Főmenü Termékeink
Blog

Méreganyagok kivezetése a szervezetből – így csináld!

Szerkesztő: Somogyi Rita

A legjobb gyógynövények a méreganyagok eltávolításához

Ha megkérdeznéd, hogyan tudod kivezetni a méreganyagokat a szervezetedből, azt válaszolnám, hogy semmiképpen sem valami „méregkivezető csodaszerrel”, amit, ha beveszel, az majd szépen kisöpri a mérgeket! A méreganyagok eltávolítását ugyanis nem egy szer vagy hatóanyag fogja elvégezni, hanem azok a szerveid, melyeknek pontosan ez a feladata. Ilyenek a májad, a veséd, a tüdőd, de még a bőröd is. Ezek ideális helyzetben el is tudják végezni a feladatukat. De mi a helyzet akkor, ha túlterheljük őket (és a rohanó életmódunkkal bizony túlterheljük)? Akkor bizony kell a segítség! Ismerd meg azokat a gyógynövényeket, amelyek segítenek és támogatják a méregtelenítő szerveid munkáját a méreganyagok kivezetésében!

Méreganyagok kivezetése a szervezetből – így csináld!

Na jó, de egyáltalán milyen méreganyagok halmozódhatnak fel a szervezetben és miért?

Kezdjük az okokkal! Ami leginkább a modern életmódban keresendő! Ha sok feldolgozott, előre csomagolt élelmiszert eszel, ha nem biopiacon vásárolsz, vagy nem magadnak termeled a zöldséget- gyümölcsöt, ha nagyvárosban élsz, ha rossz minőségű csapvizet fogyasztasz…máris ki vagy téve a méreganyag terhelésnek.

Ehhez jön még az állandósult stressz, ami többek között a sejtek méregtelenítési funkcióját is rontja, így sokkal könnyebben halmozódnak fel a méreganyagok.

Nézzük, milyen méreganyagok jelentenek veszélyt, és azok milyen forrásból származnak: 

  • Növénytermesztés méreganyagai – mesterséges növényvédőszerek, műtrágyák.
  • Az állattartás és a húsipar gyógyszerei, antibiotikumai, tömegnövelői.
  • Az élelmiszeripar hozzáadott káros adalékanyagai.
  • A csapvíz ártó összetevői.
  • A PET palackokból víz, olaj, hő hatására kiáramló méreganyagok, a kimutatott mikroműanyagok jelenléte a halak és rajtuk keresztül az emberi szervezetben is.
  • A városi szmogos levegő károsanyagai.
  • A háztartási és ipari tisztítószerek méreganyagai: domestos, hypo, vízkőoldók, fertőtlenítők.
  • A vegyszeres kozmetikumok bőrön, nyálkahártyán át szervezetbe jutó károsanyagai, intim mosakodók-és fertőtlenítők, szájápolási szerek méreganyagai, melyek egy termékben ugyan nem léphetnek át egy engedélyezett határt, azonban az összesített, valamint más termékekkel és méreganyagokkal való együttes hatásaikat már senki nem kutatja, csak halmozódnak a szervezetünkben.
  • A gyógyszereink, antibiotikumaink káros mellékhatásai.
  • A különböző élvezeti szerek mértéktelen használata (pl. dohányzás, alkohol).

Na jó, de egyáltalán milyen méreganyagok halmozódnak fel a szervezetben, és miért?

A méreganyagok felhalmozódásának tünetei és következményei

  1. Nehéz ébredés, állandósult fáradtság.
  2. Lassú anyagcsere, puffadás, székrekedés.
  3. Megjelenő plusz kilók.
  4. Szem alatti sötét karikák, színtelen, fakó arcbőr.
  5. Narancsbőr, petyhüdt kötőszövet.
  6. Bőrbetegségek, allergiák megjelenése – különösen, ha a máj is telített.

Ezek a felhalmozódott salakanyagok lassítják a szervezet anyagcseréjét, így elhízáshoz vezethetnek, és gyulladások, ebből kiindulva pedig allergiák és betegségek „melegágyát jelenthetik”, különös tekintettel az autoimmun és a degeneratív megbetegedésekre.

A méreganyagok felhalmozódásának tünetei

A méreganyagok eltávolításának lehetséges módjai

A méreganyagok eltávolítását a szervek és hozzájuk kapcsolódó szervrendszerek végzik: a vesék, a belek, a tüdő, a máj, a nyirokkeringés és a bőr. Vagyis, ha szeretnénk a méreganyagokat kivezetni a szervezetből, ezeknek a szerveknek a működését kell támogatnunk.

A leghatékonyabb módszer a méreganyagok eltávolításához a teljes életmódváltás, aminek a célja, hogy tehermentesítse a méregtelenítő szerveinket. Ide tartozik az egészséges táplálkozás, a kevesebb stressz és a sport. Ez utóbbi ugyanis szuper méregtelenítő!

Mindezt a folyamatot pedig megtámogathatjuk tisztító, anyagcsereserkentő, máj- és vesetámogató, vizelethajtó gyógynövényekkel is.

Tudtad? Ma már egyre nagyobb népszerűség övezi az ún. időszakos böjtöt (amikor a nap csak adott időszakában veszünk magunkhoz szilárd táplálékot). Az emellett a táplálkozási módszer mellett kiállók többek között azt hozzák fel érvként, hogy a böjti időszakban felgyorsulnak a szervezet öngyógyító és regenerációs folyamatai (hiszen nincs lekötve az emésztéssel), így pedig könnyebben szabadul meg a salakanyagoktól.

Ebben a blogbejegyzésben bővebben is olvashatsz a böjtről.

Meg kell említenünk a méregtelenítés különböző szélsőséges módjait, melyek nagy népszerűségnek örvendenek, még akkor is, ha veszélyeket rejthetnek magukban. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy az egészség megtartása és annak visszaszerzése sosem lehet gyors és drasztikus folyamat!

A méreganyagok eltávolításának lehetséges módjai

A legjobb 12 gyógynövény a méreganyagok kivezetéséhez

Mutatunk egy főzetet, mely 12 olyan gyógynövény kivonatát tartalmazza, melyek mindegyike segíti a méreganyagok kivezetését a szervezetből.

  1. bojtorjángyökér: serkenti a máj működését és az epefunkciókat
  2. borókabogyó: kiváló vizelethajtó, támogatja a vese működését és az epeműködést
  3. articsóka: ismert májtámogató és epehajtó, hozzájárul a zsírok lebontásához
  4. gyermekláncfűgyökér: vizelethajtó és vértisztító gyógynövény
  5. édeskömény: vízhajtó, antibakteriális tulajdonságokkal is bír és javítja az emésztést
  6. édesgyökér: tehermentesíti az emésztőrendszert
  7. orvosi zsálya: vizelethajtó, izzasztó gyógynövény
  8. csalán levél: vértisztító, csökkenti a vér húgysavszintjét és fokozza a vese vízkiválasztását
  9. fahéj: kiegyensúlyozza a vércukorszintet és csökkenti a vérzsírokat
  10. ánizs: vértisztító, vizelethajtó, emésztés támogató
  11. kurkuma: vértisztító, gyulladáscsökkentő, epehajtó tulajdonságú
  12. gyömbérgyökér: fertőtlenítő, gombaölő, antibakteriális gyógynövény

A Puridren® tisztító koncentrátum fogyasztása ráadásul nagy ördöngösséget sem igényel. Felejtsd el a gyógytea főzést, áztatást! Ebből a koncentrátumból elég a napi adagot (25 ml egy kupak) feloldani 1,5 liter vízben, és ezt elkortyolgatni naponta. Minimum 60, maximum 120 napos kúra keretében javasolt alkalmazni.

A koncentrátum tiszta, gyógynövényes ízén érezni fogod, hogy nem tartalmaz mesterséges aromát.

A legjobb 12 gyógynövény a méreganyagok kivezetéséhez

Mit tehetsz még? Ha még szeretnéd megtámogatni a méregtelenítési folyamatot, egészítsd ki a kúrát a Vegán articsóka kapszulával! Ez az articsóka kivonat a hatásért felelős fő összetevőre, a cinarinra standardizált. Ez azt jelenti, hogy minden egyes kapszulával 20 mg cinarinhoz juthatsz, ami hozzájárul ahhoz, hogy kúránk valóban eredményes legyen. A kapszulák ráadásul laktóz- és gluténmentesek.

Nézz körül a webáruházunkban
Natur Tanya® Puridren 60 napos Tisztító Program - sav-bázis egyensúly és salaktalanító ivókúra 3*500ml Akció
Hozzászólás
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek Bejelentkezés Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.