A krill olajban vannak foszfolipidek, a halolajban nincsenek. A krill olajban levő foszfolipidek pontosan olyanok, mint amiből testünkben a sejtfalak épülnek. Ezért a foszfolipidek gyorsan és könnyen felszívódnak szervezetünkben. A foszfolipidekhez kötődő zsírsavak (EPA és DHA) egy komplex jelátviteli rendszerbe, az úgynevezett eikozanoid rendszerbe táplálódnak, ami a test funkcióinak hosszú sorát szabályozza.
A krill olajban van asztaxantin, ami hatékony antioxidáns, a halolajban nincs. Az antioxidánsok belépnek a vérkeringésbe, és kisöprik a DNS-t károsító szabad gyököket. A szabad gyökök akkor keletkeznek, amikor egy sejtben levő molekula elveszít egy elektront. Ezt többek között az olyan környezeti tényezők jelenléte okozhatja, mint a légszennyezés, a sugárzás, a gyomirtók vagy a dohányzás. A szabad gyökök a túl sok kalória bevitel, például az egyszerű cukor fogyasztása következtében is aktivizálódhatnak.
A szabad gyökök nem stabilak, és megpróbálják egy másik vegyületből ellopni az elektront, amire szükségük van, hogy ezzel a módszerrel nyerjenek stabilitást. A vegyület, amelyből ellopják az elektront, néha maga is szabad gyökké válik, ami láncreakciót indíthat be, megkárosítva az élő sejteket - és mindez az életkorral csak fokozódik.