesebb, legjobban hasznosuló formája a K2-vitaminnak. Fermentációval állítják elő, olívaolajjal teszik még hatékonyabbá, mindezt pedig világszabadalom is védi, továbbá a formulát Quali® K1-vitamin és Quali® D3-vitamin is kíséri. Kattints ide és tudj meg róla többet!

5 egyszerű lépés az érelmeszesedés visszafordításához: pótold a K2-vitamint

2. Tápláld bélflórád és reformáld étrended!

Az érelmeszesedés kiváltó okai között szerepel a magas cukorbevitel, a magas szénhidrátfogyasztás és a rossz zsírok túlzásba vitele. Az érelmeszesedést felgyorsítja a túlsúly, az inzulinrezisztencia és cukorbetegség is, mert amikor a vérben megnő a cukor mennyisége, az megemeli a rossz koleszterinszintet és a triglicerid értékeket, melyek érelmeszesedést elősegítő vérzsírok.

Az pedig még érdekesebb, hogy a legújabb kutatások bizonyítékot találtak a bélflóra egyensúlya a szív és erek egészsége, illetve az érelmeszesedés között is. A jó baktériumok olyan metabolitokat termelnek, amelyek gátolják a lerakódásokat az erek falán, csökkentik a rossz koleszterint, a vércukrod, a derékkörméreted, az inzulinszintet és az ezek nyomán kialakuló érbetegségek kockázatát. Fogyassz minőségi prebiotikus rostot, ami táplálja és gyarapítja a jó baktériumok számát a bélflórádban!

Kerüld a finomított szénhidrátokat, a feldolgozott élelmiszereket és növeld a jó zsírok mennyiségét. Ezt megteheted Omega 3 zsírsavakban gazdag hidegen sajtolt olajokkal, vagy magasabb EPA és DHA hatóanyag tartalommal rendelkező  vadvízi halolajjal, hogy ismét egyensúlyt teremts.

3. Mozogj rendszeresen!

Az érelmeszesedés megmerevíti az erek falát és időzített bombaként ketyegve növeli meg a szívinfarktus és stroke kockázatát. A plakkok lerakodása az erek falán csökkenti a tápanyagok eljuttatását a sejtekbe, ami újabb és újabb tüneteket idéz elő, felgyorsítva egyéb mellékhatások spirálját.

A rendszeres testmozgás fokozza a keringést és olyan tápanyagohoz juttat, mint az oxigén. A mozgás segít az erek falát rugalmasan tartani és csökkenti az érelmeszesedés olyan kockázati tényezőit, mint a rossz koleszterin, a magas triglicerid, a túlsúly és a magas vérnyomás. Még a séta is tökéletes mozgásforma ahhoz, hogy elindítsd a változást, kezdj heti háromszor fél órával, és növeld folyamatosan az időtartamot az érelmeszesedés visszafordítása érdekében.

Fontos, hogy az elhízás teljesen természetesen rizikófaktor az érelmeszesedésben. Ha a túlsúly gyermekkorban is jelen van, már nagyon korán elindul az erek kóros elváltozása, a zsír-koleszterin-kalcium hármasának lerakódása az erek falán. Meg kell állítani a túlsúlyt, és az életmódbeli reformok mellett megfontolandó olyan tápanyagok étrendi dúsítása is, mint a fermentált fekete fokhagyma, ami egyszerre védi az ereket és szívet, illetve segít csökkenteni a testsúlyt, különösen a hasi zsírt!

szerves-fermentalt-fekete-fokhagyma-szagtalan-vegan-gyulladas-sziv-immun-hasi-zsir.jpg

4. Csökkentsd a stressz szintjét!

Az érelmeszesedés kiváltó okai között szerepelnek a gyulladások. A gyulladások hátterében óriási szereppel bír a kezeletlen stressz, mely gyulladásos citokinek viharához és krónikus magnézium szint csökkenéséhez vezet a testünkben. Mindez negatívan befolyásolja az egészséges szív- és érrendszeri működést. Az alacsony magnéziumszint, a magnéziumhiány és érelmeszesedés, szintén bizonyítékokon alapuló kapcsolat, amit nagyon komolyan kell venni!  A magnézium rugalmasabbá teszi az erek falát és segít az érelmeszesedés visszafordításában vagy megelőzésében.

A stressz szervezetünk minden folyamatát károsítja, autoimmun betegségek előidézője és fenntartója, mint amilyen az ereket érintő autoimmun érgyulladás vagy a Raynaud-szindróma is. Fordíts figyelmet a stressz ellensúlyozására. A stresszhez való alkalmazkodást segítik a magnézium szint növelése mellett az adaptogén gyógynövények is. Ne feledd a rendszeres testmozgás is csökkenti a stresszt és megtöri a stressz okozta gyulladások negatív hatásait az érrendszerre és általános egészségedre nézve.

5 egyszerű lépés az érelmeszesedés visszafordításához: életmód

5. Ne dohányozz!

A dohányzás általános egészségkárosító tulajdonságait mindannyian ismerjük, a legádázabb mellékhatás az ereket érinti. A dohányzás szépen lassan beszűkíti az ereket, gátolja az oxigénszállítást és annak ellenére, hogy sokan stresszoldóként használják a cigarettát az valójában adrenalin és a noradrenalin stresszhormonokat szabadít fel, melyek vérnyomás emelők és érrugalmatlanító vegyületek. Sajnos a dohányzás – még a passzív dohányzás is! -  bizonyítottan fokozza az érelmeszesedés kockázatát, ezért jobb, ha már ma felhagysz vele!

A K2-vitamin a szív és erek vitaminja, ami segít az érelmeszesedés visszafordításában és segítenek az olyan flavonoidok is, mint a szőlőmagban lévő OPC és a ginkgo bilobában lévő flavon glikozid és terpén laktonok, mert fokozzák a mikrocirkulációt az erekben és erősítik az érfalakat.

Összefoglaló

Az életmódbeli változtatások és olyan célzott kiegészítők fogyasztásával, mint a K2-vitamin nemcsak megállíthatjuk, de vissza is fordíthatjuk az érelmeszesedést. Ezeket a tanácsokat azonban prevenciós jelleggel is alkalmazhatjuk ereink és szívünk egészségéért.  

Sok sikert kívánunk a kúrához!