Az EPA és DHA Omega zsírsavak a legjobban kutatott tápanyagok között szerepelnek, legfőbb funkciójuk, hogy drámaian megváltoztatják sejtjeink membránját. Ahhoz, hogy élvezhessük az Omega-3 zsírsavak előnyös hatásait, foszfolipid formájúvá kell őket alakítani. A krill olaj előnye a halolajjal szemben az, hogy a krill olaj 40%-a Omega-3-as foszfolipid kötésben található, ami a halolajjal ellentétben nem igényel semmiféle átalakítást a szervezetben. Mivel foszfolipidek építik fel a sejthártyát a foszfolipides zsírsavak könnyebben szívódnak fel, mint a halolajaké (a triglicerides halolaj zsírsavakat a szervezet alakítja át felszívható változatúra). A trigliceridek ugyanakkor fontos energiaforrást jelentenek szervezetünk számára; kétszer annyi energiát adnak, mint a szénhidrátok vagy a fehérjék.