Főmenü Termékeink
Termékek

Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM - probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához

Cikkszám: 5999565081997
Bővebben a termékről

DUPLÁZZ ÉS SPÓROLJ
DUOPACK KEDVEZMÉNY!
2 doboz vásárlása estén
Kattints ide a 10% kedvezményért!»

FLÓRABIOTIKUM a bélmikrobiom egyensúlyért

A FLÓRABIOTIKUM nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett probiotikum és szabadalommal védett, fermentált prebiotikum a gyomor-bélrendszer egészségéhez, a bélmikrobiom egyensúlyához. Különösen ajánlott antibiotikum-kezelés mellett, tengerentúli utazásokhoz, puffadások, IBS, IBD és akut vagy krónikus hasmenések esetén, már 3 éves kortól.

FLÓRABIOTIKUM a bélmikrobiom egyensúlyért

Bélmikrobiom egyensúly

Egyensúlyban lévő bélmikrobiomunk 85%-ban hasznos bélbaktériumoknak, 15%-ban patogén mikroorganizmusoknak ad otthont. Ez az ökoszosztéma teljes egészségünk alapja, hatással van szervrendszereink, szerveink és sejtjeink működésére. A bélmikrobiom kommunikál az agyunkkal, immunrendszerünkkel, idegrendszerünkkel, sejtjeinkben található mitokondriumokkal. Befolyásolja hormonháztartásunk egyensúlyát, az alvás-ébrenlét ciklus egészségét és az anyagcserét, méghozzá számos útvonalon keresztül. 

Bélbaktériumaink irányítanak

Ma már tudjuk, hogy mentális egészégünk, gondolkodásuk és viselkedésünk, védelmi vonalunk, de még testsúlyunk is a bélmikrobiom ökoszisztémájának kezében van.

Az is bizonyított, hogy a bélmikrobiom egyensúlyvesztése olyan metabolikus betegségek kiváltó oka, mint inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, zsírmáj vagy a magas vérnyomás.

A bélmikrobióta diverzitása óriási hatással van az egészségünkre, mivel összetétele olyan funkciókat lát el, melyeket a szervezetünk nem tud. Számos különböző tényező lehet negatív hatással a mikrobióta sokszínűségére és összetételére, pl. a rossz táplálkozás, betegség, életkor, gyógyszerek (pl. antibiotikumok)…

 • A flórabiotikum több mint 100 klinikai vizsgálatban elemzett élő gomba probiotikumot (S. boulardii) és több 100 publikált tanulmányban szereplő fermentált guarbab prebiotikumot tartalmaz a bélmikrobiom egyensúlyának helyreállításához, amit rossz étkezési szokások, stressz, antibiotikum használat vagy műtét billent ki egyensúlyából.

Bélmikrobiom egyensúly, bélbaktériumaink irányítanak, flórabiotikum

9 OK AMIKOR SEGÍT A FLÓRABIOTIKUM

1. ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT VAGY UTÁN

A flórabiotikum kifejezetten antibiotikum mellett ajánlott probiotikumot és prebiotikumot tartalmaz, az antibiotikum rezisztencia veszélye nélkül.

2. C. DIFFICILE FERTŐZÉS

Az antibiotikum használat leggyakoribb problémája a Clostridium difficile kórokozó túlszaporodása, ami visszatérő fertőzéseket okoz.  

3. PATOGÉN BAKTÉRIUMOK

A flórabiotikum csapdába ejti a kórokozókat, gátolja a káros toxinok termelését és alacsonyabb bél pH értéket eredményez, ami ideális környezetet teremt a jótékony baktériumok szaporodásához.

4. HELICOBACTER PYLORI FERTŐZÉS

A H. pylori rezisztens az antibiotikumokra. A S. boulardii sejtkárosodással megegyező morfológiai változásokat indukál a H. pylori sejtekben.

5. PATOGÉN GOMBÁK, CANDIDA

Az S. boulardii a patogén gombákkal szemben (Candida) gombaölő vegyületeket (kaprinsavat, kaprilsavat, hexánsavat) választ ki, ami gátolja a gombafonalak kialakulását.

6. TENGERENTÚLI UTAZÁSOK

Az utazási hasmenések 80%-át az enterotoxikus Esherichia coli baktérium okozza. A legjobb megoldás, ha utazásaink alkalmával a flórabiotikumot is a bőröndbe csomagoljuk!

7. AKUT VAGY KRÓNIKUS HASMENÉSEK

A hasmenés jelzés, hogy a bélmikrobiom diverzitásában egyensúlyzavar áll fenn. A flórabiotikum minden típusú, akut és krónikus hasmenés esetén is bizonyítottan segítség.

8. PUFFADÁSOK, IBS 

A flórabiotikum enyhíti a puffadásokat és az IBS tüneteit, melyet egy tünethármas (puffadás, hasi fájdalom és béltranzitban létrejövő zavarok) jellemez.

9. IBD, Gyulladásos Bélbetegségek

A flórabiotikum csökkenti a vastagbél áteresztőképességét és összetevői visszaszorítják azokat a patogén baktériumokat, akik a kellemetlen tünetek és gyulladáskeltő citokinek termelői.

9 OK AMIKOR SEGÍT A FLÓRABIOTIKUM

A FLÓRABIOTIKUM összetevői

 • Saccharomyces cerevisiae var. boulardii

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. Nem tartalmaz rezisztens gént, a bakteriális probiotikumokkal szemben, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni. 

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii 10-szer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok és ragadós a felszíne, ami magához tapasztja a kórokozókat (pl. E. coli, Salmonella), melyeket emésztéssel ürítünk. A kórokozó gombák (pl. Candida) ellen is fellép, méghozzá gombaölő vegyületek kibocsátásával (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav), ami akadályozza szaporodásukat. Bizonyos patogéneket a toxin receptorhelyeinek blokkolásával, a patogén toxin „csali” receptoraként, vagy a patogén toxin közvetlen elpusztításával gátol. Mindezzel a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii nagymértékben hozzájárul a bélmikrobiom egészségéhez és egyensúlyához. 

 • Fermentált guárbab prebiotikum

A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat (mely a gyomor- és bélbarát rosttermék önálló összetevője) kizárólagos táplálék a vastagbél baktériumainak, melyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot rövid láncú zsírsavakká, más néven a POSZTbiotikumokká, melyeknek számos jótékony hatása van a belekre és az immunrendszerre. 

A fermentált guarbab alacsony Dalton molekulatömegű lassan fermentálódó prebiotikum. Fiziológia hatásairól több 100 tanulmányt publikáltak, rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, és bizonyítottan alkalmas funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID), irritábilis bél szindróma (IBS) vagy SIBO tüneteinek enyhítésére is.
FLÓRABIOTIKUM Saccharomyces boulardii és fermentált guárbab prebiotikum

 

Antibiotikum-rezisztencia

Antibiotikum-rezisztencia az, amikor a kórokozó baktériumok nem reagálnak az antibiotikumra. Az antibiotikum rezisztencia évről-évre nő, és ha például az A. baumannii antibiotikum-rezisztencia továbbra is olyan gyorsan emelkedik, mint az előző években, az komoly veszélyt is jelenthet az emberiségre. 

Egy antibiotikum nem tesz különbséget jó és rossz baktériumok között, mindegyiket elpusztítja. Azok a jó baktériumok, amik nem esnek áldozatul az antibiotikumoknak, rezisztensek az antibiotikumra, vagyis antibiotikum rezisztencia géneket hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak. Antibiotikum mellé lehetőleg ne bakteriális probiotikumokat válasszunk.

Fontos, hogy a S. boulardii egy gomba probiotikum, ami nem tartalmaz rezisztens gént, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni. 

Antibiotikum-rezisztencia és FLÓRABIOTIKUM

Antibiotikumok és bélflóra

Az antibiotikum fogyasztásnak egy rövid távú következménye bélmikrobiom egyensúlyvesztése, ugyanakkor az antibiotikus kezelés után akár még 6 hónnappal is megfigyelhetők a bélmikrobióta zavarai.

Az antibiotikumokkal összefüggő hosszútávú következmények

 • C. difficile fertőzés 
 • Kiújuló hasmenések
 • Antibiotikum-rezisztencia fokozott kockázata
 • Szövődmények, mint pl. colitis (a vastagbél gyulladása)

Antibiotikumok és bélflóra, C. difficile fertőzés, kiújuló hasmenések

Hasmenés

A hasmenés nem csak antibiotikum okozta következmény lehet. A bélmikrobiom egyensúlyát felboríthatja gyakori hasmenést okozva más kórokozó baktériumok vagy vírusok fertőzése is, melyek csökkentik a tápanyagok feldolgozását, de növelik a bél vízmennyiségét. Okozhatja károsodott nyálkahártya, áteresztő bélszindróma és kórokozók toxinjai is. A FLÓRABIOTIKUM minden esetben bizonyítottan segítség.

Ha a hasmenést nem kezeljük, az a normál mikrobióta további egyensúlyvesztését eredményezheti, egyre több toxinnal, gyulladással és egyéb szövődménnyel.

Hasmenés és FLÓRABIOTIKUM 

Mi a különbség probiotikum és probiotikum között? Nézzük meg ezt a Saccharomyces boulardii-n keresztül!

1. Csak NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT PROBIOTIKUMOT válasszunk!

Egy probiotikum élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii) után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).

Nemzetség

Faj

Törzs

Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma

Saccharomyces

cerevisiae

var boulardii

CNCM I-1079

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 törzs

A Natur Tanya® Flórabiotikum NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított probiotikus törzs, több mint 100 klinikai vizsgálatban lett elemezve, teljes genomját feltérképezték és feljegyezték.

2. A probiotikum stabilitása és túlélő képessége 

A probiotikumok előállítása is különböző, más-más gyártástechnológia lépésekkel készülnek, mely nagyban befolyásolja stabilitásukat, élettartamukat és azt, hogy valójában elérik-e és milyen mennyiségben a vastagbelet. Például túlélik-e egyáltalán a gyomorban uralkodó „zord körülményeket”, a test 37 Celsius-fokos hőmérsékletét vagy ellenáll-e az epesavakkal szemben.

A probiotikum életképessége kulcsfontosságú tényező az élettani tulajdonságokat illetően. Az S. cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 túlélési arányát humán-emésztési modellel igazolták. Az S. boulardii CNCM I-1079 életben marad a felső emésztőrendszeri szakaszban és a nap bármelyik szakában fogyasztható. Továbbá garantált a minimum koncentráció mennyisége is, 24 hónapon át 20-250C fokon.

 • FLÓRABIOTIKUM növényi kapszulatokkal készül

A gyomor savas közege és a nedvesség is hatással van a probiotikumok életképességére. A DRcaps® késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatok, ami megvédi az összetevőket a nedvességtől és savaktól, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig.

A probiotikumok formulázásánál fontos

A DRcaps® kapszulák lebomlását humán tesztalanyoknál bizonyították. A DRcaps® kapszulák szignifikánsan csökkentették az összetevők lebomlását a sztenderd, azonnali kibocsátású kapszulákkal összehasonlítva.

Képsorok a hatóanyagok felszabadulásáról

Saccharomyces boulardii képsorok a hatóanyagok felszabadulásáról

 • A formulánkban használt törzs, nem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.

 FLÓRABIOTIKUM nem tartalmaz hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket

Minél színesebben táplálkozunk, annál sokszínűbb a bélflóránk is. Ajándékozzuk meg mikrobiom-barát étrenddel a bélflóra mikroorganimusait, melyek a hosszú élettartam és az élethosszig tartó teljes egészség zálogai. Minél változatosabb a bélflóra összetétele, annál egészségesebb az immunrendszer, az idegrendszer, az agyi funkciók, a hangulat, az anyagcsere, a cukorszabályozás és a többi. A FLÓRABIOTIKUM – visszaszorítja a bélmikrobiomban a rossz baktériumokat és támogatja a jó baktériumok telepítését, valamint a változások hosszútávú fenntartását.

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
 • SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
 • 5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA
 • NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
  • VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
  • GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
  • UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
  • ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
  • HŰTÉST NEM IGÉNYEL
  • MÁR 3 ÉVES KORTÓL

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

 Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079)

 5x109 (5 milliárd) CFU*

 Fermentált guárbab kivonat

 100 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).

CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az élesztőgomba sejtek életképességét.

Nettó tömeg: 16,5 g (30 db)   
OGYÉI ny.sz: 30385/2022

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.


MÁRIATÖVIS MAX + KOLIN DUOPACK -10% kedvezménnyel Natur Tanya® Akció
Írj véleményt a termékekről! Te hány csillagot adnál neki?
Csak bejelentkezett felhasználók kommentelhetnek
Bejelentkezés Regisztráció
Somogyi Rita
5/5

Kedves Titi!

Igen, nyugodtan kominálható a Pszichobiotikummal. Érdemes továbbá prebiotikus rostokkal is kiegészíteni a kúrát, mely tovább növeli a hatékonyságot.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Titi
0/5
A pszichobiotikummal közösen szedhető?
Stressz és ismeretlen eredetű hasmenés gyakori székelés a panasz.
Koszonom a választ!
Somogyi Rita
0/5

Kedves Edina!

A 2000-es éveket megelőzően a Saccharomyces boulardii külön fajként volt elismerve, mint Saccharomyces (nemzetség), boulardii (faj), azonban a 2000-es évek eleje óta eleje óta, a laboratóriumi vizsgálatok előrehaladtával, a Saccharomyces boulardii (S. boulardii) bizonyos genomikai és szerkezeti hasonlóságokat mutatott ki a Saccharomyces cerevisiae fajjal. Mint ilyen, az önálló fajból a S. cerevisiae faj tagjává vált.

Tekintve a hasonló rokon szerkezeti felépítést jelen esetben nem javaslom az említett probiotikus törzs használatát, bármiféle a Saccharomyces cerevisiae-re történő allergia, vagy fertőzés esetén.

Ebben az esetben válaszd a természetes alapú gombaölő Fitotree kapszulát, melyről a kiemelésre kattintva tudsz bővebben olvasni. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Müller-Császár Edina
0/5
Üdv! Érdeklődni szeretnèk, hogy Saccharomyces cerevisiae gomba ellen is hatásos lehet a kèszítmèny?
Somogyi Rita
5/5

Kedves Eszik Dóra!

Valóban, a Flórabiotikum tökéletes választás antibiotikum kúra után, ugyanis segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Habár a Flórabiotikum pro-és prebiotikumot is tartalmaz, mellette még vihetünk be plusz prebiotikumokat a mielőbbi regenerálódás érdekében.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita

Dóra
0/5
Kedves Rita!

Vírusos hasmenésre szedtem orvos által felírt Normix antibiotikumot, ami úgy tűnt megoldotta a problémát. Szedtem mellette és utána is a Bio Kult Advance étrendiegészítőt, hogy segítsen helyrejönni az antibiotikum után. De ennek ellenére sem tudok visszaállni a rendes táplálkozásra. Tejtermékektől előjön a hasmenés.

Olvastam, hogy a Flórabiotikum épp ilyen antibiotikum utáni hasmenésre tökéletes. Illetve, hogy egyéb fermentált termékek is segíthetnek visszaépíteni a bélflórát. Ön szerint elég lenne egy Flórabiotikum kúra, vagy kellene hozzá más támogatásnak, mint pl a Fermentált Papaya koncentrátum?

Üdvözlettel,
Dóri
Somogyi Rita
5/5
Kedves András Mihályné!

A fermentált papaya koncentrátumot nyugodtan kiegészítheted a Flórabiotikummal. Ez azért is fontos, mert a H. pylori rezisztens az antibiotikumokra, a S. boulardii tartalmú Flórabiotikum azonban sejtkárosodással megegyező morfológiai változásokat indukál a H. pylori sejtekben.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
András Mihályné
0/5
Kedves Rita! Helicobacter esetén a Fermentált papaya koncentrátummal lehet együtt szedni a Flórabiotikumot?
Somogyi Rita
5/5
Kedves Takács Gábor!

Valóban így van, és nincs is addig fertőzésről szó, se Clostridium difficile baktérium, se Candida gomba esetén, amíg a bélmikrobiomunk egyensúlyban van. A bélmikrobiom egyensúlyának elvesztése azonban lehetővé teszi, hogy a bélrendszerünkben kisebbségben élő patogének megerősödjenek és ezzel tüneteket, betegségeket idézzenek elő, ami szélsőséges esetben nagyon súlyos, életveszélyes állapotokig is fajulhat.

Például 2010 óta folyamatosan nő azok száma, akiknél a hasmenés egyre gyakoribb kiváltója a Clostridium difficile fertőzés, ami vissza-visszatérően újra fertőző ágensként jelenik meg. A Clostridium difficile fertőzés kialakulásának rizikófaktorai:
• az antibiotikumkezelés
• az egészségügyi intézményekben töltött hosszú távú ellátás
• a 65 év feletti életkor
• egyéb társbetegségek jelenléte mint (IBS), rosszindulatú daganat, vesebetegség
• az immunrendszer csökkent működése (például cukorbetegség, kemoterápia vagy szteroidkezelés miatt)
• a gyomorsavat csökkentő készítmények szedése
• vagy gyomor-bélrendszeri műtétek

Szép napot:
Somogyi Rita
Takács Gábor
0/5
Tisztelt Somogyi Rita!

A Clostridium difficile és a Candida is természetes módon része a mikrobiomnak.

Üdvözlettel, Takács Gábor
Somogyi Rita
5/5
Kedves Nóra!

Nem. A flórabiotikum 3 éves kortól ajánlott kiegészítő. Természetesen ezt, gyermekorvos a gyermek kórtüneteit ismerve felülírhatja.
A születéstől jelen lévő mikrobióta ugyanis az élet első 3 évében változik, majd a felnőtt évekre elér egy stabil populációt. A bél kolonizációja születéskor kezdődik, leginkább az anya szervezetéből és a környezetből származó organizmusokkal. Az első évek alatt kialakuló mikrobapopulációt befolyásolja a világrajövetel módja, az, hogy anyatejjel vagy tápszerrel történt-e a táplálás, vagy volt-e olyan betegség, amire antibiotikumot kapott a gyermek. Ma már bizonyított, hogy a bélmikrobiomban az ezen korai években létrejövő zavarok, rossz immunválaszokhoz, allergiákhoz és elhízáshoz vezethetnek az élet későbbi szakaszában. Mindenképp konzultáj gyermekorvossal!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita
Lukács Nóra
0/5
Szeretném megkérdezni, hogy adhatom-e a 2 éves gyermekemnek vagy ettől kisebb gyeremek részére is ajánlott-e? Nagyon köszönöm.
Somogyi Rita
5/5
Kedves András!

A S. boulardii probiotikum fonetikusan: bulardi :-D Várjuk a visszajelzésed a flórabiotikumról!

Szép napot;
Somogyi Rita
majorandrás
0/5
:-D jó kimondhatatlan a neve ennek a probiotikumnak, de rendeltem belőle, majd beszámolok!
Somogyi Rita
5/5
Kedves Ungor Sándorné!

A flórabiotikumban olyan szabadalommal védett gomba probiotikum van, melynek antibiotikum okozta akut és krónikus hasmenésekre gyakorolt hatékonyságát kettős-vak vizsgálatokban is bizonyították.

Sok sikert a kúrához!

Somogyi Rita
Ungor Sándorné
0/5
Érdekes és nagyon hasznos ennek a terméknek a leírása. Köszönöm száépen! Hasmenés miatt fogom használni, mert nagyon erős antibiotikumot kaptam.