10 OK a borágó magolaj, lazacolaj és krill olaj mellett
Szerves Omega 3-6-9 - borágó, lazac és krill olaj
Borágó magolaj, lazacolaj és krill olaj komplex. Omega 3,6 és 9 zsírsavak, melyek természetes gyulladáscsökkentők, támogatják az agy, az ízületek, a szív és érrendszer egészségét, ragyogóvá teszik a bőrt és segítik a testsúlycsökkentést. A termék laborban bevizsgált, laktóz, glutén, szójaolaj, tojás, mesterséges színezék és tartósítószer mentes.
10 OK a borágó magolaj, lazacolaj és krill olaj mellett
Természetes Omega 3,6,9 zsírsav forrás, a kapszulákban standardizált gamma-linolénsavval, EPA és DHA zsírsavakkal, asztaxantin antioxidánssal és foszfolipidekkel, mely hatóanyagok:
-
Támogatják az immunrendszert, akár alul, akár túlműködik
-
Harcolnak a gyulladások ellen
-
Elősegítik a hormonális egyensúlyt
-
Védik a szív- és az erek egészségét
-
Normalizáljak a vérnyomás, a koleszterin, és triglicerid szinteket
-
Élesen tartják a memóriát
-
Jobb kedvre derítenek
-
Táplálják a szemeket, segítik az éleslátás őrzését
-
Ragyogóvá teszik a bőrt
-
Segédmolekulák a fogyáshoz
Mik azok a foszfolipidek a krill olajban?
A foszfolipidek esszenciális tápanyagokat szállítanak hatékonyan és közvetlenül a szervezet minden egyes sejtjébe, melyek a sejtmembrán strukturális elemeivé válnak és átkelnek a vér-agy gáton. A Krill olaj az Omega zsírsavakat foszfolipid formában tartalmazza, melynek nagyobb a felszívódása a belekben és jobban beépülnek a sejtekbe.
Mi az az asztaxantin a krill olajban?
Az asztaxantin egy pigment, ami a krill olajat vörös-narancs, a lazacot rózsaszín színárnyalattal látja el. A természet egyik legerősebb antioxidánsa, aminek szabad gyököket megkötő képessége 6000-szer erősebb a C-vitamintól, 550-szer erősebb az E-vitamintól és 40-szer erősebb, mint a béta-karotin.
Mi az a gamma-linolénsav a borágó olajban?
A GLA egy esszenciális Omega-6 zsírsav, amit a szervezet nem képes egyedül előállítani, ezért külső forrásokból kell beszereznünk. Természetes gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal, ami kifejezetten ajánlott hormonális egyensúlyhiány esetén, szívbetegségek és stroke megelőzésére, alkoholizmus ellen és a stressz tüneteinek enyhítésére.
Mi az az olajsav a borágó olajban?
Az Omega 9 zsírsav, kedvez a szívnek, az agynak és az általános jólétnek. Fogyasztása magasabb energiaszinttel és jó kedvvel párosul, ezért, ha kimerültek vagy ingerlékenyek vagyunk, érdemes étrendünket dúsítani vele.
Mi az Omega 3 és mik azok EPA és DHA zsírsavak?
Omega-3 zsírsavak, melyeket testünk nem termel, de nélkülözhetetlenek az általános egészséghez. Olyan wellness molekulák, amelyek a magzat fejlődésétől kezdve a retina működéséig, a testsúly-szabályozásán át a gyulladások visszaszorításáig számos módon támogatják egészségünket. Amíg a lazacolajban lévő Omega zsírsavak triglicerid formájúak, addig a krill olaj foszfolipid formában tartalmazza az EPA és DHA zsírsavakat.
Az Omega 3-6-9 zsírsavak élettani hatásai
Összességében az Omega zsírsavakkal történő étrendi kiegészítés támogatja az immunrendszer, a hormonrendszer és a keringési rendszer egészségét. Az Omega zsírsavak fontos szerepet játszanak a betegségek leküzdésében is, mert segítenek szabályozni a szervezet gyulladásos reakcióiért felelős molekulák felszabadulását (némelyik prosztaglandin, leukotrién és interleukinnak nevezett citokin).
- Visszaszorítják az ízületi gyulladásokat, a bélgyulladásokat, az allergiákat és enyhítik az autoimmun betegségek tüneteit.
- Javítják az agyfunkciókat, a memóriát, a koncentrációt és megelőzik a kognitív funkciók öregedéssel kapcsolatos romlását.
- Őrzik az éleslátást és megelőzik az öregedéssel kapcsolatos macula degenerációt.
- Csökkentik a menopauzás csontritkulást és hőhullámokat.
- Javítják a bőr megjelenését és különösen ajánlottak ekcéma, rozácea és pikkelysömörös bőrpanaszok kiegészítő kezeléséhez.
- Végül pedig hozzájárulnak az egészséges testsúly kontrollhoz, és a nagyobb életkedvhez!
Tudtad, hogy a borágó magolaj?
A borágó magolaj több mint kétszer annyi gamma-linolénsavat (GLA-t) tartalmaz, mint a ligetszépe olaj. A GLA pozitívan hat a gyulladásra, az általános egészségi állapotra és az öregedésgátló mechanizmusokra. A GLA miután belép a testbe, átalakul az immunrendszer által termelt prosztaglandinok és leukotriénvegyületek prekurzorává, DGLA-vá. Így csökkenti a gyulladást, hiszen gátolja a leukotrién szintézist, amely részben felelős az autoimmun reakciók és a trombotikus hatások kiváltásáért.
Tudtad, hogy a RIMFROST krill olaj?
A termékben található RIMFROST krill olaj fenntartható halászatból származik. A krill igen fontos eleme az antarktiszi ökoszisztémának – egy nélkülözhetetlen faj, mely olyan élőlények tápláléka, mint a bálnák, a pingvinek, a fókák és a sirályok. A RIMFROST elkötelezett, hogy a krill halászat ne legyen kedvezőtlen hatással az ökoszisztémára és hogy az egész iparág felelősen működjön.