A béta-glükánok klinikailag igazoltan csökkentik a koleszterinszintet. A mechanizmus a következő: a béta-glükánok egy „réteget képeznek” a vékonybélben, ami csökkenti a bél koleszterin felvételét (valamint a koleszterinből előállított epesavak felszívódását is akadályozza).
A bonyolult folyamat eredményeként, a tanulmányok (1) (2) alapján kijelenthető, hogy a béta-glükánok 7-8 hét alatt akár 6-8 %-kal is tudják csökkenteni a koleszterinszintet.
A zöldségek-gyümölcsök ma már kevesebb béta-glükánt tartalmaznak, mint 100-150 éve, ezért érdemes a béta-glükánokat étrend-kiegészítő formájában pótolni.
A Natur Tanya® védjegyzett, 1,3/1,6 Béta-glükánt sörélesztő sejtfalból fermentálták, ugyanis a sörélesztő béta-glükánok a legtöbbet kutatott béta-glükán típus. A védjegy garantálja a béta-glükánok tisztaságát, oldhatatlanságát és a standardizált 1,3/1,6 béta-glükánok jelenlétét.