Figyelem! Most 2+1 Akció, kattints a részletekért >>>

Görögszéna/lepkeszegmag

latin név: Trigonella foenum-graecum
népies név: görög lepkeszeg, fenő grék (fenugreek)

Hölgyeim!

A lepkeszegmagot, vagy más néven görögszéna kivonatot feltétlen meg kell ismernetek, ugyanis a magok fitoösztrogén forrásként szolgálnak.

Görögszéna vagy más néven lepkeszegmag

Fitoösztrogének

A fitoösztrogének, olyan ösztrogénhez hasonló szerkezetű, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik. A fitoösztrogének szelektív ösztrogénmodulátorok (SERM), csak az ösztrogén által nem használt receptorokhoz kötődnek, és mellékhatások nélkül segítenek jó irányba terelni a hormonháztartást.

Milyen esetekben segíthetnek?

Változókori tünetek, és azok szövődményeinek enyhítése, pl.: csontritkulás, diabétesz, magas vérnyomás, izomsorvadás. Menzesz előtt jelentkező kellemetlen tünetek (PMS) csökkentése, segíthetnek továbbá túl erős havi vérzés vagy vérzés kimaradás esetén.Szoptatós kismamáknál a tejelválasztás serkentésére, már az ókor óta alkalmazzák.

Kellemes mellékhatásuk az, hogy feszesebbé, teltebbé varázsolják a kebleket.

Milyen esetekben segíthetnek?

Tudtad?

 • Több mint 300 étel tartalmaz fitoösztrogéneket, melyek három kémiai osztályából- izoflavonoidok (hüvelyesekben, pl; szója, csicseriborsó), lignanok (olajos magvakban, gabonafélékben, pl; lenmag) vagy kumesztánok (takarmánynövényekben , pl; lucerna, lóhere)– származnak. A legváltozatosabb és legértékesebb, nem utolsó sorban pedig a legtöbbet kutatott fitoösztrogén forrást a görögszéna magjaiból vonják ki.
   
 • A japánok gyerekkortól fogva fitoösztrogénekben gazdagon táplálkoznak (csírák, tofu), nem ismerik a klimax tüneteit és nyelvükben épp ezért nincs is szó a hőhullámra.
   
 • A görögszéna mérsékli, lassítja az izmok elsorvadását, serkenti az idegek és az izmok működését. A vércukorszint-és vérnyomás csökkentő hatás mellett a koleszterin- és vérzsírszint csökkentő hatása miatt is  alkalmazzák.
   
 • A görögszéna jövőbeni szerepe jelentősnek tűnik, mivel a növény rendkívüli gyógyhatása további elmélyült kutatásokra ösztönöz. Így pl. a jaipuri (India) Cukorbeteg Kutató Központban folytatott kísérletek során a görögszéna terméskivonatával csökkentették a glikémiát a II.típusú diabétesznél, továbbá csökkentették az inzulinrezisztenciát a vérben lévő többlet trigliceridekkel szemben.

Tudtad a lepkeszegmagról, hogy...-MINŐSÉG-
Ez a görögszéna tabletta mikronizációs technológiával készült!

A mikronizáció egy olyan gyártástechnológia, ahol a növényi részt a milliméter ezredrészére darabolják fel, annak érdekében, hogy nagyobb felületet képezzenek.

A nagyobb felületen több biokémiai reakció játszódik le, ez erőteljesebb élettani hatást biztosít, és fokozza a hatóanyagok felszívódását is. Ez a technológia a fitovegyületek 95%-át képes tablettánként biztosítani. A görögszéna tabletta mindemellett szabványosított; a standardizált, titrált kivonatok garantálják a hatóanyagok állandó napi mennyiségét.

Összetevők:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban 3 tabletta:
Lepkeszegmag (Trigonella foenicum- graecum)  kivonat és mikronizált por 1038 mg


Felhasználási javaslat:
3x1 vagy 3x2 tabletta, az étkezések előtt, bőséges folyadékkal.

Minimumkúra-maximumkúra:
Kúraszerű alkalmazása javasolt. Minimumkúra 125 nap. A fitoösztrogének hatása, nem lehet azonnali, ezért eredmény a kúraidők feléig (kor-és probléma fokának függvényében) nem tapasztalható.

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.

A készítmény alkalmazása 12 év alatt nem ajánlott.

Kiszerelés:
125 tabletta/21-41 napi adag 

OETI:
10931/2012

Most 2+1 Akcióban! Mit jelent ez?

2-t fizetsz, 3-at kapsz! A termék 4 990 Ft-ba kerül, de ha most 2 db-ot vásárolsz, akkor mi +1-et INGYEN helyezünk a csomagba. Így az akcióval a termék darabonkénti értéke máris 3 327 Ft-ra csökken!

Ha élnél az akcióval, semmi mást nem kell tenned, mint:

 1. a kosárgomb melletti darabszámos mezőbe páros számokat írni. Ugyanis a páratlan számokat automatikusan INGYEN CSOMAGOLJUK! Vagyis minden második termék után 1-et, INGYEN kapsz tőlünk. 4 db után 2-t, 6 db után pedig 3-at …és így tovább.

 2. Ezt követően nyomj a kosár gombra, majd

 3. jön a „tovább a rendeléshez” gomb, ahol véglegesítheted a rendelésed. 

Vissza a lap tetejére >>>

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.