Anatur! Blog
Kapszaicin - a zsírégetés királya!
Somogyi Rita
Chili - hatékony és természetes zsírégető
Nehezen mennek le a kilók, vagy el sem indulnak? Ez az újgenerációs, bélmikrobiom tápláló zsírégető tabletta, egyszerre több mankót is ad ahhoz, hogy beinduljon a fogyás. Az összetevők csökkentik a bőr alatti és a szervek körüli zsigeri zsírokat, növelik a jóllakottság érzését, illetve számos anyagcsere útvonal szabályozásával serkentik az anyagcserét, ami már 20%-kal is több lehet akár, az első fél órában.
Mit tartalmaz a zsírégető Chili tabletta?
Védjegyzett és szabadalmazott chili paprika kivonatot. Védjegyzett inulin prebiotikumot (Frutafit®) és zöld teából kivont EGCG antioxidánst.
3 féle kapszaicin vegyületet (kapszaicin, dihidrokapszaicin és nordihidrokapszaicin).
Ez tablettánként 15 db chili paprika koncentrátumnak felel meg.
8 érv a zsírégető Chili tabletta mellett
- Bélmikrobiom moduláló testsúlycsökkentés
- Firmicutes/Bacteroidetes arány helyreállítás
- Jólakottság érzésének növelése
- Termogenikus zsírégetés
- Régi zsírszöveteket fokozott bontása
- Bőr alatti és szervek körüli zsigeri zsírok csökkentése
- Fokozott anyagcsere, számos anyagcsere útvonal szabályozásával
- Életmódváltó testsúlycsökkentés, jojó-effektus nélkül
A bélmikrobiom kulcs a fogyáshoz, a Chili a bélmikrobiomhoz
A bélmikrobiom bizonyítottan kapcsolatban áll az elhízással és az elhízottsággal összefüggő metabolikus betegségekkel, illetve gyulladásokkal.
A bélbaktériumok kulcs szerepet játszanak a lassú anyagcserében, a zsigeri zsírok gyarapításában, a sikertelen vagy jojó effektussal végződő fogyókúrákban, az inzulinrezisztenciában, a 2-es típusú cukorbetegségben, a zsírmájban és a magas vérnyomásban. (1)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Firmicutes és Bacteroidetes arány és az elhízás
Nyugati étrend és életmód hatására a bélmikrobiomban a Firmicutes és a Bacteroidetes törzsek egymáshoz viszonyított aránya megváltozik. Elhízás estén megnő a Firmicutes törzs tagjainak száma, lassúbb anyagcserét, étvágyzavarokat, zsírraktározást és gyulladásokat előidézve.
Az inulin, az EGCG és a chili paprika kapszaicin vegyületei nagyszerű opciók a mikrobiom-barát testsúlycsökkentéshez, segítenek helyreállítani a Firmicutes/Bacteroidetes arányt. Zsírégető, anyagcsere serkentő és étvágycsökkentő hatásukat a bélmikrobiomon keresztül fejtik ki. (2, 3)
A fogyáshoz nem elég csökkenteni a kalóriabevitelt!
A bélmikrobiom kutatások rávilágítottak, hogy a súlykontroll nem egyenlő azzal, hogy csökkentjük a kalóriabevitelt. Olyan táplálékokat kell fogyasztanunk, amelyek jót tesznek a bélmikrobiomban élő, hasznos bélbaktériumainknak!
A bélmikrobiom összetétele szerencsére étrenddel és életmódi változtatásokkal kedvező irányba befolyásolható. Az inulin, az EGCG és a chili paprika vegyületei, nagyszerű opciók a mikrobiom-barát testsúlycsökkentéshez.
Zsírégető Chili - Hozd ki magadból a maximumot!
INULIN CIKÓRIÁBÓL
A chili tablettában szabadalommal védett (Frutafit®) inulin található, amit cikória gyökérből vonnak ki. Az inulin egy prebiotikus rostanyag, ami a jótékony bélbaktériumokat táplálja a bélflórában.
Ezek a hasznos baktériumok posztbiotikumokat fermentálnak belőle, mely vegyületek segítik a bélmikrobiom egyensúlyát, védik és regenerálják a bél-gát hámsejteket, és felgyorsítják az anyagcserét. A bélmikrobiom egészsége létfontosságú a helyes immunválaszokhoz, a vércukorszint szabályzáshoz, meghatározó általános egészségünk és élettartamunk szempontjából is. (4)
EGCG ZÖLD TEÁBÓL
Az epigallokatekin-3-gallát (EGCG) a zöld tea egyik legfőbb flavonoidja. Egy erőteljes, egy epigenetikusan aktív antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy a minket érő stressztől és helytelen táplálkozásból adódó bélmikrobiomot és a sejteket károsító melléktermékek, pl. szabad gyökök és gyulladást keltő vegyületek semlegesítője.
Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélmikrobiom összetételét, aktívan részt vesz a Firmicutes/Bacteroidetes arány helyreállításában. Felgyorsítja az anyagcserét, csökkenti a zsigeri zsírok mennyiségét és a máj zsírtartalmát.
Az EGCG természetes vércukorszint szabályzó és növeli a sejtek inzulinérzékenységet. Enyhíti az oxidatív stresszt, és szabályozza a mitokondriális működést a sejtekben. Megnöveli az energiafelhasználást és felgyorsítja a fogyást, csökkenti a zsírtömeget és megkönnyít a súlymegtartást a fogyás után. (4)
KAPSZAICIN CHILIBŐL
A kapszaicin a legtöbbet tanulmányozott természetes, ún. termogén zsírégető hatóanyag. Számos további bizonyított élettani hatással, pl. a gyulladások csökkentése, reumás gyulladások visszaszorítása, rákprevenció az apoptózis növelése által és jelentős antioxidáns tulajdonságok.
A kapszaicinnek kedvező hatása van a 2-típusú cukorbetegségre, az emésztőrendszerben gátolja a Helicobacter pylori szaporodását és mikrobaellenes (fitoncid) tulajdonsággal is rendelkezik.
A kapszaicin elhízás elleni hatása összefügg a gyomor-béltraktus és a bél mikrobiom funkciójának modulációjával, a jólakottság érzésének növelésével, melyet a hipotalamusz neurális hálózatai szabályoznak és a termogenikus zsírégetéssel, ami a zsigeri zsírokat is csökkenti. (6,7)
A Scoville-féle csípősségi egység
A Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit) egy olyan mértékegység nélküli szám, amely a kapszaicin relatív mennyiségét jelzi, és azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani, ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük.
A Chili tabletta kapszaicinoidok (MaxiTherm®), deklarált 300,000 SHU/g értékkel rendelkeznek.
Ezért nem okoz irritációt a 15 db chili paprika a Chili tablettában
A kapszaicin valójában csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását.
Ugyanakkor, ha naponta 15 db chilit kellene elrágcsálnunk, akkor az gyomor- és bélrendszeri panaszokat, irritációkat okozna a szájban és emésztőrendszerben is. Mindezt úgy kerülhető el, ha a csípős vegyületeket mikrokapszulázzák, a tablettázás előtt.
MIKROKAPSZULÁZOTT VitaPearlTM TECHNOLÓGIA
A mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) olyan eljárás, ahol minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el.
Ezek a mikrogömbök sűrítik a tablettát. A mikrogömbök csak a bélben oldódnak és elnyújtottan adják le a hatóanyagot, mindenféle mellékhatás nélkül.





