Anatur! Blog

Mire jók az Omega zsírsavak?

Gyomor, Bél, Emésztés

Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak (nélkülözhetetlenek) számunkra, hiszen minden egyes sejtünk sejthártyájának felépítői. Szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani. Az alacsony Omega-3 zsírsav szint bizonyítottan civilizációs betegségek előidézője. Ilyenek a szív-és érrendszeri panaszok, a magas vérnyomás, az elhízás, a cukorbetegség, a májzsírosodás, a gyulladásos bélbetegségek, az ízületi gyulladások, az allergiák, az autoimmun rendellenességek és a mentális panaszok.

Mire jók az Omega-3 zsírsavak? Íme 15 pontban!

  1. Hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez
  2. Csökkentik az autoimmun panaszokkal járó tüneteket
  3. Támogatják a szív  és az érrendszer egészségét
  4. Csökkentik a magas vérnyomást és a vérrögök képződését
  5. Növelik a jó koleszterinszintet
  6. Kiegyensúlyozzák a hormonrendszert
  7. Csökkentik a krónikus gyulladásokat (bélgyulladás, ízületi gyulladás, IR)
  8. Javítják az agyműködést, a memóriát és a mentális egészséget
  9. Csökkentik a hiperaktivitást, az impulzivitást, a nyugtalanságot és az agressziót
  10. Hozzájárulnak a szem retinájának egészségéhez
  11. Növelik a csontok kalciumtartalmát
  12. Javítják a bőr védőrétegének és egészségének működését
  13. Támogatják az egészséges testsúly kialakítását/megtartását
  14. Rákprevenciós tápanyagok
  15. Nélkülözhetetlenek az egészséges magzat fejlődéséhez  

A Natur Tanya® OMEGA-3 TG fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúrázóknak, sportolóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is. 

Az Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséghez

Mit jelent az, hogy triglicerid formájú Omega-3?

Kétféle molekulaszerkezetű Omega-3 zsírsav kapható a piacon, az egyik a természetben természetesen előforduló triglicerid forma, a másik a szintetikus úton előállított etil-észter formájú halolaj.

A mesterségesen átalakított formájú Omega-3 termékek azért vannak jelen a piacon, mert a glicin kötések feloldásával nagyobb mennyiségű EPA és DHA zsírsavhoz jutnak. Ugyanakkor bizonyított, hogy természetes triglicerid formájú Omega 3 zsírsavak nagyobb felszívódási mutatóval és magasabb sejtszintű biohasznosulással rendelkeznek, mint a mesterséges etil-észterek. 

5 dolog, amire figyeljünk Omega-3 zsírsav vásárlásakor!

ALAPANYAG

Nem mindegy, hogy természetes vagy szintetikus halolajat fogyasztunk. Keressük a triglicerid szót a termékcsomagoláson!

DÓZIS

Nézzük meg az EPA és DHA zsírsavak mennyiségét is, hiszen ezek a hatóanyagok felelnek a hatásért. A normál vérnyomás fenntartásához például napi 3000mg EPA és DHA zsírsavra van szüksége a szervezetnek, míg a vér normál triglicerid-szintjének fenntartása legalább 2000mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el.

AVASODÁS ELLENI VÉDELEM

Az etilészter formájú halolajok kevésbé stabilak és könnyen oxidálódnak, de a triglicerid formájú Omega-3 zsírsavak struktúrája nagyobb stabilitást biztosít a zsírsavak számára és megakadályozza azok lebomlását és oxidációját. Ennek ellenére a halolaj stabilitása és az avasodás megelőzése érdekében a Natur Tanya® Omega-3 TG-t hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok (E-vitaminok) is védik.

FENNTARTHATÓSÁG

A Natur Tanya® Omega-3 TG halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja.

NEHÉZFÉMEK

A Natur Tanya® Omega-3 TG kapszula higany, kadmium, ólom nehézfémekre ellenőrzött étrend-kiegészítő, vadvízi halból nyert nagy dózisú, tisztított EPA és DHA zsírsavakkal.

Nem mindegy, hogy természetes vagy szintetikus a halolaj

Mutasd mind

Kapcsolódó blogbejegyzések

Mutasd mind