Kolinnal dúsított Máriatövis koncentrátum

A máriatövis magjait rágcsálhatod nyersen, ihatod olaját, vagy tinktúráját, mégis az a legjobb, ha van egy olyan koncentrátumod, amiben a hatásért felelős fő hatóanyag, a szilimarin standardizálva van jelen. Sőt, ha az még kolinnal is dúsított, akkor kapsz valójában egy olyan kivonatot a pénzedért, ami valódi májvédő és májsejt regeneráló képességgel bír! 

 A máriatövis magjait rágcsálhatod nyersen, ihatod olaját, vagy tinktúráját, mégis az a legjobb, ha van egy olyan koncentrátumod, amiben a hatásért felelős fő hatóanyag, a szilimarin

10 jel, amivel a májad jelez, hogy gond van:

A májban nincsenek idegek, ezért nem tud fájdalommal jelezni, ha baj van, a tüneteknél pedig nem jut eszünkbe a máj tehermentesítése. Pedig a máj gyorsan képes regenerálódni, ha ez nem így lenne, akkor az emberiség már rég kihalt volna. Intő jel azonban, az alábbi 10 jel, amikor érdemes támogatnunk napi munkáját.

Hasi puffadás, fokozott bélgáz képződés, kérődzés

Kellemetlen érzés a máj területén (jobb felső hasüregi rész a bordák alatt)

Kiálló gyomor - túlzott hasi zsírlerakódás, a felső hasi rész körül
    vagy ugyanez a hasi részen; sörhas

A zsíros ételek nehéz megemésztése

Ha el kellett távolítani az epehólyagodat

Reflux, gyomorégés

A szervezett túlzott tápanyagigénye

Túlzott mértékű izzadás

Acne, rosacea, vagy viszkető, foltos bőr

Indokolatlan, szűnni nem akaró súlynövekedés

Májméregtelenítés;
máriatövis
vs. articsóka

Ha májtisztításra, méregtelenítésre kerül a szó, akkor ezt a 2 gyógynövényt minden népgyógyászati leírás elsőként említi: az egyik az articsóka a másik a máriatövis. – És már jön is a kérdés, hogy melyik a jobb, hatékonyabb, és, hogy lehet-e ötvözni a kettőt?

A válasz pedig roppant egyszerű.

  • Az articsóka kivonatot akkor ajánlom különösen a figyelmedbe, ha hedonista típus vagy, azaz szeretsz enni, inni, és élvezeti szereket is használsz, mint a kávé, vagy a cigaretta.
  • A máriatövis kivonatot pedig akkor vesd be, ha antibiotikumokat fogyasztottál, környezetszennyezésnek, növényvédő szer maradványoknak és nehézfémeknek vagy kitéve.

ARTICSÓKA + MÁRIATÖVIS KIVONAT

Bizony, ezt a két tápanyagot kombinálni is lehet, különösen, ha nem csak megelőzésről, hanem már kialakult májbetegségről van szó. A máriatövisben levő legtöbb flavonoid az Apigenin-7-O-glükuronid, az articsókában pedig luteolin-7-O-glükuronid. Az articsóka és a máriatövis együttes alkalmazása tehát jó forrást biztosít a bioaktív összetevőknek, különösen a fenolos savaknak és a flavonoidoknak, mellyel felgyorsítható a májregeneráció és lerövidíthető a gyógyulási idő! A többféle hatóanyag kombinációja, szélesebb spektrumú lehetőséget ad a májregeneráló kúrák eredményességéhez.

articsoka-mariatovis-maj.jpg

Natur Tanya® máriatövis koncentrátum összetevői

Szilimarin

Az elmúlt 30 év során laboratóriumi és klinikai kutatások bizonyították májvédő hatását, több mint 200 tanulmányban. Bebizonyították, hogy a szilimarin egész sor méreg ellen képes megvédi a májat, segít újjáépíteni a májsejteket, gyorsítani a májsejt regenerációt és a májsejt-képződést. Csökkenteni az epeutak és az epevezeték körüli szövetek gyulladását, az epekő képződését, és növelni az epeelfolyást. Megküzdeni a májbetegségek következtében kialakult másodlagos cukorbetegséggel, a zsírlerakódásokkal a májban, és védekezni a mérgező vegyi anyagoknak való kitettség ellen. Ezen felül pedig növelni a sejten belüli antioxidáns aktivitást is, hogy külsőleg és belsőleg is fiatalon tartsa testünket.

Kolin

Ez az organikus vegyület egyik alkotórésze a májnak. Csökkenti a májzsírosodást, az epehólyag panaszokat és gondoskodik arról is, hogy a sejtek felvegyék a koleszterint és hasznosítsák. Ráadásul a kolin fokozza a szilimarin felszívódást is, így a kolinnal dúsított máriatövis kivonatok felszívódása jobb, mint bármelyik más, közönséges máriatövis készítményé. Kolinra egyébként szükségünk van a legalapvetőbb funkciók ellátásához is, része az alapvető sejtszerkezetnek, a tápanyagszállításnak és az anyagcserének. Kutatások kimutatták, hogy az alacsony kolin szint nagyon hamar metabolikus szindrómához vezet, olyan állapothoz, amelynek része az inzulinrezisztencia, a megemelkedett triglicerid- és koleszterinszint, valamint az elhízás.  

A máriatövis és a kolin, amelyeket gyakran neveznek májkomplexumnak vagy lipotrop keveréknek, együtt hatékonyabban gátolják a májban történő zsírlerakódást. Támogatják az epe és az egész emésztőrendszer egészségét, és a kolin fokozza a szilimarin biohasznosulását is.

5 ÉRV a Natur Tanya® kolinos - máriatövis koncentrátum mellett

mariatovis-41.jpg

1. A máj méregtelenítése és egészsége

Ez a 160mg szilimarinra standardizált máriatövis kivonat, kolinnal is dúsított. Ez a két tápanyag pedig hatékony kiegészítője olyan májpanaszoknak, mint az abnormális májfunkció, májgyulladások, az akut és krónikus vírusos hepatitis, alkoholos és nem-alkoholos zsírmáj és cirrózis, az epeutak gyulladása, az epevezeték körüli szövetek gyulladása, az epekő, a csökkent epeelfolyás, a cirrózis következtében kialakult másodlagos cukorbetegség, és a mérgező vegyi anyagoknak való kitettség (az élelmiszerekben levő növényvédő szer maradványok, a vízben levő nehézfémek, a levegőszennyeződés mérgeinek semlegesítése, érzéstelenítés, drogok, ragasztók, halogénezett szénhidrogének, festékek, oldószerek, valamint gyilkos galóca mérgezés).

2. A bőr egészsége (pikkelysömör)

Általánosságban elmondható, hogy egy  alapos májméregtelenítés számos bőrpanaszra megoldást jelenthet, ám a pikkelysömört (pszoriázis, psoriasis) kifejezetten összefüggésbe hozzák a máj működésének zavarával. 

A máriatövis azzal is enyhíti a pikkelysömört, hogy csökkenti a keringő endotoxinok szintjét, és akadályozza a leukotriének kialakulását, csökkentheti a gyulladást, és a pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást is lassíthatja. A pikkelysömörös betegeknek májkímélő diéta is javasolt! 

Mit tehetünk még, ha pikkelysömörrel küzdünk?

Együnk Omega3 zsírsavakat! Ekcéma és pikkelysömör esetén mindig alacsony a test Omega-3 zsírsavak mennyisége! (magas, standardizált EPA és DHA hatóanyag tartalmú legyen a kivonat).

Fogyasszunk Gamma-linolénsavat! Ami nagy mennyiségben található a ligetszépe olajában, fontos lehet gyulladáscsökkentő és természetes hormonrendező tulajdonsága miatt is (ide is standardizált kivonat kell).

Nagyon fontos a stressz-oldás! A stressz provokálja a pikkelysömört.

És külsőleg? Minden kozmetikumot nyugodtan kidobhatunk. Kifejezetten érzékeny bőrre készül, ez a lúgmentes szappan, amivel még hajat is tudunk mosni. Ha pedig bármilyen arc- és testápoló szükségeltetne, akkor hidegen sajtolt szőlőmag olajat használjunk. 

A fenti kiegészítőket együtt érdemes alkalmazni a máriatövissel, és azok gyógyszeres kezelés mellett is fogyaszthatók (soha nem helyette!). Természetesen a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásról, a bőséges folyadékbevitelről és a rendszeres testmozgásról sem feledkezhetünk meg. Életmódváltás és célzott, jó minőségű tápanyagok, csak együtt működik a dolog!

3. Öregedés ellen

A máriatövis antioxidánsként viselkedik. Napjainkban egyre több kutatás foglalkozik az antioxidánsok szervezetre gyakorolt hatásával. Az antioxidánsok segíthetnek megakadályozni, hogy a  szabad gyökök kárt okozzanak a szervezetben, és lassíthatja az öregedés folyamatát. Ezen bőrvédő tulajdonságainál fogva, csökkentheti az öregedés látható jeleit, tehát fogyasztásával elejét vehetjük a sötét foltok, a ráncok, szarkalábak és elszíneződések kialakulásának. 

Ugyanezen antioxidáns tulajdonságok tehetik alkalmassá a szem, az ízületek és az izmok egészségének karbantartására.

4. Vércukorszint szabályzás (cukorbetegség)

Az amerikai Nemzeti Egészségvédelmi Intézet szerint meggyőző bizonyítékok vannak rá, hogy a szilimarin, a máriatövis fő hatóanyaga, hagyományos módszerekkel elegyítve hozzájárulhat a diabétesz tüneteinek enyhítéséhez.

Egy 2006-os tanulmány kimutatta, hogy amikor cukorbetegeknek szilimarin kivonatot adtak négy héten keresztül, éhgyomorra mért vércukor és inzulinszintjük jelentősen javult a placebót szedő kontrollcsoporthoz viszonyítva.

És ez valószínűleg így is van, mivel részben a máj felelős a hormonok szabályozásáért, többek között az inzulinnak a vérkeringésbe juttatásáért. Az inzulin szabályozza a vércukorszintet, ami diabéteszben különösen fontos. 

5. Epekő, vesekő kialakulása

A máj fontos emésztőszerv, feldolgozza a tápanyagokat és a mérgeket is, amelyek az élelmiszeren, vízen és levegőn keresztül a szervezetbe kerül. 
Mivel a máj szorosan együttműködik más emésztőszervekkel – epe, hasnyálmirigy, belek, vesék -, így megfelelő működésének szerepe lehet az epe- és vesekő kialakulásának megelőzésében.

Koleszterin és zsírmáj kapcsolata

Régóta közismert, hogy a krónikus alkoholfogyasztás zsírmáj kialakulásához vezethet. Már 1949-ben, állatkísérletekben azt is kimutatták, hogy ha egereket cukorral etetnek, sokkal több zsír halmozódik fel a májukban és keletkezik náluk fibrózis, mint az alkoholt kapó egereknél.

Ma már azt is tudjuk, hogy miért emelkedik a vér koleszterinszintje. A zsírmáj betegségtől, ettől a modern csapástól, amely a nyugati társadalom akár egyharmadát is sújthatja. A nem-alkoholos zsírmáj oka nagyrészt a finomított cukor, különösen a magas fruktóz tartalmú kukoricaszirup, valamint a szénhidrátok (kenyér, rizs, tészta) növekvő fogyasztásának következménye, ami zsírrá és koleszterinné alakul. 

Néhány évtizede a zsírmáj még ritkaság volt. De manapság annyi finomított cukrot és szénhidrátot (kenyér, tészta és rizs) fogyasztunk, hogy a zsírmájban szenvedő emberek – közöttük már egyre több gyermek is - nem a túlzott alkoholfogyasztás következtében keletkezett a betegség.

Támogasd májad egészségét!

A máj megvéd minket a környezetünkben jelen levő mérgektől, szűrőként szolgál, és eltávolítja a káros anyagokat a szervezetből.  A máj nap, mint nap, aktívan tisztítja a vért, egyensúlyban tartja hormonjainkat, glükózt bocsát a vérkeringésbe, hogy legyen energiánk, és epét juttat a vékonybélbe, hogy az élelmiszerekben levő zsírt fel tudjuk dolgozni. Mindezzel egész szervezetünket támogatja, vagyis a normál májműködés a test összes működésére hatással van!

Összetevők:

Hatóanyagok

1 tablettában

Máriatövis kivonat
80% szilimarin tartalomra standardizálva

200 mg
160 mg

Kolinnal dúsítva

85 mg

mikrokristályos cellulóz; maltodextrin; sztearinsav; szilícium-dioxid

Felhasználási javaslat: naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni.

Kiszerelés: 60db tabletta

OETI: 17245/2016

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.