Főmenü Termékeink
Termékek

100% TAURIN POR - adalékanyagmentes, taurin aminosav Natur Tanya®

Cikkszám: 5999565082086
Készlet információ: Rendelhető
3 999 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 3 999 Ft
Bővebben a termékről

Ízesítetlen, adalékanyagmentes tiszta, 100% taurin por

A taurin egy öregedésgátló aminosav, ami sejtjeinkben és bélflóránkban is aktív. Elfogyasztása után kevesebb mint egy óra alatt a véráramba kerül, hogy energiát adjon az izomok, az idegek, a szív és agy sejtjeinek. Táplálja a szem retináját és a belső fül sejtjeit, mellyel biztosítja az egészséges hallást és látást. Fokozza az inzulinérzékenységet, szükséges az epe előállításához és a mérgező anyagok kiválasztásához a májban.

Tiszta, 100% taurin por, taurin a szabad aminosav

12 dolog, amit a Taurin tesz a szervezetben

 1. Energiát ad az izmoknak, fokozza a sportteljesítményt, az állóképességet
 2. Fenntartja az elektrolit-egyensúlyt
 3. Energiát ad az agynak és védi az agy sejtjeit
 4. Védi a szív egészségét, normalizálja a vérnyomást
 5. Gátolja az erek meszesedését, lebontja a koleszterint 
 6. Felgyorsítja az anyagcserét, fokozza a sejtek inzulinérzékenységét
 7. Csökkenti a cukorbetegség szövődményeit
 8. Segíti a máj méregtelenítő folyamatait
 9. Epesavakat képez, epeáramlást fokoz
 10. Támogatja a látásfunkciókat, segíti az éleslátást
 11. Segít halláscsökkenés és fülzúgás esetén
 12. Szabályozza a sejtek térfogatát az agyban és vesékben

12 dolog, amit a Taurin tesz a szervezetben

Energiaitalok és taurin

A taurinról legtöbbeknek az ökör képe és az energiaitalok jutnak eszükbe.
A taurin valóban energiát ad, de az energiaitalokkal szemben mellékhatások nélkül és kifejezetten a szív érrendszert támogatva teszi ezt. Először ökör epéből vonták ki, ami latinul, Bos taurus, melyről nevét kapta. A taurint azért adták energiaitalokhoz, mert mérsékli a nagy mennyiségű koffeinnek nyugtalanságot/idegességet okozó mellékhatásait. (1)

Taurin a szabad aminosav

A taurin szabad aminosav, ami azt jelenti, hogy mindenütt jelen van a testben és más aminosavakkal szemben nem fehérjék felépítéséhez használódik fel. Szabad aminosavként a taurin a sejteken belül, a mitokondriumokban található, egy mitokondriális, öregedésgátló és antioxidáns tápanyag.

Energiaitalok és taurin a szabad aminosav

Mitokondriumok a sejtekben  

Amikor az emberi sejteket felnagyítjuk, láthatjuk, hogy több száz mitokondriumnak nevezett sejtszervecskét tartalmaznak, melyek saját DNS-sel rendelkeznek. A mitokondriumok testünk motorjai a sejtekben, ahol a tápanyagokból energia lesz, vagyis ahol az ATP termelése zajlik. Ez testünk energiájának 95%-át teszi ki, és kilogrammban kifejezve 70 – 160 kg ATP molekulát jelent naponta.

Attól függően, hogy sejtjeink mennyire energiaigényesek, több száz vagy több ezer (idegsejtek kb. 10. 000) mitokondriummal rendelkeznek. Minél több mitokondriummal élünk együtt, annál több az ATP termelés, és annál egészségesebbek és fiatalabbak vagyunk. Ez a sejtszintű energia összefügg szöveteink, szerveink és szervrendszereink erejével és egészségével.

A taurin energia és a mitokondriumok

A taurin jelen van a mitokondriumokban és létfontosságú a mitokondriumok működéséhez és az energiatermeléshez. A taurin több módon is szabályozza a mitokondriumok egészséges működését, pl. elengedhetetlen a megfelelő ATP előállításhoz és a káros szuperoxid gyökök (ROS) semlegesítéséhez. A taurin hiánya mitokondriális diszfunkciót okoz, ami csökkenti terhelhetőségüket és felgyorsítja az öregedést. 

Ha megnézzük, hogy hol található meg a legnagyobb koncentrációban taurin, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a nagy energiaigényű és sok mitokondriumot tartalmazó szövetekben, mint amilyen pl. a retina, az idegek, az agy, a vese, a szív és a vázizomzat.

A taurin energia és a mitokondriumok

Taurin és a bélmikrobiom

A bélbikrobiom baktériumai szintén felhasználják a taurint, kéntartalmú vegyületeket szabadítva fel a bélben, ami segít a kórokozók visszaszorításában. Érdekes továbbá a taurin (akárcsak a prebiotikus rostok) rövid láncú zsírsavak termelődését támogathatja, és csökkenti a gyulladáskeltő lipopoliszacharid (LPS) bélben való mennyiségét is csökkenti.

Egy enyhe fertőzés arra késztetheti a májat és az epehólyagot, hogy taurinnal konjugált epesavak segítségével megerősítse a mikrobiomot, ezzel elősegítve újabb fertőzésekkel szembeni ellenállást.

A taurin az epe egyik fő alkotóeleme, epesó képző és a gerincvelőben, a vázizomszövetben, az immunrendszer fehérvérsejtjeiben is jelen van.

A sejteken belüli mitokondriumok és a bélmikrobiomunk kommunikálnak egymással, ezt a kommunikációt a taurin is segíti.  

(2), (3), (4

Mitokondriumok és öregedés 

Amikor a mitokondriumok működése károsodik felgyorsul az öregedés, szív és érrendszeri panaszok, metabolikus szindróma, neurológiai rendellenességek és súlyosabb degeneratív betegségek jelennek meg.

A mitokondriumok kevesebb energiát adó ATP vegyületet és több reaktív oxigén gyököket (ROS) termelnek. A taurin szintjének optimalizálása növeli az ATP szintézis mértékét és antioxidánsként csökkenti a ROS mennyiségét. A taurin jelentős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segít megvédeni szervezetünket a szükségtelen sejtpusztulástól és szövetkárosodástól.

Mitokondriumok és öregedés. Taurin és a bélmikrobiom

Taurin az öregedéskutatásokban

A WHO 25 országra kiterjedő epidemiológiai vizsgálatai azt bizonyították, hogy a leghosszabb élettartammal rendelkező népcsoportok szervezetében a legmagasabb a taurin szint. A leghosszabb kort megélt emberek Japánban élnek, akik nagy mennyiségű taurint tartalmazó éti kagylók és fésűkagylók fogyasztásával érték el mindezt. A taurin és a hosszú élet közötti kapcsolat olyan erős, hogy a kutatók a taurint „a japánok hosszú életéért felelős táplálkozási tényezőjeként” nevezték el.

Ezt bizonyítja egy másik tanulmány is, aki 433 középkorú, Japánban élő japán és 269 brazíliai japán bevándorló részvételével végzett vizsgálatot. A Japánban élő japánok vizeletében szignifikánsan magasabb volt a taurin kiválasztásának mértéke, de a japán bevándorlók esetében már nem. A magas vérnyomás és magas koleszterinszint nem érintette a taurinban gazdag étkezést követő őshonos japánokat, de a Brazíliában élő japán bevándorlókat igen. Megállapítottok, hogy ennek hátterében nem a genetika, hanem a taurinbevitel, mint környezeti tényező áll. (5), (6).

Taurin az öregedéskutatásokban

Taurin és a szív

A szív teljes súlyának 1/3-át mitokondriumok teszik ki, és teljes aminosavkészletének több mint 50%-át a taurin adja. Így már érthető miért olyan szoros a kapcsolat a szív és a taurin között.

A taurin hiánya a mitokondriális energiatermelés csökkenéséhez, idővel pedig a mitokondriumok számának csökkenéséhez, majd halálukhoz vezet, így viszont az őket tartalmazó sejtek is elpusztulnak. A sejtpusztulás növekedés a szívelégtelenség, illetve más szív- és érrendszeri betegségek egyik elfogadott okának tekinthető.

Szívelégtelenségben kevesebb ATP termelődik. A taurin csökkenti a pangásos szívelégtelenség és szívritmuszavar gyakori tüneteit, mint a terhelésre jelentkező légszomj, a bokák ödémája, a magas vérnyomás és magas koleszterin értékek, ami az erek meszesedését okozza. (7), (8), (9), (10), (11), (12)

Taurin és a sport

A szervezetben lévő taurinnak körülbelül 70%-a vázizmokban található, és az állóképességi teljesítmény egyenesen arányos a mitokondriumok működésével.

A mitokondriumok központi szerepet töltenek be az energiatermelésben. A taurin plazmakoncentrációja körülbelül 10 perccel fogyasztása után kezd el emelkedni, és általában 1 órával később éri el maximális értékét, majd körülbelül 6 és fél órával később tér vissza kiindulási szintjére. Érdekes, hogy éhgyomorra bevéve jobb biohasznosulást mutat.

Taurin és a sport

A taurin növeli a sportteljesítményt, az izmok erejét:

 • javítja az edzésteljesítményt
 • megnöveli az erő- és teljesítményszintet
 • késlelteti az izom kifáradását
 • csökkenti a regenerálódás idejét
 • segít az izomsérülésekből való felépülésben
 • fenntartja az elektrolitegyensúlyt

A taurin a kalcium-anyagcsere szabályozásában is részt vesz, a kalciumionok pedig létfontosságúak az izom-ideg kapcsolatok fiziológiájában és az izomösszehúzódásban.

A taurinnal való kiegészítés javítja az energiafelhasználást és a fehér zsírszövet anyagcseréjét, ami támogatja mind a testsúly csökkenését, mind a fizikai teljesítményt.

(13)

Taurin és az agy

Az agyban lévő taurin mennyisége az életkorral csökken, viszont kiegészítése segíthet szintjét fenntartani az élet folyamán.

A taurin ozmolitként szabályozza az agysejtek térfogatát, növeli az agyban az acetilkolin szintjét, mérsékli a gyulladásokat és elősegíti a hosszú távú memóriában történő információtárolást. A taurin étrendi kiegészítése csökkenti a szorongást és javulást idéz elő a viselkedésben és a szociális interakciók terén.

Taurin és a sport

Taurin máj, epe és koleszterin

A taurin nélkülözhetetlen a máj általi méregtelenítés második fázisához, amikor a mérgező vegyi anyagok (pl. alkohol és gyógyszermaradványok) megkötése történik és szükséges az epetermeléshez. A taurin csökkenti a nem alkoholos és alkoholos zsírmáj kialakulásának kockázatát, és segít megvédeni a májat az alkohol káros hatásaival szemben.

Az epesavak jelentik a szervezet fő eszközeit a koleszterin lebontására. Minden egyes nap egy felnőtt körülbelül 500mg koleszterint bont le és alakít át epévé, ehhez viszont taurinra van szükség. A taurin alapvető szerepet játszik az anyagcserében és az emésztésben, mivel támogatja a májat az epesók előállításában, mely epesók segítik a zsírok lebontását a belekben. 

Taurin és a látás

A retina szervezetünk taurinban leggazdagabb szerve, többet tartalmaz belőle, mint bármely más aminosavból. Degeneratív elváltozásainak egyik fő oka az oxidatív stressz, amit a taurin a szemek fő antioxidánsként semlegesít. A cukorbetegek plazmájában a taurin alacsony szintje összefüggésbe lett hozva a diabéteszes retinopátiával. (14), (15)

Taurin és hallás

A taurin létfontosságú szerepet játszik a hallásban és bizonyos esetekben meg is fordíthatja a hallásvesztés mögötti biokémiai folyamatokat. A taurin segít helyreállítani és szabályozni a kalciumion-áramlást a sejtekben, mely a halláskárosodások zöménél a fő ok.  Más tanulmányok azt is igazolták, hogy a taurin szinte teljesen megszüntetheti a fülzúgást. (16), (17), (18), (19)

Taurin máj, epe és koleszterin. Taurin látás és hallás

Taurin - inzulinrezisztencia és cukorbetegség

A cukorbetegség csökkenti a szervezet azon képességét, hogy felszívja a taurint, ahol 25%-kal alacsonyabb a taurin koncentrációja a sejtekben. A taurin szükséges a hasnyálmirigy béta-sejtek életképességhez, antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai javítják az inzulinérzékenységet.

A 2-es típusú cukorbetegségben a taurin javítva a vércukor szabályozását és csökkenti a cukorbetegség szövődményeit, melynek legtöbb fő célpontjában a vesék, a retina és az idegsejtek állnak. (20), (21), (22)

3 dolog, ami csökkenti a taurin szintjét

KOR - Ahogy nő a kor, úgy csökken a taurin szintje, különösen az agyban

BETEGSÉGEK - a taurinban gazdag szervek betegsége, csökkenti taurin szintet

VEGÁN ÉTREND - a taurin néhány algát leszámítva, nem található növényi táplálékban

 • MAGAS HATÓANYAGTATALMÚ, 3000 MG SZABAD FORMÁJÚ TAURIN AMINOSAV
 • ADALÉKANYAGMENTES ÉS ÍZESÍTETLEN
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
 • VEGÁN MINŐSÍTÉS
 • DIÉTÁS ÉS PALEO ÉTRENDBE ILLESZTHETŐ
 • CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK
 • KOFFEINMENTES
 • AKÁR 166 ADAG
 • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ

Felhasználása: Gyermekeknek napi 1,5 g por (fél teáskanálnak megfelelő mennyiség), felnőtteknek 3 g por (1 teáskanálnak megfelelő mennyiség); vízben, gyümölcslében, vagy nem túl forró teában, kávéban feloldva, lehetőleg éhgyomorra, 2-3 részletben elfogyasztva. Bevitele sporttevékenység előtt kb. 60 perccel ajánlott, mivel a vérplazmában lévő koncentrációja ekkor éri el maximális szintjét.

Adagok száma a termékben: 166

Nettó tömeg: 500 g

Összetevők: 100% taurin aminosav (szabad forma).

Átlagos tápérték                                       

100 g termékben

 Energia:                                                        

 1190 kJ/280 kcal

 Zsír:                                                                             

 - ebből telített zsírsavak:                                         

 0 g

 0 g

 Szénhidrát:                                                                

 - ebből cukrok:                                                           

 0 g

 0 g

 Fehérje:                                                                      

 70 g

 Só:                                                                                

 0 g

Hatóanyag a napi adagban (1 teáskanálban): Taurin (szabad forma): 3000 mg.

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

Dr. Chen Ginseng Ginkgo Biloba FORTE kapszula 30x Akció

Dr. Chen Ginseng Ginkgo Biloba FORTE kapszula 30x

2 283 Ft
2 055 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 2 055 Ft
 Dr. Chen Eredeti kínai zöld tea filteres 20x Akció

Dr. Chen Eredeti kínai zöld tea filteres 20x

739 Ft
665 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 665 Ft
Natur Tanya® Office Health csomag – Lutein Pro szemvitamin+ Magnézium-biszglicinát Akció

Natur Tanya® Office Health csomag – Lutein Pro szemvitamin+ Magnézium-biszglicinát

8 755 Ft
7 880 Ft
Legjobb ár az elmúlt 30 napban: 7 880 Ft
Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Jálics Edit
0/5
Kedves Rita, köszönöm szépen a választ.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Jálics Edit!

Örülök, hogy neked is bevált a Glicin por alváshoz. Minden további nélkül alkalmazható vele a Taurin por és a Slimbiotikum fogyókúrás probiotikum.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Jálics Edit
0/5
Kedves Rita!
Esténként glicint szedek, mert segít jól aludni. Szeretném megtudni, hogy a glicin mellett szedhető-e párhuzamosan a taurin illetve a Slimbiotikum.
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel, Edit
Kovács Mária
0/5
Köszönöm a választ Kedves Rita!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Kovács Mária!

A taurint reggel, vagy testmozgás előtt, éhgyomorra, kis időintervallumokban fogyaszd el. Nem kell a nap folyamán széthúzni.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kovács Mária
0/5
Kedves Rita!
Megrendeltem ugyan a Taurint, de meg nem kezdzem el fogyasztani.
65 eves vagyok. Az ajanlas pedig időseknek is szól.
Azt szerrtnem tudni, hogy hogyan szedjem.
A leiras szerin az 1 teáskanal port folyadekban feloldjuk, és 2-3részletbrn fogyasszuk el.
Ez azt jelenti, hogy elkészitem az oldatot és egész napra osszam el 3 részre, vagy reggel is megihatom kis idő intervallumokban. Mert éhgyomorra kéne fogyasztani. Vagy étkezések előtt frissen elkészítve .
Czirják Eszter
0/5
Köszönöm
Somogyi Rita
5/5
Kedves Czirják Eszter!

A taurint régen valóban ökör epéből vonták ki (innen a neve), manapság azonban már kémiai összetevőkből szintetizálják ezt az aminosavat. Emiatt is vegán minősítésű, így vegán étrend mellett is bátran fogyasztható.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Czirják Eszter
0/5
Kedves Rita,
Azt szeretném megkérdezni, hogy a taurin port ha nem ökörből nyerik, akkor hogyan? Azért kérdezem, mert vegán étrendet követek és nem szeretnék állati eredetű dolgot fogyasztani. Láttam, hogy vegán minősítésű a termék, de szeretnék biztosra menni, mert nem láttam információt arról hogy hogyan készül.

Köszönöm.
Somogyi Rita
5/5

Kedves Bakos Zsuzsa!

A taurin sok egyéb remek tulajdonságai mellett a vérnyomást is segít normalizálni. Nem csökkenti vagy növeli tehát, hanem segít az optimális egyensúlyt elérni. Álmosító hatása nincsen. Az egy másik aminosav, a szintén nagyon hasznos glicin tulajdonsága, hogy alvássegítőként is alkalmazható.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Bakos Zsuzsa
0/5
Kedves Rita!
Nagyon tetszik, amit a taurinról lehet olvasni, szeretném szedni, csak az tart vissza, hogy a már eleve alacsony vérnyomásomat nem fogja-e még jobban levinni. Valahol azt olvastam, hogy van némi álmosító hatása is. Erről mit lehet tudni? Mik a tapasztalatok?
A választ előre is nagyon köszönöm!
Szép napot kívánok!
Zsuzsa
Somogyi Rita
5/5
Kedves György!

Nincs akadálya annak, hogy a Taurin port a Perui kovafölddel kombináld a fogyasztási javaslatoknak megfelelően, ami a következő:
- Taurin por: Gyermekeknek napi 1,5 g por (fél teáskanálnak megfelelő mennyiség), felnőtteknek 3 g por (1 teáskanálnak megfelelő mennyiség); vízben, gyümölcslében, vagy nem túl forró teában, kávéban feloldva, lehetőleg éhgyomorra, 2-3 részletben elfogyasztva.
- Perui kovaföld: Naponta 2 púpozott evőkanállal (7 gramm), amely megfelel 6,6 gr szilícium-dioxidnak (3 gr szilícium). Fogyasztása: lehetőleg reggel éhgyomorra.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kiss György
0/5
Kedves Rita! Azt szeretném megkérdezni,hogy a Taurin port használhatom-e a Perui kovafölddel,ls ha igen mikor és milyen arányban? Köszönöm a válaszod elöre is! Gyuri!
Somogyi Rita
5/5

Kedves Bécsiné Kőrös Zsanett!

A Taurin port 2-3 dl folyadékban érdemes feloldani.


Nem egyszerre, hanem 2-3 részletben szerencsés elfogyasztani, némi időt hagyva köztük. Üdvözlettel: Somogyi Rita

Bécsiné Kőrös Zsanett
0/5
Kedves Rita!
Elnézést az értetlenkedésért, de hogyan kell alkalmazni a Taurin port? Napi 3g, lehetőleg éhgyomorra. De mi az hogy 2-3 részletben elfogyasztva? Hány dl folyadékban?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Makai Gyöngyi!

Nincsen akadálya, hogy alkalmazd a Taurin port ilyen esetben.


Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Makai Gyöngyi
0/5
Kedves Rita!
Pajzsmirigy alulmükődésem van és változó kori tünetektől is szenvedek. Használom a női egyensúly komplex étrendkiegészítőt, szelént, D-vitamint. Gyógyszert nem szedek. A látásom romlik, ezért szedném a Taurin port. A leírtak ismeretében, van ennek akadálya? Köszönöm válaszát!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Éva !

Igen, jól érted.

A taurin ugyanis létfontosságú szerepet játszik a hallásban, és a kalcium-ion áramlást segít helyreállítani, ami a legtöbb esetben a hallásvesztés és a fülzúgás mögött is meghúzódik kiváltó okként. A kutatások sok esetben igazoltál, hogy a taurin szinte teljesen megszüntetheti a fülzúgást.

A gyártótól kapott legutolsó információ alapján a taurin érkezését a hónap végére várjuk, de ha megírod az elérhetőséged az info@anatur.hu email címre, nagyon szívesen értesítünk, amint megérkezett a termék.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Haffner Éva
0/5
Kedves Rita! Krónikus fülzúgásom van. Akkor jól értem, hgy ezt kell szednem? Tudni, hogy mikor lesz újra rendelhető ?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Kriszti !

Gyerekeknek napi 1,5 gramm taurin a por a napi adag, ezt elkeverhetitek vízben, gyümölcslében, vagy nem túl forró teában feloldva, és lehetőleg reggel éhgyomorra add a gyerkőcnek.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Hegyesi Kriszti
0/5
6 éves gyereknek mennyi a napi adag?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Annamari!

Ezt sajnos nem tudom pontosan megmondani, hiszen függ a kiváltó októl attól, a probléma súlyosságától, de az életmódunktól is. Ami biztos, hogy a kúraidő minimum 60- maximum 120 nap.

Fogyaszd egészséggel!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Aczel Annamari
0/5
Kedves Rita! Mennyi idő kell, hogy javuljon a hallás?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Marcsi!

A gyártótól kapott legutolsó információ szerint május elején lesz újra rendelhető a taurin por.
Ha megírod nekünk elérhetőséged az info@anatur.hu email címre, nagyon szívesen értesítünk, amint újra elérhető a termék.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Kiss Marcsi
0/5
Kedves Rita! Mikor lesz a taurin por újra rendelhető?
Somogyi Rita
0/5

Kedves Botond!

A Kék Zónák, a Föld azon részei, ahol lakosságarányosan a legtöbb 100 év feletti ember él. Ilyen a japán Okinawa-szigetek, a kaliforniai Loma Linda, a görög Ikaria, az olasz Szardínia és a Costa Rica-i Nicoya.

A hosszú élet titka az okinawaiak esetében elsősorban a táplálkozás, melynek a tengeri algák és a taurinban gazdag kagylók, rákok is a szerves részét képezik. Érdemes ezeket a tápanyagokat nekünk is rendszeresen fogyasztani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Kozma Botond
0/5

Én is hallottam már a kék zónákról, ahol a legtovább élnek az emberek! Ezek a japánok nagyon tudnak valamit! Azt hiszem, itt az ideje, hogy belekezdjek egy taurin meg spirulina kúrába!

Somogyi Rita
5/5
Kedves Bea!

Erre a kérdésre igen nehéz válaszolni, hiszen minden tápanyag más-más hatásmechanizmussal dolgozik, és nem felejtkezhetünk el arról sem, hogy a fülzúgás mögött is számtalan kiváltó ok húzódhat meg.

De, ami biztos! A fülzúgás kiváltó ok a legtöbb esetben a kalciumion-áramlásnak a megváltozása, a taurin pedig pontosan ezt állítja helyre! Vagyis a taurin létfontosságú az egészséges hallás szempontjából is, tegyél vele egy próbát!

És nyugodtan kombinálhatod akár cinkkel és Ginkgo Bilobaval is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Benkené Bea
0/5
Kedves Rita! Fülzúgásra ez a jobb, vagy a cink, esetleg a ginkgo biloba?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Ildikó!

Ennek igazán örülök, én köszönöm a visszajelzésed. A 100 % taurin por különösen ajánlott sportolóknak, aktív életet élőknek, hiszen energiát és erőt ad, és javítja az edzésteljesítményt.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Boronkai Ildikó
5/5
Kipróbáltam! Edzés előtt fogyasztottam, dupla edzés (erősítő+zsírégető torna) meg se kottyant, bírtam a pörgést! Köszönöm!
Somogyi Rita
5/5
Kedves István!

Érdemes, hiszen a taurin aminosav energiát ad az izmoknak, fokozza a sportteljesítményt és az állóképességet. Várom a te visszajelzésed is a tapasztalatodról!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Ecseri István
5/5
Az edzőm már régóta ajánlja a taurint, örülök, hogy nálatok is elérhető, kipróbálom!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Török Péterné!

Habár a taurin bizonyítottan csökkenti a magas vérnyomást, sajnos nem ajánlhatom orvosi beleegyezés nélkül akkor, ha gyógyszeres kezelés alatt állsz. Szükség lehet ugyanis a gyógyszeradag módosítására, ebben azonban az orvosod tud segíteni!

Kérlek, beszélj vele!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Török Péterné
0/5
Bocsánat, az magas vérnyomás akart lenni.
Török Péterné
0/5
Kedves Rita! Én agas vérnyomás miatt szedném, gyógyszerrel együtt lehet?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Vera!

Pontosítanék: mivel taurint leginkább a tengeri gyümölcsök tartalmaznak (rákok, kagylók), és ezekből viszonylag keveset fogyasztunk (nem úgy, mint pl. a japánok, akik taurinban gazdagon táplálkoznak, és akiket nem is érint pl. a magas koleszterin és magas vérnyomás) ezért mindannyiunknak szüksége lenne taurin pótlásra a jobb állóképességért, a szív-és érrendszer egészségéért, a jobb memóriáért, normál anyagcseréért.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Russné Vera
0/5
Én úgy tudom, hogy a taurin csak az állati eredetű termékekben van, ezért a vegetáriánusok, vegánok egészen biztos, hogy hiányban szenvednek.
Somogyi Rita
5/5
Kedves Dalma!

Bizony, hogy nem! A taurint, ez a szabad aminosavat éppen azért adták az energiaitalokhoz, hogy a nagy mennyiségű koffein negatív tulajdonságait ellensúlyozzák.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Csegedi Dalma
0/5
Ohh,,, akkor nem is volt a taurin káros az energiaitalokban! Ez sok mindent megmagyaráz, de érdekes!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Orsolya!

Nagyon is egyet tudok érteni ezzel a kijelentéssel, hogy mindannyiunknak kellene fogyasztani taurint!

A taurin, ez az öregedésgátló aminosav nagyon fontos a mitokondriumok, ezek a sejtek energitatermelő központja, a hallás, a látás, a bélmikrobiom egészség, sőt a máj egészségéhez, de még hosszan lehetne folytatni a sort.

És mivel kevesen fogyasztunk olyan állati eredetű élelmiszereket, amelyek taurinban gazdagok (elsősorban rákok, kagylók), így valóban mindenkinek pótolnia kellene jó minőségű, tiszta, adalékanyagmentes 100 % taurin porból ezt az aminosavat.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Méhész Orsolya
5/5
Köszönöm, hogy végre írtatok erről a fontos aminosavról! Hátha átvonul már a köztudatba, hogy a taurin minden csak nem rossz, és mindenkinek kellene fogyasztani!