Ganoderma - Pecsétviaszgomba kivonat

Az immunrendszer természetes védekezésében betöltött lehetséges kedvező hatását a mai napig tudományosan vizsgálják.

A készítmény formulázásakor nem a pecsétviaszgomba porított őrleményét, hanem annak magas poliszacharid koncentrációjú (30%) kivonatát használjuk, biztosítva ezzel a megfelelő termékminőséget és hatékonyságot.

szerves-ganoderma-egeszseges-immunrendszer-es-vitalitas.jpg

Ez a gombakivonat a Natur Tanya®, szerves tápanyagok koncentrálva, amelyek felélesztenek! – sorozat egyik tagja. Ezek a koncentrált, szerves tápanyagok a népi gyógyászat és a modern technológia ötvözéséből születtek, annak érdekében, hogy a magas biohasznosulással rendelkező végterméket biztosítsanak a szervezet számára.

Ez az innovatív Magyar fejlesztés azért született meg, hogy napi egyetlenegy tablettából, koncentrált poliszacharid tartalommal rendelkező kivonathoz juthassunk.

  • Latin neve; Ganoderma lucidum
  • Kínai neve; Ling Zhi
  • Népies neve; lakkostapló
  • Japán neve: Reishi
  • magyar jelentése; "halhatatlanok gombája"

A pecsétviaszgomba titka

A  gombák kutatásával ma már a biológiai tudományokon belül a mikológia foglalkozik. 
A gombák közül a legtöbb publikáció és tudományos bizonyíték a pecsétviaszgombáról áll rendelkezésre, de a kutatások még tovább folynak, kiemelten az immunrendszer természetes védekezésében betöltött lehetséges kedvező hatásával kapcsolatban.

pecsetviaszgomba-ganoderma-szerves.jpg

A gombát több mint 2000 éve ismerik és több felhasználási területen is használják Kínában.
Az ún. (Ganoderma) nemzetségbe tartozik, amelyben mintegy 50 gombafaj található. Ezek közül az egész Európában, így Magyarországon is a természetes körülmények között fellelhető pecsétviaszgomba tekinthető a legjelentősebbnek. Hazánkban kora ősszel jelenik meg és számos fafajon megfigyelték, így tölgy-, bükk-, éger-, nyírfán és fenyőféléken egyaránt fellelhető.
Speciális kivonatát ma már Kelet – Ázsiában gyógyszerként alkalmazzák. 

Biológiailag aktív hatóanyagok

A biológiai hatásért felelős anyagok megismerése csak a múlt század 60-as éveiben kezdődött meg.
Változatos szerkezetű poliszacharidok jellemzik, mint pl.: glükán, glükuronoglukán, mannoglükán és más aktív heteroglikánok mellett találhatók még benne poliszacharid-protein komplexek (ún. proteoglikánok) is.
A szteroidok, azon belül a szterolok csoportjába sorolható a gombában jelenlévő ergoszterol, amely a D2- vitamin biológiai prekurzora. A gomba egyéb biológiailag aktív anyagai közül említést érdemelnek a lektinek, a germánium, az olajsav és a cerebrozidok (lipidek; szfingozinból, zsírsavból és galaktózból épülnek fel).
A szerves germánium mely leginkább a szilíciumhoz hasonlít kémiai tulajdonságaiban, hozzájárulhat a megfelelő sejtlélegzéshez.

Tudtad?

  • A Pecsétviaszgombák elsősorban összetett szénhidrátokból állnak, amiket poliszacharidoknak neveznek, továbbá triterpenoidokból, fehérjékből és aminosavakból
  • A nagy dózisú C-vitamin fokozza a pecsétviaszgomba poliszacharidjainak biológiai hasznosulását
  • Több mint 300 tanulmányt publikáltak a Pecsétviaszgomba és más rokon fajok kémiai összetételéről
  • A termőtest, a micélium és a Pecsétviaszgomba spórái megközelítőleg 400 különböző bioaktív összetevőt tartalmaznak
  • A természetben a gombák elsősorban a halott szilva, guercus serrata vagy pasonia törzseken nőnek, míg a Japánban termesztett Pecsétviaszgomba általában az idős japán bükkök törzsébe oltják. Ahogy a Pecsétviaszgomba eléri az érett kort, spórákat termel, amiket a levegőben ereszt szélnek.

Összetevők: Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba/reishi)gomba kivonat (200 mg/tabletta); tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); csomósodást gátlók (talkum, szilícium-dioxid)

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban

2 tablettában

Pecsétviaszgomba kivonat

400 mg

melyből poliszacharidok

120 mg


Felhasználási javaslat:
Naponta 2x1 tablettát bő folyadékkal nyeljünk le!

Kiszerelés: 60 db tabletta

Nettó tömeg: 18 g 

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

Tárolás:
 Tartsa gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen, a kupakot gondosan visszazárva!

OGYEI ny.sz: 17246/2016

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.