Az érelmeszesedés kiváltó okai között szerepel a magas cukorbevitel, a magas szénhidrátfogyasztás és a rossz zsírok túlzásba vitele. Az érelmeszesedést felgyorsítja a túlsúly, az inzulinrezisztencia és cukorbetegség is, mert amikor a vérben megnő a cukor mennyisége, az megemeli a rossz koleszterinszintet és a triglicerid értékeket, melyek érelmeszesedést elősegítő vérzsírok.
Az pedig még érdekesebb, hogy a legújabb kutatások bizonyítékot találtak a bélflóra egyensúlya, a szív és erek egészsége, illetve az érelmeszesedés között is. A jó baktériumok olyan metabolitokat termelnek, amelyek gátolják a lerakódásokat az erek falán, csökkentik a rossz koleszterint, a vércukorszintet, a derékkörméretet, az inzulinszintet és az ezek nyomán kialakuló érbetegségek kockázatát.
Fogyassz minőségi prebiotikus rostot, ami táplálja és gyarapítja a jó baktériumok számát a bélflórádban!
Omega zsírsavakkal az erek egészségéért
Kerüld a finomított szénhidrátokat, a feldolgozott élelmiszereket és növeld a jó zsírok mennyiségét! Ezt megteheted Omega-3 zsírsavakban gazdag, hidegen sajtolt olajokkal, vagy magasabb EPA és DHA hatóanyag tartalommal rendelkező vadvízi halolajjal, hogy ismét egyensúlyt teremts.