Főmenü Termékeink
Termékek

Cink-biszglicinát - magas biohasznosulású szerves cink Natur Tanya®

Cikkszám: 5999565081881
Bővebben a termékről

 

DUPLÁZZ ÉS SPÓROLJ
DUOPACK KEDVEZMÉNY!
2 doboz vásárlása esetén
Kattints ide a 10% kedvezményért!»

Cink-biszglicinát - magas biohasznosulású szerves cink

Gyenge immunrendszer, allergia, bélbetegség, inzulinrezisztencia, szorongás vagy bőrpanasz…? Lehet, hogy a cink a bűnös! Válaszd a cink legjobban hasznosuló formáját a cink-biszglicinátot, mert 143,4%-kal nagyobb mennyiségben éri el a sejtjeidet, mint a cink-glükonát vagy a cink-citrát! 

Cink-biszglicinát - magas biohasznosulású szerves cink

A 12 legfontosabb dolog amikor szerves cinkre van szükség

1. VÉRCUKORSZINT SZABÁLYOZÁS 

A cink az inzulin hormon összetevője, nagy mennyiségben található a hasnyálmirigy szövetében, javítja az inzulinválaszt, fontos tápanyag inzulinrezisztencia és cukorbetegség esetén (1), (2). 

2. HORMONEGYENSÚLY

A cink egy sor hormon receptor és fehérje kulcskomponense, kiegyensúlyozza a hormonszinteket, több pajzsmirigyhormon-anyagcsere függ tőle, befolyással van az ösztrogén, a progeszteron és tesztoszteron szintekre (3), (4), (5). 

3. IMMUNRENDSZER

A cink vírusellenes, immunmoduláló antioxidáns ásvány, ami javítja a természetes ölősejtek és a segítő T-sejtek tevékenységét, illetve az autoimmun panaszokkal élők immunválaszait és krónikus gyulladásait (6), (7), (8), (9), (10), (11), (12), (13), (14). 

4. SEBGYÓGYULÁS

A cink szükséges a sebgyógyulás folyamatában, pl: műtétek után, bőrfekélyek, égési sérülések és egyéb bőrirritációk, rozácea és ekcéma esetén, továbbá a herpeszvírus gyakoriságát is visszaszorítja (15). 

5. BŐRSZÉPSÉG

A cink elasztintermelő és a bőr kollagénjét is cinkfüggő enzimek termelik, így nélkülözhetetlen a bőrfiatalításhoz és a bőr egészségéhez. A cink segít visszaszorítani a P. acnes nevű bőrbaktériumot, ami pattanásokat idéz elő (16). 
A 12 legfontosabb dolog amikor szerves cinkre van szükség

6. SZEMEK

A cinkhiány egyik jele a rossz éjszakai látás és a szemet idősebb korban veszélyeztető makula degeneráció. Cinkre a májnak is szüksége van az A-vitamin kiválasztásához, ami szintén jelentősen befolyásolja a látást (17). 

7. CSONTOZAT

A cink elősegíti a csontépítő sejtek képződését és megakadályozza a csontok túlzott lebomlását. Kofaktor a különféle csontmátrix sejtek szintézisében, szerepet játszik a csontlerakódásban és felszívódásban (18). 

8. TERMÉKENYSÉG

A cink fontos ásvány a női és férfi meddőség elleni harcban, a cink segítség PCOS-ben, ami a női meddőség leggyakoribb oka, míg férfiaknál nélkülözhetetlen a prosztata egészségéhez és javítja az ondó minőségét (19)   (20). 

9. KOGNITÍV FUNKCIÓK

A cink bizonyítottan segíti a normál szellemi működés fenntartását, javít a motoros rendellenességeken, a memórián és csökkenti a szorongás és depresszió tüneteit (21), (22), (23), (24).  

10. PAJZSMIRIGY

A cink nélkülözhetetlen a pajzsmirigy egészségéhez, akár alul, akár túlműködik, közvetlen befolyásolja a pajzsmirigy hormonok szintjét, különösen hatékony, szerves szelénnel és D-vitaminnal együttesen fogyasztva (25), (26).  

11. BELEK EGÉSZSÉGE

A cink nélkülözhetetlen tápanyag bélgyulladásoknál és áteresztő bélszindróma esetén (bizonyítottan összehúzza a szivárgó beleket, fogyasszuk együtt béta-glükánnal és halkollagénnel) (27), (28).  

12. ALLERGIÁK

Az allergiában és asztmában szenvedők szervezetében (vérében és köpetében) mindig alacsony a cinkszint. A cink hiánya több hisztamin felszabadulással párosul, így az allergiák közvetlenül kapcsolódnak az alacsony cinkszinthez (29).  

Amikor szerves cinkre van szükség

10 érdekesség a cinkről. Tudtad a cinkről, hogy…?

1. A nem megfelelő cinkellátottság azért okoz széleskörű zavarokat az emberi szervezetben, mert a cink 3000 emberi fehérje, bő 300 enzim és egy sor hormon receptor strukturális és szabályozó komponense, nélkülözhetetlen az immunitás létrehozásához és a génkifejeződésig.

2. Minden sejtünkben kb. 100,000 gén található. Ezek a gének befolyásolják a sejt egészséges működését, a cink pedig ezeknek a gének az aktiváláshoz vagy éppen gátlásához szükséges tápanyag. Ha kevés a cink, akkor romlik a sejtkommunikáció és máris megjelennek a panaszok. A cink ezáltal az egész szervezet működésére hat, egy esszenciális tápanyag, erős antioxidáns tulajdonságokkal.

3. A cink számos testi funkciót támogat, többek között az immunfunkciót, a sejtegészséget, a hormonokat és agyi funkciókat. A cinket intelligencia-ásványnak is nevezik, mert szükség van rá az agy és az idegrendszer optimális fejlődéséhez és működéséhez. Befolyással van hangulatunkra, oly annyira, hogy a cinkhiány szorongással és depresszióval társul. (30), (31)  

4. A cink kulcsszerepet játszik a test hisztamintárolásában. Ha alacsony a szervezet cinkstátusza akkor több hisztamin szabadul fel a környező szöveti folyadékokban. Ilyenkor a szervezetben lévő többlet hisztamin rengeteg allergiával kapcsolatos gyakori tünetet eredményez (orrfolyás, tüsszögés, csalánkiütés). A magas hisztamin szint megnöveli az allergiás reakcióra való érzékenységet és felerősíti a tüneteket.

5. A cink annak a szállítási mechanizmusnak is része, ami a vért a szem környékére juttatja. Ha a retinában levő cink mennyisége csökken, akkor romlik a látás.
10 érdekesség a cinkről. Tudtad a cinkről, hogy?

6. A cink, magában a csontmátrixban is strukturális szerepet játszik. A csont ásványát alkotó hidroxiapatit kristályok cink-fluorid komplexet tartalmaznak, de a cink szükséges a csontképző tevékenységhez is. A cinkhiány csökkenti a mátrix fehérjék, az 1-es típusú kollagén és az alkalikus foszfatáz aktivitását, csökkentve a kalcium és foszfor felhalmozódását.

7. Az alacsony cinkstátusz együtt jár számos hormon alacsony keringő koncentrációjával, csökkenti az ellenálló képességet, az általános jó közérzetünket, a nemző képességet, allergiákat, csontritkulást, pajzsmirigy és prosztata betegséget idéz elő.

8. A cink hiányára nehezen gyógyuló sebekkel (belső, külső sebek), gyengülő memóriával, szorongással, depresszióval, vércukor panaszokkal, az ízlelés zavarával, fülcsengéssel, őszüléssel, hajhullással, bőrproblémákkal (pattanások, pikkelysömör, ekcéma, korai bőröregedés), körömtöredezéssel vagy fehér foltokkal a körmökön válaszol a szervezet.

9. Számos cink tartalmú kozmetikum és gyógykrém is készül, melyek antioxidáns, fényvédő, gyulladás-, pigmentáció-, öregedés-, aknegátló, antimikrobiális, szagtalanító, tisztító vagy stabilizáló aktivitással rendelkeznek. A cink azonban nem csak külsőleg, de belsőleg is hatással van a bőr egészségére és szépségére. Elasztin termelő, gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást gyorsító ásványi anyag. Jól kombinálható kollagénnel, hialuronsavval a még jobb eredményekért.

10. A cink a koronavírus elleni védekezés egyik kiegészítő tápanyaga a szerves szelén, a C-vitamin , a D3-vitamin  és a béta-glükán mellett. A légzőszervi fertőzések (benne a covid-19) általánosságban javultak a cink antivirális, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságai miatt. (32), (33)   

Szerves cink és az immunöregedés 

A cink fontos helyet foglal el a szervezet első védelmi vonalában, jelen van a nyálban és az emésztőrendszer nyálkahártyáiban, hogy elpusztítsa a lenyelt kórokozókat. De nem csak a védelmi vonalakban levő cink fontos az immunitás szempontjából.

Az alacsony cinkszint sorvasztja a csecsemőmirigyet és csökkenti az immunsejtek számát, melyek hivatottak felismerni és megsemmisíteni a kórokozó baktériumokat, a vírussal fertőzött sejteket és ráksejteket. Ezt a folyamatot az immunrendszer öregedésének hívják és szorosan kapcsolódik autoimmun betegségek megjelenéséhez, és súlyosbodásához. (34)   

A cink serkenti az ölősejteket és segít megküzdeni:

 • a kórokozó baktériumokkal, a vírusfertőzéssel
 • javítja az inzulinérzékenységet (inzulinrezisztencia) és csökkenti az inzulinszintet (cukorbetegség) esetén
 • elengedhetetlen a sejthátyák védő funkciójához és az apoptózishoz (programozott sejthalálhoz) azért, hogy megölje a veszélyes baktériumokat, vírusokat és rákos sejteket

Szerves cink és az immunöregedés

Milyen szerves cinket válasszunk?

A leggyakrabban alkalmazott cink formák az étrend-kiegészítőkben a szerves cink-glükonát és cink-citrát, illetve a szervetlen cink-oxid. A cink-glükonát és cink-citrát felszívódása megegyezik, míg a szervetlen cink-oxid felszívódása szignifikánsan alacsonyabb. A cink-biszglicinát biohasznosulása pedig 143,4%-kal magasabb a cink-glükonát és cink-citráthoz képest!

A Natur Tanya® SZERVES CINK-BISZGLICINÁT alacsony molekulatömegének (< 1000 Dalton) köszönhetően, könnyedén átjut a sejtmembránon. További előnye, hogy a stabil a glicin aminosavval ölelt gyűrűszerkezet teljesen biztonságos, jól tolerálható és nem okoz gyomor-bélrendszerei panaszokat. Továbbá magának a glicin aminosavnak is élvezhetjük az élettani tulajdonságait:

 • Glicinből alakul ki a kollagén, ami jót tesz a beleknek, mozgásszerveknek, a bőrnek és hajnak.
 • Glicinre van szükség a kreatin szintézishez, ami fokozza a sejtek energiatermelését és regenerálja a májat.
 • A glicin sejtvédő és fellép a fekélyesedés ellen, különösen ajánlott gyomorfekély esetén.
 • A glicin fontos szerepet játszik a központi idegrendszerben és az immunrendszerben.
 • A glicin része a legerősebb antioxidánsnak a glutationnak is.

Nettó tömeg: 30 g (60 db)

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (kalcium-foszfátok, szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), szerves cink (cink-biszglicinát), fényezőanyag (zsírsavak), színtelen bevonat [tömegnövelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, hidroxipropil-cellulóz), nedvesítőszer (glicerin)].

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, lehetőleg étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Hatóanyag a napi adagban

1 filmtablettában

Szerves cink (cink-biszglicinátból)

 25 mg (250%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

92,693 mg cink-biszglicinát, amely 25 mg aktív cinknek felel meg.

 • 143,4%-KAL MAGASABB BIOHASZNULÁS
 • JÓL TOLERÁLHATÓ, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT
 • VEGÁN KÉSZÍTMÉNY, TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA
 • LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

-          A termék 12 éves kortól alkalmazható, a napi adag felével

-          a termék alkalmazható vérhígító használata esetén

-          A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.

-          A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!

OGYÉI ny.sz: 28787/2022

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


Kapcsolódó tartalmak
Termékek fókuszban: Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek!
Termékek fókuszban: Szerves tápanyagok, amelyek felélesztenek!
Dr. Chen Csüdfű gyökér szeletek (szárított) (30 g) Akció

Dr. Chen Csüdfű gyökér szeletek (szárított) (30 g)

772 Ft
695 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 695 Ft

Alkoholmentes ECHINACEA csepp 50ml. Echinacea purpurea kivonat koncentrátuma.

2 905 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 905 Ft
Dr. Chen Zöldkagyló Kurkuma Extra kapszula 60x Akció

Dr. Chen Zöldkagyló Kurkuma Extra kapszula 60x

3 350 Ft
3 015 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 015 Ft
Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5

Kedves Ildi!

Mivel már az általad szedett vitamin is nagyobb dózisban tartalmazza mind a cinket, mind a szelént, ezért nem tartom szükségesnek mellette külön kiegészítő szedését (már csak azért sem, mert a szelén pont az a nyomelem, ami túl is adagolható.) Inkább egészítsd ki multivitamin kúrádat, bélflóra támogató probiotikumokkal vagy béta-glükánnal, de szedhetsz spirulinát, vagy nézd meg a multivitamin C-és D-vitamin tartalmát, ezekből nyugodtan fogyaszthatsz többet is.

Azonban, ha multivitamint szedünk nem csak azt érdemes megnézni, hogy milyen vitaminokból mekkora mennyiséget, hanem azt is, hogy milyen formulában tartalmazza, ezért ajánlom figyelmedbe a Multi55 Fermentált multivitamint a továbbiakra nézve, mely nemcsak a legfontosabb ásványi anyagokat tartalmazza szerves formában , hanem bélflóra támogató fermentált zöldség, gyümölcs és gyógynövény kivonatokat is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Török Ildi
5/5
Kedves Rita!
Régebben szedtem cinket fülzúgàsra, immunerősítésre, covid alatt is tanácsolta a háziorvos. Érdeklődnék hogy érdemes szednem ezt a fajtát is plusz szelén tablettát ha szedek önöktől rendelt dr.chen féle multivitamint amiben azt írja a cink napi adagja 150% a szelén pedig 291%. Érdemes ez a tabletta mellé még rendelnem a másik kettőből? Szeretném erősíteni magam, 2 év után megyek vissza iskolába tanítani, pici fiam bölcsizik így muszáj a támogatás. Köszönöm előre is.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Barabás Anna!

A cinket, szelént és a D3+K2 vitamint étkezéssel érdemes bevenni. Lehet őket egyidejűleg is. A Good morning! Kollagént pedig reggel éhgyomorra fogyaszd el.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Barabás Anna (V)(V)
0/5
Kedves Rita!
Rendeltem tőletek cinket, szelént, szerves D+K vitamint és capuccino ízű collagént reggeli fogyasztásra. Megírnád, kérlek a sorrendet, mikor szedhetem ezeket illetve miket "kaphatok be" egyszerre? Köszönöm szépen előre is!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Ildikó!
Igen, nyugodtan kombinálhatod a két tápanyagot.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
vajai Ildiko
0/5
Kedves Rita!
Magnézium-biszglicináddal szedhető együtt a cink -biszglicinád?
Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Ildikó!

A cink-biszglicinát laktóz-és gluténmentes igazolással rendelkezik, nem tartalmaz szóját sem.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nagyné Elek Ildikó
0/5
Kedves Rita!
A termék allergént tartalmaz?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Ilona!

A napi 4-7 mg cinkbevitel pusztán a cinkhiány elkerüléséhez elegendő, de ahhoz, hogy a cinkfogyasztás élettani előnyeit élvezhessük, már kevés. Különösen igaz ez olyan állapotok esetén, melyek növelik a szervezet cinkszükségletét (pl. vírusok-baktériumos megbetegedések, pajzsmirigy problémák, hormonális egyensúlytalanság, meddőség, stb.)

A cinkbevitel megengedhető felső határértéke (UL érték) 25 mg naponta, mely hosszú távon, is biztonságosan fogyasztható. Különösen igaz ez, ha olyan formulát választunk, mint amilyen a cink-biszglicinát is, mely jól hasznosul a szervezetben, nem halmozódik fel, és jól tolerálható. A megfigyelt káros hatást nem okozó szint (NOAEL érték) cink esetében pedig napi 50 mg, szóval nincsen ok az aggodalomra.

A fogyasztási javaslatnak megfelelően, a kúraidők betartásával, tehát a 25 mg-os Cink-biszglicinát tabletta biztonsággal alkalmazható.

Fogyaszd egészséggel!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita
Kenderesné Lukács Ilona
0/5
Kedves Rita!
Ha egy nőnek az ajánlott napi cinkbevitel 4-7 mg , a 25 mg nem sok? Olvastam, hogy a túlzott cinkbevitel veszélyes is lehet.
Üdvözlettel:
Ilona
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nagyné Elek Ildikó!

Igen, a cink-biszglicinát tablettának nincs tejtartalmú összetevője.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Nagyné Elek Ildikó
0/5
Kedves Rita!
A termék tejmentes?
Köszönettel
Somogyi Rita
5/5

Kedves Smied-Kerékgyáró Tímea!

Nincs akadálya annak, hogy ezeket a tápanyagokat együtt fogyaszd a fogyasztási javaslatnak megfelelően, a kúraidők betartásával.

A kiemelésre kattintva egy összefoglaló blogbejegyzést találsz poszt-Covid témakörben, úgy vélem, ez is hasznos lehet számodra.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Smied-Kerékgyártó Tímea
0/5
Kedves Rita!

Szeretném megkérdezni, hogy a Szerves Szépségvitamit, a Vegán 100% Spirulinát és a Cink-biszglicinátot szedhetem egyszerre? Tavaly decemberben voltam covidos, utána nagyon sok hajam kihullott. Eddig a mikronizált sörélesztőt szedtem. Köszönöm válaszát.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Háriné Nagy Ágnes!

Maximum 120 napos kúra után javasolt 1 hónap szünet tartása.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Háriné Nagy Ágnes
0/5
Kedves Rita!

Ez a cink készítmény mennyi ideig szedhető?
Köszönöm válaszát!
Somogyi Rita
5/5

Kedves Csikány Szilvia!

Alapvetően nincs szükség a Női egyensúly komplex mellett plusz cinket szedni, hacsak egészségi állapotod miatt orvosod másképp rendelkezik.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Csikány Szilvia
0/5
Üdvözlöm! Női egyensúly komplexet szedek. Érdeklődnék, hogy ahhoz szükséges-e még pluszban a cink-biszglicinát tablettát szedni, vagy elegendő ami a női egyensúly komplexben van?

Válaszát előre is köszönöm!
Somogyi Rita
5/5

Kedves Török Ildi!

Nagyon örülök annak, hogy ennyire beváltak számodra a termékeink! :-) C és D-vitaminnal nyugodtan szedheted együtt a kismama vitamint. A kismamák napi cinkadagja 25 mg, (napi egy tabletta cink-biszglicinát) ezt a mennyiséget csak indokolt esetben, pl. vércukor panaszoknál emeljük a duplájára.

Mivel a kismama vitamin is 15 mg cinket tartalmaz a napi adagban, a kettő együttes szedésével naponta 40 mg cinket vinnél be, így, ha erre nincs indok, szükség sincs.

Jó egészséget kívánok Neked és a babának is!

Üdvözlettel: Somogyi Rita

Török Ildi
5/5
Üdvözlöm!
Rendszeresen szedtem ezt a szuper tablettát, a c és d vitaminnal etyütt, most várandós vagyok, a 4.hónapban járok. Kérdésem az lenne, most szedhetem a kismama vitaminnal (amit szintén innen rendelek), 1000mg-os C és 2000 egység d vitaminnal együtt? Belefér a cink is? Jelen esetben a halolajat is szedem, csak épp a 4 hetes szünetem zajlik, de alig várom, hogy újra szedhessem. Imádom, és nagyon jó hatással vannak az innen vásárolt termékek az értékeimre. Jelenleg mindenem tökéletes a vérvételek alapján is. :) Mióta szedem az Önök vitaminjait, (télen a fokhagyma kapszulát is), azóta kb egy torokfájással megúsztam az összes téli nyavalyát. ( suliban dolgozom). :) Nem tudom ennek tudható e be, de a januári Covid fertőzésem is kimerült abban, hogy a szaglás és ízérzékelésem elvesztettem. Úgyhogy, ha lehetne minden termékre adnék még plusz 5 csillagot. :)
Köszönöm előre a választ!

Somogyi Rita
5/5

Kedves Perczéné Mosó Bernadett!

A cink-biszglicinátot nyugodtan szedheted szoptatás alatt is.

Üdvözlettel: Somogyi Rita

Perczéné Mosó Bernadett
0/5
Kedves Rita! Szoptatás alatt lehet szedni?
Somogyi Rita
5/5

Kedves Szücsné Ruff Szilvia!

Nincs akadálya annak, hogy a tisztító kúrádat kiegészítsd cink-biszglicináttal és szerves szelénnel is. Azonban, ha vércukoregyensúlyról van szó, akkor inkább a szerves krómmal is dúsított 3000 mg kapormag kivonatot ajánlom figyelmedbe.

Továbbá, nagyon fontos az is, hogy életmódodon is változtass (csökkentett szénhidrátbevitel, mozgás, bőséges folyadékfogyasztás), illetve, ha gyógyszert kaptál esetleg a magasabb vércukorszint miatt, akkor, mielőtt elkezdenéd a kaport szedni, mindenképpen egyeztess orvosoddal is.

Üdvözlettel: Somogyi Rita

Szilvia
0/5
Kedves Rita!
Szeretném kérdezni, hogy a cink és szelén tabletta szedhető-e a 2. hónapja elkezdett méregtelenítő kúrával együtt? Ferzym+máriatövismag+hepaplus és D3+K2 vitamint + gold lecitint szedek. Magas lett a vércukrom, ezért szedném a cink és szelén párosítást.

Üdvözlettel: Szilvia
Somogyi Rita
5/5

Kedves Török Ildi! Jó hírem van, a szerves cink-biszglicinát már rendelhető is. :-) Üdvözlettel: Somogyi Rita

Török Ildi
0/5
Üdvözlöm, érdeklődnék mikor lesz újra elérhető a termék? Köszönöm válaszát!
Szabó Erika
5/5
A szelén mellé szedem pajzsmirigy problémára, jó, hatékony termék.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Gáspár! Mivel ez napi 25mg szerves cink (cink-biszglicinátból) bevitele esetén nem fordul elő, és ennél nagyobb dózist nem is engedélyeznek, az ilyen dózisú cink kiegészítők egyike sem tartalmaz rezet. Ugyanakkor, ha valaki tartósan – több mint 3 hónapon keresztül -, ennek a cink bevitelnek a 3-4-szeresét viszi be, akkor ott rézhiány léphet fel. Vagyis a cink-réz kapcsolat dózishoz és kúraidőhöz kötött. Tisztelettel: Somogyi Rita

Gáspár
0/5
Sajnos a termék nem tartalmaz rezet a cink mellett kiegészítésképpen. Számos helyen olvasni,
hogy sajnos az egyoldalú cink szedés réz szint hiányhoz vezethet. Szeretném kérdezni, hogy lehet e számítani a termék megújítására, kiegészítve a meglévőt rézzel? Illetve mennyire kell tartani Ön szerint a réz hiány kialakulásától? Szívélyes segítségét hálásan köszönöm. :)
Kozma Botond
5/5
Barátnőm hozta, azt mondta kell a férfiegészséghez. Én meg szedem, mert nem szeretem, ha csúnyán néz rám.
Szabóné Ibolya
5/5
Új, fiatal szemészorvosnőnk van. Azt mondta, próbáljam ki, hogy szedek cinket. És igaza volt. Tisztább, jobb lett a látásom. Nem is hittem volna, hogy ennyit segíthet a látásomon egy ilyen kapszula.
clara
5/5
nagyon jól hatott a hajamra és a bőrömre!!!
Ginalinda
5/5
Egész télen szedtük egyszer sem voltunk betegek!!! Én vettem hozzá c+dvitamint is azt ajánlották telefonba és tényleg nagyon hasznos volt. köszönjük
von gergely
5/5
Jó hogy van belőle ez a duopack is, hogy úgy olcsóbban lehet vásárolni. Tényleg nagy jelentősége van annak, hogy az ember mennyi ideig szed egyhuzamban egy étrendkiegészítőt, de próbaképp szuper ez a szimpla lehetőség is.
viki11
5/5
Párom két hónapja szedi lassan és a napokban vettem észre, hogy a fejtetőjén erősödött a haja.
dolly
5/5
ami biztos, hogy a fölcsengésemet teljesen megszüntette és beteg sem voltam már jó ideje, pedig mindig elkaptam valami nyavalyát az influenzaszezonban.
nikita
5/5
amióta Cink+C-vitamint szedek sokkal erősebb az immunrendszerem, előtte folyton bekaptam valami megfázást.
Csilla Black
5/5
állandóan beteg voltam, olvastam, hogy lehe ,hogy cink hiányom van.
egy hónapja szedem, azóta nem voltam....lekopogom:)
bandika
5/5
A pajzsmirigyem miatt ajánlották, még nem tudom hatott-e de szerintem igen mert pl a hajhullásom elmúlt tőle, és jobban is érzem magam.
Eszter2
5/5
Nekem a szememre javasolták luteinával együtt, de a bőröm is szépült tőle :)
_erika
5/5
folyton begyulladó és nehezen gyógyuló szőrtüszők miatt kezdtem el szedni. pár hét alatt láványosan javult a helyzet és még a hajam is szebb lett (nagyon szálkás volt ugyanis)
Ica
5/5
Barátnőm javaslatára kezdtem el szedni, mert azt mondta, hogy gyorsabban fog nölni tőle a hajam. És tényleg :D De a körmeim is sokkal szebbek azóta
Bánáthiné Ágica
5/5
pajzsmirigyre szedem sok más mindennel együtt és úgy tűnik hogy nagyjából rendeződök, de lassú volt
dodo
5/5
Itt olvastam először arról h megfázásból gyorsan kihoz a Szerves cink + szerves C-vitamin kombó. Kipróbáltam és tényleg igaz!!!
Akos_38
5/5
Jó véleménnyel vagyok róla, lehet érezni a hatását.
Laci965
5/5
A legjobbkor találtam rá, teljesen elmúlt a hajhullásom, meg ki tudja még minek tesz jót, mert sokkal jobban érzem magam.
Konkrét tapasztalatom: mindig kertészkedek, teszekveszek a ház körül és gyakran sérti fel valami apróság a kezem, volt h kéthétig is megmaradt a helye most meg jelentősen gyorsabban egykét nap alatt begyógyul.
jutka11
5/5
Hajhullásra nekem nagyon gyorsan bevált. A facebook oldalatokon láttam hogy erre is jó a szerves cink. Hát nagyon megjegyeztem magamnak, mert képzeljétek, pár nap szedés után megállt a hullás de annyira hogy az utóbbi két napban jó ha három hajszálat kitudtam fésülni a hajamból. Borzasztóan megkönnyebbültem, köszönöm!
eotvosne
5/5
Megijedtem mert az orvosnál a férjemnek nem volt jó a cukra. De szépen normalizálódott amióta ezt szedi és a látása, hallása is jobb. Még régen hallottam meg egyszer a bioboltba ahogy javasolják valakinek, onnan jegyeztem meg, és bejött nekünk is.
méryke
5/5
Olvastam valahol h az ősszel természetes, átmeneti hajhulláskor sokkal kevesebb hajszál esik ki cinkszedéssel. Kipróbáltam és tényleg feltűnő a különbség, alig hullik ki valami!
Zsanett
5/5
A hajhullásom egy hét alatt megállította. Szedtem már cinket régen de az semmit nem ért. Ezt anyám rendelte meg itt, neki köszönhetem hogy már nem rettegek attól hogy megkopaszodom. Meg nyilván a szerves cinknek.
Akoss
5/5
kipróbáltam hogy mit jelent a cink szedése a diétázás során, és tényleg rengeteget, érdemes szedni.
Piroska
5/5
Azt a tanácsot kaptam, hogy szedjek cinket ha leteszem a fogamzásgátló tablettát és nem szeretnék újból pattanásokat és azt akarom hogy a menstruációm rendben legyen. Elkezdtem szedni, lassan két hónapja, eddig jónak tűnik nem merem elkiabálni :)
Lala81
5/5
Elmúlt tőle a kezdődő bőrekcémám! Gyerekek én úgy örültem :D Paráztam hogy úgy marad de rendbehozta ügyesen.
Bszaby
5/5
Szörnyen pattanásos volt a bőröm, miután cinket kezdtemn szedni két hét múlva láthatóan múlni kezdett. Még nem vagyok a kúra végén de úgy néz ki eltaláltam hogy cinkhiányom (is) van.
zoltanSeek
5/5
Cukorbeteg vagyok. Nekem több cinkbevitelre van szükségem, és nem mindegy hogy milyet szedek. Mindenképp szerves készítményt kerestem a jobb felszívódási képessége miatt. Az biztos, hogy jól választottam,, mert pozitív változás van a vércukorszintemben.
Balynt
5/5
Van egy jó tippem: szerves Cink + ugyanebből a családból a C-vitamin. Ez a kettő együtt engem két nap alatt kihozott már akármilyen eldurvult megfázásból. Tapasztalatból beszélek, emelt dózis pár napig és turbófokozatban annyi a baciknak.