Natur Tanya® DIÓOLAJ - külsőleg és belsőleg 250 ml
Natur Tanya Dióolaj
A Natur Tanya dióolaj hidegsajtolással készült, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. A kellemes diós ízű olaj, gazdag telítetlen zsírsavakban, Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban. Tökéletes salátákhoz vagy ínyenc fűszerezéshez, de nem csak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk. 1A dió hozzájárul a vérerek rugalmasságának fenntartásához, javításához 1(a kedvező hatás 30 g dió napi bevitelével érhető el). 2A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.
8 érv a dióolaj mellett
- TERMÉSZETES TÁPANYAGFORRÁS A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK
- A DIÓ HOZZÁJÁRUL A VÉREREK RUGALMASSÁGÁHOZ1 ÉS AZ EGÉSZSÉGES KOLESZTERINSZINT FENNTARTÁSÁHOZ2
- CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK
- DIÉTÁS ÉS PALEO ÉTREND RÉSZE
- NEM CSAK BELSŐLEG, DE KÜLSŐLEG IS ALKALMAZHATÓ
- GLUTÉNMENTES, GMO MENTES
- VEGÁN NÖVÉNYI OLAJ
- ADALÉKANYAGMENTES, NEM TARTALMAZ TARTÓSÍTÓSZERT
Dióolaj külsőleg
A dióolajat lipidminősége (linolsav, linolénsav) okán kozmetikumokban is használják.
Dióolaj a konyhában
Mivel, melegítés során keserűbbé válhat az íze ezért a legjobb a már meg főzött/sütött, szoba-hőmérsékletű ételhez adni, nem pedig olajként főzni vele.
Ha szereted a majonézt, és szívesen kipróbálnál egy alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes változatot belőle, itt egy recept hozzá. Garantálom, ezután nem készíted csak az alábbiak szerint.
Dióolaj recept ötlet
Dióolajos házi majonéz recept
Hozzávalók:
- 1 nagy tojássárgája
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál fehér ételecet
- ½ teáskanál mustár
- ½ teáskanál só
- ¾ csésze Dióolaj
Elkészítése:
- lépés Egy közepes méretű tálban keverje össze a tojássárgáját, a citromlevet, az ecetet, a mustárt és a sót addig, míg jól elegyül: kb. 30 mp-ig.
- lépés Folyamatos kevergetés mellett addja hozzá a dióolajat, egyszerre csak néhány cseppet, egy teáskanálnyi mennyiség ¼-ét. Kevergesse addig, míg lassacskán hozzáadja a dióolajos csésze negyedét, és a szín észrevehetően világosabb nem lesz. Nagyon lassan, csurgassa hozzá a fennmaradó ½ csésze olajat, míg a majonéz sűrűvé és krémes világossárgává válik.
- lépés: Feddje le és tartsa hűtőben, így 1 hétig eláll.
Felhasználási javaslat: Naponta 1 evőkanálnyi mennyiség önmagában, vagy joghurthoz, turmixokhoz, hideg ételekhez, salátákhoz, húsokhoz, tésztákhoz keverve.
Külsőleg: hígítatlanul alkalmazható bőrápolásra (arc és test), masszázshoz, illetve hajkezelésekhez.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt dióolaj (Juglans regia L.). 1(a kedvező hatás 30 g dió napi bevitelével érhető el).
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia: 3663 kJ / 891 kcal |
Zsír: 99 g |
- amelyből telített zsírsavak: 10 g - amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 18 g - amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 71 g Omega-3 zsírsavak: 9,88g Omega-6 zsírsavak: 61,23 g |
Szénhidrát: < 0,05 g |
- amelyből cukrok: < 0,05 g |
Fehérje: < 0,5 g |
Só: 0,01 g |
E-vitamin: 40 mg (333,33%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Származási hely: Magyarország
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, ami természetes folyamat.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.
Nettó térfogat: 250 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.
Lassan 3 hete használjuk rendszeresen salátákhoz, levesekhez, szószokhoz, és süteményekhez. Sőt fagylaltokhoz is szoktuk keverni, pirított mandulával megszórva.
Szívesen olvasnék még egyéb felhasználási módjairól vagy ha van valakinek valamilyen egyéb ötlete, örömmel venném.
Köszönettel:
Alexandra