MAGYAR TÖKMAGOLAJ – adalékanyagmentes olaj, külsőleg és belsőleg 250ml Natur Tanya®
Natur Tanya Tökmagolaj
A Natur Tanya tökmagolaj hidegen sajtolással készül, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. Tökmagolajunk természetes forrása az a többszörösen telítetlen zsírsavaknak és E-vitaminnak. Nagyon finom dióra emlékeztető íze kulináris élvezet a konyhában, külsőleg többféle kozmetikai felhasználása lehetséges.
9 érv a tökmagolaj mellett
- magyar héj nélküli tökmagból
- Omega-3, Omega-6 és E-vitamin antioxidáns forrás
- külsőleg és belsőleg egyaránt használható
- adalékanyagmentes
- nem tartalmaz aromát, tartósítószert és színezéket
- diétás étrend kiegészítéséhez
- paleo étrendbe illeszthető
- kíméletes gyártástechnológiával előállítva
- GMO-mentes
Tökmagolaj a konyhában
A tökmagolaj értékes összetevőinek és teljes ízének megőrzése érdekében az olajat ne tegye ki hosszabb ideig hőhatásnak. A konyhában a tökmagolaj tökéletes salátaöntet, de szinte minden ételhez hozzáadható, így krémlevesekhez, főzelékekhez, rántottához, pácokhoz, kenhető pasztákhoz, tepsis zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz, pirítósra kenve, de desszertekhez, fagylaltokhoz is.
Banános, tökmagolajos turmix
Hozzávalók: 1 banán, 1 ek. tökmagolaj, 200 ml mandulatej, fél csésze áfonya, késhegynyi spirulina por, 1 ek. méz
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat.
Fetás, tökmagolajos krém
Hozzávalók: 25 dkg fetasajt, 2 gerezd fokhagyma, zöld fűszerek, 2 ek. tökmagolaj
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Zöldségekkel, zabkásával fogyaszthatjuk.
Tökmagolajos sajtos kifli
Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt (teljes kiőrlésű), 5 dl tej, 1 tk cukor vagy ugyanennyi méz (az élesztő működéséhez), 5 dkg élesztő, 2 tk só. A kenéshez: 1 dl tökmagolaj, 20 dkg reszelt sajt. A tetejére: 1 db felvert tojás, ízlés szerint magvak
Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A liszteket, sót kimérjük, elkeverjük. Az élesztős tejjel kidagasztjuk. 40 percig letakarva duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a tökmagolajjal, megszórjuk sajttal. Fentről, alulról, jobbról és balról is behajtjuk. Félretesszük pihenni 10-15 percre. A kenést és hajtogatást még kétszer-háromszor ismételhetjük pihentetéssel, úgy szebb a végeredmény. A tésztát kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk. Szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk. 200°C hőmérsékleten sütjük kb. 12-15 percig.
Felhasználási javaslat: Napi 1-2 evőkanálnyi mennyiség önmagában vagy ételekhez adva. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre és a hajra. A tökmagolaj nagyon finom dióra emlékeztető íze, isteni salátaöntet és feltétlen próbálja ki pirítósra csepegtetve is.
Összetevők: 100% héj nélküli tökmagolaj (Cucurbita pepo).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3626 kJ / 882 kcal |
Zsír: 98 g |
- amelyből telített zsírsavak: 19 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 33 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 46 g - Omega-3 zsírsavak: 0,91 g - Omega-6 zsírsavak: 45,46 g |
Szénhidrát: < 0,5 g - amelyből cukrok: < 0,5 g |
Fehérje: < 0,5 g |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 56 mg (466,67%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
Származási hely: Magyarország
Nettó térfogat: 250 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A MAGYAR TÖKMAGOLAJ TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
A tökmagolajat bár lehet önmagában fogyasztani, és abból reggel éhgyomorra is ihatunk, a kell nem igaz, annál is inkább, mert ha leöntjük vele kedvenc salátánkat, vagy turmixba, smoothie-ba keverjük, fokozza az egyéb tápanyagok felszívódást is. A napi adag minimum 1 evőkanál legyen, de 2-3 evőkanállal is bátran ihatunk belőle.
Prosztata problémákra ajánlom még figyelmedbe a Natur Tanya® Fűrészpálma kivonatát, ami szerves cinkkel, és kisvirágú füzikével is támogatja a prosztata egészségét. A koncentrátum azért különleges, mert jótékony hatása akár már egy 10 hetes kúra alatt is tapasztalható!
Az oldal tetején lévő keresőt használva, tudsz róla bővebben is olvasni!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita
A válaszodat előre is köszönöm!
szerintem az egyik legértékesebb olaj. hetente többször használjuk a konyhában. paradicsom saláta elkészítéséhez nem is tudok ízletesebb olajat elképzelni. brokkoli krémleveshez is adjuk, egyszerűen mennyei. 5 csillag