Natur Tanya® LENMAGOLAJ - aranysárga olaj, külsőleg és belsőleg 250 ml
Natur Tanya® LENMAGOLAJ
A Natur Tanya lenmagolaj adalékanyagmentes, hideg sajtolással, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készül.
- OMEGA-3 (ALFA-LINOLÉNSAV), OMEGA 6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
- GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
- HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
- ADALÉKANYAGMENTES
- NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
- DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
- GMO-MENTES
Lenmagolaj összetevők
A lenmag gazdag E-vitaminban, ami hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Nagy mennyiségű esszenciális Omega-3 zsírsavat (alfa-linolénsav) tartalmaz, amelyet a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból szükséges pótolni.
A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Az ALA (Alfa-linolénsav) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához (a kedvező hatás 2 g alfa-linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el.)
Lenmagolaj külsőleg
A lenmagolaj hordozóolaj, ami azt jelenti, hogy nem csak önmagában használhatjuk, de más hidegen sajtolt olajjal (pl. szőlőmagolajjal) vagy illóolajokkal (pl. teafaolajjal) is elkeverhető.
Lenmagolaj a konyhában
A lenmagolaj sajátos íze a frissen tisztított dióéra emlékeztet, ami harmonikusan illeszkedik sokféle ételhez és ízhez, és lehetőséget nyújt arra, hogy segítségével minden nap hozzájuthassunk Omega-3 zsírsav adagunkhoz, növényi forrásból.
Használhatjuk önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, például joghurthoz vagy salátákhoz keverve (jól megy a narancshoz, mézhez és mustárhoz is), de a lenmagolaj kiválóan illik friss gyümölcs- és zöldség smoothiek-hoz is.
Rukkolasaláta lenmagolajjal
Hozzávalók: 40 dkg burgonya,1 alma, 8 dkg rukkola, 1 marék dió, 1 ek vaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál lenmagolaj, só és őrölt bors.
Elkészítés: A rukkolát megmossuk, a burgonyát héjában megfőzzük. Az almát vékonyan felszeleteljük. A diót egy serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, és az almaszeleteket kisütjük benne, közben egy kis mézet csurgatunk rá. Ha a burgonya megfőtt megpucoljuk, felszeleteljük és egy tányérra helyezzük, és lenolajjal finoman meglocsoljuk. Erre halmozzuk a rukkolát, majd a mézes almát végül a pirított diót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Lenmagolajos majonéz (gazdag Omega-3 zsírsavakban)
Hozzávalók: 1 tk mustár, 1 tk ecet, 100 ml lenmagolaj 1 db tojássárgája, só és őrölt bors.
Elkészítés: A hozzávalókat szobahőmérsékleten keverjük össze. Használjunk gépi habverőt. A lenmagolajat először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük, míg sűrű pép lesz belőle.
Körözött lenmagolajjal
Hozzávalók: 2-3 evőkanál lenmagolaj, 25 dkg sovány túró, 1 kis fej vöröshagyma, reszelve, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 csipet őrölt köménymag, só és őrölt bors.
Elkészítés: A túrót krémesre keverjük a lenmagolajjal, ízesítjük a fűszerekkel. Laktózmentes túrót használva laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanál fogyasztása önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, joghurthoz vagy salátákhoz keverve. Alacsony füstpontja miatt, hevíteni nem szabad! Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre.
Összetevők: 100% lenmagolaj (Linum usitatissium L.).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3626 kJ / 882 kcal |
Zsír: 98 g -amelyből telített zsírsavak: 11 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 21 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 66 g - Omega-3 zsírsavak: 49,96 g - Omega-6 zsírsavak: 15,79 g |
Szénhidrát: < 0,5 g - amelyből cukrok: < 0,5 g |
Fehérje: < 0,5 g |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 38 mg (316,67 %*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs hatással a termék minőségére.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml
100%-ban Magyar tulajdonú cég A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
A lenmagolaj fogyasztási javaslata naponta 1, vagy 2x1 evőkanálnyi mennyiség, melyet önmagában, vagy joghurtba, turmixba keverve, salátára öntve fogyaszthatunk. Azt javaslom, hogy ezt a mennyiséget várandósság alatt se lépd át.
Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Várandósság alatt mennyi a napi ajánlott fogyasztási mennyiség?
Előre is köszönöm a válaszát.
SZÉKREKEDÉSRE ITTHON BEVÁLT
REGGEL ESZEM BELŐLE 1 NAGY KANÁLLAL
Rudolf Rita
úgyérzem, hogy minden jobb!
Lenmagolaj:
egyszerűen: nagyszerű! van az irodában és otthon is.
Napközben egy evőkanál, este meg a vacsorához adva ugyanennyi. Hetente egyszer meg arc és hajpakolás. 5 pont :))